Asia & Ginger Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Malwi']ciotki co z tą spanielką co miała na śląsk jechać ? [quote name='Faflok']Która? Bo takich kilka było ;) Jesli chodzi o tą ze Swarzędza to wczoraj Ją przywiozłam pociągiem. Tak tak to o tą chodzi. Faflok jednak sama pojechałą po suńkę. [quote name='Jagoda1']Na dom czeka kilkumiesieczna spanielka. Została znaleziona w Reszlu, woj. warmińsko-mazurskie. Szuka bardzo pilnie domu. Tel. kontaktowy 661 937 728 https://lh3.googleusercontent.com/_P9cPHfsgruk/Tb6juAD0fbI/AAAAAAAABYs/2CLDuHCNtB8/imag_0082.jpg Kiedy sunia została znaleziona? Czy były wywieszane jakieś ogłoszenia? Może tylko się zgubiła? Czy suńka ma zapewniony tymczas do czasu znalezienia nowego domku lub odnalezienia właściciela? Quote
Jagoda1 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 "Asia & Ginger" masz pełna skrzynke, chcę Ci wysłać wiadomość. Quote
Asia & Ginger Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Jagoda1']"Asia & Ginger" masz pełna skrzynke, chcę Ci wysłać wiadomość.[/QUOTE] Dzięki za powiadomoenie, już opróżniam. ;) Quote
kasumi Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/207172-M%C5%82ody-w-typie-cocker-spaniela-(okolice-Kalisza-Poznania) zobaczcie, może będzie sensowny dom... Quote
Asia & Ginger Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='kasumi']http://www.dogomania.pl/threads/207172-M%C5%82ody-w-typie-cocker-spaniela-(okolice-Kalisza-Poznania) zobaczcie, może będzie sensowny dom... Dzięki Kasumi za info. :p Quote
Fundacja Medor Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: średnia MAŚĆ: inna SIERŚĆ: długa W OKOLICY: Łódź DATA ZGŁOSZENIA: 2011-05-04 KONTAKT: 662 144 290 Znaleziono spaniela. Quote
Faflok Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Fundacja Medor']PŁEĆ: WIELKOŚĆ: średnia MAŚĆ: inna SIERŚĆ: długa W OKOLICY: Łódź DATA ZGŁOSZENIA: 2011-05-04 KONTAKT: 662 144 290 Znaleziono spaniela.[/QUOTE] ? Cokolwiek więcej? :) To jakieś ogłoszenie z internetu? Quote
Fundacja Medor Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 tak nie ma fotki na str schroniska marmurowej wyczytałam Quote
Asia & Ginger Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Pilna sprawa!!! Spanielkowa rodzinka (mama + 4 szczeniaki) pilnie potrzebują pomocy, inaczej zostaną uśpione!!! Kopiuję maila jakiego dostałam od Dei: Cześć Asiu Mam dom Ciebie prośbę, są do oddania 4 szczeniaki czteromiesięczne spaniele oraz ich matka, czteroletnia. Potrzebujemy pilnej pomocy. Babsko (inne określenia przychodzą mi do głowy, ale nie wypada) chce się ich pozbyć, bo jej handel już nie idzie. Szczegóły Ci powiem, podaj mi proszę swój numer telefonu. Na zdjęcia psiaków czekam. Szczeniaki: 1 piesek czarno biały 3 suczki: dwie czarne, jedna brązowo biała są tylko odrobaczone, nie mają szczepień Suka o ile dobrze pamiętam czarna, zaszczepiona tylko przeciwko wściekliźnie. Pozdrawiam Kasia Katarzyna Brandys-Chwastek Fundacja "Lepszy Świat" tel. 782 71 77 71 dea2@op.pl www.schronisko.cieszyn.pl Quote
emilia2280 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 tragos. male to zaraz znajdá domy. mam po sterylce mam nadziejé ze tez... majá jakis wátek Asiu? Quote
Asia & Ginger Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='emilia2280']tragos. male to zaraz znajdá domy. mam po sterylce mam nadziejé ze tez... majá jakis wátek Asiu?[/QUOTE] Nie mają, wrzuciłam na szybko info, za pół godziny wyjeżdzam, nie będzie mnie tydzień i nic nie będę mogła pomóc. Proszę rozgłaszajcie tę rodzinikę, bo grozi jej uśpienie. Quote
Zuzka2 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Jest chętny domek w Chorzowie na dzieciolubną spanielkę-może ktoś odpisać? http://tablica.pl/oferta/zaadoptuje-spanielke-lub-kupie-niedrogo-ID5PfA.html Domek niesprawdzony. Quote
Faflok Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Ja do tych ludzików skrobnę. Tylko ja nie wiem jak teraz będzie z dzieciolubnym spanielem - schroniskowe dzieciaki nie sprawdzone :( Quote
Zuzka2 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 W sumie jak pies nie jest typem dominanta albo wyjątkowo płochliwy-taki dzikusek,lubi kontakt z ludźmi,to nie ma różnicy czy dzieci czy dorośli.Tylko psy dominujące lub dzikawe są ryzykowne do dzieci:-)Ludzie trochę na wyrost się boją o dzieci,ale jak pies o stabilnej,łagodnej psychice do nieuciążliwego,nienatarczywego dziecka na pewno nie będzie zagrożeniem. Quote
Faflok Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 No nie do końca, ja teraz mam w domu łagodną sukę, kocha wszystkich ale ma nawyk pilnowania zabawek np i jakby dziecko podeszło żeby zabrać jej zabawkę to nie wiem czy nie byłoby płaczu. A takich zachowań w warunkach schroniskowych się nie da sprawdzić często. Quote
