Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam również smsa w sprawie Dayli... ale cisza... od wczoraj nikt nie odpisał...
Czy ktoś się kontaktował z jej opiekunami?

Posted

http://img7.imageshack.us/img7/9044/19628670.jpg
Normalnie już ją kocham! :loveu: :loveu: :loveu: :placz:

[quote name='Ss']Wysłałam również smsa w sprawie Dayli... ale cisza... od wczoraj nikt nie odpisał...
Czy ktoś się kontaktował z jej opiekunami?
Jakiś czas temu kontaktowała się zainteresowana Pani, ale sunia jest do adopcji tylko w okolice Warszawy, a Pani mieszkała gdzieś dalej i nic z tego nie wyszło... :roll:

Posted

2 spanielki w schronisku w Rudzie Śląskiej

Kopiuję z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-A-lAE-skiej-DUA-O-PSA-W-DO-ADOPCJI-prosimy-o-pomoc-w-ogA-oszeniach?p=14485225&viewfull=1#post14485225

Kolejny spanielek w schronisku, nazwałam go Lenor ma około 1,5-2 lata został wrzucony w swięta przez płot do schroniska bardzo miły lubi się tulić do psów nie agresywny .W schronisku zestresowany, nie potrafi sie odnaleźć... :shake:

Zaraz po nim do schr został oddany 6 miesieczny spaniel Spajk psiak został kupiony na allegro z Opola jako typowy pies do dziecka Ale po 1 dniu został oddany do schr bo ugryzł dziecko To psiak wychowany w kojcu potrzebujący osoby doswiadczonej przecież to jeszcze szczenię

jest dom dla Spajka ale w Wejcherowie. :-( Spajk miałby szanse trafić do osoby która zna spaniele w domu jest suczka zabrana z schr rok temu a pani pracuje z końmi dom idealny ale nie ma transportu. :-(

Jeżeli ktoś słyszałby o jakimkolwiek transporcie na trasie Katowice- Gdańsk bardzo prosze o kontakt To szansa na super dom dla szczeniora

Szukamy transportu dla Spajkusia na trasie Katowice - Gdańsk!

Posted

Hej.Mam nowego spanielka ma 3 miesiące.Niedawno gdy szalał po domu nagle uderzył się okiem o drzwi.Tak jakoś odskoczył i się uderzył :/ po kilku dniach oko mu spuchło i tak jak by ''wyszło'' bynajmniej widać te białe...Wygląda jak z zezem..Byliśmy z nim u weterynarza 3 razy i za każdym razem mówił że z okiem jest ok.Dziś dał nam kropelki i jeśli po 3 dniach nie będzie lepiej to pojedziemy zrobić rentgen czy głębiej nic nie jest uszkodzone.Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy to oko będzie już tak wyglądać? Czy wróci do normalnego stanu? z góry dziękuje za o pomoc

Posted

zuzass napisał(a):
Hej.Mam nowego spanielka ma 3 miesiące.Niedawno gdy szalał po domu nagle uderzył się okiem o drzwi.Tak jakoś odskoczył i się uderzył :/ po kilku dniach oko mu spuchło i tak jak by ''wyszło'' bynajmniej widać te białe...Wygląda jak z zezem..Byliśmy z nim u weterynarza 3 razy i za każdym razem mówił że z okiem jest ok.Dziś dał nam kropelki i jeśli po 3 dniach nie będzie lepiej to pojedziemy zrobić rentgen czy głębiej nic nie jest uszkodzone.Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy to oko będzie już tak wyglądać? Czy wróci do normalnego stanu? z góry dziękuje za o pomoc

To niepokojące, na Twoim miejscu zasięgnełabym opinii innego weta, bo ten to chyba jakiś olewator albo konował. :shake:

A.Matyja-Mierzecka napisał(a):
cioteczki, zaglądałam na wątek, bo ktoś mnie pytał o spaniela , ale nie :shake: działaja linki na strone zebranych piesków do adopcji , to pewnie wina zmian na dogo :eviltong:

Proszę bardzo, to link do tego wątku (jest też w banerku w moim podpisie):
http://www.dogomania.pl/threads/121612-Spanielki-szukajAE-ce-nowych-domkA-w-ProszAE-nie-pisaAE-w-tym-wAE-tku
Tylko 3 pierwsze strony wątku są z aktualnymi psiakami. ;)

