Fundacja Medor Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 musi to byc sunia to wszystko bo p maja pieska kundelka Quote
Charly Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='Asia & Ginger']3 spanielki 7-tygodniowe do adopcji - LUBLIN Pilnie szukamy domków albo tymczasu, maluchom grozi schron!!! Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-szczeniaki-spanielki-do-schroniska-126725/ W Lublinie kobieta, a dokładniej jej mąż chce oddać trzy szczeniaczki spanielków do schroniska, jeśli szybko ich ktoś nie wezmie. Kobieta podobno spanielki wzięła od innej osoby do wykarmienia, kiedy zmarła matka małych. Sama ich nie rozmnożyła. I chce 50 zl jako zwrot za szczepienie. Było 7 szczeniaczków, 4 poszly, zostaly 3. Mąż tej pani irytuje się, że małe demolują mieszkanie, więc naciska by je oddać gdziekolwiek - tzn. do schroniska. Stramy się o fotki, może jutro będą. Może jakiś tymczas się znajdzie, albo komuś się marzy spanielek? aktualny mail od "pańci" maluchów i jedno zdjęcie tez juz jest:) "Witam, nie spodziewalam sie tak szybkiej odpowiedzi. Wysylalam wczesniej zdjecie, ale chyba nie doszlo. Staram sie, zeby te psy trafily w dobre rece, mam kontakt do wszystkich wlascicieli szczeniat. chce zeby byly w dobrych domach i zeby juz ich nie rozmnazac. Napatrzylam sie w schronisku na psy pokrzywdzone i nie chcialabym zeby moje "dzieci" tak skonczyly. Wstawalam do nich co 2 godz i karmilam, masowalam brzuchy, robilam mleko dlatego je tak traktuje. Dzis wieczorem wysle zdjecia- ma do mnie przyjechac znajoma z aparatem- zrobie zdjecia i wysle. Sa to 3 pieski koloru rudego i biszkoptowego. Moge zrobic szybciej zdjecia telefonem. Narazie wysylam to jedno. Bede jeszcze jakies 2 godziny w domu- na bierzaco sprawdzam poczte." Zaraz wstawię pierwsze zdjęcie:smile: Quote
Asia & Ginger Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Wszystkie spanielki do adopcji znajdują się w tym wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f66/spis-spanieli-do-adopcji-121612/ Quote
grallinka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Znalezione na białostockim portalu: ODDAM PÓŁROCZNEGO SZCZENIAKA RASY COCKER SPANIEL W DOBRE RĘCE. SZCZEPIONY, KSIĄŻECZKA ZDROWIA. Cena: --- Dane kontaktowe: 502258003 barbara.matyszczyk@wp.pl Quote
werbena520 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 To ja Spajeczek z kumplami Wielkim KANONEM i Lollipopem Quote
werbena520 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Nooooo...i trochę ich umęczyłem dzisiaj Quote
Asia & Ginger Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 http://img131.imageshack.us/img131/5127/zdjcia2177bd5.jpg Ależ oni się kochają. :-o :loveu: :loveu: :loveu: Śpią tak wtuleni w siebie. :cool3: :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 :multi: :multi: :multi: Już w nowym domku!!! :multi: :multi: :multi: Spanielek, Leszno Kopiuję ze strony schroniska: Miejski Zakład Zieleni w Lesznie Piękny, młody psiak, niedawno wykastrowany. Przed kastracją był rozrabiaką, ale teraz się uspokoił. Quote
emilia2280 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Dziéki za super wiesci o rudym rozrabiace Asiu :loveu: Quote
Jona Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Wroclaw, spaniel ok 5 lat, trzymany na lancuchu :shake:, bo podobno zagryza gesi i kury. Szuka normalnego domu. Dosc lagodny, lubi pieszczoty. Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Jona napisał(a):http://img510.imageshack.us/my.php?image=zdjcie015ez1.jpg Wroclaw, spaniel ok 5 lat, trzymany na lancuchu :shake:, bo podobno zagryza gesi i kury. Szuka normalnego domu. Dosc lagodny, lubi pieszczoty. Możesz napisać coś więcej o psiaku? Skąd się o nim dowiedziałaś? Czy nadal przebywa u właścicieli? Od szczeniaka jest na łańcuchu? Właściciele zgadzają się oddać psa? Napisz proszę jak najwięcej, zrobię mu Allegro. Quote
Jona Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 dalej przebywa u wlascicieli, bo nie ma dla niego tymczasu na razie. Z tego, co wiem, wlasciciele mogliby sie go zrzec. Nie wiem o nim zbyt wiele, tylko, ze jest dosc przyjazny i szuka kontaktu z ludzmi, chce sie miziac. No i marznie tam, wiadomo...Za allegro bede bardzo wdzieczna. Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Jona napisał(a):dalej przebywa u wlascicieli, bo nie ma dla niego tymczasu na razie. Z tego, co wiem, wlasciciele mogliby sie go zrzec. Nie wiem o nim zbyt wiele, tylko, ze jest dosc przyjazny i szuka kontaktu z ludzmi, chce sie miziac. No i marznie tam, wiadomo...Za allegro bede bardzo wdzieczna. Ok, to postaram się dzisiaj zrobić allegro. A czyje podać dane kontaktowe, tel., mail? Quote
Jona Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Aneta 664 75 95 11 - prosze podac do niej. Dziekuje! Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Jona napisał(a):Aneta 664 75 95 11 - prosze podac do niej. Dziekuje! Ale kto to jest? Twoja znajoma? :roll: Sory, że tak wypytuję. :oops: Quote
