Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martaipieski napisał(a):
Wczoraj małą zabierałam z Trzcianki bo ze schroniska wpile tam ja dowieżli ( so szpitalika) żebyśmy nie musiały nadrabiać km. suczka potwornie wystraszona, histeryzowała, chciała gryźć piszczała nie dała sie dotknąć, ale jak wyszłam znią w końcu na dwór zrobiła sie pewniejsza o dziwo wskoczyła sama do auta przytulała sie nawet, zawiozłam ja do Magda79 a ona powiozła ja dalej do nowego domku, suczka juz po 15 minutach była zupełnie innym psem obie byłysmy w szoku, zaczeła biegac zapraszac do zabawy, ogonek uniesiony nie przestawał merdać SZOK:)
dzis Magda miała tel od nowej właścicielki Państwo dziekowali za tak wspaniałą sunie, przeszła ich wyobrażenia i oczekiwania, mówią że jest cudna i kochana sa bardzo szczęśliwy a sunia to pieszczoszka i przylepka, nie wiedziałam że pies może się w przeciagu 15minut zmienić o 180stopni!!

Drugie dobre wieści dostałam foteczki spaniela ktory po pół roku odnalazł właścicieli dzieki ogłoszeniu na tablicy ze szuka domu:)

Same dobre wiadomości!
To poprosimy o te foteczki, żeby oko pocieszyć.

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martaipieski']http://imageshack.us/g/215/021wd.jpg/

3 pierwsze zdjęcia z okresu zanim sie zgubił 3 kolejne po powrocie-pierwsze dni
:loveu:
Legowisko widzę czekało na powrót psiaka. :p

Nadal szukamy domku dla 4-miesięcznej spanielki z Wrocławia.

Wątek malutkiej:
http://www.dogomania.pl/threads/219503-spanielka-Tequila-nie-taki-do-końca-słodki-szczeniaczek-co-dalej

Sunia ma na imię Tekila, trafiła do schroniska rzekomo z powodu alergii. Przebywa obecnie w domu tymczasowym we Wrocławiu. Nie wiemy co malutka przeszła w poprzednim domu, ale jest bardzo lękliwym szczeniakiem. Gdy trafiła do domu tymczasowej opiekunki od razu schowała się za kanapę, warczała i szczekała na wszystkich, nie pozwalając nikomu zbliżyć się do siebie. Jednak już nastepnego dnia wyszła zza kanapy zaciekawiona i nieśmiało podeszła do opiekunki. Z czasem zaczęła akceptować również innych członków rodziny. Na dworze jednak nadal jest bojaźliwa, chce wracać do domu, gdzie czuje się bezpieczniej.

Tekilka ma dopiero 4 m-ce, a już kilkukrotnie zmieniała miejsce pobytu, co bardzo wpłynęło na jej psychikę. Boi się ludzi, nowych miejsc, jest lękliwa. Szukamy dla niej odpowiedzialnego domu bez małych dzieci. Nowi opiekunowie powinni być cierpliwi i wyrozumiali, ponieważ sunia potrzebuje teraz spokoju i poczucia bezpieczeństwa, ale jak każdy spaniel wymaga też konsekwencji i jasnych reguł.

Spanielka przebywa we Wrocławiu, ale możliwa jest pomoc w transporcie w inne rejony Polski.

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta, tel: 668 980 123
Asia, tel: 667 42 88 61

Posted

Mac8ie może starsza spabielke doadopcji, milą, nadajacą sie do domu. jest chętny domek - dzwonił do mnie w sprawie jakiejś Fugi, ktorej wlaściciel trafil do domu opieki, ale ja nie kojarze u mnie takiej suni... więc może u Was jakaś taka sunia by była. Mam anmiar tel. dom rzecz jasna do sprawdzenia.

Posted

[quote name='supergoga']Mac8ie może starsza spabielke doadopcji, milą, nadajacą sie do domu. jest chętny domek - dzwonił do mnie w sprawie jakiejś Fugi, ktorej wlaściciel trafil do domu opieki, ale ja nie kojarze u mnie takiej suni... więc może u Was jakaś taka sunia by była. Mam anmiar tel. dom rzecz jasna do sprawdzenia.
Wiem, o którą Fugę chodzi. Ja i Inga.mm zajmujemy się jej adopcją.
To sunia z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/218114-FUGA-złota-starsza-spanielica-Dziadek-do-domu-opieki-Fuga-do-schronu-POMOCY!!!!!

