Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='2spanielki']http://allegro.pl/item1149738898_spaniel.html
gdzie ona jest????
W jakiejś klatce... :shake:

[quote name='Paulina87']Ale straszna bieda. Gdzies w chlewie/kurniku. To niedaleko poznania.
Spójrzcie na inne przedmioty sprzedającego... :shake:
To zwykły pseudohodowca, pewnie pozbywa się suni, bo już nie nadaje się do rozmnażania.
Suńka nie wygląda na najmłodszą, ma taki pojaśniały pysio. :-?

Posted

Paulina87 napisał(a):
Ze śremu jest Donvitov i chyba Helga&Ares.

Chyba tak. Zauważyłam jednak, że w innych aukcjach ma wpisane też inne miejscowości: Dolsk i Drzonek (miejscowości te są w odległości 5 i 10 km od Śremu). Wygląda więc na to, że psy są trzymane w trzech miejscach, być może należą też do 3 różnych osób. A może to taki rodzinny biznes? :mad:

Posted

Basia i Barni napisał(a):
Czasami warto dac te 50 zl na wykup i zobaczyc w jakich warunkach zyja inne - moze to trzeba zamknac , bo tragedia :-(

Basiu zgadzam się, trzeba jednak mieć najpierw pieniądze i miejsce, gdzie psa można umieścić, a z tym niestety najciężej...

Paulina87 napisał(a):
Napisałam do GoniP.

Dzięki. :p

Posted

Kopiuję z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/189570-Znaleziono-złotego-spanielka-błaka-się-już-kilka-dni-DŹWIRZYNO.-Ma-czas-do-soboty!?p=15067656#post15067656

Zadzwoniła dzisiaj do mnie Madzik77 (z Pabianic) z informacją, że właśnie znalazła spanielka. Jest na wakacjach w Dźwirzynie (zachodniopomorskie) i zauważyła błakającego się spanielka koło ośrodka, w którym przebywa. Popytała ludzi i okazało się, że psiak błąka się już od kilku dni.

Psiaczek jest bardzo sympatyczny, przyjazny zarówno do ludzi jak i do innych psów. Daje się głaskać dzieciom i dorosłym, Madzik karmiła go z ręki, jedzonko brał bardzo delikatnie, powycinała mu też trochę kołtunów, zajrzała w ząbki (jeden kieł ma lekko nadłamany, ząbki trochę starte).

Psiaczek jest trochę wychudzony, był też strasznie spragniony. Poza tym coś nie tak jest z jego tylnymi nóżkami, albo dysplazja albo ktoś go kopnął albo potrącił, bo widać, że chodzenie i wstawanie sprawia mu trochę trudności i ból. W miarę możliwości Madzik zabierze go do weta.

Z powodu tych nóżek nie sprawdzała jeszcze jakiej płci jest psiaczek, żeby mu nie sprawiać bólu.

Psiak ma na pewno ponad 5 lat, może mieć nawet 8.

Niestety Madzik będzie w Dźwirzynie tylko do soboty. Co potem stanie się z psiakiem? Już teraz jest problem z przenocowaniem go. :modla:

Czy ktoś ma jakiś pomysł, zna kogoś w tamtych okolicach, kto mógłby przechować psiaka?

Nie wiem co się z nim stanie, jeśli Madzik wyjedzie... :beczy:
Trzeba mu pomóc!

Bardzo proszę chociaż o ogłoszenia. <prosi>

Nr tel. do Magdy: 501 04 37 28

I na koniec zdjęcie psiaka:

Posted

2spanielki napisał(a):
a nie zgubil sie komus? nie wyglada na strasznie zaniedbanego...
niestety nie znam nikogo z tamtych okolic, ja jestem z kuj-pom

Być może się zgubił, ostatnio były w tamtych okolicach straszne burze, może się przestraszył i uciekł. Magda napisze trochę ogłoszeń i porozwiesza w okolicy. Oby właściciel się odnalazł.

Posted

Witam... Chciałam pokazać wam aukcje Allegro którą znalazłam przypadkiem.... http://allegro.pl/item1149738898_spaniel.html
To jest chyba pseudohodowla (obejrzyjcie "inne przedmioty sprzedającego")... psinka ma niezbyt dobre warunki, pomyslałam że może ktoś szuka spanielka do adopcji kto mógłby zabrać z tamtąd tę biedną sunię (50zł to prawie jak adopcja wg mnie), spójrzcie tylko jakie ma smutne spojrzenie :( pewnie inne psy nie mają tam wiele lepiej, ale nie jest to aż tak widoczne na zdjęciach jak w tym przypadku ;(

Posted

2-letni spaniel do oddania, nowy dom albo uśpienie!!! - WODZISŁAW ŚLĄSKI

Wątek psiaka na dogo:
http://www.dogomania.pl/threads/189976-2-letni-spaniel-do-oddania-nowy-dom-albo-uśpienie!!!-WODZISŁAW-ŚLĄSKI?p=15102291#post15102291

Kopiuję z beaglowego forum:

