Malwi Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Spanielka ostrowska - SATI - cudna jest - ale maluśka takie 3/4 prawdziwego cockera Quote
emilia2280 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Sati jest przepiékna. Stád to jest podejrzane ze jest w schronie... Wiadomy jest powód oddania do schronu? Quote
Asia & Ginger Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 http://i743.photobucket.com/albums/xx71/ostrowschronisko/DSC_0118.jpg Ależ ona jest cudowna! :loveu: :loveu: :loveu: Gdybym tylko mogła mieć drugiego psa już byłaby moja! :placz: Dzięki za fotki, właśnie robiłam Allegro spanielastym do adopcji, więc foty się przydały. :p Allegro Sati: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=999089109 Quote
Malwi Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 dzięki śliczne :loveu: mała chyba zgarnięta z ulicy .... dowiem się... Quote
Ss Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Wysłałam również smsa w sprawie Dayli... ale cisza... od wczoraj nikt nie odpisał... Czy ktoś się kontaktował z jej opiekunami? Quote
Asia & Ginger Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 http://img7.imageshack.us/img7/9044/19628670.jpg Normalnie już ją kocham! :loveu: :loveu: :loveu: :placz: [quote name='Ss']Wysłałam również smsa w sprawie Dayli... ale cisza... od wczoraj nikt nie odpisał... Czy ktoś się kontaktował z jej opiekunami? Jakiś czas temu kontaktowała się zainteresowana Pani, ale sunia jest do adopcji tylko w okolice Warszawy, a Pani mieszkała gdzieś dalej i nic z tego nie wyszło... :roll: Quote
Asia & Ginger Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 2 spanielki w schronisku w Rudzie Śląskiej Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-A-lAE-skiej-DUA-O-PSA-W-DO-ADOPCJI-prosimy-o-pomoc-w-ogA-oszeniach?p=14485225&viewfull=1#post14485225 Kolejny spanielek w schronisku, nazwałam go Lenor ma około 1,5-2 lata został wrzucony w swięta przez płot do schroniska bardzo miły lubi się tulić do psów nie agresywny .W schronisku zestresowany, nie potrafi sie odnaleźć... :shake: Zaraz po nim do schr został oddany 6 miesieczny spaniel Spajk psiak został kupiony na allegro z Opola jako typowy pies do dziecka Ale po 1 dniu został oddany do schr bo ugryzł dziecko To psiak wychowany w kojcu potrzebujący osoby doswiadczonej przecież to jeszcze szczenię jest dom dla Spajka ale w Wejcherowie. :-( Spajk miałby szanse trafić do osoby która zna spaniele w domu jest suczka zabrana z schr rok temu a pani pracuje z końmi dom idealny ale nie ma transportu. :-( Jeżeli ktoś słyszałby o jakimkolwiek transporcie na trasie Katowice- Gdańsk bardzo prosze o kontakt To szansa na super dom dla szczeniora Szukamy transportu dla Spajkusia na trasie Katowice - Gdańsk! Quote
zuzass Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Hej.Mam nowego spanielka ma 3 miesiące.Niedawno gdy szalał po domu nagle uderzył się okiem o drzwi.Tak jakoś odskoczył i się uderzył :/ po kilku dniach oko mu spuchło i tak jak by ''wyszło'' bynajmniej widać te białe...Wygląda jak z zezem..Byliśmy z nim u weterynarza 3 razy i za każdym razem mówił że z okiem jest ok.Dziś dał nam kropelki i jeśli po 3 dniach nie będzie lepiej to pojedziemy zrobić rentgen czy głębiej nic nie jest uszkodzone.Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy to oko będzie już tak wyglądać? Czy wróci do normalnego stanu? z góry dziękuje za o pomoc Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 cioteczki, zaglądałam na wątek, bo ktoś mnie pytał o spaniela , ale nie :shake: działaja linki na strone zebranych piesków do adopcji , to pewnie wina zmian na dogo :eviltong: Quote
Asia & Ginger Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 zuzass napisał(a):Hej.Mam nowego spanielka ma 3 miesiące.Niedawno gdy szalał po domu nagle uderzył się okiem o drzwi.Tak jakoś odskoczył i się uderzył :/ po kilku dniach oko mu spuchło i tak jak by ''wyszło'' bynajmniej widać te białe...Wygląda jak z zezem..Byliśmy z nim u weterynarza 3 razy i za każdym razem mówił że z okiem jest ok.Dziś dał nam kropelki i jeśli po 3 dniach nie będzie lepiej to pojedziemy zrobić rentgen czy głębiej nic nie jest uszkodzone.Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy to oko będzie już tak wyglądać? Czy wróci do normalnego stanu? z góry dziękuje za o pomoc To niepokojące, na Twoim miejscu zasięgnełabym opinii innego weta, bo ten to chyba jakiś olewator albo konował. :shake: A.Matyja-Mierzecka napisał(a):cioteczki, zaglądałam na wątek, bo ktoś mnie pytał o spaniela , ale nie :shake: działaja linki na strone zebranych piesków do adopcji , to pewnie wina zmian na dogo :eviltong: Proszę bardzo, to link do tego wątku (jest też w banerku w moim podpisie): http://www.dogomania.pl/threads/121612-Spanielki-szukajAE-ce-nowych-domkA-w-ProszAE-nie-pisaAE-w-tym-wAE-tku Tylko 3 pierwsze strony wątku są z aktualnymi psiakami. ;) Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 bardzo dziękuje, wszystko już działa i wszystko znalazłam ;) Quote
