gosia2313 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Ktoś z Was wrzucał Kevina z Sosnowca na jakieś spanielowe forum. Usuńcie go proszę Quote
Asia & Ginger Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 gosia2313 napisał(a):Ktoś z Was wrzucał Kevina z Sosnowca na jakieś spanielowe forum. Usuńcie go proszę Tak wrzucałam. Psiak już adoptowany? Napisz coś więcej. Quote
gosia2313 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Tak wrzucałam. Psiak już adoptowany? Napisz coś więcej. Nie, za TM :-( Został mocno pogryziony w boskie i niestety musiał być uśpiony :placz: Quote
Asia & Ginger Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='gosia2313']Nie, za TM :-( Został mocno pogryziony w boskie i niestety musiał być uśpiony :placz: O matulu, tylko nie to... biedny psiak... a był taki piękny... wyjątkowy... :placz: :placz: :placz: Biegaj Kevinku kochany za Tęczowym Mostem... Przepraszam, że nie zdążyłam ci pomóc... :-( :-( :-( Quote
emilia2280 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 gosia2313 napisał(a):Nie, za TM :-( Został mocno pogryziony w boskie i niestety musiał być uśpiony :placz: Tragedia :( Pewnie sam zaczál biedak :((( Szkoda ze nie próbowal wet go uratowac... Quote
gosia2313 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 emilia2280 napisał(a):Tragedia :( Pewnie sam zaczál biedak :((( Szkoda ze nie próbowal wet go uratowac... Oj weta to akurat mamy takiego, że jeśli tylko jest szansa to próbuje uratować i wyleczyć psa. Ja Kevina nie widziałam po pogryzieniu, ale musiał być w tak złym stanie, że została podjęta decyzja o uśpieniu. Quote
ewunian Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Kopia z Facebooka z wall'a koleżanki :) Piesek szuka domu!!! Dnia 2 lutego (czwartek) w nocy na przystanku autobusowy w Będzinie – Grodźcu, został znaleziony pies, był przemarznięty i wystraszony. Jest to młody pies, najprawdopodobniej rasy Cocker spaniel, koloru czarnego. Piesek jest bardzo spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Jeśli ktoś go szuka lub chciałby stworzyć mu dom to bardzo proszę o kontakt. 508-201-932 Quote
Agnieszka Co. Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='emilia2280']Dziéki, juz go Budrysek dzis zabiera dla mnie. Mój czwarty na utrzymaniu w DT :OOO Dlugie-uszy, Budrysek porobi fotki tyego czarnego spaniela co zostal w tej mordowni, moze jemu tez uda sié pomóc? Budrysek przywiozła też jakiegoś czarnego spanielka http://www.dogomania.pl/threads/200831-Gadziorki-w-moim-bdt-szukają-ds..prosimy-o-ogłoszenia-żwirek-karmę?p=18595198&viewfull=1#post18595198 Quote
BUDRYSEK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 emilia2280 napisał(a):Dziéki, juz go Budrysek dzis zabiera dla mnie. Mój czwarty na utrzymaniu w DT :OOO Dlugie-uszy, Budrysek porobi fotki tyego czarnego spaniela co zostal w tej mordowni, moze jemu tez uda sié pomóc? jak tam Elvis...bo tak spiewal w aucie ;) grzeczny? :) on ciagle chcial byc przy człowieku...zamykany dawal niezle koncerty :) niestety czarny spanielowaty Bono w tdt posikiwal na widok suczki wiec trafia do schronu...ale bedzie mial tam warunki o niebo albo i 2 lepsze niz w olkuszu...tylko, ze mamy tez starszne przepełnienie i malo m-c :( mlecznoczekoladowe latki i Honim rudawym spanielku :( Quote
Fundacja Medor Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 numer: 39 numer chip: 967000009234375 imię: Kleks płeć: pies wiek: ok. 8 lat wielkość: srednia rasa: mix spaniela data przyjęcia: 2012-01-27 kwarantanna do 2012-02-10 przebywa w boksie: zwierzętarnia opis: Kleks to starszy psiak troszkę w typie spaniela. Trafił do nas po wypadku, ale ma się coraz lepiej, odzyskuje zdrowie. To spokojny, bardzo łagodny i życzliwie nastawiony psiak. Być może ktoś go szuka. Wkrótce więcej informacji. SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZ 42 656-78-42 Quote