A pamiętasz może skąd ten domek?

Posted

supergoga napisał(a):
Z Ukrainy Pani - tam mieszka. Ponoć rozmawiala z kimś już. Tylko mowiła mi że w ogloszeniu na Morusku jest jako drugi moj telefon i na niego dzwoniła. Ciekawe skad sie wziąl.

Nie mam pojęcia, ogłoszenia zamawiałam na bazarku.
Pani do mnie dzwoniła, ale coś przerwało rozmowę, próbowałam później oddzwonić, ale było zajęte.

Posted

supergoga napisał(a):
Z Ukrainy Pani - tam mieszka. Ponoć rozmawiala z kimś już. Tylko mowiła mi że w ogloszeniu na Morusku jest jako drugi moj telefon i na niego dzwoniła. Ciekawe skad sie wziąl.

Ale cyrk. PRzeciez na Ukrainie jest zgroza dla psów. Ma pod oknem biegajáce jak chce przygarnác, z Polski po co jej? Zeby to z lepszego kraju sie zlitowala, ale takk?

Posted

Witam wszystkich mam chętny domek dla spanielka koło Łodzi. Domek sprawdzony i bardzo sympatyczny. Małżeństwo mieszka w bloku na 2 piętrze na fajnym osiedlu w pobliżu parki i łąki. Maja jedno 3 letnie dziecko i zależy im na psiaku który nie bedzie agresywny. Zależy im także by psiak był po sterylizacji a płec obojętna. Niestety nie maja jak dojechac wiec byłby także potrzebny transport za zwrot kosztów oczywiscie. Mieli juz spanielka ale niestety zmarł ze starości , to była sunia i odziedziczyli ja po dziadku. Sunia miala 13 lat jak odeszła i teraz szukaja nastepnego spanielka. Polecam ten domek :) Kolor nie ma znaczenia a wiek to tak do 6 lat , nie chca znów szybko stracic pupila a że są młodzi to uzasadnione . Czekam na jakies propozycje , podesle wtedy im i sobie wybiorą , jesyne czego żądają to tego by nie był agresywny ze wzgledu na dzieciaczka .

Posted

[quote name='emilia2280']Ale cyrk. PRzeciez na Ukrainie jest zgroza dla psów. Ma pod oknem biegajáce jak chce przygarnác, z Polski po co jej? Zeby to z lepszego kraju sie zlitowala, ale takk?
[quote name='supergoga']Może ma sentyment do starszych spanielek...
Też mnie zatkało jak usłyszałam skąd jest. Pani w tej chwili jest w Polsce, na Ukrainę będzie dopiero wracała. Miała kiedyś spanielkę.
Niestety po tym jak coś rozłączyło rozmowę już więcej nie zadzwoniła.

[quote name='wiktoria008']Witam wszystkich mam chętny domek dla spanielka koło Łodzi. Domek sprawdzony i bardzo sympatyczny. Małżeństwo mieszka w bloku na 2 piętrze na fajnym osiedlu w pobliżu parki i łąki. Maja jedno 3 letnie dziecko i zależy im na psiaku który nie bedzie agresywny. Zależy im także by psiak był po sterylizacji a płec obojętna. Niestety nie maja jak dojechac wiec byłby także potrzebny transport za zwrot kosztów oczywiscie. Mieli juz spanielka ale niestety zmarł ze starości , to była sunia i odziedziczyli ja po dziadku. Sunia miala 13 lat jak odeszła i teraz szukaja nastepnego spanielka. Polecam ten domek :) Kolor nie ma znaczenia a wiek to tak do 6 lat , nie chca znów szybko stracic pupila a że są młodzi to uzasadnione . Czekam na jakies propozycje , podesle wtedy im i sobie wybiorą , jesyne czego żądają to tego by nie był agresywny ze wzgledu na dzieciaczka .
Tak na szybko polecam tego słodziaka:
http://tablica.pl/oferta/wiktor-10-miesieczny-cocer-spaniel-szuka-domu-IDzoUl.html
Nie wiem jednak czy to jeszcze aktualne, ale warto zadzwonić, bo psiak jest w DT dopiero od połowy grudnia, więc to świeża sprawa.

Później jeszcze sobie usiądę i przejrzę inne spanielki do adopcji.

A szukali może w schroniskach w Łodzi i okolicy?

