Asia & Ginger Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Seaside napisał(a):Dobre wieści - Magda prosiłą, żebym przekazała, że psiak od dziś rana już jest w nowym domku. Wczoraj rozmawiałyśmy na temat domu który się zgłosił - tym razem ze Zgorzelca, który zainteresował się chłopakiem. Pani z którą Magda rozmawiała, była w pełni świadoma możliwego charakteru psa, ponieważ już jednego ma, który na początku też nie zachowywał się przyjaźnie. Rozmowy przebiegły bardzo pomyślnie :razz: Pani sama pojechałą po psiaka - pierwsze powitanie wbrew obawom przebiegło baaaardzo dobrze :) Bardzo dziękujemy za pomoc :) Przewspaniała wiadomość. :p :loveu: Strasznie się cieszę. :multi: :multi: :multi: Quote
BBeta Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Seaside napisał(a):Dobre wieści - Magda prosiłą, żebym przekazała, że psiak od dziś rana już jest w nowym domku. Usunęłam :multi: Quote
Asia & Ginger Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Kopiuje z forum spanielowego: "Witam serdecznie Szukamy domku dla psa 1,5 rocznego rasy spaniel - znaleziony w okolicach Katowic Ma łagodne usposobienie - miły i spokojny. Proszę miłośników spanieli o przekazanie tej informacji dalej!!! Szukamy nowego Pana/Pani który/a zapewni mu spokojne życie u swojego boku Proszę o kontakt na mail - jules@tlen.pl lub tel. 0 604 901 701" Dziewczyny ten psiaczek zniknął z pierwszej strony, wrzućcie go spowrotem. Quote
Asia & Ginger Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Spaniel, ma 2 lata, miły, przyjazny, łagodny. Zgubił się właścicielom, został znaleziony, ale właściciele mieli zapłacić mandat. Stwierdzili, że w takim razie nie mają ochoty go odbierać... Sprawa pilna, psa czekają Krzyczki. Przebywa obecnie pod Warszawą. tel. 503-082-952 Quote
BBeta Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Dziewczyny ten psiaczek zniknął z pierwszej strony, wrzućcie go spowrotem. Zawsze 3 razy sprawdzam zanim coś usune, więc nie mógł zniknąć, chyba został przypadkowo pominięty, już wstawiłam Asia & Ginger napisał(a):Spaniel, ma 2 lata, miły, przyjazny, łagodny (...) Również wstawiłam Quote
Asia & Ginger Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 BBeta napisał(a):Zawsze 3 razy sprawdzam zanim coś usune, więc nie mógł zniknąć, chyba został przypadkowo pominięty, już wstawiłam Również wstawiłam Może i tak, nie pamiętam już. ;) Przeglądałam wątek i zauważyłam, że go brakuje. :eviltong: Quote
magda z. Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Spaniel, ma 2 lata, miły, przyjazny, łagodny. Zgubił się właścicielom, został znaleziony, ale właściciele mieli zapłacić mandat. Stwierdzili, że w takim razie nie mają ochoty go odbierać... Sprawa pilna, psa czekają Krzyczki. Przebywa obecnie pod Warszawą. tel. 503-082-952 Dziewczyny może zróbcie mu allegro, na tego naszego z jeleniej było kilka osób chetnych, trafiła się pani z doświadczeniam, bo miała spaniela, nawet szampon odpowiedni mu kupiła do kąpieli:cool3:a Kzryczki:shake::-(czytałam trochę o tym schronisku, nie będzie tam bezpieczny:-( Quote
Fundacja Medor Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 czekoladowy spaniel z głowna jest juz u nas w fundacji medor pokrylismy koszty operacji tam n ie ma tak dobrych lekarzy byc moze czeka go jeszcze jedna operacja zobaczymy jest podogny i wesoły ma apetyt kontakt do nas 506761221 www.medor,org Quote
Asia & Ginger Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Fundacja Medeor napisał(a):czekoladowy spaniel z głowna jest juz u nas w fundacji medor pokrylismy koszty operacji tam n ie ma tak dobrych lekarzy byc moze czeka go jeszcze jedna operacja zobaczymy jest podogny i wesoły ma apetyt kontakt do nas 506761221 www.medor,org Nie wiem, czy pani ze schroniska w Głownie Wam przekazała, ale jest osoba, która chce tego psiaka zaadoptować, mieli jechać po niego na początku lutego. :roll: Quote
