emilia2280 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Dzięki za przypomnienie, wrzucę dzisiaj maluchy na spanielowe. Wątek Emilia załóż Ty albo ja mogę założyć. Jak chcesz. ;)[/QUOTE] Dobra, zalozé dzis, albo jutro najpózniej :) A maluchy sá cudowne, cala 9! Quote
cockermanka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 O, jaka cudne to pierwsze , biało-czarne maleństwo! I nawet łatkę na oku ma po właściwej stronie :D Quote
BBeta Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Śliczne maluchy :loveu: Szczególnie piesek nr 2 :loveu: :) Quote
cockermanka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Ooo...robi się nam fanclub - dla każdego malucha ;) Nr.1 jest nr 1 - kolorki jak moja Gaffeczka :D Quote
karmelcia Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 poki Jackson nie ma swojego watku wtrace sie tu....Psiak jest bardzo sympatyczny,calusny,grzeczny,po schodach chodz iale....ROBI COS DZIWNEGO...JEE NA LEZACO,1 raz w zyciu widze cos takiego,stawiam mu miske a on sie kladzie micha miedzy lapkami...i tak wcina,widzial kto kiedys takie cos???jest tez dosc posluszny wywalany w lozka schodzi bez problemu ale jak tylko sie go zgoni zaraz wcisna dupke na fotel,widocznie jak to ujela Ginger...lubi na wysokosciach -JEGO WYSOKOSC HAHAAH,na spacerach chialby pobiegac ale poki co go nie puszczam,bo nie wiem czy bedzie chcial wrocic..ale w domu na zawolanie wraca,w ogole chce byc blisko i kreci sie za mna standardowo juz dalaczyl do Grupy wsparcia kibelkowego... I TERAZ JUZ NAWET DRZWI NIE ZAMYKAM BO Z RACJI BRAKU WOLNYCH MIEJSC CZESC PSIAKOW SIEDZI W PRZEDPOKOJU...nie wiem co w tym tak fascynujacego ze one lubia sie gapic na czleka ktory sie....ale nie odpuszcaja i towarzysza...ech ps.jak juz zalozycie watem wyslijcie mi link na priv,tam bede sie wpisywac Quote
emilia2280 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 hehe, moja tez tak lubi jesc, ale czasem :) to wátek Jacksonka (przedtem Limbo), przekleilam wszystkie cytaty o psiaku do pierwszego posta: http://www.dogomania.pl/threads/224096-Jackson-przeuroczy-grzeczny-COCKER-SPANIEL-w-DT-szuka-kochajácego-domu!?p=18768175#post18768175 Karmelciu, dasz radé mu jakies fotki trzasnác? iii, koniecznie adresówké mu zalóz ze swoim adresem jesli nie ma. tak w razie co. Quote
szafra Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 (edited) Nasz spanielek dzisiaj pierwszy raz na spacerze. To ten chowający się za budę agresorek, ale to wszystko było ze strachu i wielkiego stresu. Niezawodny sposób " na paróweczkę" dzisiaj zadziałał i dał efekty. Trochę u niego posiedziałam, zanim do mnie podszedł, ale jak już podszedł to nie chciał, żebym przestała go głaskać .... Jeszcze niepewnie się czuje, ale na spacerku całkiem dobrze sobie radził! Do kojca nie chciał wchodzić biedulek... Reaguje na słowa: " kot, pies, chodź idziemy na spacer, zobacz, co to? .... i takie tam inne". Podaje łapę. Edited March 4, 2012 by szafra Quote
cockermanka Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 karmelcia, osobiście znam psy jedzące na leżąco ;) nasza Carrmen i jej młodsza siostra Elhonney :D Ich mamie, Arabellce też dawniej czasem zdarzało się tak jeść ;) szafra, uroczy ten podpaluch. super, że paróweczka działa cuda..biedak musi potwornie stresować się nową sytuacją... Quote
cyga-fryga Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 (edited) nieaktualne... Edited March 6, 2012 by cyga-fryga Quote
Fundacja Medor Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.312839895436390.80802.177472715639776&type=3 Quote
szafra Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Ciotki z moim podpaluchem nie jest tak źle! Ależ on się cieszył na tym spacerze! Przedstawiam Wam - oto IRYS ! Umie chodzić na smyczy i jest bardzo towarzyski, ciekawy wszystkiego, nie wiem jak do psów ale z suczkami się dogaduje. Jest młody ale strasznie chudy i ma okropne rzepy wklejone w uszy - nie wiem jak je wyciągnąć. Poradźcie! Quote
elik Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Czy ten czarnuszek jest do adopcji ? Jest kilku chętnych na spaniele, którym brakło naszych spanusiów :) Quote
szafra Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 (edited) elik napisał(a):Czy ten czarnuszek jest do adopcji ? Jest kilku chętnych na spaniele, którym brakło naszych spanusiów :) Oczywiście, że jest do adopcji ! Jeszcze nie wykastrowany, ale wszystko przed nami :evil_lol:. Pomieszkuje obecnie w schronisku w Jastrzębiu Zdroju. Skończył właśnie kwarantannę - nie jestem pewna, ale dziś miał być zaszczepiony. Mamy jeszcze jednego złotego chłopaka - jutro zamierzam trochę u niego posiedzieć, ponieważ nie bardzo chce wyjść z budki i powarkuje ... Edited March 10, 2012 by szafra Quote
Asia & Ginger Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 [quote name='szafra']Ciotki z moim podpaluchem nie jest tak źle! Ależ on się cieszył na tym spacerze! Przedstawiam Wam - oto IRYS ! Umie chodzić na smyczy i jest bardzo towarzyski, ciekawy wszystkiego, nie wiem jak do psów ale z suczkami się dogaduje. Jest młody ale strasznie chudy i ma okropne rzepy wklejone w uszy - nie wiem jak je wyciągnąć. Poradźcie! Szafra takie rzepy najlepiej wyciąć. Można próbować rozczesać, ale to trochę pracochłonne, więc można wyciąć, bo się zrobią jeszcze większe kołtuny. Quote
gosia2313 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 W Sosnowcu znaleziono takiego psiaka. Trafił do schroniska : Quote
szafra Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Szafra takie rzepy najlepiej wyciąć. Można próbować rozczesać, ale to trochę pracochłonne, więc można wyciąć, bo się zrobią jeszcze większe kołtuny. Właśnie dzisiaj im się dokładnie przyjrzałam - niestety to co jest nadaje się tylko do wycięcia :crazyeye:. Muszę go zabrać do porządnego salonu i zrobimy z tym porządek :evil_lol:. A wiem, że jazda samochodem to dla niego pestka - sprawdziłam go. Quote
Fundacja Medor Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: średnia MAŚĆ: brazowa SIERŚĆ: długa W OKOLICY: Teofilów DATA ZGŁOSZENIA: 2012-03-10 KONTAKT: 506164161 500242111 W dniu 10 marca na Teofilowie (Rojna) przybłąkał się młody rudy spaniel w skórzanych szelkach. czeka na właściciela. Quote
Madzialenos Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Spanielowaty psiak znajduje się w Opolskim schronisku dla zwierząt : http://schroniskowopolu.pl/lola-4415/ jest ona przepiękna cudna ruda sunia :) Quote
