Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja na swoją mówię Pusia :( to jest okropne.. jeszcze pół biedy jak psiaki zmaltretowane idą do schroniska i wtedy to jest jak siódme niebo.. ale jak taka sunia z dobrego domu - co ona musi czuć.. :(

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejny spaniel w schronisku w Poznaniu

CHARAKTER: przyjazny, żywiołowy, bardzo kontaktowy i towarzyski piesek. Potrzebuje dużej ilości ruchu, idealny pies dla aktywnych właścicieli.

Posted

Witam,
Szukam Spaniela do adopcji w wieku do ok 2 lat. Niestety, mieszkam w Warszawie i nie posiadam samochodu, co uniemożliwia mi adopcję z innych miejsc w Polsce.

Czy ktoś z Was posiada informację o porzuconym Spanielku?

Posted

[quote name='madeleine37']Witam,
Szukam Spaniela do adopcji w wieku do ok 2 lat. Niestety, mieszkam w Warszawie i nie posiadam samochodu, co uniemożliwia mi adopcję z innych miejsc w Polsce.

Czy ktoś z Was posiada informację o porzuconym Spanielku?
Madeleine37 w schronisku na Paluchu sa w tej chwili 2 mlode spanielki, jeden jest jeszcze na kwarantannie. Moze warto sie przejsc i poznac psiaki, albo chociaz zadzwonic i zapytac o nie?

Poza tym przejrzyj 5 ostatnich stron tego watku, kilka nowych psiakow sue tu pojawilo.

Zapraszam Cie rowniez na forum spanielowe, tam znajdziesz wiecej spanieli do adopcji: www.cockerspaniel.webd.pl .

Jesli chodzi o transport, to jesli domek jest tego wart staramy sie pomoc w transporcie, chocby na drugi koniec Polski. Takze o to sie nie martw, bo wszystko jest do dogadania.

Posted (edited)

[quote name='Asia & Ginger']Madeleine37 w schronisku na Paluchu sa w tej chwili 2 mlode spanielki, jeden jest jeszcze na kwarantannie. Moze warto sie przejsc i poznac psiaki, albo chociaz zadzwonic i zapytac o nie?

Poza tym przejrzyj 5 ostatnich stron tego watku, kilka nowych psiakow sue tu pojawilo.

Zapraszam Cie rowniez na forum spanielowe, tam znajdziesz wiecej spanieli do adopcji: www.cockerspaniel.webd.pl .

Jesli chodzi o transport, to jesli domek jest tego wart staramy sie pomoc w transporcie, chocby na drugi koniec Polski. Takze o to sie nie martw, bo wszystko jest do dogadania.

Dziękuję Asia & Ginger, szczególnie za link to tego forum :)

Na stronie Palucha znalazłam jednego pieska w kwarantannie, drugiego w ich bazie nie było. Na meila nie odpisują, więc do nich zadzwonię.

Edited by madeleine37
Posted

[quote name='Paulina87']Kopiuję ze strony schroniska w poznaniu

PŁEĆ: suczka, po zabiegu sterylizacji- możliwość adopcji od 25 stycznia
CHARAKTER: miła, łagodna i bardzo towarzyska suczka. Potrzebuje długich spacerów i dużego kontaktu z człowiekiem.
Mamy chętnych na szczeniaczki spanielowe, a także na kundelki. Nie mogę się dostać do tego schroniska. Wyszukałam ich w googlach, ale żadną miarą nie mogę wejść na ich stronę.
Czy mogłabyś podrzucić tu link do tej suni ?

Posted

mar_tika napisał(a):
...
Kewin zaczyna mieć dredy ,sierśc zbija mu się w takie kluski(nie znam sie na spanielach dlatego tak piszę),niestety ma też mega sraczkę:/Ale ogólnie jest śliczny:)

Mamy chetnych na szczeniaki spanielkowe. W jakim wieku jest Kewin ?

Posted

[quote name='BeaBono']To była strona schroniska poznańskiego, nie wiem czemu przestała działać, jeszcze przed chwilą na niej byłam...

http://otoz.pl/127.html

Poznań, Bukowkska -> schronisko.com

edit: już wiem, domena o tej nazwie jest na sprzedaż, czyli nie ma już strony poznańskiego schronu
No właśnie :) z jakiej więc strony tamta sunia, skoro strony nie ma ?

Posted

elik napisał(a):
Mamy chetnych na szczeniaki spanielkowe. W jakim wieku jest Kewin ?

Oj on to szczeniakiem na bank nie jest. Wiek powinien mieć wpisany w kartę schroniskową, ale nie wiem czy ktoś sprawdzał. Jak nit to mogę zobaczyć po niedzieli i dać znać.

Posted

[quote name='gosia2313']Oj on to szczeniakiem na bank nie jest. Wiek powinien mieć wpisany w kartę schroniskową, ale nie wiem czy ktoś sprawdzał. Jak nit to mogę zobaczyć po niedzieli i dać znać.
Myślałam, że to szczeniaczek, bo w linku do jego albumu właśnie coś o szczeniaku pisze :)

https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Kevin98KSzczeniakarni

Jeśli to możliwe, to proszę sprawdzić wiek jak również wszelkie możliwe dane o tym psiaku.
Po udanych adopcjach szczeniaczków spanieli mamy sporo niezaspokojonych ofert. Może któryś psiak się załapie.

Jest m.in. zdecydowany dom na sunię szczeniaczka, nie koniecznie spanielkę.

Posted

[quote name='elik']Myślałam, że to szczeniaczek, bo w linku do jego albumu właśnie coś o szczeniaku pisze :)

https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Kevin98KSzczeniakarni

Jeśli to możliwe, to proszę sprawdzić wiek jak również wszelkie możliwe dane o tym psiaku.
Po udanych adopcjach szczeniaczków spanieli mamy sporo niezaspokojonych ofert. Może któryś psiak się załapie.

Jest m.in. zdecydowany dom na sunię szczeniaczka, nie koniecznie spanielkę.

Nie, on tylko siedzi w budynku koło pomieszczenia ze szczeniakami ;-)
On powinien trafić raczej do jak najmniej licznej rodziny, jak jest dużo osób to się denerwuje i warczy, najlepiej też chyba bez dzieci. Został znaleziony na ulicy w styczniu. jest wykastrowany już i zaszczepiony. Wiek doślę ;) Marta z nim wychodziła na siku to mówiła, że całkiem inny pies niż na początku ( warczał na wszystko i pokazywał zębiska).

Posted (edited)

Kopiuje z Forum spanielowego:
"Hoduje Owczarki Niemieckie - nie mam spaniela ale dziś znalazłam takie śliczności w parku w ten mróz -15C !!! -dlatego też postanowiłam poszukać forum i zamieścić ogłoszenie wśród miłośników rasy. Serce mnie boli, że musiałam go odwieźć do schroniska ale w tym momencie życia nie miałam lepszego rozwiązania (mimo starań).

Uploaded with ImageShack.us "

Edited by Starfish
Posted

w schronisku w Koninie jest taka oto ślicznota. Dostała na imię Melba. Jej wiek oszacowano na 6 lat, była zaniedbana, z dredami, okazuje się,że jest tuż po szczeniakach, w jej sutkach jest jeszcze mleko, bardzo łagodna, towarzyska, garnie się do ludzi, bardzo ciężko znosi zamknięcie tel. 888 38 91 35 lub pw do mnie

przed strzyżeniem: