Jump to content
Dogomania

Pippy - zwariowany terrier

Recommended Posts

Guest nnaribus
Posted

Imię: Pippy

Rasa: wtr yorkshire terrier

Data urodzenia: 10.04.2010

Maść: czarny podpalany

Wzrost: +/- 21cm

Waga: 3,5kg

Pippy jest moim pierwszym psem, przy którym popełniłam mnóstwo błędów. Kiedy do mnie trafiła, nie wiedziałam praktycznie nic o wychowaniu psów, a o sportach to już zupełnie nie miałam pojęcia. Zaczęłyśmy 'coś robienie', kiedy szczurzyca miała już dwa lata, a ja (nadal nie mogę sobie przypomnieć jak) przypadkiem natknęłam się na sporty kynologiczne i zapragnęłam mieć własnego sportowego pieska.
Do tego czasu Pippy w domu była pieskiem idealnym, na dworze jednak inna sprawa. Teraz mogę powiedzieć, że jest już w miarę ogarniętym pieskiem.

A jaka jest? Przede wszystkim straszna z niej przylepa. Kocha mnie chyba całym swoim serduszkiem i chodzi za mną jak cień. No, chyba, że ktoś ma jedzenie - żarłoka większego od niej nie znam ;) poza tym jest bardzo mądrym wesołym psem z ogromną ilością energii, którego na prawdę ciężko jest zmęczyć nawet kilkukilometrowym spacerem.

ARFWI8.jpg
Guest nnaribus
Posted

A ze starą galerią to co? Nieładnie, oj nieładnie.  :P A z Pippy piękna dziewczynka!

E tam stara... jest nowa, to cieszyć się, a nie narzekać! :P

Dziękujemy! :D

Guest nnaribus
Posted

Zapowiedź zdjęć z dzisiejszego spacerku :)

LF9hzs.jpg

Guest nnaribus
Posted

Jako, że ostatnio nauka zabiera mi większość wolnego czasu, Pippy cierpi na brak rozrywki (a ja brak snu ;)). Tylko czekam na jakieś wolne.

A teraz obiecane zdjęcia. Zapewniam, że mój pies jest normalny! :P

o7FZ8W.jpg

TMJEIt.jpg

Guest nnaribus
Posted

Zdjęć mało, bo nie za bardzo mam co wstawiać. Przez zimę cierpiałam na brak weny, a teraz na brak czasu i niestety mam do wyboru - albo psa na spacerze porządnie wybiegać i wymęczyć, albo zanudzić robieniem zdjęć i słyszeć później szczekanie podczas gdy próbuję się uczyć - rozum podpowiada, żeby wybierać to pierwsze :D już niedługo powinnam mieć więcej czasu, więc i zdjęć będzie więcej :)

lucky23, na weekend będę chyba w miarę wolna, więc odwiedzimy i Waszą galerię ;)

Guest nnaribus
Posted

Znów zaczynają się męczące dni. Tyle tych egzaminów, sprawdzianów i wszystkiego w tym miesiącu, mam już dość. Nie mogę doczekać się kwietnia - dwa tygodnie wolnego! :D

A żebyście nie narzekali, dorzucam na koniec parę zdjęć z sobotniego spaceru :)

syyI01.jpg

RExJDv.jpg

rm657Y.jpg

Poza tym zapraszam na fanpejdża z moimi zdjęciami :)
KLIK

W maju przez parę dni będę dostępna w Gliwicach (od ok. 15/16 maja (w niedzielę 17 jestem zajęta, bo brat ma komunię), do ok. 20/21 maja), więc jeśli ktoś by chciał się umówić, chętnie pofociłabym czyjegoś psa :)

Guest nnaribus
Posted

Olimpijka, glizda bardzo dziękuje :D

Jutro wpłacę sobie kasę na konto i (wreszcie!) zamówię dla Piczka nowe szelki + jakieś pierdółki się dobierze do darmowej przesyłki. No a za tydzień powinna do nas dojść paczka od babci, w której między innymi będzie obroża i adresówka, których nie mogę się doczekać :D

A od wtorku jest z nami nowe szkiełko, które mam nadzieję, że w weekend uda mi się przetestować w miejscu ciekawszym niż własny dom i ogród.

E4ew5w.jpg

Posted

Piękne zdjęcia, podziwiam! :D
Pippy to taka kruszynka śliczna :) dobra z niej modelka ;)

W maju przez parę dni będę dostępna w Gliwicach (od ok. 15/16 maja (w niedzielę 17 jestem zajęta, bo brat ma komunię), do ok. 20/21 maja), więc jeśli ktoś by chciał się umówić, chętnie pofociłabym czyjegoś psa :)

Oo może by się udało spotkać ;) my z Katowic, ale chętnie dojedziemy gdzieś na spacer ;)
Guest nnaribus
Posted

Piękne zdjęcia, podziwiam! :D
Pippy to taka kruszynka śliczna :) dobra z niej modelka ;)

Oo może by się udało spotkać ;) my z Katowic, ale chętnie dojedziemy gdzieś na spacer ;)

Bardzo dziękuję! 