LadyS Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='ladySwallow']Zapraszam do młodziutkiej spanielki Coffee, szukamy DS: http://www.dogomania.pl/threads/222351 Coffee znalazła dom :) Quote
emilia2280 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='BUDRYSEK']jak tam Elvis...bo tak spiewal w aucie ;) grzeczny? :) on ciagle chcial byc przy człowieku...zamykany dawal niezle koncerty :) niestety czarny spanielowaty Bono w tdt posikiwal na widok suczki wiec trafia do schronu...ale bedzie mial tam warunki o niebo albo i 2 lepsze niz w olkuszu...tylko, ze mamy tez starszne przepełnienie i malo m-c :( mlecznoczekoladowe latki i Honim rudawym spanielku :( hehe, Elvis zostal Tolusiem :) Tylko powiedz mi prosze czy on szczepiony bo ksiázeczki nie mial. http://www.dogomania.pl/threads/222748-Tolek-Cocker-Spaniel-ze-schronu-w-Olkuszu-w-DT-szuka-domu!!! Quote
Fundacja Medor Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) edycja postu Edited February 20, 2012 by Fundacja Medor Quote
Asia & Ginger Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='gosia2313']Czy takie psisko ma coś spanielowatego oprócz uszu? ;) Fajny, tylko chyba trochę większy od spaniela. Tu więcej info o psiaku i fotki: http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=1088 Wasko 37/36 Średniej wielkości pies, długowłosy, czarny-podpalany. W schronisku od 20-01-12r - znajda z Dańdówki. Łagodny w stosunku do ludzi. Aktualnie przebywa na kwarantannie i oczekuje na kastrację. Bez kastracji psów NIE WYDAJE SIĘ! Tel. 721-035-215 ( po 15) e-mail: igemelli@o2.pl [quote name='elinka']Na stronie inowrocławskiego schroniska znalazłam to zdjęcie. Nic o psiaku nie wiem. O psa proszę pytać weterynarza schroniska: Lekarz Weterynarii Wiesław Borkowski tel. 501-37-37-35 http://schronisko.fresh-art.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=45&Itemid=58 Elinka dzięki za info, postaram się skontaktować z wetem. Poza tym na stronie schroniska znalazłam jeszcze takiego spanielka albo spanielkę, nie wiem, bo chyba ktoś się pomylił przy wpisywaniu danych: http://schronisko.fresh-art.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=274:pies-1058&catid=34:adopcje-psow&Itemid=29 Nr psa: 1058 Płeć: Pies Wiek: 2 lata Data przyjęcia: 03.009.2011r. Suczka została znaleziona w Mielnie. Jest spokojna i łagodna. Szuka ciepłego kąta. [quote name='ewunian'] Kopia z Facebooka z wall'a koleżanki :) Piesek szuka domu!!! Dnia 2 lutego (czwartek) w nocy na przystanku autobusowy w Będzinie – Grodźcu, został znaleziony pies, był przemarznięty i wystraszony. Jest to młody pies, najprawdopodobniej rasy Cocker spaniel, koloru czarnego. Piesek jest bardzo spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Jeśli ktoś go szuka lub chciałby stworzyć mu dom to bardzo proszę o kontakt. 508-201-932 Możesz dopytać, czy psiak może zostać tam gdzie jest do czasu znalezienia domu? Quote
Asia & Ginger Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) W Piotrkowie Trybunalskim jest młody spanielek: "Samiec, wykastrowany, 1.5-2 lata. Straszny żywioł. Babki mają trochę z nim problem, bo jest mistrzem w uciekaniu z boksu." Mam znajomego wolontariusza w tym schronisku, kontakt jest na niego. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 695 544 128 Zdjęcia: Edited February 11, 2012 by Asia & Ginger Quote
DZIR Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 W schronisku w Orzechowcach jest taki spanielek. Podaje link do strony http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=3&sobi2Id=593&Itemid=7 Quote
