Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Malwi']ciotki co z tą spanielką co miała na śląsk jechać ?
[quote name='Faflok']Która? Bo takich kilka było ;)

Jesli chodzi o tą ze Swarzędza to wczoraj Ją przywiozłam pociągiem.
Tak tak to o tą chodzi. Faflok jednak sama pojechałą po suńkę.

[quote name='Jagoda1']Na dom czeka kilkumiesieczna spanielka. Została znaleziona w Reszlu, woj. warmińsko-mazurskie.
Szuka bardzo pilnie domu. Tel. kontaktowy 661 937 728

https://lh3.googleusercontent.com/_P9cPHfsgruk/Tb6juAD0fbI/AAAAAAAABYs/2CLDuHCNtB8/imag_0082.jpg
Kiedy sunia została znaleziona? Czy były wywieszane jakieś ogłoszenia? Może tylko się zgubiła?
Czy suńka ma zapewniony tymczas do czasu znalezienia nowego domku lub odnalezienia właściciela?

Posted

[quote name='Fundacja Medor']PŁEĆ:
WIELKOŚĆ: średnia
MAŚĆ: inna
SIERŚĆ: długa
W OKOLICY: Łódź
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-05-04
KONTAKT: 662 144 290

Znaleziono spaniela.[/QUOTE]

? Cokolwiek więcej? :)
To jakieś ogłoszenie z internetu?

Posted

Pilna sprawa!!!
Spanielkowa rodzinka
(mama + 4 szczeniaki) pilnie potrzebują pomocy, inaczej zostaną uśpione!!!

Kopiuję maila jakiego dostałam od Dei:

Cześć Asiu
Mam dom Ciebie prośbę, są do oddania 4 szczeniaki czteromiesięczne spaniele oraz ich matka, czteroletnia. Potrzebujemy pilnej pomocy. Babsko (inne określenia przychodzą mi do głowy, ale nie wypada) chce się ich pozbyć, bo jej handel już nie idzie. Szczegóły Ci powiem, podaj mi proszę swój numer telefonu. Na zdjęcia psiaków czekam.
Szczeniaki: 1 piesek czarno biały
3 suczki: dwie czarne, jedna brązowo biała
są tylko odrobaczone, nie mają szczepień
Suka o ile dobrze pamiętam czarna, zaszczepiona tylko przeciwko wściekliźnie.

Pozdrawiam
Kasia

Katarzyna Brandys-Chwastek
Fundacja "Lepszy Świat"
tel. 782 71 77 71
dea2@op.pl
www.schronisko.cieszyn.pl

Posted

[quote name='emilia2280']tragos. male to zaraz znajdá domy. mam po sterylce mam nadziejé ze tez... majá jakis wátek Asiu?[/QUOTE]
Nie mają, wrzuciłam na szybko info, za pół godziny wyjeżdzam, nie będzie mnie tydzień i nic nie będę mogła pomóc. Proszę rozgłaszajcie tę rodzinikę, bo grozi jej uśpienie.

Posted

W sumie jak pies nie jest typem dominanta albo wyjątkowo płochliwy-taki dzikusek,lubi kontakt z ludźmi,to nie ma różnicy czy dzieci czy dorośli.Tylko psy dominujące lub dzikawe są ryzykowne do dzieci:-)Ludzie trochę na wyrost się boją o dzieci,ale jak pies o stabilnej,łagodnej psychice do nieuciążliwego,nienatarczywego dziecka na pewno nie będzie zagrożeniem.

Posted

No nie do końca, ja teraz mam w domu łagodną sukę, kocha wszystkich ale ma nawyk pilnowania zabawek np i jakby dziecko podeszło żeby zabrać jej zabawkę to nie wiem czy nie byłoby płaczu. A takich zachowań w warunkach schroniskowych się nie da sprawdzić często.

