Asia & Ginger Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='zuzass']Hej.Z Kapslem po chorobie po kleszczowej jest już lepiej.Zaczyna jeść i pić lecz jest jeszcze osłabiony.Mamy kolejny problem.Kapsel nie widzi!Gdy idzie uderza się o ścianę.Zachowuje się dziwnie.Co dziwne nie widzi chyba na 2 oczy.Pogodziłam się z tym że może nie widzieć na jedno oko (uderzył się o drzwi) ale ciężko mi się pogodzić że w ogóle nie będzie widział :( Czy jest szansa że będzie widział? :( Ma dopiero 3 miesiące i tak dużo już przeszedł.Jak go kupiliśmy był wystraszony i chudziutki.... Tu jest Twój wątek o bebeszjozie, moderator go wydzielił z tego wątku, pisz tam proszę: http://www.dogomania.pl/threads/183943-Babeszjoza Co do Twojego psiaka, to niestety nie mam pojęcia, czy odzyska wzrok, musisz się skontaktować z jakimś dobrym weterynarzem, a najlepiej z psim okulistą. Quote
Asia & Ginger Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [SIZE=5][SIZE=4]:multi: Spanielek amerykański Mafi z Piaseczna k. W-wy zostaje w swoim domku tymczasowym! :multi: [SIZE=2]Kopiuję z tego wątku: [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/140857/ [SIZE=2]Mafi jest niedużym ok. 10 letnim psiakiem w typie Spaniela. Nie miał w swoim życiu szczęścia... choć, może gdyby nie ono, już by nie żył? Mafi został wyłowiony z szamba przez straż miejską w Piasecznie. Nie wiadomo czemu się tam znalazł - może ktoś go wrzucił, a może sam wpadł? W każdym razie jego poprzedni właściciel nie zainteresował się jego losem... Nie zareagował na ogłoszenia, zniknął... A Mafi trafił do kliniki zajmującej się bezdomnymi psami na terenie gminy. Był kulą pozlepianego futra. Po wielu godzinach żmudnej pracy, kąpieli, strzyżenia, udało się go doprowadzić do ładu. Jest bardzo fajnym psem - choć ma swój charakterek Obecnie przebywa w domu tymczasowym wraz ze starszą rottweilerką, z którą się bardzo dobrze dogaduje. [SIZE=2]Mafi jest zaszczepiony, odrobaczony, zabezpieczony przeciwko kleszczom oraz wykastrowany. Kopiuję ze strony Fundacji na rzecz zwierząt "Przytul psa": Czytanie z bazy danych Imię: Mafi Numer: 32/09 Płeć: pies W typie rasy: Spaniel Wielkość: mała Wiek: starszy [FONT=Calibri][FONT=Verdana]Polecany: [/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana]-[/FONT][FONT=Verdana]do domu z ogrodem[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana]- do mieszkania w bloku[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Verdana]- do innych zwierząt[/FONT][/FONT] Mafi został przywieziony do lecznicy przez straż miejska z Piaseczna, gdy wpadł do studzienki i w ostatniej chwili go uratowano. Obecnie czeka na kogoś o wielkim sercu, kto podaruje mu dożycie... Tak, dożycie, gdyż Mafi nie jest już młody... Mafi jest średniej wielkości, wesołym, niezwykle przyjaznym, słodkim stworzeniem. Lubi ludzi, inne zwierzęta, świetnie czuje się w towarzystwie dzieci, umie cieszyć sie życiem. Musimy wyleczyć pieska a w szczególności zająć się jego oczkami. Wymaga wizyty u okulisty i ewentualnego zabiegu poprawiającego wzrok. Mafi prosi o wsparcie finansowe na leczenie i utrzymanie. Kontakt: Lipińska Elżbieta (503-069-502, elali@aster.pl) Quote
Asia & Ginger Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 :multi: :multi: :multi: [SIZE=4]5-miesięczny czarny spanielek z Lublina już w nowym domku! :multi: :multi: :multi: [SIZE=2]Kopiuję z tego wątku: [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/1831...spaniel-Lublin [SIZE=2]Info o psiaku dostałam od dziewczyny z terrierkowa, psiaka oddaje jej koleżanka z pracy. Oto mail od właścicielki: "Witam W ramach gwiazdkowego szału zakupiłam dla swojego synka szczeniaka cocker spaniela (bez papierów )ur. 24.10 2009. Decyzja okazała się nie przemyślana i teraz szukam nowego domu dla niego . Bardzo mi przykro z tego powodu ale nie chcę aby piesek przywiązywał się jeszcze bardziej do nas i dlatego muszę go oddać.A teraz kilka słów o Nero jest to bardzo śliczny i żywiołowy jak na szczeniaka przystało . Załatwia swoje potrzeby na dworze niestety zdarza mu się załatwić w domu ale to tylko dlatego że nie mamy czasu wyprowadzić go na dwór . Ma swój kojec i tez go oddam bo bardzo się do niego przywiązał ,ma swoje ulubione gryzaki którymi bawi się jak nas nie ma . Najlepszym jedzeniem jest dla niego poprostu "jedzenie "uwielbia wszystko choć ja mu daję najczęściej suchą karmę. Uwielbia aporty przynosi poszukuję dla niego ostatniego domu w którym by szczęśliwie dożył swojej starości" Psiak jest czarny i mieszka w centrum Lublina. Spanielek był już w jednym domku i został oddany, bo... przewrócił kwiatka! Jest niesforny jak chyba każde szczenię, w głowie mu tylko zabawy i szaleństwa. Szukamy odpowiedzialnego domku! Podobno jedyne wady to to, że czasem jeszcze załatwia się w domu (ale to dlatego, że właściciele nie przykładali się do nauki czystości i nie zawsze wyprowadzają) i chyba nie bardzo lubi zostawać sam w domu (nie wiem, czy wyje, szczeka, niszczy) ale to jeszcze szczeniak i wszystkiego można go nauczyć. No i jest żywiołowy i szalony jak każdy normalny szczenior. Zdjęcia spanielka Nero: Quote
Asia & Ginger Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Do adopcji: Spanielek, Opole "Mamy w schronisku 3-letniego cockera. Czarny pies, z dlugim ogonem, dzisiaj oddali go wlasciciele, bo stawial sie do 12letniej corki. Do doroslych czy obcych ludzi nigdy nie reagowal agresja. Dziwnie go chowali, bo pies mial do dyspozycji w mieszkaniu tylko przedpokoj i kuchnie, do reszty mieszkania nie mial wstepu. Mieli go od szczeniaka i wczesniej nie probowal stawiac sie do corki. No ale raz sporobwal, a oni postawili na nim kreske... jest bardzo ladny, zadbany, w schronisku bardzo przerazony." Zdjęcia są jakie są, bo pies jest przestraszony, chowa się w domku i poszczekuje, najwyraźniej nie wie o co chodzi... Jest śliczny, młody i zadbany! Mam nadzieję, że szybko trafi do nowego dobrego domu. Kontakt w sprawie adopcji: Magda z Fundacji Fioletowy Pies: nr tel. oba do Magdy - 696 446 924 i 664 332 220 gg 2898930 Quote
Cockermaniaczka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 :angryy: co za ludzie:angryy: cudny chlopak :loveu: zakochazlam sie:loveu: Quote
Izuuus Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Ten czarnuch z Opola jest przepiękny :( U mnie niestety nie chcą się złamać na bidulka. Szkoda bo warunki na drugiego spaniela mamy. Popytam wsród znajomych (jako iż Opole to chwilka drogi). Oby szybciutko znalazł kochający domek! Quote
Asia & Ginger Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 :multi: Spanielek Lenor z Rudy Śląskiej już w nowym domku!!! :multi: Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-A-lAE-skiej-DUA-O-PSA-W-DO-ADOPCJI-prosimy-o-pomoc-w-ogA-oszeniach?p=14485225&viewfull=1#post14485225 Kolejny spanielek w schronisku, nazwałam go Lenor ma około 1,5-2 lata został wrzucony w swięta przez płot do schroniska bardzo miły lubi się tulić do psów nie agresywny .W schronisku zestresowany, nie potrafi sie odnaleźć... :shake: :multi: 6-mies. spanielek Spajk z Rudy Śląskiej pojedzie 1 maja do nowego domku aż do Wejherowa!!! :multi: Zaraz po nim do schr został oddany 6 miesieczny spaniel Spajk psiak został kupiony na allegro z Opola jako typowy pies do dziecka Ale po 1 dniu został oddany do schr bo ugryzł dziecko To psiak wychowany w kojcu potrzebujący osoby doswiadczonej przecież to jeszcze szczenię jest dom dla Spajka ale w Wejcherowie. :-( Spajk miałby szanse trafić do osoby która zna spaniele w domu jest suczka zabrana z schr rok temu a pani pracuje z końmi dom idealny ale nie ma transportu. :-( Jeżeli ktoś słyszałby o jakimkolwiek transporcie na trasie Katowice- Gdańsk bardzo prosze o kontakt To szansa na super dom dla szczeniora Szukamy transportu dla Spajkusia na trasie Katowice - Gdańsk! :multi: :multi: :multi: [SIZE=4]Spanielka z Inowrocławia również ma już nowy domek! :multi: :multi: :multi: [SIZE=2]Kopiuję ze strony schroniska: http://www.schronisko.cowinie.pl/ind...psow&Itemid=29 