Onaa Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='DZIR']W schronisku w Orzechowcach jest taki spanielek. Podaje link do strony http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=3&sobi2Id=593&Itemid=7 Spanielek MOHOMBI Cytuję: " Mohombi, to dorosły, sympatyczny, aczkolwiek zestresowany schroniskiem Psi Pan. Zamieszkał u nas 18 stycznia 2011, został znaleziony w Jarosławiu. Potrzebuje długich spacerów, jest psem dla osób aktywnych, uwielbia tropić, akceptuje inne psy. Pies był już raz w nowym domu, niestety musiał wrócić - sytuacja opisana była na naszej stronie w aktualnościach z dnia 22 marca 2011. Mohombi szuka nowego domu z opiekunami, którzy mają praktykę z psami dominującymi. Najlepiej bez dzieci. Gdy pokaże się mu jego właściwe miejsce w stadzie, z pewnością będzie wspaniałym towarzyszem całej rodziny." COVER http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=3&sobi2Id=905&Itemid=7 Quote
DZIR Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Dziękuję DOGO 07 za zdjęcia. COVER to młodziutki seter angielski tricolor. Zgłosiłam go na forum seterów i podałam tel. do schroniska. Otrzymałam odpowiedź cyt: Dziękuję to anglik .Zajmę się tym angielskim cudem. Jutro będę dzwoniła do pana Artura do schroniska". Grażyna K. Quote
ewunian Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Możesz dopytać, czy psiak może zostać tam gdzie jest do czasu znalezienia domu? Będę jutro mieć kontakt z osobą, która wstawiła to ogłoszenie na FB, to się postaram zapytać. Niestety, telefon mam w rozsypce... Quote
ewunian Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Spaniel, którego zgłosiłam, jest chory. Wszystkie info pod podanym nr telefonu. Quote
emilia2280 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='ewunian'] Kopia z Facebooka z wall'a koleżanki :) Piesek szuka domu!!! Dnia 2 lutego (czwartek) w nocy na przystanku autobusowy w Będzinie – Grodźcu, został znaleziony pies, był przemarznięty i wystraszony. Jest to młody pies, najprawdopodobniej rasy Cocker spaniel, koloru czarnego. Piesek jest bardzo spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Jeśli ktoś go szuka lub chciałby stworzyć mu dom to bardzo proszę o kontakt. 508-201-932 [quote name='ewunian']Spaniel, którego zgłosiłam, jest chory. Wszystkie info pod podanym nr telefonu. no ale zeby nie zadzwonilo 20 osób pytajác kolezanké o to samo, to moze latwiej bédzie jak nam przekazesz co psu jest i jak mozna pomóc? Quote
Asia & Ginger Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Zaginął spanielek Piorunek adoptowany około pół roku temu! Zagościniec koło Wołomina. Jeśli ktoś ma znajomych w tamtych okolicach proszę o powiadomienie. Prosimy również osoby, które mieszkają blisko i mają czas o pomoc w poszukiwaniach Piorunka. Dzisiaj na FB znalazłam takie info: "Część z Was z pewnością pamięta Pioruna i jego historię. Ostatnio wiele się wydarzyło, rodzina Pioruna się rozpadła, psiak miał dziś wrócić pod moją opiekę. Niestety wydarzyło się coś strasznego - uciekł przez uchylone drzwi w kierunku lasu w Zagościńcu koło Wołomina. Teraz może być wszędzie :/ Nie jest przyzwyczajony do przebywania tak długo na dworze, samemu, tym bardziej w lesie. Dziś nie udało się go znaleźć. Gdy my dotarłyśmy w te okolice było już bardzo ciemno, widoczność utrudniał padający śnieg. Błagam o udostępnianie tego ogłoszenia! Zagościniec, Wołomin Słoneczna, Wołomin - proszę rozglądajcie się, pytajcie wśród znajomych, rozsyłajcie, może ktoś go znajdzie!" Quote
Soko Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Jezu, biedak. Byleby mu się śnieg nie przyczepił do łap za bardzo, bo Happy chodzić przez to nie mogła.. Quote
Recommended Posts