Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu, tu mama emilii2280.

Alarm. Spaniel na polu, grozi mu siekiera: tu pisze Erka:
http://www.dogomania.pl/forum/11062900-post2902.html

Wstawiam zdjęcia spanielka z tego samego miejsca, gdzie ON-ka, czyli ze Św. Katarzyny.
W zasadzie, to w jego sprawie dzwoniła do mnie ta pani, która tam jeździ do domku letniskowego/a przy okazji powiedziała mi o ON-ce/, ale wstrzymywałam się jeszcze z ogłaszaniem, bo była nadzieja na dom dla niego, ale chyba nic z tego.
Spanielek bardzo wychudzony, skołtuniony, musiał sie już długo błąkać. Pani dowiedziała się o nim od mieszkanki tej wsi, która go wzięłą na podwórko, ale ma już kilka przygarnietych psów i powiedziała do niej, że "każe go odstrzelić", bo nie ma możliwości już go zatrzymać, a szkoda jej wygonić ,żeby się błąkał , albo zginął śmiercia tragiczną.
Mówiłą,że to i tak bardziej humanitarne rozwiązanie, niż to co robią sąsiedzi, czyli "głowa na pniak":angryy:.
Ta pani poprosiła ją ,żeby jeszcze troche go przechowała, że postara się jakoś mu pomóc, zawiozłą jej troche karmy, więc zgodziła się go jeszcze kilka dni zatrzymac.
Piesek może mieć ok. 2-3 lat, podaje łąpę , reaguje na rózne komendy, jest wesoły, podobno robi różne sztuczki, z pewnością był psem domowym.

Bardzo proszę o ogłoszenia dla niego.
Ja wiem,że tego jest już bardzo dużo, może ktos mogłby poprosić inne osoby z dogo, które oferowały pomoc w ogłoszeniach, ja już nie mam czasu sie tym zająć.

Posted

Matko, jaki piekny pies.
Nie mogą go tak po prostu zabić! :placz:

Zaraz zrobię mu Allegro, tylko na kogo podać namiary?
Może prześlesz mi na PW swój telefon?
Ty jesteś bliżej chyba, wiesz wiecej o psiaku, będziesz mogła się zająć jego adopcją?
Oczywiście pomogę w przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej jeśli będzie trzeba, pomogę zorganizować transport.
Św. Katarzyna to jakaś miejscowość, gdzie to mniej wiecej jest? :roll:

Posted

To jest kolo Kielc, kontakt do Erki z tego watku co wyzej podalam. Napisz prosze na tamtym watku, ze zrobisz jej allegro i podasz jej namiary, zeby sie nie dublowac.

Posted

ja wezme spanielka ze sw. Katarzyny do siebie na tymczas. byc moze szykuje sie tez dla niego domek, wszystko w zaleznosci od tego jaki jest do dzieci ;) Nie ma dramatu, w niedziele pies bedzie u mnie.Moge tez po niego pojechac...

Posted

Linssi napisał(a):
ja wezme spanielka ze sw. Katarzyny do siebie na tymczas. byc moze szykuje sie tez dla niego domek, wszystko w zaleznosci od tego jaki jest do dzieci ;) Nie ma dramatu, w niedziele pies bedzie u mnie.Moge tez po niego pojechac...

Kamień z serca. :Rose:

Posted

[quote name='Linssi']tak jak mowie, ten dom to narazie NIC pewnego... zobaczymy jak pies bedzie sie zachowywal...w razie by co mozna szukac czegos rezerwowego
Linssi, napisałam na wątku kieleckim, że pisał do mnie Pan z Kazimierzy Wielkiej, zainteresowany adopcją spanielka. Ma małe dziecko, może to ten sam, o którym Ty wspominałaś? :roll:

Posted

My jeszcze nie oglaszalysmy adopcji spaniela (oprocz Allegro, ktore Ty zrobilas). Dowiedzialysmy sie o nim dzis, i siostra mojej znajomej byc moze sie zdecyduje. Nie wiem skad ta pani z Kazimierzy moze wiedziec o nim...

Posted

Linssi napisał(a):
My jeszcze nie oglaszalysmy adopcji spaniela (oprocz Allegro, ktore Ty zrobilas). Dowiedzialysmy sie o nim dzis, i siostra mojej znajomej byc moze sie zdecyduje. Nie wiem skad ta pani z Kazimierzy moze wiedziec o nim...

Z Allegro właśnie. :eviltong:

Posted

Miałam dzisiaj kilka telefonów w jego sprawie, same nieciekawe typy, część rozmnażaczy:mad:/ "mam jeszcze 2 ON-ki, jamniki" , moje pyt. , to po co panu jeszcze spaniel? ... koniec rozmowy/.

Linssi, bardzo się cieszę,że możesz przechować tego biedaka:loveu::loveu:.

Posted

Linssi napisał(a):
I brawo za dyplomatyczna odpowiedz :)

:p

erka napisał(a):
Miałam dzisiaj kilka telefonów w jego sprawie, same nieciekawe typy, część rozmnażaczy:mad:/ "mam jeszcze 2 ON-ki, jamniki" , moje pyt. , to po co panu jeszcze spaniel? ... koniec rozmowy/.

Linssi, bardzo się cieszę,że możesz przechować tego biedaka:loveu::loveu:.

No ten Pan z Kazimierzy wydał mi się rozsądny i na rozmnażacza nie wygląda, ale na razie tylko z nim mailowałam. ;)

Posted

Dziewczyny przywiozły dzisiaj tego spaniela ze Św. Katarzyny,doprowadziły go do porządku w psim salonie. Ale na tym kończą się dobre wieści.
Spanielek podobno bardzo trudny, dominant , agresywny.
Linssi, która go miała przechować podobno nie daje sobie z nim rady.
Absolutnie nie nadaje sie do domu z dziećmi, czyli chyba wszystkie chętne domu odpadają.
Nie mamy kompletnie co z nim zrobić!!!