Nr psa: 602 Płeć: Suka Wiek: ok. 2 lat Data przyjęcia: 25.01.2010r. Śliczna, młoda suczka rasy cocker spaniel angielski. Jest bardzo towarzyska, ale niezależna. Lubi chodzić własnymi ścieżkami. Ma duże skłonności do dominacji. Potrzebuje właściciela bardzo odpowiedzialnego, który będzie potrafił sprostać jej zmiennym nastrojom. Suni trzeba koniecznie pokazać i uświadomić jaką pozycję zajmuje w stadzie. Nie można zapomnieć, że ta ruda "dama" jest tylko czworonożnym przyjacielem i odpowiedzialność przywódcy stada, za którego się uważa przerasta jej możliwości. Sunia po prostu czuje się tym faktem bardzo zaniepokojona i ktoś musi uwolnić ją od takiego ciężaru. Ufamy, że znajdzie się osoba doświadczona w układaniu piesków i w sposób delikatny oraz humanitarny poradzi sobie z trudnym charakterkiem tej ślicznej spanielki. http://www.schronisko.cowinie.pl/images/stories/602male.jpg Quote
Asia & Ginger Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Do adopcji: Spanielka mix, Ruda Śląska Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-Śląskiej.-DUŻO-PSÓW-DO-ADOPCJI.-prosimy-o-pomoc-w-ogłoszeniach?p=14546610&viewfull=1#post14546610 "Od 2 tyg w schronisku jest suczka bardzo w typie spaniela, ma 3-4 lata, nazwalismy ja Kola, trafiła z cieczka, ale nikt jej nie szuka. Bardzo miła, ufna do ludzi, moze do dzieci do psów zazdrosna, raczej do domu z dużym psem bądź samcem. Strasznie piszczy za człowiekiem, lubi spacery, zachowuje czystość. W niedzielę jedzie na sterylkę." Kontakt w sprawie adopcji: Wolontariuszka Monika: kom. 501208670 piankaa@interia.pl gg 2762302 Wolontariuszka Justyna: tel. 510268586 Justynka019@interia.pl gg 3910480 Quote
Asia & Ginger Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 :multi: [SIZE=4]Spanielka z Ostrowa Wielkopolskiego wróciła do swojego właściciela! :multi: Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/76073-Spaniele-do-adopcji?p=14414073&viewfull=1#post14414073 Imię: Sati Płeć: suczka Wiek: 2 lata Wielkość: średnia Opis: Szczekliwa, młoda suczka - bardzo przyjazna, w typie Cocker Spaniela. Nie wykazuje agresji wobec ludzi, zgadza się również z innymi psami. Nie miała żadnych problemów z oswojeniem się w nowym miejscu. Zza krat kojca trochę groźna, ale to tylko pozory - Sati jest naprawdę kochaną suczką. Będzie idealna do mieszkania. Quote
Malwi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 z uwagi ze sunia miała małe niedawno ten powrót do właściciela mnie nie cieszy .... dowiem się dokładniej co i jak jak tylko zawitam do schroniska ( a będę tam na dniach bo paczkę mam do przekazania :loveu: ) Quote
Asia & Ginger Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Malwi napisał(a):z uwagi ze sunia miała małe niedawno ten powrót do właściciela mnie nie cieszy .... dowiem się dokładniej co i jak jak tylko zawitam do schroniska ( a będę tam na dniach bo paczkę mam do przekazania :loveu: ) Właśnie to jedyna rzecz, która mnie martwi, pytałam przed chwilą Paulinę o sterylkę. Napisała, że będzie w schronie w piątek, to zapyta. Sunia czekała na sterylkę, bo miała po nią przejechać jakaś kobitka z Kielc. Mam nadzieję, że zdażyli już ją ciachnąć. :kciuki: Quote
Asia & Ginger Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Nikola & Tina napisał(a):i jak, wiadomo coś ? Jeszcze nie. ;) :multi: [SIZE=4]Spanielka z Wałbrzycha już w nowym domku! :multi: [SIZE=2]Kopiuję ze strony schroniska: [SIZE=2]http://www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=12c&id_zwierz=126 Data dodania: 2010-03-24 Lokalizacja: W schronisku zwierzę: pies płeć: samica wiek: 2 lata wielkość: mały numer: 24 imię: Suczka przyprowadzona z ul. Podgórskiej. Szukamy domu dla suczki. Przyprowadzona do schroniska była szczenna. Szczeniaki mają już domy. [SIZE=4][SIZE=2]Suni jest teraz bardzo smutno, bo dzieciaczki poszły w świat, a ona sama została. Suczka jest bardzo przyjazna. Jest zaszczepiona p/wściekliźnie, zaczipowana. Quote
