Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Jupi napisał(a):
uwielbiam ją:loveu:

ja też :evil_lol:

Ploter napisał(a):
piękna :loveu:

dziękuję...

Marysia_i_gończy napisał(a):
Jest śliczna :loveu: zwłaszcza oparta o nogi :loveu:

A jak tam szkolenie u Edka? Jesteście zadowoleni? Myślicie o jakimś agility?

Marysiu, generalnie jestem zadowolona.
Bardziej szczegółowo: szkolenie tropowe - pierwsza klasa!
posłuszeństwo - super!
socjalizacja - porażka... niestety, u Edka niby zsocjalizowała się z innymi psiakami, wszystko było pięknie, ładnie, ale po powrocie niechęć do psów wróciła :roll: a nawet się wzmogła... u Edka nie miała innego wyjścia, musiała się dogadywać z innymi.

skontaktowałam się z tutejszymi behawiorystami (wybierałam tych dyplomowanych, a nie ogłaszających się "szkolę psy, koty, papugi i chomiki - posłuszeństwo, agility, socjalizacja itp" :D );
3 osoby napisały jaka jest stawka za 2,5-3 h konsultacje, i że w przypadku dojazdu do domu cena wzrośnie o jakieś 40%... -tyle!
no wiem, cóż innego miały napisać bez spotkania z nami i psem, ale mnie to jakoś odepchnęło...
tylko jedna babka napisała nieco więcej, i poleciła swoją znajomą w Edynburgu, żebym nie musiała się tłuc do Glasgow - i jeśli zdecydujemy się na te konsultacje, pojedziemy właśnie do niej, choćby pod Glasgow (nieco przekornie, ale zrobiła na mnie dobre wrażenie, i widać że chce nam pomóc w rozwiązaniu problemu - a znajoma niestety nie odbiera tel i nie odpisuje)

co do agility, mam spore obawy związane z zachowaniem Hasty... ja mogę ją upilnować, nie ma problemu, ale nie mam wpływu na innych;
poza tym, przez brak samochodu jesteśmy przez pewien czas amobilni, a musielibyśmy jeździć na agility do innej miejscowości (mam wielką nadzieję że wkrótce pojawi sie w domu przemieszczacz)

• 2 weeks later...
Posted

Chyba się zakochałam w Gończych. :roll:
Nie! Ja zakochałam się w Haście! :loveu:
Cudna sunia, i to na pewno nie tylko dlatego, że są same cudne zdjęcia.

Posted

powyzsze zdjecia tylko pozornie sa takie zwyczajne :cool3:
otoz, moja sucz (do tej pory) nie bawila sie pilkami...
jedynie przegryziona mala skorzana byla do zaakceptowania, reszta jej w ogole nie interesowala :roll:

od kilku tygodni Haste rozpiera energia! nie wiem co sie stalo, ale wyraznie poluzowala sie srubka w tyleczku... zeby chociaz troche ja wymeczyc, sama biegam po lace z wywieszonym jezorem (a znam lepsze sposoby na meczenie siebie :evil_lol:)
kilka dni temu, w akcie desperacji, zabralam na PSAcer pileczke tenisowa i woreczek smaczkow wymieszanych z kawalkami kabanosa (takie super hiper mega pachnace);

rzucilam pierwszy raz na ok 5m iii... Hastula podlapala! :multi: rozmerdolona, w podskokach pobiegla po pileczke :loveu: za kazdym razem byl smaczek, wychwalanie, jakby wykonala najtrudniejsza sztuczke swiata, i jakos zaczelo sie jej podobac ;
ufff alez to ulatwia mi zycie :evil_lol:

(przepraszam za brak polskich liter, ale pisałam to w pracy)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...