Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Dzwoniłam dzisiaj do Pani, która znalazła sunię, oto co się dowiedziałam: sunia ma chipa, odnaleziono właściciela, okazało się, że ten właściciel słabo o nią dbał, nie zależy mu na psiaku i obiecał, że zrzeknie się praw do suni. A co najciekawsze, to sunia jest w Hiszpanii.
Już 8 osób dzwoniło w jej sprawie, Pani może ją przywieźć do Polski, domek będzie sprawdzony, suńka byle gdzie nie trafi. :p

hahaaaaa. ale jaja! co ona robila w tej zacofanej Hiszpanii. Tam psy nie majá dobrze... A wlasciciel stamtád rozumiem?
Sliczna jest, jeszcze takiej nie widzialam :O

Posted

PILNIE POSZUKIWANY DOM TYMCZASOWY DLA SUŃKI.
SUNIA PRZYLECI Z HISZPANII DO POLSKI W NIEDZIELĘ I NIE MA CO Z NIĄ ZROBIĆ!!!

[quote name='Asia & Ginger']
Kopia apelu:
http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,28526,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzdWIscDcuaHRtbA==.html#

[quote name='emilia2280']hahaaaaa. ale jaja! co ona robila w tej zacofanej Hiszpanii. Tam psy nie majá dobrze... A wlasciciel stamtád rozumiem?
Sliczna jest, jeszcze takiej nie widzialam :O
Tak tak, sunia mieszkała w Hiszpanii. Właścicielka oddała ją bratu na przechowanie brat trzymał ją w garażu. Mała zwiała i na szczęście znalazła ją dobra duszyczka. Brat właścicielki odebrał jednak sunię, na szczęście dzisiaj udało się ją odzyskać, a właścicielka zrzekła się praw.

Sunia przyjeżdża do Polski i nie ma co z nią zrobić. Są ludzie zainteresowani adopcją, młode małżeństwo spodziewające się dziecka, mieszkają na wsi pod Wieliczką, podwórko nieogrodzone. Jednak nie można oddać suni bez wizyty przedadopcyjnej. Poza tym nie wiadomo czy wizyta wypadnie pozytywnie. Sunię trzeba koniecznie gdzieś ulokować.

Zapytałam już Panią dokąd przylecą, żeby w tamtych okolicach szukać tymczasu. Jak tylko dostanę odpowiedź, to będę bardzo prosiła o pomoc.

Posted

werbena520 napisał(a):
Na DT mogłaby przyjechać do mnie ...do Gniezna.Tylko jak u niej z agresją?...Mam dwa łagodne psy- setery,oraz dwa koty...

Werbena bardzo dziękuję, będę o Tobie pamiętała. :Rose:
Sunia to chodząca łagodność, pieszczoch z niej okropny. Zupełnie nie ma w sobie agresji. Jeszcze dopytam o kotki, może Pani będzie mogła sprawdzić. Ogólnie suńka jest bardzo delikatna i kochana, nadaje się do domu z dziećmi.

Okazuje się, że jeszcze nie wiadomo kiedy i dokąd Pani przyleci, bo linie lotnicze nie chcą brać psa. Pani szuka jeszcze rozwiązania, wszystko mi pisze. Podróż autobusem to ostateczność, bo bo to prawie 30 godzin jazdy.

Posted

linie lotnicze przewożące zwierzęta to były jeszcze niedawno:
KLM, Lufthansa, British Airways, Virgin Atlantic, Germanwings, ale też Spanair (hiszpanskie chyba, nie? do 6kg w kabinie, większe w odp klatce poza kabina pasarezow, choc kiedy smi tlumaczono, ze nie jest to luk bagazowy tylko jeszcze inna przestrzen). powodzenia.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Werbena bardzo dziękuję, będę o Tobie pamiętała. :Rose:
Sunia to chodząca łagodność, pieszczoch z niej okropny. Zupełnie nie ma w sobie agresji. Jeszcze dopytam o kotki, może Pani będzie mogła sprawdzić. Ogólnie suńka jest bardzo delikatna i kochana, nadaje się do domu z dziećmi.

Okazuje się, że jeszcze nie wiadomo kiedy i dokąd Pani przyleci, bo linie lotnicze nie chcą brać psa. Pani szuka jeszcze rozwiązania, wszystko mi pisze. Podróż autobusem to ostateczność, bo bo to prawie 30 godzin jazdy.

To niech idzie na DT do Werbeny, ale nie oddawajcie jej bez sterylizacji plz!

Posted

Rudasek z Bielska już wrzucony na fora spanielowe.

emilia2280 napisał(a):
To niech idzie na DT do Werbeny, ale nie oddawajcie jej bez sterylizacji plz!

Emilia bez obaw, bez sterylki ani rusz.
Już są 3 fajnie zapowiadające się domki chętne do adopcji. Wysłałam ankiety przedadopcyjne do wypełnienia.

