Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

13-letni fajny spanielek odebrany właścicielom, był trzymany na łańcuchu - TRZCIANKA

Kopiuję ze strony Pogotowia dla Zwierząt:
http://www.pogotowiedlazwierzat.pl/zwierzeta-szukaja-domu/288-sambik-wiek-13-lat.html

Sambik

Czarny spaniel, samiec w wieku 13 lat odebrany został właścicielom, bo ci sprawili, ze jedynym sposobem na utrzymywanie psa był łańcuch. Niesamowicie łagodny i domowy pies utrzymywany był w rażących warunkach - nie obcinany od co najmniej 5 lat. Efekt „podwójne uszy” tzw. pukle, skołtuniona sierść w odchodach. Po odebraniu go właścicielom przeszedł badania i leczenie. Jego stan ogólny jest dobry. W prawym oku zaczyna się mu zaćma. Psiak rewelacyjnie sprawuje się w domu. Zostało mu może 2-3 lata życia. Pozwólmy mu aby ten czas spędził godnie - niekoniecznie w schronisku pośród setek innych psów.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 513 569 791

Posted

Daisy czeka na kogos odpowiedniego... można pisać do AgnieszkaO, która pośredniczy w znalezieniu jej domku.
Biedny staruszek.. :( może jacyś starsi państwo by chcieli..

Posted

znalazłam Cię Emilko - nie masz mnie na fb, bo musiałabym się zmobilizować i założyć konto ;) spamuję tutaj, bo masz skrzynkę zapełnioną :)

Posted

emilia2280 napisał(a):
Biedny dziadzio. Te mlode i piékne spaniele pójdá szybko, byle je wykastrowano przed oddaniem, Asiu, Ty tego za kazdym razem pilnujesz?

A dziadziowi zalózcie moze osobny wátek.

Nie zawsze ja, czasami osoby, które bezpośrednio psiaka wyadoptowują. Tak będzie np. w przypadku tego biało-złotego spanielka Piorunka.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Nie zawsze ja, czasami osoby, które bezpośrednio psiaka wyadoptowują. Tak będzie np. w przypadku tego biało-złotego spanielka Piorunka.

To w takim razie Asiu musisz do nich wracac i pytac o to, az uzyskasz potwiwerdzenie ze to sié dokonalo. Inaczej chyba nie mialabym spokoju ;/ Nie kazdy jest tak odpowiedzialny.

Posted

Witam wszystkich serdecznie :)
Jestem zdecydowana zaadoptować sunię do dwóch lat w typie Spaniela. Mam już jedną 5 miesięczną Spanielkę dlatego zależy mi, żeby między psiankami nie było dużej różnicy wieku (martwię się o socjalizację psiaka w nowym miejscu). Naturalnie, jeżeli byłaby możliwość przygarnięcia starszej suczki akceptującej nadpobudliwego szczeniaka to wiek w takim wypadku nie robi mi różnicy. Mieszkam w bloku ale codziennie wyjeżdżam z psem do lasu a weekendy spędzamy na działce więc nowaj dziewczyna miałaby dość ruchu. Z takiego układu psy wyniosą podwójną korzyść, psianka znalazłaby nowy, stały dom i miałaby od razu koleżankę (moja Lalka jest wyjątkowo uległa i karna jak na szczenię). Nie zajmuję się pseudohodowlą!
Proszę o kontakt a.pilarczyk@o2.pl
z góry dziękuję i pozdrawiam:)

Posted

[quote name='Lay']Witam wszystkich serdecznie :)
Jestem zdecydowana zaadoptować sunię do dwóch lat w typie Spaniela. Mam już jedną 5 miesięczną Spanielkę dlatego zależy mi, żeby między psiankami nie było dużej różnicy wieku (martwię się o socjalizację psiaka w nowym miejscu). Naturalnie, jeżeli byłaby możliwość przygarnięcia starszej suczki akceptującej nadpobudliwego szczeniaka to wiek w takim wypadku nie robi mi różnicy. Mieszkam w bloku ale codziennie wyjeżdżam z psem do lasu a weekendy spędzamy na działce więc nowaj dziewczyna miałaby dość ruchu. Z takiego układu psy wyniosą podwójną korzyść, psianka znalazłaby nowy, stały dom i miałaby od razu koleżankę (moja Lalka jest wyjątkowo uległa i karna jak na szczenię). Nie zajmuję się pseudohodowlą!
Proszę o kontakt a.pilarczyk@o2.pl
z góry dziękuję i pozdrawiam:)
Lay przejrzyj ten wątek do 5 stron wstecz.
Zapraszam Cię również na forum spanielowe: www.cockerspaniel.webd.pl , tam jest dział poświęcony spanielom do adopcji, każdy psiak ma swój osobny wątek, także łatwiej będzie się połapać.