"Zwróciła się do mnie koleżanka, z prośbą o pomoc w znalezieniu nowego domu dla ich spaniela.
Konsultowałam sprawę z Kajetanem i zdecydowałam założyć psu wątek.
Pies gryzie.
Gryzie męża, synów, jedynie koleżankę traktuje "ulgowo".
Kilka razy pogryzł męża tak dotkliwie, że konieczne było szycie.
Jakieś pół roku temu napisałam do Aniki z naszego forum, bo wiem, że Ona borykała się z problemem agresji, w przypadku swojego Bazyla.
Dostałam numer telefonu do behawiorysty, przekazałam Beacie, ale, czy dzwonili? Najprawdopodobniej nie.
Aż wreszcie - w ostatni piątek - pies znów rzucił się na męża.
Podobno - koleżanka twierdzi - nie było w tym żadnej winy męża, po prostu pies leżał przy drzwiach, a mąż chciał wyjść.
No i stało się. Pies wpadł w szał, rzucił się na męża, podobno Go przewrócił, i poharatał mu lewą nogę. Znów wylądowali u lekarza, trzeba było szyć. A pies wylądował w kojcu, i siedzi tam od piątku. Wyje, bo do tej pory mieszkał w domu.
Weterynarz orzekł, że pies absolutnie nie może u nich zostać, albo prędko znajdą mu nowy dom (inni ludzie), albo go uśpi.
No i koleżanka wczoraj do mnie zadzwoniła z prośbą o pomoc.
Bo wie, że ja "obracam się" wśród psiarzy, więc szuka ratunku.
Inaczej psa uśpią.
Nawet nie wiem, ile mamy czasu, zaskoczyła mnie zupełnie tym telefonem, ale obiecałam, że zapytam.
Wiem tylko tyle, że albo psa oddadzą, albo uśpią. O pozostaniu nie ma mowy

Macie jakiś pomysł?"

"Pies jest zupełnie niewychowany, niestety .
I rozpieszczony.
Bo, że dbali o niego dobrze (aż za dobrze), tego jestem pewna. Tylko nie pracowali z nim w ogóle.
Przykre, że nie skorzystali wtedy z kontaktu z behawiorystą, jak była okazja.
A teraz ostateczność - oddanie, lub uśpienie .
Gdyby wtedy zechcieli pracować z psem, z pewnością uniknęliby kolejnych pogryzień i całej tej smutnej sytuacji .
Teraz jest "za późno", bo oni po prostu tego psa już nie chcą . Już mu nie ufają, i o żadnej pracy nie ma już mowy.
Poproszę o jakieś zdjęcia i zapytam, ile mamy czasu."

"Zdjęcia będę miała wieczorem.
Czasu mamy dwa tygodnie.
Pies siedzi w kojcu i jest już cały zachrypnięty od szczekania .
Wczoraj był na spacerze, był grzeczny.
Ale kiedy znów został zamknięty w kojcu, a po jakimś czasie do kojca podszedł mąż, pies zaczął warczeć i pokazywać zęby."

"Pies ma na imię Kuba, ma dwa lata. Mają go od szczeniaka.
Że dominuje i gryzie domowników, to już wiemy, ale poprosiłam o informację o stosunek do innych zwierząt (psów, kotów)."

"Dalsze informacje o psie:
"DROGA PANI BASIU
charakterystyka Kubusia:
-szybko się zaprzyjaźnia z ludźmi jak ich pozna
-lubi przy w swoim otoczeniu psy czyli nasz sąsiad ma psa i on z tym psem bardzo dobrze kontaktuje
- koty lubi ale swoje przy domu innych nie lubi. Mamy 7 kotów i Kubuś nie goni ich, po prostu je olewa, nie przeszkadzają mu.
-bardzo lubi dzieci tak do 12 roku życia, broni je i nie gryzł ich w ogóle.
Jeżeli znalazła by Pani kogoś to bardzo proszę o kontakt i jeszcze raz Panią proszę o pomoc w znalezieniu nowej rodziny dla niego. pozdrowienia"

Posted

[quote name='Asia & Ginger']

2-letni spaniel do oddania, nowy dom albo uśpienie!!! - WODZISŁAW ŚLĄSKI

Wątek psiaka na dogo:
http://www.dogomania.pl/threads/189976-2-letni-spaniel-do-oddania-nowy-dom-albo-uśpienie!!!-WODZISŁAW-ŚLĄSKI?p=15102291#post15102291

Aż wreszcie - w ostatni piątek - pies znów rzucił się na męża.
Podobno - koleżanka twierdzi - nie było w tym żadnej winy męża, po prostu pies leżał przy drzwiach, a mąż chciał wyjść.
No i stało się. Pies wpadł w szał, rzucił się na męża, podobno Go przewrócił, i poharatał mu lewą nogę.

to tak jest jak pozwala się być psu osobnikiem A L F A ...

Posted

Kopiuję ze strony Krotoszyńskiego schronu

rasa: cocker spaniel

boks: 29
miasto: Krotoszyn

sterylizacja: nie
szczepienia: nie
odrobaczenie: nie

opis:
Roki jest prześlicznym cocker spanielem. Ogromnym pieszczochem, bardzo łagodnym do dzieci. Roki potrafi ładnie chodzić na smyczy. Wymaga podcięcia sierści.