kasia nero 1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 mam do oddania 5letniego złotego spaniela tel 513067514 ze śląska Quote
Daga&Maks Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='kasia nero 1']mam do oddania 5letniego złotego spaniela tel 513067514 ze śląska[/QUOTE] a z jakiego powodu go oddajesz? Quote
kasia nero 1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 oddaje go starsza pani ja pomagam w znalezieniu odpow.domu pies po smierci jej męża terroryzuje ją i ona juz nie daje rady najlepiej dom be dzieci bo jak mu coś nie pasuje to potrafi kłapnąć zębami czekam na propozycje nowego opiekuna oddany będzie po sprawdzeniu przyszłego domu i po podpisaniu umowy adopcyjnej Quote
kasia nero 1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 pies jest zadbany,ma aktualne szczepienia i jest zaczipowany jest średnim spanielem ale ma charrrrakterek bardziej słucha się mężczyzn ale jesli pokieruje nim stanowczo kobieta to będzie słuchał pies tylko do adopcji bezpośredniej bez DT itp wędrowanie z rąk do rąk wiecej by mu zaszkodziło więc proszę o oferty osób zainteresowanych nim bezpośrednio Quote
emilia2280 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='agus5839']Dziewczyny pomóżcie!!! Nie chodzi tutaj akurat o spaniela,ale tez o psiaka... Znajoma chce wyrzycić na pastwe losu pieska i kotka:( ponieważ urodzila dziecko w 6msc i lekarze kategorycznie zabronili miec w domu jakiegokolwioek zwierzaka.Do schroniska nie chce oddac poniewaz bedzie musiala zaplacic. I chce ich wypuscic dzisiaj gdziej na dzialki:(Zwierzeta są akurat ze Szczecina może jest ktoś kto mógł by mi pomoć bo nie mam pojęcia cio robic:( A ona nie chce czekać ani dnia:([/QUOTE] Aga, zalóz im wátek. Jakby potrzebna byla karma to wyslé mamé (Szczecin), tylko zeby je gdzies umiescic na przechowanie. Ona naprawdé tak po prostu je wyrzuci? Na Twoim miejscu dalabym jej tak popalic ze unikalaby mnie do konca zycia. Ale poczucie winy by zostalo. Bádz jej wyrzutem sumienia plz. A jak Twój Fado do psów? Moze wziélabys je do siebie do jutra i jak nic sie nie znajdzie to juz lepszy schron niz dzialki dla domowych zwierzát. Quote
kasia nero 1 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 mam chętna rodzinę na adopcje spaniela "mój" niestety sie nie nadaje ponieważ są tam dzieci wiek 6 i 9 lat rodzina z tarnowskich gór moga pieska odebrać osobiscie rodzina mieszka w bloku ale spędza czas aktywnie na ogródku i spacerach kontakt do mnie 513067514 bo nie wiem czy moge podać nr tego pana Quote
PATRYK I PAOLKA Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Witam. Szukam domu dla doroslego, trzyletniego spaniela - Maksa. Maks jest przyjacielskim i bardzo wesołym psem, lubi zabawy także z dziećmi z jednym wyjątkiem- jest nim niestety mój syn. Pies nie chce go zaakceptować - nie pomogła pomoc tresera. Młodszy syn może z nim robić co chce, starszego natomiast potrafi ugryźć - ostatnie gryzienie było na tyle poważne, że podjęliśmy tę trdną decyzję szukania nowego domu dla Maksa, mimo że 2 lata wcześniej uratowaliśmy go przed utopieniem. Nie chcemy go oddać do schroniska, ale nie mamy możliwości dłuższego izolowania zwierzęcia od dziecka.Niestety syn boi się psa, staje się to dla nas coraz większym problemem. Maks nadaje się do mieszkania w bloku, jest przyzwyczajony do pozostawania samemu w domu ( oboje z mężem pracujemy) nie niszczy nic, nie wyje. Jest posłuszny i słucha komend. [url]http://www.morusek.pl/ogloszenie/24606/Spaniel-w--dobre--rece/[/url] Quote
emilia2280 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Ile starszy syn ma lat? Mnie tez gryzie moja spanielka, trzeba tylko unikac konfrontacji z takimi typkami, ale tego dzieci nie rozumiejá, stád pytam o wiek. Quote