Wbrew pozorom do dobrej modelki jej daleko. Jest już o wiele lepiej, ale jednak kosztowało mnie to dużo nerwów i żyję z nadzieją, że mój następny pies będzie urodzonym modelem i nie będzie trzeba tego w nim wyrabiać :lol:

A na spacer bardzo chętnie  ;) mam nadzieję, że mimo krótkiego pobytu znajdzie się trochę wolnego czasu.

Doszły do nas dzisiaj nowe szelki, niestety trochę za luźne w klatce, ale poprawimy to.
Jestem bardzo zadowolona z zachowania Pippy na dzisiejszym spacerze. Pozytywnie mnie zaskoczyła :) mimo rozproszeń fajnie pracowała, a jeszcze rok, czy dwa lata temu nawet nie pomyślałabym, że będę ją mogła tak pochwalić. Jednak ciężką pracą wszystko da się osiągnąć ;)

Na razie zostawiam Was z jednym zdjęciem z dzisiaj.

raNQkb.jpg

• 2 weeks later...
Guest nnaribus
Posted

Piękna! mamy też te szelki ten sam kolor tylko Y, dla dziewczynek idealne :D

Podobały mi się od samego początku i musiałam je mieć, hahaha :D

Ja już po egzaminach (no, prawie, ale na te dwa to się uczyć nie ma po co ;) ), więc czasu wreszcie dużo. Przez naszą nieobecność w sumie parę zdjęć się uzbierało, ale skoro prawie nikt nas nie odwiedza, to chyba nie ma za bardzo dla kogo dodawać :D

Za 11 dni małe kudłate obchodzi swoje piąte urodziny, a pamiętam jak zabierałam malutką kuleczkę do domu jakby to było wczoraj... 

2rxaeqb.jpg

x4nmg1.jpg

Guest nnaribus
Posted

Miałyśmy dzisiaj okazję pierwszy raz trochę 'potrenować' na torku z prawdziwego zdarzenia :) gdyby ktoś nie znał Pippy, zapewne powiedziałby, że jest to okropny pies, ale dla mnie jej zachowanie było super! Na pewno musimy jeszcze popracować nad motywacją w rozproszeniach, bo jest tyyle ciekawszych rzeczy. ALE patrząc na to jak zachowałaby się w takiej sytuacji rok temu, to można powiedzieć, że jest świetnie i to jest pocieszające :) mam nadzieję, że niedługo zaczniemy regularne treningi.

2q21n9s.jpg

2qns45f.jpg

Guest nnaribus
Posted

Siema :D

Czeeść! :D

O! Rośnie widzę nowy mistrz! :D
gratulacje w postępach. Oby tak dalej!

Dziękujemy! :)

Mój mały bohater kończy dzisiaj 5 lat... jak ten czas szybko zleciał. Jeszcze niedawno wiozłam do domu na kolanach taką małą kuleczkę, a teraz? Zajmuje więcej miejsca w łóżku ode mnie jak się rozłoży  :rolleyes:

Chciałabym podziękować jej za wszystko, bo jest najcudowniejszym psem na świecie. Zawsze rozwesela i stara się pocieszyć w złych chwilach, kiedy nikogo przy mnie nie ma. Bardzo dużo mnie nauczyła, szczególnie przez ostatnie trzy lata. Wciągnęła mnie w świat szkolenia psów, sportów kynologicznych i fotografii i dzielnie znosiła moje pierwsze kroki jako mój króliczek doświadczalny. I chociaż są lepsze i gorsze chwile, to jest najlepszą przyjaciółką i najlepszym psem jakiego mogłam mieć.
Zdrowia, zdrowia i długiego, szczęśliwego życia przy moim boku pieseczku!  :D

Zapraszamy na urodzinowy filmik: KLIK

• 2 weeks later...
Guest nnaribus
Posted

Najlepszego! Świetny filmik!

Dziękujemy! :)

Daleko mu do tego jaki miał być, ale z moim laptopem to...  :rolleyes: czekam, aż ktoś mi nowy zafunduje, bo nawet zdjęć mi się na nim odechciewa  :lol:

Guest nnaribus
Posted

Zapowiedź zdjęć z dzisiejszego spaceru (a będzie ich sporo!  :cool1: )

mv6trt.jpg