Posted

[quote name='Wala2006']Dwa spaniele z Obornickiego schroniska:
Czarny:
Miły spokojny lubi towarzystwo ludzi nie
dominuje nad innymi psami.Ładnie chodzi na smyczy
lubi chodzić na spacery na których może się wybiegać:

PSIAK UCIEKŁ ZE SCHRONISKA I NIE WIADOMO CO Z NIM SIĘ DZIEJE :(

Posted

[quote name='danka1234']

Imię : Spike
Rasa : Cocer Spaniel Angielski
Miasto : Słupsk
Kastracja : Nie
Szczepienia : Tak wszystkie
Kontakt w sprawie adopcji : 668537748

Opis : Na ogół pies łagodny nie lubi dzieci pogodny radosny spaniel z aktualną książeczką zdrowia zna podstawowe komendy lecz nie zawsze chętny do wykonania pies nie brudzi w domku ani nie niszczy lecz zostawiony sam w dom wyje do księżyca przez jakieś 10 minut nie zabardzo dogaduje sie z innymi psami zato uwielbia koty.Niestety chapnał dziecko albo to wymowka, bo rodzina sie powieksza
Ma 10 dni potem jego pan gdzies go wywiezie.......
Watek- http://www.dogomania.pl/threads/186058-Spaniel-szuka-domu-Słupsk

Posted

Znaleziony w święta młody spaniel szuka swojego właściciela lub nowego stałego domu.
Oto mail jaki dostałam:

Witam,
Niestety dalej nie znamy właściciela pieska.
Przypuszczamy ze został porzucony.
Wczoraj byłam z nim u weta, nie ma czipa i tatuażu.....
Psiaczek ma ok 7 miesięcy , lubi jazdę samochodem, jest grzeczny ,posłuszny, miły, dobrze ułożony, cierpliwy daje się czesać i poddaje zabiegom pielęgnacyjnym, lubi dzieci....
Razem z sąsiadami sprawujemy nad nim opiekę na 2 domy....Myślę, ze może tu pozostać do czasu znalezienia odpowiedniego domku.
Dzisiaj został wykąpany, wyczesany, ma powycinane kołtuny i został zabezpieczony przed pchłami i kleszczami.
W tej chwili to myślę ze już szukamy mu domku docelowego.......Najlepiej z ogródkiem,
Przesyłam kilka jego fotek zrobionych 2 dni temu ( teraz już jest dużo piękniejszy)
Bardzo proszę o umieszczenie ogłoszeń o adopcji pieska oraz podanie mojego telefonu w ogłoszeniach.
Jeśli dysponujecie to poproszę również o przesłanie umowy adopcyjnej ( bardzo rygorystycznej)
Psiaczek zasługuje na wspaniały dom i dużo miłości.
Ja niestety mam tyrana kaukaza i hodowlę kotów. U sąsiadów też jest pies, 2 suczki i kot.....
Z góry dziękuję za pomoc, zainteresowanie i umieszczenie ogłoszeń
Pozdrawiam Grażyna Banasiak Kosyk
www.agattino.com

A oto zdjęcia:

W rozmowie telefonicznej p.Grażyna powiedziała że najlepiej byłoby żeby psiak do momentu znalezienia domu został u Niej, szkoda stresów i zmieniania domów a warunki ma dobre. Przed wydaniem zostanie podpisana umowa adopcyjna i zostanie przeprowadzona wizyta kontrolna.

Posted

Odpisała, rozmawiałyśmy przez telefon.
Na razie sprawa kastracji wisi w powietrzu.
Jeśli uda nam się zebrać środki to będzie fajnie, jeśli nie w umowie na pewno znajdzie się taki warunek. Ewentualnie pokrycie kosztów przez przyszły ds.

Posted

Kobi (2)

rasa: cocker spaniel

numer: 3717
miasto: Tychy

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

opis:
Kobi to piękny pies o bardzo silnym charakterze, który nieumiejętnie prowadzony przejmuje władzę nad właścicielem. Dlatego szukamy dla niego opiekuna, który zna się na rasie.

Kobi do schroniska został oddany przez właścicieli z przyczyn losowych. W lipcu 2010r. wydawało się, że los do Kobiego się uśmiechną. Został adoptowany. Niestety po dwóch tygodniach zdominował nowych opiekunów i wrócił do schroniska.

kontakt:
Miejskie Schronisko dla Zwierząt 43-100 Tychy ul. Przejazdowa 101
605-897-607