Guest nnaribus Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Imię: Pippy Płeć: suka (wysterylizowana) Rasa: wtr yorkshire terrier Wiek: 5 lat Data urodzenia: 10.04.2010 Maść: czarny podpalany Wzrost: +/- 21cm Waga: 3,5kg Pippy jest moim pierwszym psem, przy którym popełniłam mnóstwo błędów. Kiedy do mnie trafiła, nie wiedziałam praktycznie nic o wychowaniu psów, a o sportach to już zupełnie nie miałam pojęcia. Zaczęłyśmy 'coś robienie', kiedy szczurzyca miała już dwa lata, a ja (nadal nie mogę sobie przypomnieć jak) przypadkiem natknęłam się na sporty kynologiczne i zapragnęłam mieć własnego sportowego pieska. Do tego czasu Pippy w domu była pieskiem idealnym, na dworze jednak inna sprawa. Teraz mogę powiedzieć, że jest już w miarę ogarniętym pieskiem. A jaka jest? Przede wszystkim straszna z niej przylepa. Kocha mnie chyba całym swoim serduszkiem i chodzi za mną jak cień. No, chyba, że ktoś ma jedzenie - żarłoka większego od niej nie znam ;) poza tym jest bardzo mądrym wesołym psem z ogromną ilością energii, którego na prawdę ciężko jest zmęczyć nawet kilkukilometrowym spacerem. Quote
Dioranne Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 A ze starą galerią to co? Nieładnie, oj nieładnie. :P A z Pippy piękna dziewczynka! Quote
Guest nnaribus Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 A ze starą galerią to co? Nieładnie, oj nieładnie. :P A z Pippy piękna dziewczynka! E tam stara... jest nowa, to cieszyć się, a nie narzekać! :P Dziękujemy! :D Quote
Guest nnaribus Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Zapowiedź zdjęć z dzisiejszego spacerku :) Quote
Guest nnaribus Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Jako, że ostatnio nauka zabiera mi większość wolnego czasu, Pippy cierpi na brak rozrywki (a ja brak snu ;)). Tylko czekam na jakieś wolne. A teraz obiecane zdjęcia. Zapewniam, że mój pies jest normalny! :P Quote
lucky23 Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Tylko 2 ? Co tak mało ? :D Jesteśmy pierwszymi śledzącymi Wasz temat :D Zapraszamy do nas i poprosimy więęęęęcej zdjęć! Quote
Guest nnaribus Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Zdjęć mało, bo nie za bardzo mam co wstawiać. Przez zimę cierpiałam na brak weny, a teraz na brak czasu i niestety mam do wyboru - albo psa na spacerze porządnie wybiegać i wymęczyć, albo zanudzić robieniem zdjęć i słyszeć później szczekanie podczas gdy próbuję się uczyć - rozum podpowiada, żeby wybierać to pierwsze :D już niedługo powinnam mieć więcej czasu, więc i zdjęć będzie więcej :) lucky23, na weekend będę chyba w miarę wolna, więc odwiedzimy i Waszą galerię ;) Quote
Guest nnaribus Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Znów zaczynają się męczące dni. Tyle tych egzaminów, sprawdzianów i wszystkiego w tym miesiącu, mam już dość. Nie mogę doczekać się kwietnia - dwa tygodnie wolnego! :D A żebyście nie narzekali, dorzucam na koniec parę zdjęć z sobotniego spaceru :) Poza tym zapraszam na fanpejdża z moimi zdjęciami :)KLIK W maju przez parę dni będę dostępna w Gliwicach (od ok. 15/16 maja (w niedzielę 17 jestem zajęta, bo brat ma komunię), do ok. 20/21 maja), więc jeśli ktoś by chciał się umówić, chętnie pofociłabym czyjegoś psa :) Quote
Guest nnaribus Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Olimpijka, glizda bardzo dziękuje :D Jutro wpłacę sobie kasę na konto i (wreszcie!) zamówię dla Piczka nowe szelki + jakieś pierdółki się dobierze do darmowej przesyłki. No a za tydzień powinna do nas dojść paczka od babci, w której między innymi będzie obroża i adresówka, których nie mogę się doczekać :D A od wtorku jest z nami nowe szkiełko, które mam nadzieję, że w weekend uda mi się przetestować w miejscu ciekawszym niż własny dom i ogród. Quote
Kesja Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Piękne zdjęcia, podziwiam! :D Pippy to taka kruszynka śliczna :) dobra z niej modelka ;) W maju przez parę dni będę dostępna w Gliwicach (od ok. 15/16 maja (w niedzielę 17 jestem zajęta, bo brat ma komunię), do ok. 20/21 maja), więc jeśli ktoś by chciał się umówić, chętnie pofociłabym czyjegoś psa :) Oo może by się udało spotkać ;) my z Katowic, ale chętnie dojedziemy gdzieś na spacer ;) Quote