PATRYK I PAOLKA Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Syn ma 9 lat to było czwarte ugryzienie i tym razem pies syna zaatakował. Quote
emilia2280 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Asia & Ginger, doradz cos moze z forum spanieli? Bo ja to mogé tylko z autopsji polecic- trzymac lapska przy sobie i nie podchodzic do psa jedzácego, czy spiácego. Kanapé tez mam zabarykadowaná zeby nie wchodzila, bo jej bronila- to pomoglo. Napiszcie moze wiécej o sytuacjach w jakich pies gryzie. Syn to juz duzy chlopak, mozna i jego nauczyc postépowania z psem agresorem. Quote
Cockermaniaczka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Ale najlatwiej oddac psa przeciez a nie pracowac z nim... BRAK SLOW!!! Polecam szkolenie a nie oddawanie psa... Quote
zerduszko Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Cockermaniaczka']Ale najlatwiej oddac psa przeciez a nie pracowac z nim... BRAK SLOW!!! Polecam szkolenie a nie oddawanie psa...[/QUOTE] Przecież pisze, ze fachowa/"fachowa" pomoc była... Lepsze to niż jak na zachodzie igła... 9 letni dziecko jest już na tyle duże, ze powinien dać radę. Problem, jeśli ugryzienie było na tyle poważne, że chłopak ma traumę. Quote
PATRYK I PAOLKA Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Witam to jest siostry pies i doradziłam jej zeby skorzystała z forum na moin koncie . Widze ze nie wszyscy czytaja dokładnie . Była wizyta u tresera .pies jest posłuszny ułozony ale nie wiadomo z jakich przyczyn te zachowania .To było 4 ugryzienie zaatakowanie tym razem ktore skonczyło sie pogotowiem dziecko bierze leki . siostrzeiec był na spacerze z psem i wteduy pies bez powodu na niego sie zrzucił Siostra 2 lata temu uratowała psa bo ludzie chcieli go utopic . Wiec pies jest tez po przejsciach . Tu na forum zwrociłysmy sie o pomoc ale z tego co widze to niektorzy nie czytaj uwarznie . Quote
NightQueen Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='zerduszko'] 9 letni dziecko jest już na tyle duże, ze powinien dać radę. Problem, jeśli ugryzienie było na tyle poważne, że chłopak ma traumę.[/QUOTE] Otóż to Osoba która się psa boi nie przeciwstawi mu się (żadne teorie dominacji mi nie w głowie, nie wysuwajcie takich wniosków) a z tym idzie brak poprawy w zachowaniu. Czasami jedynym wyjściem jest całkowicie zmienienie warunków życia psa, czyli oddanie go nowej rodzinie. Sama przechodziłam podobną sytuację... Quote
missieek Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 czy ten spaniel jest na watku z lista spanieli? Cocker spaniel Jest to śliczny czekoladowy samiec rasy cocker spaniel! Bardzo się boi z tego powodu jest agresywny dla ludzi. Pewnie po czasie się przyzwyczai do nowego otoczenia. watek http://www.dogomania.pl/threads/182224-Schronisko-Azorek-w-Obornikach-Wlkp-Rasowe-i-Kundelki-potrzebne-og%C5%82oszenia-i-domki! Quote
Pikuśś Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 A może ktoś ma namiary na jakiegoś spanielka z zachodniopomorskiego? Quote
Basia i Barni Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-%C5%9Al%C4%85skiej.-DU%C5%BBO-PS%C3%93W-DO-ADOPCJI.-Remonty-ciagle-trwaj%C4%85-%28/page417 Do Rudy trafil spaniel, nie wiem ,czy juz wiecie. Quote
Ss Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 WROCŁAW 769-10 Wiola 7 lat, suczka, cocker spaniel. Trafiła do Schroniska w tragicznym stanie, bardzo chora i zaniedbana. Obecnie czuje się dobrze. Dla przyjaciół miła, pieszczotliwa i kochana. Wobec obcych moze być nieufna. Quote