Madziek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 W opolskim schronisku jest 6-letni Kumpel. Piesek został znaleziony, nikt go nie szukał. Oczywiście chętnych na adopcję było bardzo dużo, więc Kumpel nie musiał długo czekać na nowy dom. Po kwarantannie zaadoptowała go rodzina, która często przychodziła go odwiedzać i zabierać na spacerki, żeby się przekonać czy dogada się z dziećmi itd. Przez dwa tygodnie wszystko było dobrze, ale kiedy Kumpel ppczułsię pewnie w nowym domu zaczął rozstawiać wszystkich po kątach (szczególnie dzieci), aż w końcu rzucił się na męża, który musiał bornić siękrzesłem (osłaniać). Kumpel zaatakował krzesło i je połamał. Więc ludzie z przykrością oddali go do schroniska. Teraz Kumepl ma drugą szansę. Musi trafić do kogoś kto zna się na wychowaniu psów, kto nie pozwoli mu się czuć w domu tak pewnie, żeby wszystkich zdominował. Jeśli taka sytuaja powtórzy się, to nie dostanie już kolejnej szansy... W schronisku nic nie wskazywało na to, że Kumpel może reagować tak agresywnie i nadal nie wskazuje. Jest radosnym ,kontaktowym psem. Kocha ludzi, uwielbia spacery. Jest energiczny, ruchliwy, gania za patykami, Zna podstawowe komendy, chętnie je wykonuje za ciastka. Na spacerze mogłam z nim zrobić co chciałam - zajrzałam do suszu, zębów, oglądnęłam łapy, wyjęłam kija z mordki, głaskałam przy jedzeniu - NIC. Więc przy odpowiednim postępowaniu i zachowaniu kilku zasad może być naprawdę wspaniałym towarzyszem. Bardzo proszę o pomoc w znalezeniu dla niego domu. Kumpel jest wykastrowany, zaszczepiony, zachipowany. kontakt ze mną 664 332 220 magda@schronisko.opole.pl Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Piękny psiak. :loveu: Co jak co, ale nie uwierzę, że taki mały piesek jak spaniel był w stanie połamać krzesło... :shake: Ludzie chyba lekko podkolorowali opowieść. :cool1: Quote
Madziek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Też nie bardzo chciałam wierzyć, ale z drugiej strony ludzie naprawde normalni byli i chyba by nie wymyślili takiej historii. Pokazywali też zdjęcie tego znieszczonego krzesła zrobione telefonem, chyba nie połamali by sobie mebli po to, żeby oddać psa? Chcociaż kto wie... W każdym razie Kumpel jest cudownym psiakiem, potrzebuje tylko odpowiedniego przewodnika. Czy ktoś stąd wrzuci go na strone adopcyjną spenieli? Czy mam pisać pod adres tam podany? Quote
NightQueen Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Co jak co, ale nie uwierzę, że taki mały piesek jak spaniel był w stanie połamać krzesło... :shake: zapewniam że to może być prawda, bo mój spaniel złamał miotłę drewnianą :cool3: więc krzesło też nie problem Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Allegro spanielka z Wrocławia: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=507611248 [quote name='Madziek']Też nie bardzo chciałam wierzyć, ale z drugiej strony ludzie naprawde normalni byli i chyba by nie wymyślili takiej historii. Pokazywali też zdjęcie tego znieszczonego krzesła zrobione telefonem, chyba nie połamali by sobie mebli po to, żeby oddać psa? Chcociaż kto wie... W każdym razie Kumpel jest cudownym psiakiem, potrzebuje tylko odpowiedniego przewodnika. Czy ktoś stąd wrzuci go na strone adopcyjną spenieli? Czy mam pisać pod adres tam podany? Nie ma strony adopcyjnej spanieli. Były chyba 2, ale już od dawna nie są aktualizowane. :shake: Wrzucę psiaka na forum spanielowe i zaraz skrobnę mu Allegro. ;) Quote
Madziek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Nie ma strony adopcyjnej spanieli. Były chyba 2, ale już od dawna nie są aktualizowane. :shake: Wrzucę psiaka na forum spanielowe i zaraz skrobnę mu Allegro. ;) ach, czyli ta jedna strona nie działa... dzięki Asia. Kiedyś dzięki forum Riki z naszego schroniska znalazł dom. Może i Kumplowi się poszczęści Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='Madziek']ach, czyli ta jedna strona nie działa... dzięki Asia. Kiedyś dzięki forum Riki z naszego schroniska znalazł dom. Może i Kumplowi się poszczęści A możesz podać linka do tej stronki, bo może o czymś nie wiem? :roll: Allegro Kumpla: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=507634926 Quote
Madziek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='Asia & Ginger']A możesz podać linka do tej stronki, bo może o czymś nie wiem? :roll: Allegro Kumpla: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=507634926 chodzi mi o tą Psitulisko - adopcje spanieli - na pewno znasz. dzięki za ekspresowe allegro Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='Madziek']chodzi mi o tą Psitulisko - adopcje spanieli - na pewno znasz. dzięki za ekspresowe allegro Znam, znam. ;) Widzę, że ostatnia aktualizacja była w listopadzie, czyli Zula coś tam jeszcze od czasu do czasu wrzuca. ;) Quote
Jona Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 to jest znajoma, ktora zna spaniela. Jest podobno aktywny, lubi biegac. Przy budzie od roku. Wlasciciele podobno sie zrzekna. Niekoniecznie sie nadaje do dzieci ten pies, bo wlasciciele twierdza, ze 'moze capnac'. Ale dorosla osoba sobie poradzi, jesli lubi cockery :) Quote
Recommended Posts