plina Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 PROSZĘ O POMOC Z COOCER SPANIELEM Z MOJEGO PODPISU! Był bity i trzymany na łańcuchu przez półtora roku!! Quote
Wala2006 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Wala2006']Dwa spaniele z Obornickiego schroniska: Czarny: Miły spokojny lubi towarzystwo ludzi nie dominuje nad innymi psami.Ładnie chodzi na smyczy lubi chodzić na spacery na których może się wybiegać: PSIAK UCIEKŁ ZE SCHRONISKA I NIE WIADOMO CO Z NIM SIĘ DZIEJE :( Quote
lika1771 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='danka1234'] Imię : Spike Wiek : 5 lat Płeć : Pies Rasa : Cocer Spaniel Angielski Miasto : Słupsk Kastracja : Nie Szczepienia : Tak wszystkie Kontakt w sprawie adopcji : 668537748 Opis : Na ogół pies łagodny nie lubi dzieci pogodny radosny spaniel z aktualną książeczką zdrowia zna podstawowe komendy lecz nie zawsze chętny do wykonania pies nie brudzi w domku ani nie niszczy lecz zostawiony sam w dom wyje do księżyca przez jakieś 10 minut nie zabardzo dogaduje sie z innymi psami zato uwielbia koty.Niestety chapnał dziecko albo to wymowka, bo rodzina sie powieksza Ma 10 dni potem jego pan gdzies go wywiezie....... Watek- http://www.dogomania.pl/threads/186058-Spaniel-szuka-domu-Słupsk Quote
monika083 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 cioteczki , czy on spanielowaty?? ..bardzo pomoc potrzebna, paskutnie poraniona lapka.. http://www.dogomania.pl/threads/207606-Pi%C4%99kny-czarnulek-z-%C5%82ap%C4%85-w-kiepskim-stanieSchroniskowe-warunki-mog%C4%85-jedynie-zaszkodzi%C4%87?p=16860234#post16860234 [FONT=Comic Sans MS]Łapa... [/FONT] Quote
Faflok Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Znaleziony w święta młody spaniel szuka swojego właściciela lub nowego stałego domu. Oto mail jaki dostałam: Witam, Niestety dalej nie znamy właściciela pieska. Przypuszczamy ze został porzucony. Wczoraj byłam z nim u weta, nie ma czipa i tatuażu..... Psiaczek ma ok 7 miesięcy , lubi jazdę samochodem, jest grzeczny ,posłuszny, miły, dobrze ułożony, cierpliwy daje się czesać i poddaje zabiegom pielęgnacyjnym, lubi dzieci.... Razem z sąsiadami sprawujemy nad nim opiekę na 2 domy....Myślę, ze może tu pozostać do czasu znalezienia odpowiedniego domku. Dzisiaj został wykąpany, wyczesany, ma powycinane kołtuny i został zabezpieczony przed pchłami i kleszczami. W tej chwili to myślę ze już szukamy mu domku docelowego.......Najlepiej z ogródkiem, Przesyłam kilka jego fotek zrobionych 2 dni temu ( teraz już jest dużo piękniejszy) Bardzo proszę o umieszczenie ogłoszeń o adopcji pieska oraz podanie mojego telefonu w ogłoszeniach. Jeśli dysponujecie to poproszę również o przesłanie umowy adopcyjnej ( bardzo rygorystycznej) Psiaczek zasługuje na wspaniały dom i dużo miłości. Ja niestety mam tyrana kaukaza i hodowlę kotów. U sąsiadów też jest pies, 2 suczki i kot..... Z góry dziękuję za pomoc, zainteresowanie i umieszczenie ogłoszeń Pozdrawiam Grażyna Banasiak Kosyk www.agattino.com A oto zdjęcia: W rozmowie telefonicznej p.Grażyna powiedziała że najlepiej byłoby żeby psiak do momentu znalezienia domu został u Niej, szkoda stresów i zmieniania domów a warunki ma dobre. Przed wydaniem zostanie podpisana umowa adopcyjna i zostanie przeprowadzona wizyta kontrolna. Quote
emilia2280 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Jaki piékny rudy Dziabág ;ppp A pani go wykastruje przed adopcjá? Odpisalas jej juz Faflok? Quote
Faflok Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Odpisała, rozmawiałyśmy przez telefon. Na razie sprawa kastracji wisi w powietrzu. Jeśli uda nam się zebrać środki to będzie fajnie, jeśli nie w umowie na pewno znajdzie się taki warunek. Ewentualnie pokrycie kosztów przez przyszły ds. Quote
NightQueen Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Kobi (2) płeć: pies wiek: 9 lat 2 miesiące rasa: cocker spaniel numer: 3717 miasto: Tychy sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak opis: Kobi to piękny pies o bardzo silnym charakterze, który nieumiejętnie prowadzony przejmuje władzę nad właścicielem. Dlatego szukamy dla niego opiekuna, który zna się na rasie. Kobi do schroniska został oddany przez właścicieli z przyczyn losowych. W lipcu 2010r. wydawało się, że los do Kobiego się uśmiechną. Został adoptowany. Niestety po dwóch tygodniach zdominował nowych opiekunów i wrócił do schroniska. kontakt: Miejskie Schronisko dla Zwierząt 43-100 Tychy ul. Przejazdowa 101 605-897-607 Quote
Recommended Posts