Asia & Ginger Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 magda z. napisał(a):Dziewczyny może zróbcie mu allegro, na tego naszego z jeleniej było kilka osób chetnych, trafiła się pani z doświadczeniam, bo miała spaniela, nawet szampon odpowiedni mu kupiła do kąpieli:cool3:a Kzryczki:shake::-(czytałam trochę o tym schronisku, nie będzie tam bezpieczny:-( Spanielek już wystawiony na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=299849675 Quote
Jona Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 We wroclawiu czeka na dom lub DT spaniel, ktorego trzeba odebrac wlascicielowi z powodu zaniedbania. "][img=http://img170.imageshack.us/img170/5969/aaspanielvi5.th.jpg] "Zabralismy ja wczoraj: -jest bardzo spokojna, uwielbia sie piescic, domaga sie tego -wyszorowalam ja, dobiero po 3 razie zlazl z niej ten caly syf. ....miala tone pchel i pofilcowana siersc, ktora wycielam -mieszka u mnie w domu i zachowuje czystosc o dziwo :) ............zalatwia sie na dworze -nie szczeka , nie warczy -boi sie gdy ktos podnosi glos -przyzwyczajona do kotow -ulegla do psow" oto co pisze Edyta, kt. ja zabrala. Quote
Asia & Ginger Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Jona']We wroclawiu czeka na dom lub DT spaniel, ktorego trzeba odebrac wlascicielowi z powodu zaniedbania. "][img=http://img170.imageshack.us/img170/5969/aaspanielvi5.th.jpg] "Zabralismy ja wczoraj: -jest bardzo spokojna, uwielbia sie piescic, domaga sie tego -wyszorowalam ja, dobiero po 3 razie zlazl z niej ten caly syf. ....miala tone pchel i pofilcowana siersc, ktora wycielam -mieszka u mnie w domu i zachowuje czystosc o dziwo :) ............zalatwia sie na dworze -nie szczeka , nie warczy -boi sie gdy ktos podnosi glos -przyzwyczajona do kotow -ulegla do psow" oto co pisze Edyta, kt. ja zabrala. Oto ta sunia: I jej wątek na dogo: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104325 Quote
magda z. Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 To nasz przystojniak z Jeleniej-sorki za offa:roll:, ale jest piekny, zupełnie nie przypomina tej przestraszonej mordki sprzed miesiąca:loveu: Quote
Asia & Ginger Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Taki off jest jak najbardziej tolerowany. :cool3: :loveu: :p http://images26.fotosik.pl/146/2a372af99b0bb33emed.jpg Ale czarnuszek wyprzystojniał. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 http://szczecin.schronisko.net/adopcja10533-0.html imię: Dafi płeć: pies wiek: 2 lata rasa: mieszaniec boks: 1 numer: 135/08 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie charakter i opis: Dafi jest u nas od niedawna, oddany przez właściciela, który za powód pozostawienia psa podał załatwianie potrzeb fizjologicznych w domu i nieposłuszeństwo. Nowy opiekun musi o tym wiedzieć, choć my nie możemy tego potwierdzić. kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 71-346 Szczecin, tel. całodobowy (+91) 487-02-81 Quote
Asia & Ginger Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Katowice: Średniej wielkości psiak bardzo podobny do cocker spaniela. Ma około półtora roku. Został znaleziony na ulicy. Jego numer to: 3/08. Pies jest w schronie od początku stycznia albo końcówki grudnia. Jest to wesoły, młody psiak, który z pewnością odwdzięczy się wielką miłością swojemu nowemu właścicielowi. Jeżeli chciałbyś dać mu dom zadzwoń lub napisz. KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI e-mail siostry_j@interia.pl tel. (032) 262 02 08 gg 1302045 Link do wątku katowickich psiaków: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75461 Quote
DG32 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Spaniela z Katowic nie ma już w schronisku. Miejmy nadzieje, że znalazł dobry dom. Quote
