Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja przypominam o tym spanielku..., samiec, 1,5 roku i NIKT SIĘ NIE ZGŁASZA! Biegał zdezorientowany w burzy...jakoś teraz będzie mijał okres kwarantanny...

postaram się zrobić mu jutro lepsze zdjęcia do ogłoszeń..., bo te są beznadziejne

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja podsyłam młodego spaniela ze schroniska PsitulMnie w Zabrzu!

LINK SCHRONISKA, BEZPOŚREDNIO DO SPANIELKA

http://www.psitulmnie.pl/galeria.php?pid=2606&statusid=1&animaltype=0&virtual=0

INFORMACJE:

"czesanie rewelacja, daje ze soba zrobic wszystko, glowa, brzuch, lapy, nic go nie rusza
KOCHA wode w stawie zanurza sie od razu caly i plywa, kladzie sie w kazdej kaluzy na drodze (w blocie niestety tez ) jest wesoly, kontaktowy, lgnie do czlowieka, gdy sie go glaszcze przewraca sie na plecy wywajac brzuchol. ladnie chodzi bez smyczy, reaguje na komendy. do dzieci nie wiem, do obcych ludzi przyjazny. problem z innymi psami. tu pewnie tez cos wiecej Mysia napisze."

Posted

figanna bedziesz w stanie cos wiecej o nim powiedziec?Kontaty z innymi zwierzakami,ludzmi,dziecmi,reakcja na czesanie?
Chce go wstawic na cockerowe ale chciala bym zeby byla jakas os kontaktowa w jego sprawie zeby pozniej nie wisial x czasu i nie bylo nowych informacji...

Kasumi to psiak z radomia tak?
ostaraj sie cos wiecej dpowiedziec o nim i go poobserowac jak sie zachowuje.

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']figanna bedziesz w stanie cos wiecej o nim powiedziec?Kontaty z innymi zwierzakami,ludzmi,dziecmi,reakcja na czesanie?
Chce go wstawic na cockerowe ale chciala bym zeby byla jakas os kontaktowa w jego sprawie zeby pozniej nie wisial x czasu i nie bylo nowych informacji...

Kasumi to psiak z radomia tak?
ostaraj sie cos wiecej dpowiedziec o nim i go poobserowac jak sie zachowuje.

Tak, Radom...
Psiak - żywy, wesoły, lubi głaskanie, nie stawia się przy czesaniu, jak bierze się go na spacer, to mało co nie oszaleje :) to taki normalny pies :)

Posted

[quote name='ewes']Witam... do katowickiego schroniska facet przyprowadził roczną, złotą spanielkę z prośbą o znalezienie jej szybko domu, zdjęcia będą prawdopodobnie w piątek.
W schronisku aktualnie jest remont i wiele psów siedzi na jednym wybiegu, nie wiadomo jak sobie biedaczka tam poradzi.

mam nadzieję, że piszę w dobrym miejscu:oops:

[quote name='ewes']na razi nic nie wiadomo (przynajmniej ja nic nie wiem), dopiero co trafiła do schroniska, jak Asia&Ginger się jutro czegoś dowie telefonicznie na pewno da znać :), a jeśli nie to ja jutro jadę do schroniska i postaram się czegoś dowiedzieć :)
edit. a jeśli chodzi o sterylke to wszystkie psy dostają bon na darmową
Spanielka z Katowic pojechała dzisiaj do nowego domku koło Krakowa.
Nowi opiekunowie już zakochani po uszy w Ślicznotce. :loveu: :loveu: :loveu:

Foteczki Foxi z nowego domku:

Posted

U nas w przytulisku jest ciężarna spanielka z nużycą... :(

http://www.dogomania.pl/threads/184024-Przytulisko-dla-zwierz%C4%85t-w-G%C5%82ownie-Spanielka-w-ci%C4%85%C5%BCy-z-nu%C5%BCyc%C4%85-pilnie-DT-str.-75?p=17080103#post17080103

[quote name='nika28']
Michalinka to sunia cocker spaniel, która trafiła do nas 3 dni temu, jest w ciąży i ma nużycę. leżała gdzies przy trasie, na ulicy, nieopodal stacji benzynowej. Ktoś ja przywiózł do przytuliska.

Bardzo przydałby się DT... W schronisku nie ma warunków, żeby ją leczyć :(

Posted

[quote name='nika28']U nas w przytulisku jest ciężarna spanielka z nużycą... :(

http://www.dogomania.pl/threads/184024-Przytulisko-dla-zwierz%C4%85t-w-G%C5%82ownie-Spanielka-w-ci%C4%85%C5%BCy-z-nu%C5%BCyc%C4%85-pilnie-DT-str.-75?p=17080103#post17080103

Bardzo przydałby się DT... W schronisku nie ma warunków, żeby ją leczyć :(
Nie no, idzie się załamać... :-(

Wrzucam psinkę na spanielowe fora.
Widać, że jest już mocno zaokrąglona, kiedy spodziewane jest rozwiązanie?
Czy suńka będzie miałą robioną sterylkę aborcyjną, czy urodzi szczeniaczki?