Guest nnaribus Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Piękne zdjęcia, podziwiam! :D Pippy to taka kruszynka śliczna :) dobra z niej modelka ;) Oo może by się udało spotkać ;) my z Katowic, ale chętnie dojedziemy gdzieś na spacer ;) Bardzo dziękuję! Wbrew pozorom do dobrej modelki jej daleko. Jest już o wiele lepiej, ale jednak kosztowało mnie to dużo nerwów i żyję z nadzieją, że mój następny pies będzie urodzonym modelem i nie będzie trzeba tego w nim wyrabiać :lol: A na spacer bardzo chętnie ;) mam nadzieję, że mimo krótkiego pobytu znajdzie się trochę wolnego czasu. Doszły do nas dzisiaj nowe szelki, niestety trochę za luźne w klatce, ale poprawimy to. Jestem bardzo zadowolona z zachowania Pippy na dzisiejszym spacerze. Pozytywnie mnie zaskoczyła :) mimo rozproszeń fajnie pracowała, a jeszcze rok, czy dwa lata temu nawet nie pomyślałabym, że będę ją mogła tak pochwalić. Jednak ciężką pracą wszystko da się osiągnąć ;) Na razie zostawiam Was z jednym zdjęciem z dzisiaj. Quote
Kesja Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Piękna! mamy też te szelki ten sam kolor tylko Y, dla dziewczynek idealne :D Quote
Guest nnaribus Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Piękna! mamy też te szelki ten sam kolor tylko Y, dla dziewczynek idealne :D Podobały mi się od samego początku i musiałam je mieć, hahaha :D Ja już po egzaminach (no, prawie, ale na te dwa to się uczyć nie ma po co ;) ), więc czasu wreszcie dużo. Przez naszą nieobecność w sumie parę zdjęć się uzbierało, ale skoro prawie nikt nas nie odwiedza, to chyba nie ma za bardzo dla kogo dodawać :D Za 11 dni małe kudłate obchodzi swoje piąte urodziny, a pamiętam jak zabierałam malutką kuleczkę do domu jakby to było wczoraj... Quote
Collakowa Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Nikt nie odwiedza, bo Ty nie odwiedzasz :P Foty, jak zwykle świetne. Ja egzaminy mam już 21.04, więc muszę trochę jeszcze na wolność poczekać :P Quote
Guest nnaribus Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Miałyśmy dzisiaj okazję pierwszy raz trochę 'potrenować' na torku z prawdziwego zdarzenia :) gdyby ktoś nie znał Pippy, zapewne powiedziałby, że jest to okropny pies, ale dla mnie jej zachowanie było super! Na pewno musimy jeszcze popracować nad motywacją w rozproszeniach, bo jest tyyle ciekawszych rzeczy. ALE patrząc na to jak zachowałaby się w takiej sytuacji rok temu, to można powiedzieć, że jest świetnie i to jest pocieszające :) mam nadzieję, że niedługo zaczniemy regularne treningi. Quote
Collakowa Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 O! Rośnie widzę nowy mistrz! :D gratulacje w postępach. Oby tak dalej! Quote
Guest nnaribus Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Siema :D Czeeść! :D O! Rośnie widzę nowy mistrz! :D gratulacje w postępach. Oby tak dalej! Dziękujemy! :) Mój mały bohater kończy dzisiaj 5 lat... jak ten czas szybko zleciał. Jeszcze niedawno wiozłam do domu na kolanach taką małą kuleczkę, a teraz? Zajmuje więcej miejsca w łóżku ode mnie jak się rozłoży :rolleyes: Chciałabym podziękować jej za wszystko, bo jest najcudowniejszym psem na świecie. Zawsze rozwesela i stara się pocieszyć w złych chwilach, kiedy nikogo przy mnie nie ma. Bardzo dużo mnie nauczyła, szczególnie przez ostatnie trzy lata. Wciągnęła mnie w świat szkolenia psów, sportów kynologicznych i fotografii i dzielnie znosiła moje pierwsze kroki jako mój króliczek doświadczalny. I chociaż są lepsze i gorsze chwile, to jest najlepszą przyjaciółką i najlepszym psem jakiego mogłam mieć. Zdrowia, zdrowia i długiego, szczęśliwego życia przy moim boku pieseczku! :D Zapraszamy na urodzinowy filmik: KLIK Quote
Guest nnaribus Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Najlepszego! Świetny filmik! Dziękujemy! :) Daleko mu do tego jaki miał być, ale z moim laptopem to... :rolleyes: czekam, aż ktoś mi nowy zafunduje, bo nawet zdjęć mi się na nim odechciewa :lol: Quote
Guest nnaribus Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Zapowiedź zdjęć z dzisiejszego spaceru (a będzie ich sporo! :cool1: ) Quote
Recommended Posts