Posted

tak szukali w łodzi obecnie nie ma żadnego spanielka w okolicy chyba tez nie pozatym nie maja mozliwosci dojazdu nigdzie dalej gdyz nie maja prawa jazdy ale sa zdecydowani na adopcje :) dzieki i czekam na wiecej propozycji

Posted

[quote name='wiktoria008']Witam wszystkich mam chętny domek dla spanielka koło Łodzi. Domek sprawdzony i bardzo sympatyczny. Małżeństwo mieszka w bloku na 2 piętrze na fajnym osiedlu w pobliżu parki i łąki. Maja jedno 3 letnie dziecko i zależy im na psiaku który nie bedzie agresywny. Zależy im także by psiak był po sterylizacji a płec obojętna. Niestety nie maja jak dojechac wiec byłby także potrzebny transport za zwrot kosztów oczywiscie. Mieli juz spanielka ale niestety zmarł ze starości , to była sunia i odziedziczyli ja po dziadku. Sunia miala 13 lat jak odeszła i teraz szukaja nastepnego spanielka. Polecam ten domek :) Kolor nie ma znaczenia a wiek to tak do 6 lat , nie chca znów szybko stracic pupila a że są młodzi to uzasadnione . Czekam na jakies propozycje , podesle wtedy im i sobie wybiorą , jesyne czego żądają to tego by nie był agresywny ze wzgledu na dzieciaczka .

[quote name='wiktoria008']tak szukali w łodzi obecnie nie ma żadnego spanielka w okolicy chyba tez nie pozatym nie maja mozliwosci dojazdu nigdzie dalej gdyz nie maja prawa jazdy ale sa zdecydowani na adopcje :) dzieki i czekam na wiecej propozycji

[quote name='wiktoria008']dzwoniłam o tego słodziaczka Wiktorka ale najprawdopodobniej po nowym roku trafi do ds :) wiec szukamy dalej
No i nie szukamy, bo wiktoria008 okazała się być znaną na dogo oszustką, która wciąż zmienia nicki. :angryy:
Więcej można poczytać na czarnych kwiatkach.

[quote name='justysiek']http://www.dogomania.pl/threads/220049-Misk-z%C5%82otego-spanielka-szuka-dt-ds-prosimy-o-pomoc?p=18276125#post18276125

ciotki zapraszam na watek
Już idę na wątek tego cudnego maleństwa:

Posted

Uwaga na tą osobę, to jej nowy nick a jest stale wpisywana na czarne kwiatki !

wiktoria008 napisał(a):
Witam wszystkich mam chętny domek dla spanielka koło Łodzi. Domek sprawdzony i bardzo sympatyczny. Małżeństwo mieszka w bloku na 2 piętrze na fajnym osiedlu w pobliżu parki i łąki. Maja jedno 3 letnie dziecko i zależy im na psiaku który nie bedzie agresywny. Zależy im także by psiak był po sterylizacji a płec obojętna. Niestety nie maja jak dojechac wiec byłby także potrzebny transport za zwrot kosztów oczywiscie. Mieli juz spanielka ale niestety zmarł ze starości , to była sunia i odziedziczyli ja po dziadku. Sunia miala 13 lat jak odeszła i teraz szukaja nastepnego spanielka. Polecam ten domek :) Kolor nie ma znaczenia a wiek to tak do 6 lat , nie chca znów szybko stracic pupila a że są młodzi to uzasadnione . Czekam na jakies propozycje , podesle wtedy im i sobie wybiorą , jesyne czego żądają to tego by nie był agresywny ze wzgledu na dzieciaczka .

Posted

Witajcie :)
nie wiem gdzie pisać, więc pisze tutaj
Znajoma moich rodziców ma prawie półtorarocznego psa w typie spaniela z problemami, staram się jej pomóc jak mogę. Teraz jestem na etapie szukania w miarę dobrego, ale niezbyt drogiego behawiorysty z okolic Katowic... może znacie jakiegoś? A może jest ktoś z okolic, kto czuje się na siłach by chociaż spróbować pomóc? jeśli nie uda się pomóc to będę musiała mu znaleźć dom... bo inaczej... sami wiecie :(

Posted

Soko napisał(a):
ewes, może w dziale Wychowanie załóż wątek? Czego dotyczą te problemy?

jak to bywa u spanieli - agresji... i to bardzo poważny problem bo zaczyna pokazywać ząbki na dziecko, a i gości nie oszczędza... za chwilkę założę wątek.