Asia & Ginger Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='Madzialenos']Spanielowaty psiak znajduje się w Opolskim schronisku dla zwierząt : http://schroniskowopolu.pl/lola-4415/ jest ona przepiękna cudna ruda sunia :) Skopiuję może ze strony schroniska: Lola 4415 Podrzucona w nocy przez płot 21.02.2012. Usiadła na dyżurnym fotelu obok naszych kotów, cierpliwie czekała, aż ktoś ją zauważy i się nią zajmie. Pomysłowość ludzka na pozbycie się psa nie zna granic. Chudziutka( 8 kg), drobna, z bardzo zaniedbaną sierścią, spragniona kontaktu z człowiekiem, na pewno domowa, ale min. 8-letnia suczka czeka na wiernych właścicieli. Kontakt w sprawie adopcji: Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Opolu 45-073 Opole, Torowa 9, tel. 77-45-45-902, email: schronisko.opole@wp.pl Czynne codziennie oprócz świąt Od 1 października do 31 marca w godzinach 11-15:30, od 1 kwietnia do 30 września w godzinach 11-17:30 Quote
gosia2313 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Błagamy o DT dla naszego spaniela !!!! On w ogóle nie radzi sobie w schronisku, jest typowo domowym psem, nie wchodzi do budy bo go nie wpuszczają inne psy, jest wyziębiony. Wczoraj miał wyjść do zdjęcia a został wyniesiony na rękach przez pracownika i zaniesiony do ciepłego miejsca . Dzisiaj pies trafił pod kroplówkę ! NIE PRZEŻYJE W SCHRONISKU !!! :-( PILNIE MUSIMY MU COŚ ZNALEŹĆ ! Nie znacie jakiegoś DT na Śląsku, które przyjęło by go na JUŻ??? Quote
BUDRYSEK Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 mamy takiego przystojniaczka :) Kodi trafił do nas zakołtuniony i zadredziały, zaniedbany masakrycznie! ma ok 3 lat, zaszczepiony, zachipowany i wykastrowany Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i najnowszy "nabytek" byc moze jeszcze zglosi sie po niego wlasciciel? Uploaded with ImageShack.us Quote
Asia & Ginger Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Ja już wymiękam z tą ilością spanieli. :shake: Gdyby tak zebrać wszystkie, które teraz szukają domków, to niezłe schronisko by z tego było. :shake: [quote name='Asia & Ginger']Skopiuję może ze strony schroniska: Lola 4415 Podrzucona w nocy przez płot 21.02.2012. Usiadła na dyżurnym fotelu obok naszych kotów, cierpliwie czekała, aż ktoś ją zauważy i się nią zajmie. Pomysłowość ludzka na pozbycie się psa nie zna granic. Chudziutka( 8 kg), drobna, z bardzo zaniedbaną sierścią, spragniona kontaktu z człowiekiem, na pewno domowa, ale min. 8-letnia suczka czeka na wiernych właścicieli. Kontakt w sprawie adopcji: Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Opolu 45-073 Opole, Torowa 9, tel. 77-45-45-902, email: schronisko.opole@wp.pl Czynne codziennie oprócz świąt Od 1 października do 31 marca w godzinach 11-15:30, od 1 kwietnia do 30 września w godzinach 11-17:30 http://img513.imageshack.us/img513/1668/lolauz.jpg http://img571.imageshack.us/img571/9219/lola2.jpg A to Lola z Opola po strzyżeniu. Szkoda, że nie wyciachali jeszcze tej grzywki, bo wyglądałaby znacznie lepiej i młodziej. Quote
Tundra Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Czy spanielowcy nie mogliby cos pomoc http://www.facebook.com/SchroniskoCelestynow#!/media/set/?set=a.365407526833426.87764.179282728779241&type=1 Quote
emilia2280 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 [quote name='gosia2313']Błagamy o DT dla naszego spaniela !!!! On w ogóle nie radzi sobie w schronisku, jest typowo domowym psem, nie wchodzi do budy bo go nie wpuszczają inne psy, jest wyziębiony. Wczoraj miał wyjść do zdjęcia a został wyniesiony na rękach przez pracownika i zaniesiony do ciepłego miejsca . Dzisiaj pies trafił pod kroplówkę ! NIE PRZEŻYJE W SCHRONISKU !!! :-( PILNIE MUSIMY MU COŚ ZNALEŹĆ ! Nie znacie jakiegoś DT na Śląsku, które przyjęło by go na JUŻ??? a czemu jest pod kroplówká ??? BUdrysku, u Was Kodi,czyli w Olkuszu??? Quote
Recommended Posts