Suńka ostatecznie przylatuje do Warszawy 10 marca, Pani zostanie do 16 marca.

Posted

czesc jak wyglada pomoc jesli chodzi o transport? jestemz Gdyni i rozgladam sie za spanielem do adopcji. czy tzreba samemu transport zalatwiac czy mozektos pomoze?nie widze zbyt wiele ogloszen z pomorskiego/

Posted

bo ja mam w domy spanielke poltora roku, wiec w gre wchodzilaby mloda suczka kolezanka, albo jakis mlody chlopak kastrat, bo ja nie mam zamiaru romnazac. moja spanielka jest blondynką :) , dogaduje sie z kotami (tez sa w domu) i psami. lubi sie bawic, jest bardzo czysta, ma charakter, ale jest karna i grzeczna. takze poszukuje dla niej towarzyszki/towarzysza zabaw. ona jest taka dosc "dziecinna" jesli moge tak psa opisac, bardzo madra, uwielbia biegac i kolekcjonowac maskotki. takze drogie kolezanki, jesli znacie poszukujacego domu mlodego spaniela, o podobnym charakterze, prosze dajcie znac :)

Posted

Mmay,tylko transport by trzeba bylo pokombinowac:razz:
Ale z tym to mysle sie uda:lol:
Takie dwie piekne panienki mamy do adopcji,bardziej polecam szajbe bo ona mloda siksa:evil_lol:
Jakies 8/9 miesiecy ma,jest po sterylizacji.
Jeszcze dzieciak,byla zaniedbana potwornie,worek kosci...
Wymaga na pewno wychowania bo nie byla nauczona niczego a pobyt w schronie tez nie uczy...
Jest teraz z kolezanka na tymczasie a przy 3 psach ciezko je czegokolwiek nauczyc.Na pewno musi sie nauczyc zostawania samemu bo piszczy i drapie w drzwi oraz tego ze psow sie nie zaczepia...
Mysle ze domek ktory ma juz spaniela bez problemu by sobie z tym poradzil:p
Kolorka za to jest spokojniejsza,przylepa straszna,potrzebuje czlowieka i raczej lepszy by byl dla niej dom gdzie mogla by byc jedynym psem.
Ma chore ucho ktore jest leczone,tez ma problem z zostawaniem samemu...
(Byc moze to uraz ze schronu...)
wiecej o spanielkach pisze a cockerowym forum.
Watek dziewczyn ze zdjeciami
http://www.dogomania.pl/threads/203019-cocker-spanielki-maja-DT-Ale-pilnie-szukamy-DS

Posted

oki przekazuje rodzinie, bo to musi byc pies chciany przez wszystkich domownikow, takze nei tylko moj wybor sie liczy. zastanawiam sie jednak, czy dla suczki nei ejst lepszy kastrowany samiec, czy nie ma wtedy mniej konfliktow w domu.

Posted

jest przekochany, tylko ciągle chce uciekać, musi być cały czas blisko człowieka, jak zostaje sam to szczeka i piszczy, skacze po oknach, po dwóch dniach jest ok, przyzwyczaja się chce na kolana i do łóżka. Z psami ok, bardzo grzeczny, bojaźliwy, kotów się boi, ucieka. Pies przeszedł swoje, wiec jest wylękniony, ale odda serce i całego siebie nowemu panu.

Posted

Znalazłam taką sunię w akcji "Zaginął dom":
Piszę do Was ponieważ ja też zgubiłam swój dom... Ale szukałam go! jak ja go szukałam... Choć było mi zimno... Choć głód odbierał mi siły, nie chciałam się poddać... ale te zimne noce, te dni, kiedy padał marznący śnieg... znalazłam tę dziurę w jakimś opuszczonym budynku, pomyślałam, że stąd nikt mnie nie wygoni, ie kopnie nie rzuci kamieniem, a ja troszkę odpocznę... Było tak ciemno a ja byłam zmęczona, tak bardzo zmęczona... nie myślałam, że ta dziura jest tak głęboka! I... I... WPADŁAM... strasznie się potłukłam, a w piwnicy wcale nie było ciepło, bolały mnie łapki i żebra, nie mogłam się ruszać aby troszkę się ogrzać... Nie miałam siły wołać... Mój płacz usłyszała Pani Magda... nie przeszła obojętnie! Zaalarmowała straż miejską, straż pożarną... Bardzo się bałam ale wiedziałam, że Ci ludzie chcą mi pomóc... Kiedy mnie wyciągnęli tak bardzo byłam spragniona i głodna, że jadłam śnieg, ktoś podał mi chleba i sama nie wiem kiedy go połknęłam... Choć jestem teraz bezpieczna, to nocami śni mi się ta dziura i budzę się z płaczem... czy ktoś jeszcze mnie pokocha? Mam dopiero ok 4 lat... jeszcze mogę być piękna! Jeszcze mogę duuuużo zaoferować! W sprawie adopcji zadzwoń do p. Magdy: 664500434