Posted

znaleziony pies, ogloszenie na allegro

W działkowej miejscowości Fryszerka znaleźliśmy psa, cocel spaniela, czarnego z odrobiną brązu. Na razie piesek jest bardzo brudny i wychudzony, ale po krótkiej terapii będzie śliczny. Jest bardzo sympatyczny i szybko się przywiązuje, niestety nie możemy go zachować ponieważ mamy już psa. Mam nadzieje że znajdzie się jakiś uczciwy i odpowiedzialny właściciel. :)

Posted

Już przekazuję wieści, psiak jest prześliczny więc mam nadzieję że się spodoba i będzie mógł zamieszkać w nowym domu, tylko czy w schronisku można zarezerwować psa? Bo boję się, że szybko ktoś go zgarnie i państwo się zawiodą.

Posted

Paulina87 napisał(a):
Już przekazuję wieści, psiak jest prześliczny więc mam nadzieję że się spodoba i będzie mógł zamieszkać w nowym domu, tylko czy w schronisku można zarezerwować psa? Bo boję się, że szybko ktoś go zgarnie i państwo się zawiodą.

Tak jak najbardziej można rezerwować. Jakiś czas temu zabieraliśmy stamtąd innego spanielka, przepięknego biało-złotego psa, szukaliśmy transportu, bo psiak jechał aż do Warszawy, a stamtąd do nowego domku do Ełku, trochę to trwało, a psiaczek cierpliwie czekał w schronisku.
Gdyby była potrzeba, to się skontaktuję z dziewczynami, które tam chodzą do schroniska, żeby psa zaklepały. ;)

Posted

To jakbyś mogła wstępnie zaklepać na 2 dni a ja w tym czasie prześlę rodzince zdjęcia i dowiem się czy chcieliby psiaka. Bo oni niby nastawili się na szczeniaka, ale może się uda.
Boję się, że jak nie to kupią jakiegoś szczeniaka z allegro.

Posted

Asiu, wysłałam Ci pw, ale napiszę i tutaj.

Mam panią chętną na adopcję spanielowej damy lub jakiegoś kudłacza (napisałam już do leni). Sunia max. 2 latka i podstawowy warunek - MUSI tolerować koty, bo w domu jest 4 letnia kocica, poza nią jest jeszcze adoptowany w styczniu ze schronu mix spaniela - też dziewczyna, a 2 letnia. Więc miło byłoby, aby miała dobre relacje i z psami. Pani brzmi bardzo dobrze, prozwierzęco.

Podaj mi swoje typy :)

Posted

Hej.Z Kapslem po chorobie po kleszczowej jest już lepiej.Zaczyna jeść i pić lecz jest jeszcze osłabiony.Mamy kolejny problem.Kapsel nie widzi!Gdy idzie uderza się o ścianę.Zachowuje się dziwnie.Co dziwne nie widzi chyba na 2 oczy.Pogodziłam się z tym że może nie widzieć na jedno oko (uderzył się o drzwi) ale ciężko mi się pogodzić że w ogóle nie będzie widział :( Czy jest szansa że będzie widział? :( Ma dopiero 3 miesiące i tak dużo już przeszedł.Jak go kupiliśmy był wystraszony i chudziutki....

Posted

zuzass napisał(a):
Hej.Z Kapslem po chorobie po kleszczowej jest już lepiej.Zaczyna jeść i pić lecz jest jeszcze osłabiony.Mamy kolejny problem.Kapsel nie widzi!Gdy idzie uderza się o ścianę.Zachowuje się dziwnie.Co dziwne nie widzi chyba na 2 oczy.Pogodziłam się z tym że może nie widzieć na jedno oko (uderzył się o drzwi) ale ciężko mi się pogodzić że w ogóle nie będzie widział :( Czy jest szansa że będzie widział? :( Ma dopiero 3 miesiące i tak dużo już przeszedł.Jak go kupiliśmy był wystraszony i chudziutki....

To jest temat "spaniele do adopcji" - załóż swój własny temat w odpowiednim dziale.