Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O nie - to jest DT, a mycholec szuka dobrego i odpowiedzialnego domku.
Domku - gdzie jesteś ?
Ja już się zobowiązuję oddać myszora razem z bogatą wyprawką na początek nowego życia.

Podbijajcie proszę wątek, może ten domek się w końcu znajdzie.

A tak sobie patrzę z niepokojem na te moje szafki w kuchni i czekam kiedy wychyli się głodny ryjek i zruga mnie: a kolacja gdzie ?????????

Posted

[quote name='Zosia4']
A tak sobie patrzę z niepokojem na te moje szafki w kuchni i czekam kiedy wychyli się głodny ryjek i zruga mnie: a kolacja gdzie ?????????

i słusznie. Zosia, dlaczego głodzisz myszorka i nawet miseczki z wodą nie ma?:mad:Zastanawiam się czy nie podać Cię do TOZ-u:evil_lol:

Posted

Jeszcze ciepłe zdjęcie Kluski.
Dzisiaj wyciągnęłam ją z tego jej domku i wyprzytulałam ją ile wlazło.
No i nawet pozwoliła mi na to.

A moje zwierza żyją każde sobie. Piecho zaczyna przymilać się do Bazylka, a ten się opędza jak od intruza. Za to Klusior nadal na psa syczy.
A Bazylek z Kluską tylko z daleka się sobie przyglądają ale nic poza tym.

A mycholec to już chyba się roztył ponad miarę, bo jedzenie nadal kradnie.
Ale próby wykurzenia go poza dom są codziennie podejmowane, ino że są nieskuteczne.

Posted

piękna ta Klusiunia:loveu:

A myszorkowi jest jak na wczasach i dziwisz się, że nie chce się wynieść:razz: Korytko dają, rozrywki dostarczają (łapka i jej przechytrzenie), czegóż chcieć więcej

Posted

Myszora to ja na oczy nawet nie widzialam. Ale za to slyszalam jak szatkował folie aluminiową.
Ale kampania wykurzenia go z domu trwa, tylko jakos nie przynosi rezultatu.

A porad mogę udzielić jak kto potrzebujący.

Posted

Zosia4 napisał(a):
Myszora to ja na oczy nawet nie widzialam. Ale za to slyszalam jak szatkował folie aluminiową.
Ale kampania wykurzenia go z domu trwa, tylko jakos nie przynosi rezultatu.

Och Zosiu daj już spokój myszorkowi..noce zaczynają być chłodne i nieprzyjemne a Ty go na takie zimno chcesz wykurzyć:lol:

Posted

Nie wiem czy sprawa myszy już rozwiazana, ale napiszę o tzw. ekologicznej pułapce. Świetna sprawa. Można dostać sklepach typu OBI. Pułapka to taka mała klateczka, działa na identycznej zasadzie jak klatki łapki dka psów i kotów. Mysia wchodzi do klateczki wiedziona smakowitym zapaszkiem żarła, podczas wchodzenia zwalnia zapadkę i drzwiczki się zamykają. I finito. Tym oto sposobem złapałam na 4 piętrze :roll: 3 nornice. Potem tylko spacer do najbliższego lasu lub na pole, otwarcie drzwiczek, pożenanie z myszą i.... ponowne założenie w domu klatki :p

Posted

Asiunia, dzięki za pożyteczną informację. No właśnie na takową czekałam.
U nas OBI dopiero sie buduje :evil_lol: ale już szkielet stoi więc na pewno do świąt bedzie czynne.

A przed godziną sprawa myszy została rozwiązana. To była maleńka myszka i nawet całkiem sympatyczna. Nawet nie za bardzo ją utuczyłam.
Myszka wylądowała w moim lasku.

Posted

Czyli happy end, i o to chodziło. A taka klatka ekologiczna to faktycznie rewelacyjny pomysł. Dobrze wiedzieć, że coś takiego jest, bo nigdy nie wiadomo...

Posted

Zosia4 napisał(a):
Asiunia, dzięki za pożyteczną informację. No właśnie na takową czekałam.
U nas OBI dopiero sie buduje :evil_lol: ale już szkielet stoi więc na pewno do świąt bedzie czynne.

A przed godziną sprawa myszy została rozwiązana. To była maleńka myszka i nawet całkiem sympatyczna. Nawet nie za bardzo ją utuczyłam.
Myszka wylądowała w moim lasku.

Hurra!! No widzisz!! Jak super, ze sie udalo ocalić myszkę. A te ekologiczne klatki zasługują na jakąś kampanię medialną, superpomysł.

Posted

Nie je, ona w ogóle kwiatów nie obgryza. Je tylko swoją karmę i od czasu do czasu wątróbkę kurzą.

Ale mieliśmy mały problem, bo zaprzestała robienia do kuwetki. Sprzątałam oczywiście i przyczyną był chyba nowy żwirek, który tydzień temu kupiłam.

Wczoraj kupiłam trochę inny i zmieniłam. Zobaczymy co będzie.

A przy kupowaniu żwirku to zrobiłam takie oczy :crazyeye:, bo pani mnie spytała jaki to ma być żwirek ?
Na to ja, że ŻWIREK.
Jak mi pani zaczęła wymieniać rodzaje żwirków to oniemiałam.
Czy tym kotom się w główkach nie przewraca (nie mówiąc już o innej części ciala) ????? :diabloti:

Posted

Ciotki - nie dziwcie się, że ja taka "nieżwirkowa" ale moje koty zawsze były wychodzące, a żwirek miałam tylko na wypadek 20-stopniowych mrozów takich jak były dwa lata temu.

Ale muszę przyznać, że np. takie żwirki zapachowe, które mi pani polecała - zrobiły na mnie piorunujace wrażenie. Tylko czy to jest w ogóle do użycia ??????????? :crazyeye:

Posted

ja kupuje Hiltona, compact, w takim fioletowym worku. jest bardzo wydajny, super się zbryla i wchlania zapachy. Natomiast sam z siebie nie pachnie, no bo czy ja wiem w jakich zapachach moje pannice gustują? Mam nadzieję, że nie musiałaby byc to chanel No 5:razz:

A co do tego dracenowatego. Dracena jest trująca jak fiks więc uważałabym.