Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tpzopoczno']Lolek z postu 3948 -nieaktualne

Adoptowany?

Wczoraj pisałam o spanielkowatym szczeniaku, znalezionym w środku nocy w parku.
[FONT=arial]

Młody pies w typie spaniela szuka domu. Znalazłam go wczoraj w nocy na skraju parku. Wydaję mi się, że ktoś go porzucił, bo błąkał się jakiś czas. Był zmarznięty i głodny. Jest bardzo pogodnym i towarzyskim pieskiem. Toleruje inne zwierzęta i nie przejawia żadnej agresji. Nie mogę go zatrzymać, bo mam bardzo dużo porzuconych zwierząt pod swoją opieką. Kontakt: mayaaa@vp.pl
Telefon: 693-861-897

[/FONT]

[quote name='martasekret']w schronisku w Gdańsku od kilku dni siedzą dwa spaniele: złoty i czarny. Ten pierwszy chyba całkiem młody...chętnych do adopcji nie brakuje, ale fajnie byłoby, gdyby trafili na miłośnika rasy...
póki co są na 14dniowej kwarantannie (w boksach pełnych psów;), ale można psa zarezerwować.
tutaj ogłoszenie i ich zdjęcia (niestety dość kiepskie, robione na szybko):

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/cocker-spaniele-w-schronisku-promyk-w-gdansku-ogl5027165.html

psy przy pierwszym kontakcie przyjazne, machały ogonkiem na mój widok. Że przerażone, nie muszę chyba pisać.....

a bédá wykastrowane przed wydaniem?

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dorothee']Można mieć jakieś info co do charakteru ? czy możliwość jakiegoś transportu za zwrot kosztów weszła by w grę ?[/QUOTE]
Dopiero przeczytałam. Czy to nadal aktualne, czy już się czegoś dowiedziałaś?
Jeśli nie, to dopytam o charakter i transport.

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Dopiero przeczytałam. Czy to nadal aktualne, czy już się czegoś dowiedziałaś? Jeśli nie, to dopytam o charakter i transport.[/QUOTE] Tak tak, nadal szukam dla siebie przyjaciela spaniela :)

Posted

[quote name='martaipieski']
NR. SCHRONISKOWY : P-0236
IMIĘ :
RASA : spaniel
SCHRONISKO: W Gładyszewie k/Piły
WOJEWÓDZTWO: Wielkopolskie
UMASZCZENIE:
WIELKOŚĆ:
KASTRACJA/STERYLIZACJA : tak
SZCZEPIENIA :TAK
ODPCHLENIE/ODROBACZENIE: TAK
TRAFIŁ/A Z MIASTA :
W SCHRONISKU OD:
ZGADZA SIE Z PSAMI : tak SUCZKAMI: tak
REAKCJA NA DZIECI : NIE ZNANA
REAKCJA NA KOTY : NIE ZNANA
KONTAKT: adoptujzwierzaka@wp.pl tel. 668-432-511
CHARAKTER: spokojny grzeczny łagodny
DODATKOWE INFORMACJE:brak
Więcej zdjęć pod linkiem!!!!!
http://imageshack.us/g/29/dsc00352aw.jpg/

Ogłoszenie na dogomanii w sprawie tego bidaki który nie zasłużył chyba na taki los:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/227299-Spaniel-Figo-z-utęsknieniem-czeka-na-człowieka

I wydarzenie na FB, proszę dołączajcie i rozgłaszajcie gdzie tylko można :modla:
http://www.facebook.com/events/407760479263999/

Posted

[quote name='szafra']Zmieńcie datę wydarzenia na dzisiejszą, ponieważ nic nie da się zrobić :roll:.[/QUOTE]
Jak zmienię na dzisiejszą to jutro będzie już nieaktualne...

Posted

[quote name='atreyu']Jak zmienię na dzisiejszą to jutro będzie już nieaktualne...[/QUOTE]
Można dodać datę zakończenia wydarzenia - napisałam na FB.

Posted

Pisalam do Asi, nie wiem czy jest na necie a to wazne - mamy potencjalny dom dla spaniela w górach!! Przez telefon b. dobrze wypadli i w ankiecie. Nie mamy spaniela na stanie dla nich - poszly nam ostatnimi dniami prawie wszystkie do adopcji dorosle.

Macie kogos do przeprowadzenia wizyty w okolicach powiatu Suskiego? to nie posel, jest powiat Suski tez :) jesli potwierdzá sié warunki, pies mialby dom z ogrodem i moze spac w lozku! piszcie na maila jakby co pls.

Posted

[quote name='emilia2280']Pisalam do Asi, nie wiem czy jest na necie a to wazne - mamy potencjalny dom dla spaniela w górach!! Przez telefon b. dobrze wypadli i w ankiecie. Nie mamy spaniela na stanie dla nich - poszly nam ostatnimi dniami prawie wszystkie do adopcji dorosle.

Macie kogos do przeprowadzenia wizyty w okolicach powiatu Suskiego? to nie posel, jest powiat Suski tez :) jesli potwierdzá sié warunki, pies mialby dom z ogrodem i moze spac w lozku! piszcie na maila jakby co pls.[/QUOTE]
Emilko jestem już, a raczej dopiero.

Skoro domek zapowiada się bardzo dobrze, to może warto żeby ludzie pojechali do schroniska w Żywcu tak jak pisze Cockermanka. Jeśli nie decydują się na psiaka z tamtego schroniska, to zaproponujemy im inne.

A z Suchej Beskidzkiej znalazłam dogomaniaczkę black_sheep.
Emilko napiszesz do niej? Ja mam teraz masakrę. Od 5 rano do 21-22 wieczorem jestem poza domem i po prowrocie niewiele już mogę zrobić, bo padam na pysk.

Posted

Nie znam black_sheep a tak slac nieznajomych to musialaby byc chyba obora, zeby niektórzy zobaczyli ze jest nie tak ;p bez urazy, ale jak nie znam to nie wierze, chyba ze ktos mi poleci osobe.

Cockermanka moglabys pojechac w sobote pls? Mysle ze warto byloby im psiaka pomóc znalezc, nie wiem czy wiedzá o schronie a moze specjalnie chcieli z DT, zeby nie trafic na takiego jak mój Tolek Elvis ;ppp

Posted

Tak, mogłabym. Akurat mam po drodze z wystawy..i będę z dwoma psicami ;), więc będzie spanielowy test ..hihi...
Prosiłabym tylko o jakieś namiary na PW, bo muszę się umówić.

Jasne,że z DT są bardziej sprawdzalne..ale i tu czasem zdarzają się niespodzianki.

Posted

zlota spanielka zostala wrzucona do przytuliska pani ali w augustowie kolo warki/kozienic niedaleko w-wy,nie mam zdjec i nie ma kto tam pojechac tel.48-662-73-45 /trzeba dlugo dzwonic najlepiej pozno/

Posted

Kama202 napisał(a):
Lolitki już nie ma na stronie schroniska w Radysach.(wczoraj była). ogloszenia.php?page=ad&id=69

Czy już ktoś zgłaszał Lolitkę ze schroniska w Radysach? 2- letnia sunię?
Tej suni juz chyba nie ma (może ją ktos zaadoptował) ale jest czarna spanielka i w typie spaniela (A17). W połowie przyszłego tygodnia właściciel tego schronu będzie jechał swoim duzym samochodem do Warszawy. I pewnie chętnie dowiózłby za darmo jakieś wybrane psy.