natalia_aa Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 A.Matyja-Mierzecka napisał(a):cioteczki, zaglądałam na wątek, bo ktoś mnie pytał o spaniela , ale nie :shake: działaja linki na strone zebranych piesków do adopcji , to pewnie wina zmian na dogo :eviltong: Spaniele z Gdyni: http://www.dogomania.pl/threads/138068-Promyki-s%C5%82o%C5%84ca-zagubione-w-szarym-%C5%9Bwiecie-cocer-spaniele-w-schronisku-%28tr%C3%B3jmiasto%29/page10?p=14461042#post14461042 Quote
Owieczka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Przepraszam za offa ale zapraszma na bazarek ( oryginalne teczki na dokumenty ) sa dwie teczki ze spanielkami http://www.dogomania.pl/threads/1837...3#post14498073 Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 natalia_aa napisał(a):Spaniele z Gdyni: http://www.dogomania.pl/threads/138068-Promyki-s%C5%82o%C5%84ca-zagubione-w-szarym-%C5%9Bwiecie-cocer-spaniele-w-schronisku-%28tr%C3%B3jmiasto%29/page10?p=14461042#post14461042 dziękuje, przekazałam zainteresowanym wszystkie dostępne tu na dogo linki, teraz ich ruch... Quote
missieek Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 znaleziony pies, ogloszenie na allegro W działkowej miejscowości Fryszerka znaleźliśmy psa, cocel spaniela, czarnego z odrobiną brązu. Na razie piesek jest bardzo brudny i wychudzony, ale po krótkiej terapii będzie śliczny. Jest bardzo sympatyczny i szybko się przywiązuje, niestety nie możemy go zachować ponieważ mamy już psa. Mam nadzieje że znajdzie się jakiś uczciwy i odpowiedzialny właściciel. :) Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='missieek']znaleziony pies, ogloszenie na allegro Napisałam do Pani, poprosiłam o zdjęcia i więcej informacji, bo mam domek dla czarnego spanielka. Quote
dolce vita Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Przyjme-cocel-spaniela-W0QQAdIdZ199804346 znalazłam może akurat Quote
Asia & Ginger Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='Paulina87']Napisałam do Pani, poprosiłam o zdjęcia i więcej informacji, bo mam domek dla czarnego spanielka. Paulina zobacz tutaj jakie cudo czarniutkie w schronisku w Opolu: http://www.spaniele.pl/viewtopic.php?p=196340&sid=397c8ed163381fc85e57eb6577210c16#196340 Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Już przekazuję wieści, psiak jest prześliczny więc mam nadzieję że się spodoba i będzie mógł zamieszkać w nowym domu, tylko czy w schronisku można zarezerwować psa? Bo boję się, że szybko ktoś go zgarnie i państwo się zawiodą. Quote
Asia & Ginger Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Paulina87 napisał(a):Już przekazuję wieści, psiak jest prześliczny więc mam nadzieję że się spodoba i będzie mógł zamieszkać w nowym domu, tylko czy w schronisku można zarezerwować psa? Bo boję się, że szybko ktoś go zgarnie i państwo się zawiodą. Tak jak najbardziej można rezerwować. Jakiś czas temu zabieraliśmy stamtąd innego spanielka, przepięknego biało-złotego psa, szukaliśmy transportu, bo psiak jechał aż do Warszawy, a stamtąd do nowego domku do Ełku, trochę to trwało, a psiaczek cierpliwie czekał w schronisku. Gdyby była potrzeba, to się skontaktuję z dziewczynami, które tam chodzą do schroniska, żeby psa zaklepały. ;) Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 To jakbyś mogła wstępnie zaklepać na 2 dni a ja w tym czasie prześlę rodzince zdjęcia i dowiem się czy chcieliby psiaka. Bo oni niby nastawili się na szczeniaka, ale może się uda. Boję się, że jak nie to kupią jakiegoś szczeniaka z allegro. Quote
eliza_sk Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Asiu, wysłałam Ci pw, ale napiszę i tutaj. Mam panią chętną na adopcję spanielowej damy lub jakiegoś kudłacza (napisałam już do leni). Sunia max. 2 latka i podstawowy warunek - MUSI tolerować koty, bo w domu jest 4 letnia kocica, poza nią jest jeszcze adoptowany w styczniu ze schronu mix spaniela - też dziewczyna, a 2 letnia. Więc miło byłoby, aby miała dobre relacje i z psami. Pani brzmi bardzo dobrze, prozwierzęco. Podaj mi swoje typy :) Quote
zuzass Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Hej.Z Kapslem po chorobie po kleszczowej jest już lepiej.Zaczyna jeść i pić lecz jest jeszcze osłabiony.Mamy kolejny problem.Kapsel nie widzi!Gdy idzie uderza się o ścianę.Zachowuje się dziwnie.Co dziwne nie widzi chyba na 2 oczy.Pogodziłam się z tym że może nie widzieć na jedno oko (uderzył się o drzwi) ale ciężko mi się pogodzić że w ogóle nie będzie widział :( Czy jest szansa że będzie widział? :( Ma dopiero 3 miesiące i tak dużo już przeszedł.Jak go kupiliśmy był wystraszony i chudziutki.... Quote
evel Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 zuzass napisał(a):Hej.Z Kapslem po chorobie po kleszczowej jest już lepiej.Zaczyna jeść i pić lecz jest jeszcze osłabiony.Mamy kolejny problem.Kapsel nie widzi!Gdy idzie uderza się o ścianę.Zachowuje się dziwnie.Co dziwne nie widzi chyba na 2 oczy.Pogodziłam się z tym że może nie widzieć na jedno oko (uderzył się o drzwi) ale ciężko mi się pogodzić że w ogóle nie będzie widział :( Czy jest szansa że będzie widział? :( Ma dopiero 3 miesiące i tak dużo już przeszedł.Jak go kupiliśmy był wystraszony i chudziutki.... To jest temat "spaniele do adopcji" - załóż swój własny temat w odpowiednim dziale. Quote
Recommended Posts