[quote name='emilia2280']Asiu, ale rozumiem ze to zuuote szczéscie spanielusia zostanie wysterylizowana?
Tak, jak najbardziej. Nowi opiekunowie dostali darmowy bon na sterylizację, ale nie skorzystają, bo trzeba by daleko jeździć, więc zrobią zabieg u swojego weta. Państwo są uświadomieni w tej kwestii. ;)

Posted

To ja napisze o tym czarnym (może znów kogoś dubluje ;)), wczoraj już nie zdążyłam, poobserwowałam go trochę, niestety tylko na wybiegu i mam jeszcze kilka zdjęć, ale tylko przez kraty

pies, 3 lata
zaszczepiony, odrobaczony
Pies średniej wielkości w typie cocker spaniela. Ma piękne, miękkie, gęste futro, które po wyczyszczeniu i wyszczotkowaniu uczyni go jeszcze piękniejszym. jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Wesoły, zrównoważony.

Siedział wczoraj taki biedny w kącie wybiegu, byłam w schronisku około 3h, a on się z tego kąta nie ruszał, do psów na wybiegu raczej był uległy, troszkę wystraszony sytuacją. Jest bardzo, bardzo zarośnięty. Kiedy podeszłam, żeby zrobić zdjęcia, delikatnie zamerdał ogonem i się cieszył, niestety przybiegły inne psy i go uspokoiły. Jak zaszczekał pies z boksu obok wybiegu, tak się biedak wystraszył... Później wstawię resztę zdjęć, niestety nie najlepszej jakości, bo robione telefonem i przez kraty.

EDIT

Posted

Asia & Ginger napisał(a):

Widać, że jest już mocno zaokrąglona, kiedy spodziewane jest rozwiązanie?
Czy suńka będzie miałą robioną sterylkę aborcyjną, czy urodzi szczeniaczki?

Pewnie tuż tuż...

Sterylki nie będzie, szczeniaki zostaną uśpione.
Nie mamy gdzie jej po sterylce przetrzymać... Wszystkie boksy są zapchane, już 30 psów biega luzem, bo nie ma miejsca... No i w dodatku przyplątał się kaszel kenelowy, połowa psiaków kaszle :(
Boję się, że i ona się zarazi...

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
ewes wstaw fotki i jakis namiar na osobe ktora cos wie o psie...Albo na schronisko.

schronisko pewnie wie tyle ile pisze na stronce... a zapomniałam dodać, że to katowickie schronisko

może gdyby nie było remontu udało by się go wyciągnąć chociaż na godzinkę na spacer, a tak to tylko przez kraty można na niego patrzeć... zdjęcia też te co dałam to chyba są najlepsze... chociaż jutro wezmę aparat to może będą lepsze... i postaram się dowiedzieć skąd się wziął w schronie, bo wydaje mi się, że z ulicy jak tak na niego patrze.

może będę miała trochę czasu to porobię mu troszkę ogłoszeń...

Posted

numer: 90
numer chip: 967000009243132
imię: Juleczka
wielkość: srednia
rasa: cocker spaniel
data przyjęcia: 2011-06-06
kwarantanna do 2011-06-20
przebywa w boksie: gabinet

opis: Juleczka to drobniutka, przeurocza cocker spanielka, która trafiła do nas bardzo zaniedbana, zapchlona, ze zmianami skórnymi i ropomaciczem. Sunia jest leczona, czuje się coraz lepiej i wkrótce będzie zupełnie zdrowa. Juleczka to przemiła istotka, jest bardzo przyjacielska, kocha ludzi, to delikatna, wesoła psinka.

Sunia jest już wysterylizowana. Po kwarantannie polecamy do adopcji.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42

Posted

kasumi napisał(a):
a dlaczego ma takie łyse usyska?

podeślijcie ją Pawłowi_Y może się w niej zakocha :)

podejrzewam że albo miała kołtuny takie albo po prostu dla wygody, w schronisku w końcu utrzymanie pięknych uszu spanielowych w nienagannym stanie jest wręcz niemożliwe :)

Posted

greatmadwomen napisał(a):
podejrzewam że albo miała kołtuny takie albo po prostu dla wygody, w schronisku w końcu utrzymanie pięknych uszu spanielowych w nienagannym stanie jest wręcz niemożliwe :)

ale ona ma tez takie wyłysienia na czole..., nad oczami...

Posted

kasumi napisał(a):
ale ona ma tez takie wyłysienia na czole..., nad oczami...

ah to może to: "która trafiła do nas bardzo zaniedbana, zapchlona, ze zmianami skórnymi" i że jest nadal leczona, nie napisali że wyleczona :)