Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soko']szafra tak mówisz, ale jednak był spokojniejszy a wystarczyło że się oblizałaś. Macie w schronisku program Lira? Jeśli pies znalazłby DT mogłabym coś przelać.[/QUOTE]
Był, był spokojniejszy i zaciekawiony tym co wyprawiam.
Nie mamy programu Lira ...
Uproszę kierownika schroniska, żeby dał mu jeszcze czas, ale trzeba do psiaka chodzić częściej, posiedzieć pogadać do niego. A ja niestety tylko weekendy mogę, ponieważ schronisko czynne do godz. 15.00 a ja kończę o tej godzinie pracę !
Trzeba działać szybko ...

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soko']Chociażby te weekendy. On siedzi sam, wiadomo jak reaguje na inne psy?[/QUOTE]
Siedzi sam w kojcu na zewnątrz. Nie znam reakcji na inne psy. Może mu pod kojec jakąś łagodną suńkę podprowadzę i zobaczymy jak się zachowa. Popytam też w schronisku gdzie i w jaki sposób był złapany.

Posted

Z jednej strony ok że siedzi sam bo nie będzie stresował się innymi psami z drugiej strony ciężko będzie o DT jeśli on się nie dogada..

Posted

Dziś w TVP info, w "Mój pies i inne zwierzęta", pokazali znalezioną 7-letnią złotą cocerkę, przebywającą na Paluchu.
Proszę osoby od spanieli o monitorowanie sprawy.

Posted

Kopiuję z tego wątku (pisze plina):
http://www.dogomania.pl/threads/140770-spaniele-w-potrzebie/page7

Spanielowata sunia została znaleziona na przedmieściach Malborka w połowie stycznia tego roku. Była zmarznięta i głodna, wygląda na to, że została porzucona. Pomimo szeroko zakrojonych poszukiwań opiekunów suni, nikt nie odzywał się w jej sprawie. Sądząc po jej stanie, „wyeksploatowaniu”, można się domyślić, że była komuś potrzebna tylko do handlu jej szczeniakami.
Sunia ma około 10 lat. Jest bardzo spokojna i łagodna. Lubi pieszczoty i obecność człowieka.
Jest ugodowa i potrzebuje spokoju oraz opieki odpowiedzialnych ludzi, którzy pokochają ją tak, jak na to zasłużyła.
Szukamy dla niej domu stałego lub tymczasowego, w którym poczeka na swój dom.

Prosimy o kontakt telefoniczny: 791-295-465
Lub emailowy: klub.dajglos@o2.pl
Klub Ochrony Zwierząt "Daj- Głos" http://daj-glos.cba.pl/

Posted

ze tak wtrace 3 grosze....gdzies mi wcielo posty moich tymczasowiczow,w tym spanieli,ktos wie jak to odzyskac?????
poza tym jeszcze pytanko w sprawie Toffika????jak sie sprawy maja?????bo moze na jego miejsce innego Rudzielca moglabym wziac????

Posted

Karmelciu, napisalam do Rytki zeby zaoferowala dziadowi 200zl za Tofika. nie odpisala mi narazie. Moze ma ktos do niej telefon, to od razu mozna by spytac czy spróbuje i czy sié udalo jesli spróbuje.

Posted

nie trzymajcie tego miejsca dla Tofika narazie nic z tego nie bedzie .rozmyslil sie a ja nie chce naciskac bo sie obrazi jak znam zycie poczekam az sie znów pies znudzi i sam przyjdze czy nie chce Tofika . wtedy sie odezwe i bedziemy kombinowac.narazie zadbam o niego chcociaz w tem sposob,ze odrobacze i odpche go jak mi wpadnie do domu nastepnym razem.

Posted

dobra, to w to miejsce wezmé jakás milá, adopcyjná spanielké. to bédzie moja piáta :OO do utrzymania do kompletu, w tym mam jednego gnojka agresora i jednego wyjca, wiéc nie chcé juz sié korkowac nieadopcyjnymi gryzoniami pls.

Posted

[quote name='emilia2280']dobra, to w to miejsce wezmé jakás milá, adopcyjná spanielké. to bédzie moja piáta :OO do utrzymania do kompletu, w tym mam jednego gnojka agresora i jednego wyjca, wiéc nie chcé juz sié korkowac nieadopcyjnymi gryzoniami pls.
Emilia zobacz tego z Wrocławia:
http://www.dogomania.pl/threads/206393-Spaniele-we-wrocławskim-schronisku-potrzebne-DS-i-DT/page37

Na boksie 30 jest drobniutki złoty spaniel, przekochany, grzeczny, zagubiony, słodki, miły , usłuchany
został oddany, bo nie umie wchodzić po schodach - dochodzi do 1 pietra i dalej trzeba go nieść i koniec
chłopaczek ma 8 lat
bardzo bidny w tym schronie, taki maluszek

Posted

Kpina..
Ludzie albo są lenie, albo pies się znudził - ale do tego się nie przyznają, tylko wolą powiedzieć że pies nie umie wchodzić po schodach..