Guest GrażynaM Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Jeszcze trochę i ten Gonczy Polski zacznie szczekać po szkocku!!! :evil_lol: a czemu zaraz w ciemnogrodzie? a my nie mamy dobrych polskich szkoleniowców? Przesada trochę. Poza tym lepiej polegać na sprawdzonych polskich szkoleniowcach niż na tych 'super światowych'! Quote
Kaśka (Hasta) Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 [quote name='Marysia_i_gończy'] [SIZE=1]Po pierwsze - jestem zdecydowanym przeciwnikiem wysyłania psa na szkolenie (najkrócej - pies uczy się słuchać tej osoby, która go szkoli i niekoniecznie, zwłaszcza w przypadku gończego, "przeniesie" to posłuszeństwo na inne osoby). Hasta ma niewielkie problemy z posłuszeństwem, fakt czasem pada jej na słuch i trzeba głośniej powtórzyć :P głównie chodzi o socjalizację z psami, z dzieckiem oraz szkolenie tropowe; dlaczego jedziemy z Hastą do Polski? - w skrócie (kolejność nie ma nic wspólnego z hierarchią ważnosci): - uważam że GP jest specyficzną rasą, do które trzeba podejść szkoleniowo w specyficzny sposób :) tutaj nikt nie zna rasy - dla nich to groźny doberman (czepili się dobermanów, ale to inny temat) - Hasta zna polskie komendy, nie mówimy do niej po angielsku - na czas haścianych wakacji chcemy zrobić remont - robienie podłóg, ścian, wszystkiego na dole; więc pies byłby u wujków w mieszkaniu, albo na aktywnych wakacjach na świeżym powietrzu (pomijam ryzyko jakie niosą przeróżne narzędzia i odłamki podczas remontu) - ja też wybieram się na szkolenie, które może mi umożliwić pracę w domu; zajęcia prawdopodobnie będą sie odbywały w godzinach popołudniowych... - Hasta potrzebuje szkolenia socjalizacyjnego, dot. głównie jej relacji z psami; tam będzie miała kontakt z wieloma różnymi psiakami - z doświadczenia innych gończarzy wiem, że szkolenie przyniosło wiele pozytywnych zmian (wiem że w naszym przypadku może być inaczej, ale chcemy spróbować) - jesli socjalizacja przebiegnie pomyślnie, chcę pojechać z Hastą na wystawę (aha, podczas tego szkolenia, będę uczestniczyć w dwóch kilkudniowych "sesjach") Marysiu, Klaudio, mam obawy, nie przeczę... starszliwie się za nią stęsknię :placz: ale z drugiej strony, mam ogromną nadzieję że to dla Hasty i naszego dobra Quote
Klaudia :-) Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 wiesz jak dla mnie szkolenie ma tylko sens jak uczestniczy w nim para:przewodnik i pies,dla mnie nie sztuką jest nauczenie psa siad,waruj czy zostań,ale przekazanie jego właścicielowi jak ma z nim pracować a jeśli chodzi o socjalizację to tym bardziej powinnaś z nią w tym uczestniczyć, nauczyć się interpretować jej zachowania,wiedzieć kiedy pokazuje uległość,kiedy jest zestresowana,a kiedy może dojść do konfliktu a tak z ciekawości co to ma być za szkolenie,u kogo? Quote
Marysia_i_gończy Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Kasiu nie przekonałaś mnie ;) Powiedz tylko, plis, powiedz, że wysyłasz ją do Edka... chyba tylko jego jestem w stanie przeżyć ;) (chociaż niekoniecznie zgadzam się z jego metodami, ale wiem, że ma ogromne wyczucie) A co do komend, na każdym przyzwoitym szkoleniu można używać takich, jak się chce :) Quote
Kaśka (Hasta) Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Klaudia, jak już pisałam, niebardzo jest możliwość mojego uczestniczenia w szkoleniu w 100%... będę na dwóch kilkudniowych sesjach (nie liczę samego początku) Marysiu, nie zamierzam przekonywać, raczej tłumaczyć :) (z Ciebie generalnie jest twarda sztuka w psich - gończych - tematach :P a ja jestem za cienka w uszach żeby się z Tobą spierać...) tak, Hastula jedzie do Edka :p (będę dyskutować z nim metody - na niektóre sie nie zgodzę) :) Quote
alive Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Kaśka (Hasta) napisał(a): Gosia, a jak Twój Zajączek? daje Ci w kość? :) hej :) oj daje coraz bardziej... :( a jeszcze 3 tygodnie muszę się z męczyć z córką w swoim wnętrzu i później pewnie jeszcze około 20 lat zanim mi z domu wyjdzie :evil_lol: Quote
Kaśka (Hasta) Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 no już dobrze, dobrze! :lol: wklejam jedno na zachętę... reszta pojawi sie za chwilę w blogu (link na dole - zapraszam) :razz: Quote
Kaśka (Hasta) Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 kilka zaległych zdjęciów / fotków (z marca): nasza wioseczka głupawka :p Quote
Kaśka (Hasta) Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 na tym zdjęciu jest Hastunia! potworek :evil_lol: Quote
Kaśka (Hasta) Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 Ploter napisał(a):no właśnie.. strasznie dawno Was nie było! nooo :) na nowe zdjęcia trzeba będzie poczekać jeszcze miesiąc :( aż Hastula wróci ze szkolenia... póki co, załączę kilka kwietniowo-majowych :) Quote
Kaśka (Hasta) Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 z Rosą z Beskidzkiego Matecznika (po tym samym tatusiu co Hasta) na ścieżce tropowej Quote
gonek Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 http://img261.imageshack.us/img261/9508/dsc9509dp7.jpg :crazyeye::crazyeye::crazyeye: piękna jest!:cool3: Quote
Habibi Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 cudna Hastunia !!! Urlopowaliście sie we trójke w PL?? Quote
alive Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ooooo cześć! Miło Was widzieć :) Zdjęcia jak zwykle super a Hastunia coraz piękniejsza!!! :loveu: Quote
Kaśka (Hasta) Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 [quote name='gonek']http://img261.imageshack.us/img261/9508/dsc9509dp7.jpg :crazyeye::crazyeye::crazyeye: piękna jest!:cool3: a dziękować, dziękować :p [quote name='Habibi'] Urlopowaliście sie we trójke w PL?? najpierw we trójkę, potem ja z Hastunią, i dopiero za miesiąc nastąpi powtórka z opcji nr 1 [quote name='alive']Ooooo cześć! Miło Was widzieć :) Zdjęcia jak zwykle super a Hastunia coraz piękniejsza!!! :loveu: witaj Gosiu-Mamuśku! Ciebie też miło widzieć! no cóż, muszę nieskromnie przyznać Ci rację w temacie Hasty... :razz: z wielką dumą oznajmiam, że Hasta wczoraj PO RAZ PIERWSZY startowała w konkursie tropowców i zdobyła dyplom 1. stopnia! :multi: ja marzyłam o 3., Edward, który ją szkoli i prowadził na konkursie liczył na 2., a tu Hastula nas zaskoczyła "jedyneczką"! :loveu: Quote
Marysia_i_gończy Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='Kaśka (Hasta)']z wielką dumą oznajmiam, że Hasta wczoraj PO RAZ PIERWSZY startowała w konkursie tropowców i zdobyła dyplom 1. stopnia! :multi: GRATULACJE!! Quote
Recommended Posts