Korespondentka Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Na spanielach się nie znam :oops:, ale wydaje mi się, że to spanielkowaty pies. Zdjęcia zrobiłam mu wczoraj, właściciel łaskawie zgodził się na to, że jeszcze zabierze psa do domu na chwilę. Spaniel ATOS, skazany na schronisko lub uśpienie Za co ?? bo niszczy w domu ....:shake: Może ktoś da Atosowi dom ??? Atos, niespełna 2 letni pies, ma trafić do schroniska lub ma zostać uśpiony. Właściciele już go nie chcą, bo : " za dużo szkód narobił w domu i warczy jak zbliżamy się do jego miski" Schronisko lub uśpienie - wg słów właściciela - zaproponował weterynarz .... Jednocześnie właściciel stwierdził, że jak pies się wybiega to pada i wtedy jest ok, ale wybieganie zdarza się rzadko, bo oni mieszkają w bloku. Atos jest wykastrowany, " rodowodowy, ale bez papierów, bo był kolejnym w miocie" :wallbash: - to też słowa właściciela. W listopadzie skończy 2 lata. Quote
emilia2280 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 lo matko, Atos to spaniel amerykanski. Dziewczyny od spanieli, zalózcie mu wátek plz. Quote
Asia & Ginger Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 emilia2280 napisał(a):lo matko, Atos to spaniel amerykanski. Dziewczyny od spanieli, zalózcie mu wátek plz. Ja tam w Atosku nie widzę nic ze spaniela amerykańskiego, za duży jest i za długi pysk ma. Jest tylko koszmarnie ostrzyżony. Wystarczy tylko wyskubać kłaczki na łebku i na kufie, zapuścić włos na uszkach, a będzie z niego piękny spaniel, bo teraz to przypomina trochę połączenie spaniela ze sznaucerem... :shake: Quote
emilia2280 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 hehe, ja tam zaden sexpert spanielowy, ale ta grzywka to na pewno nie u anglika tak sterczy. amarykany majá takie czólko z postawioná grzywká, wiéc pomyslalam ze blizej mu do amerykana niz anglika. ale o czystosci rasy to juz nie ze mná mozna rozmawiac, na tym sié nie znam. Quote
Kateczka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 nie wiem czy mogę tutaj...na co dzień siedze w adopcjach kotów niestety....ale staram sie pomóc gdzie tylko mogę....W przypadku tego psiaka czasu jest niewiele...albo dom albo znowu schron :( [FONT="]Szukamy domu dla wspaniałej psinki, która chwilowo zajmuje "kwaterę" w naszym bloku. Mowa o rudej 3 - letniej spanielce, która wabi się Astra. Właścicielka psa ciężko choruje i niestety musi pieska oddać - nie ma możliwości nadal się nim zajmować. Psinka jest w tej chwili u jej córki, która również ma psa... Z tego powodu może zająć się Astrą jedynie jeszcze przez kilka dni. Bardzo zależy nam na tym, żeby znaleźć nowy dom dla pieska jak najszybciej, w przeciwnym razie pies trafi do schroniska … [/FONT] [FONT="]Astra jest kochana, pies przytulanka, momentami jednak wystraszona i nadwrażliwa. Przeszłość ma schroniskową. Potrzebuje dużo miłości, zainteresowania i cierpliwości w zaadoptowaniu się do nowych okoliczności. Astra lubi się bawić z innymi pieskami, ładnie chodzi na smyczy. Nie jest typem psa zainteresowanego wszystkimi i wszystkim. Jest spokojna, choć gapami karmiona też nie jest – to bystry piesek [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT="] Na pewno może wiele wnieść w życie nowego właściciela.[/FONT] niestety w zwiazku z tym, ze tylko posredniczę ...nie wiem za wiele o szczepieniach czy odrobaczeniach...ani o przeszłosci schroniskowej :( Quote
Asia & Ginger Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 http://img687.imageshack.us/img687/6696/dscn3252g.jpg Taka młoda sunia, a już taka spasiona... :shake: Wygląda przez to jak starszy psiak. Kateczka skąd masz info o suni? Ma gdzieś swój wątek? Gdzie ona się znajduje? Jest jakiś numer kontaktowy do właściciela? Mogę ją wrzucić na forum spanielowe, zrobić Allegro i Gumtree, tylko potrzebuję dane kontaktowe. Quote
Kateczka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Priv Wątku brak ...Psinka jest z Poznania, z właścicielka kontaktu chyba za bardzo nie ma tylko z osobą, u której mała jest w tej chwili... Też mi się wydaje, ze wyglada starzej niz na 3 lata... Quote
Recommended Posts