Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A gdzie tam.

Mam w domu MYSZ. To skandal, koty chyba zawieszę w prawach albo na zasiłek wyślę. Jedno tylko śpi, a drugie gania po ogrodzie :mad:.

A mysz dzisiaj w nocy pięknie zjadła kiełbaskę założoną na łapkę, a łapka ani drgnęła.

Posted

Łapka niedostępna dla kotów. Mi też szkoda tej myszki ale jest jakiś inny sposób ?
Tyle lat nie widziałam myszy na oczy, że nawet nie wiem czy są jakieś inne sposoby w dzisiejszych czasach.
Poratujcie !!!!!!!!!!

Posted

a bardzo depta Ci po odciskach ta mysz?:razz: dużo miejsca nie zajmuje, wiele też nie zje. Poza tym jest bardzo madra, skoro posilila się i nic jej się nie stało

Posted

Chętnie bym zrobiła tak żeby ją wynieść na dwór ale jak to zrobić ?Zagnieździła mi się w kuchni za szafkami (stała zabudowa) i buszuje w kaszach, makaronach, cukrach, mąkach, płatkach. Nie muszę mówić co też tam zostawia.
Poszatkowała mi też taką grubą folię do pieczenia. Nie mam nic przeciwko małej myszce ale na Boga ............

Jak mieszkała jeszcze u nas kotka Mela, to nie było nawet śladu myszy.

No jednym słowem koty mi zastrajkowały :razz:.

Posted

Ja to przeżywałam na moim pierwszym mieszkaniu, w bloku na II piętrze. Też mi się zagnieździła myszka w kuchni za szafkami, Kasz, makaronów itp. nie jadła, za to buszowała w szafie ubraniowej, zostawiając tam swoje bardzo widoczne ślady. Potem zacęła obgryzać tapetę - na drzwiach i na ścianach oraz resztki tapety zwinięte w rulon w kącie za szafkami. Wtedy się juz na nią zdenerwowałam, bo mieszkanie nowe, tapety dopiero co położone. Też kupiłam wtedy łapkę na myszy, ale modliłam się żeby się w nią nie złapała, żeby sama jakoś się wyniosła. Zreszta po jednym dniu łapkę i tak usunęłam. Mysz sama się nie wyniosła, "usunął" ją skutecznie mój szwagier podczas mojej nieobecności, dowiedziałam się juz po fakcie.

Posted

No to ja opowiem o sposobie łapania myszy . Oczywiście sposób został odkryty bez mojego udziału . Mam wiejską chałupę do remontu, w której zagnieździły się myszy .
Łapki nie nastawiam bo bywam tam tylko raz w tygodniu a poza tym szkoda zwierzątka . Byłam w sobotę i słyszę jakiś ruch w schowku w dużej torbie foliowej gdzie były
rękawiczki i papierowe ręczniki . Zaglądam tam a w środku w pogryzionych szczątkach 2 myszki . Nie miałam sumienia wysyłać ich za TM i wypuściłam na podwórko .

Posted

Zosia, obawiam się, że u mnie stała by się jednak przedmiotem zabawy moich kociuchów. Nie będę patrzeć jak się nad nią znęcają, więc nie przysyłaj mi jej, proszę:razz:

Posted

Opowiem Wam jeszcze jedną historię związaną z myszą. Otóż było to w tym samym bloku, o którym już pisałam. Przed blokiem działki, dalej pola. Mój młodszy syn miał wtedy kilka miesięcy. Wózek trzymałam na dole, w wózkowni, bo blok jako 4-piętrowy nie miał windy. Któregoś dnia wyjechałam z dzieckiem na spacer. Byliśmy już dobry kawał od domu, kiedy stwierdziłam, że trzeba Adasiowi poprawić poduszkę. Odchylam ją, a tu spod poduszki wyskakuje mysz. Nie wiem kto się bardziej przeraził - ja czy mysz, jedynie Adaś spał spokojnie dalej. Biedne dziecko nie wiedziało, że śpi na myszy, a ja nie wiedziałam, że oprócz dziecka wiozę w wózku jeszcze małe zwierzątko.

Posted

Ja mam 3 koty a że wokoło pola i lasy to i zawsze jakieś myszki w domu się znajdą..koty to nawet nie reagują :roll: bo po co się trudzić jak Pancia i tak 3 razy dziennie zapełni miseczkę..i nawet dobrze...miałam kiedyś przekochanego myszoskoczka Stellunię...mam więc sentyment do myszowatych :p