Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zosia4 napisał(a):
Ciotki - nie dziwcie się, że ja taka "nieżwirkowa" ale moje koty zawsze były wychodzące, a żwirek miałam tylko na wypadek 20-stopniowych mrozów takich jak były dwa lata temu.

Ale muszę przyznać, że np. takie żwirki zapachowe, które mi pani polecała - zrobiły na mnie piorunujace wrażenie. Tylko czy to jest w ogóle do użycia ??????????? :crazyeye:

Zosiu , kupujac trociny dla moich krolikow tez mam wybor: aromat lesny , wrzosowy , cytrynowy. Za pierwszym razem tez sie dziwilam.

• 2 weeks later...
  • Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje koty używają granatowego Benka - lawendowego, i sobie chwalą. Ale sprzątania wokół kuwety to ja mam a mam, bo rozrzut moje aniołki mają baaardzo duży.

Posted

Kluska zdrowa i grubaśna. Nawet nie wiem po czym, bo wcale nie je aż tak dużo.
Za to z kuwetką nadal mamy problem. Już trzy różne żwirki kupowałam i żaden nie został użyty.
Trwa to już tak ze 3-4 tygodnie. No cóż - sprzątam :cool3:. Przyjdzie mi chyba kupić jakieś zapachowe cudo celem sprawdzenia, a tak się śmiałam z tych wynalazków.

A Kluseczka uwielbia przytulanie, robi sobie ze mną takie sesje kiedy ma ochotę. Jest doskonałym usypiaczem. Z moim Bazylkiem się nie bawią, czasem tylko podejdą do siebie, dotkną się noskami i nic poza tym.

Posted

Czyli w taki sam, jaki miala przezd przyjazdem do Ciebie, tez nie chce?

Jak uzywam Cat's Best Oko Plus. Ale u mnie nigdy nie bylo pretoesow, ani na bentonitowy, ani na drewniany sie nie krzywily...

Posted

Nie wiem jaki miała przed przyjazdem do mnie.
Natomiast już u mnie dawałam jej taki zwykły żwirek, który był kupiony z półtora roku temu i nawet nie wiem co on był za jeden, bo jak już pisałam mój kocurek załatwia się na dworze i nie używałam go.
To był jakiś najtańszy żwirek ale nie pamiętam nawet jak wyglądało opakowanie.
Jak się skończył to też kupiłam zwykły, normalny żwirek i zaczęło się.
Później jeszcze kupiłam ze dwa inne (też zwykłe) i też nie zapałała do nich miłością.
A może by tak zwykłego piaseczku nasypać ???

Hmm, sama już nie wiem co robić :roll:.

Posted

A nazdziwiała.
Wczoraj nasypałam jej do kuwetki normalnego wiejskiego piasku.
Aż bałam się tam zaglądać, no ale w końcu zajrzałam.

I......... - zasiurane jak się patrzy :sweetCyb:. A jak musiało być kopane :razz:.

A już byłam skłonna jakieś lawendowe czy inne konwaliowe paskudztwo kupić.

To już jest wiejski kot, he,he.

Posted

Zosia4 napisał(a):

To już jest wiejski kot, he,he.

o mnie mój TŻ mówi (odkąd kupiłam działkę na wsi), że teraz będę takim miejskim wieśniakiem, to może Klusia też tak postanowiła?:razz: Super, teraz będziemy dwa miejskie wieśniaki, prawda Klusiuniu:loveu:

Posted

Wez teraz w betonowym centrum zas.. Warszawy znajdz piaseczek. Ooo, nad Wisle ma blisko, to sie od razu utopie.

I jak kocina, piasek nadal ok? Mam nadzieje!

Posted

A, że śmierdzi to tylko mobilizuje do ciągłego zmieniania zawartości kuwety. Wolę to niż znajdować ciągle jakieś niespodzianki w najmniej oczekiwanych miejscach.
I tak listwy przypodłogowe w przedpokoju chyba będę musiała wymienić.

Czytałyście o Maro - straszne. Gdyby nie mój piecho - już bym po niego jechała.