Paulina87 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Niestety Ostrowskiej spanielki nie zdążyli wysterylizować przed oddaniem właścicielce. Miała już umówioną sterylkę, ale przyjechała kobieta, powiedziała, że to jej pies i tyle. Quote
Malwi Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ciotki spanielowe .. przeklkejam z innego wątku , chodziło o benka ale widzę tam też spaniela ... [quote name='rita60']Dziewczyny dostalam info,ze w poznanskim schronie jest takie cudo,nie wiem,gdzie napisac,ale widze,ze tu benkowe cioteczki. Quote
Cockermaniaczka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 :placz: boze jakie uszy,i te koltuny:placz: Bidna mordeczka:placz: Quote
Iss Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Czy ktoś wie coś o potrzebującej czekoladce spanielowej ? moja znajoma z pracy zakochała się w czekoladzie spanielkowej :) obiecałam jej pomóc w szukaniu, ale z racji tego iż nie bardzo orientuję się w spanielowym temacie proszę Was o info :) Quote
Cockermaniaczka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Ciezko...Raz ze to bardzo zadkie umaszczenie a dwa ze takie psy w schronie to zadkosc... Predzej zlotaska,czarnego znajdzie... Quote
Malwi Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Ciotki - podsyłam wątek tej pary benkowo cockerkowej - http://www.dogomania.pl/threads/185044-Cudna-para-Bernardyn-i-Cocerka-w-schronisku!-POZNAŃSKIE-CIOTKI-POMÓŻCIE! lada moment bedzie więcej info Quote
Iss Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Cockermaniaczka napisał(a):Ciezko...Raz ze to bardzo zadkie umaszczenie a dwa ze takie psy w schronie to zadkosc... Predzej zlotaska,czarnego znajdzie... wiem że rzadkie, ale to nie znaczy że takowy się nie pojawi, w końcu ludzie pozbywają się nieraz psów pięknych z papierami, także kto wie ... rzucam hasło. Gdyby się jakiś pojawił to ja proszę o info. Quote
Ss Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Starszy spaniel Rybnik: postaram sie jak najwiecej o nim dowiedziec.. Quote
Asia & Ginger Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Paulina87']Niestety Ostrowskiej spanielki nie zdążyli wysterylizować przed oddaniem właścicielce. Miała już umówioną sterylkę, ale przyjechała kobieta, powiedziała, że to jej pies i tyle. Szkoda... :shake: [quote name='Iss']Czy ktoś wie coś o potrzebującej czekoladce spanielowej ? moja znajoma z pracy zakochała się w czekoladzie spanielkowej :) obiecałam jej pomóc w szukaniu, ale z racji tego iż nie bardzo orientuję się w spanielowym temacie proszę Was o info :) W tej chwili nie mamy czekoladki, ale było już kilka takich psiaków do adopcji. Będę pamiętać, gdyby się czekoladka pojawiła. ;) [quote name='Malwi']Ciotki - podsyłam wątek tej pary benkowo cockerkowej - http://www.dogomania.pl/threads/185044-Cudna-para-Bernardyn-i-Cocerka-w-schronisku!-POZNAŃSKIE-CIOTKI-POMÓŻCIE! lada moment bedzie więcej info Już tam idę. ;) [quote name='Ss']Starszy spaniel Rybnik: postaram sie jak najwiecej o nim dowiedziec.. http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/bezdomniaki/Schron028.jpg Jakie biedactwo. Chyba ma problemy z oczkami. :roll: I te pokołtunione uszka. Czekam w takim razie na więcej informacji. Quote
Paulina87 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Spanielka ze schroniska w Krotoszynie. Została przywiązana do drzewa w lesie. Gdy trafiła do schroniska była przerażona, jednak po kilku dniach stała się bardziej otwarta i cieszyć się na spacery. Na stronie jest napisane, że nie przepada za dziećmi i boi się gwałtownych ruchów. Sunia jest młoda ma około 2 lata. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Asia & Ginger Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 http://img88.imageshack.us/img88/8214/47464m.jpg Biedactwo... :-( Jakbym mogła dorwać takiego "właściciela"... :2gunfire: Quote
emilia2280 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 o matko. ale to nie jest chyba "caly" jej boks jaki ma w tym schronisku? ;oooo Quote
Recommended Posts