Asia & Ginger Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 DG32 napisał(a):Spaniela z Katowic nie ma już w schronisku. Miejmy nadzieje, że znalazł dobry dom. Cieszę się bardzo, oby trafił w dobre ręce. :p Quote
emilia2280 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 jeju, czy tego spanielka nikt nie wezmie? przeciez piesek nauczy sié zalatwiac poza domkiem - to pewnie ze stresu nie trzymal jak mial nerwowego pana! mówié o spanielu ze szczecina. Quote
ankako Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 W opisie psa na wielu stronach wyczytałam opinię, że psiak nie lubi dzieci. czy jest to potwierdzone? Jak u niego ta cecha wygląda w rzeczywistości? Miałam suczkę, która również nie lubiła małych dzieci - objawiało sie to odwracaniem pyska od szkraba i cichym powarkiwaniem. Nigdy żadnemu nie zrobila krzywdy, ale wszyscy wiedzielismy o jej niechęci i nie dopuszczalismy do bliskich kontaktów z malcami. Z takim opisem piesek nie ma szans na adopcję, co innego rzucanie sie na maluchy na ulicy, a co innego cicho skrywana nienawiść, i pomaganie mu w zwalczaniu tego objawu przez odpowiednie wychowanie psa. Czekam na opinie wolontariuszy, którzy mieli okazję obserwować tego psa, każda wasza uwaga będzie dla mnie wazna. Pies ma szanse na dom. Sprawa pilna. Quote
Asia & Ginger Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 ankako napisał(a):W opisie psa na wielu stronach wyczytałam opinię, że psiak nie lubi dzieci. czy jest to potwierdzone? Jak u niego ta cecha wygląda w rzeczywistości? Miałam suczkę, która również nie lubiła małych dzieci - objawiało sie to odwracaniem pyska od szkraba i cichym powarkiwaniem. Nigdy żadnemu nie zrobila krzywdy, ale wszyscy wiedzielismy o jej niechęci i nie dopuszczalismy do bliskich kontaktów z malcami. Z takim opisem piesek nie ma szans na adopcję, co innego rzucanie sie na maluchy na ulicy, a co innego cicho skrywana nienawiść, i pomaganie mu w zwalczaniu tego objawu przez odpowiednie wychowanie psa. Czekam na opinie wolontariuszy, którzy mieli okazję obserwować tego psa, każda wasza uwaga będzie dla mnie wazna. Pies ma szanse na dom. Sprawa pilna. ankako, czyżbyś była zainteresowana adopcją psiaka? :cool3: Myślę, że w schronie nie ma warunków żeby to sprawdzić. Z drugiej strony nie wiem skąd takie info, ale może jakoś sprawdzali. :roll: To jest telefon do wolontariuszki z wrocławskiego schronu, zadzwoń, ona Ci pomoże: 603 616 546. ;) Quote
ankako Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Dzięki za poradę, szkoda psa. Pytanko jeszcze jedne, czy można takiego filcaka doprowadzić do porządku? Np. na terenie schroniska, lub czy możliwe jest zabranie psa do domu na zabieg higieniczny (obcięcie kołdunów i ewent. kąpiel)? Quote
Asia & Ginger Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 ankako napisał(a):Dzięki za poradę, szkoda psa. Pytanko jeszcze jedne, czy można takiego filcaka doprowadzić do porządku? Np. na terenie schroniska, lub czy możliwe jest zabranie psa do domu na zabieg higieniczny (obcięcie kołdunów i ewent. kąpiel)? No ja niestety nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, bo nigdy w żadnym schronie nie byłam, nie wiem jak to wszystko wygląda we Wrocławiu. Jeśli chodzi o zabranie psa do domu i doprowadzenie do stanu "używalności", to na dogomanii bardzo popularne jest branie psów do domu tymczasowego, odkarmienie, poznanie charakteru i w międzyczasie szukanie mu domku stałego. Czy jesteś zainteresowana takim rozwiązaniem? :cool3: Quote
Diana S Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Dopiero teraz weszłam na ten wątek :roll:... co za piękne cudeńka...:-( Quote
lothia Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 nie wiem czy tutaj juz macie - w wątku o Korabiewicach jest super spaniel czarny,który niestety wymaga pielegnacji,jest do adopcji Quote
Recommended Posts