Czy pieski (wykastrowane) nie wchodzą w grę?

Lay a skąd jesteś? Pomyślę, czy mamy do adopcji jakiegoś spanielka w Twoich okolicach. ;)

[quote name='Soko']Może Daizy?
Wydaje mi się, że lepszy by był piesek starszy niż sunia Lay. Psiaki w tym samym wieku mogą mieć problemy z dogodaniem się, gdy obie zaczną dojrzewać.

Posted

[quote name='Magdagdynia']czy ktos bedzuie chcial takeigo staruszka :([/QUOTE]
Oj...gdyby nie to, że nasza sforka to 10 cockerów, a do tego najstarsza 12,5 letnia sunia śmiertelnie chora...to już bym po niego pędziła...kochane pysio...

Posted

[FONT=&quot]Szukamy domu dla dwóch ślicznych młodych suczek (czarnej i biszkoptowej) oraz 5 szczeniaków (3 biszkoptowe suczki oraz czarny i biszkoptowy piesek) zabranych z interwencji.
Wszystkie psiaki czekają na swojego nowego, odpowiedzialnego Opiekuna, który zapewni im kochający Dom. Są odpchlone i odrobaczone.
Każdy szczeniak potrzebuje uwagi, nauki i miłości. Docelowo będzie psiakiem średniej wielkości.
Dorosłe sunie są bardzo łagodne, szukające kontaktu z człowiekiem. Boją się jednak gwałtownych ruchów.

Kontakt w sprawie adopcji:
Agnieszka – 602 821 394
e-mail tayga@op.pl[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Dodatkowo potrzebne wszystko dla psin poczynając od karmy kończąc na domu!![/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jedna cegiełka kosztuje JEDYNE 4zł!!![/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] -4zł!! [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Czekamy na deklaracje!![/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Posted

Dnia 8 pażdziernika w okolicy Nasielska-mazowieckie znaleziono bardzo wystraszonego rudego spaniela, ma czerwoną obrożę i smycz. Prosimy wlascicieli o kontakt tel:692 599 518

Posted

[quote name='Ellig']Dnia 8 pażdziernika w okolicy Nasielska-mazowieckie znaleziono bardzo wystraszonego rudego spaniela, ma czerwoną obrożę i smycz. Prosimy wlascicieli o kontakt tel:692 599 518[/QUOTE]
Gdzie psiak przybywa? Czy może tam zostać do czasu odnalezienia właścicieli lub znalezienia nowego domu?
Czy były rozwieszane ogłoszenia w okolicy znalezienia psiaka?

Posted

[quote name='rita60']Nowe pseudo:shake:

-spaniel - suka, ok. 10 lat, guz na podbrzuszu
-- spaniel - ciemnobrązowa suka, ok. 10 lat, osowiała

Wydarzenie na FB

http://pl-pl.facebook.com/event.php?eid=295463757146912

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/303137_160433584046290_100002389485392_294081_1524275580_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296076_160400414049607_100002389485392_294019_1348373118_n.jpg
Pseudochodowla w Małopolsce:-(

[video=youtube;up67XBxMHiY]http://www.youtube.com/watch?v=up67XBxMHiY[/video]
Sznaucer olbrzym miedzyjnymi....

interwencje.animals.tarnow@wp.pl

Telefon alarmowy:
+48 604 203 337
Jeśmy w stanie dowieść psa lub kota, jeśli zgłoszą się chętne osoby do adopcji. Prosimy także fundacje zajmujące się poszczególnymi rasami o pomoc