Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja tymczaska, szczeniaczka ok. 5-6 tyg., mix spanielka z jamnikiem, Czarna Mamba: http://www.dogomania.pl/threads/202590

Bardzo proszę o odwiedziny na wątku i trzymania kciuków za zdrowie małej, bo ma problemy z brzuszkiem - proszę też o najmniejsze wpłaty, na razie na jej leczenie i utrzymanie od dwóch dni poszło 60 zł, a może jeść tylko ryż z kurczaczkiem.

Sunia oczywiście szuka najlepszego domku na świecie, można polecać.

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Fundacja Medor']

numer: 426
numer chip: 967000009132105
imię: Ada
wielkość: srednia
rasa: mix spaniela
data przyjęcia: 2010-10-30
przebywa w boksie: kwarantanna

opis: Ada to około 8 miesięczna sunia w typie spaniela. Psinka jest wystraszona, ale nieśmiało podchodzi na wołanie. Ada to delikatna, młodziutka sunia, przytłacza ja schronisko, jest przygnębiona. Ada jest spokojna, nie bierze udziału w konfliktach. Po kwarantannie prosimy o dom dla niej.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42

Co z ta suczka???Na stronie schronu jej nie ma...

Posted

[quote name='sziba']

Maksiu został wyłapany przez straż miejską następnie trafił do schroniska szukamy dla niego DT lub DS .
Maksiu ma ok 6 miesiecy młody energiczny psiak dogaduje się z psiakami ogromnie spragniony kontaktu z człowiekiem :-( . W kojcu strasznie "płacze" :-(
Kontakt w sprawie adopcji Paula kierowniczka 603 653 128

Wychudzony zaniedbany:-(

Jakies aktualne info o spanielku??

Posted

nie wiem czy to nie przypadkiem amerykanin ale wrzucę go tu :D kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/202896-%C5%9Aliczny-czarny-Cocer-Spaniel-szuka-domu!!!!

"Zostałam poproszona o pomoc w poszukiwaniu dobrego domu przez znajomego, którego brat posiada cocker spaniela. Bratu niedlugo urodzi się dziecko, a ten pies jest baaaardzo rozpieszczony, zawsze stawia na swoim, jest też czasem troche nieobliczalny, przez co boją się o dziecko a poza tym mają małe mieszkanie . Jednak nie chcą, aby trafił w złe ręce i będa go mięli tak długo aż znajdzie sie odpowiedni domek dla niego. A to co napisał mi znajomy o psiaku:
Negro niedlugo skonczy 3 lata, jest bardzo żywy i ciagle chce sie bawic. Szczepiony co rok przeciw wsciekliznie, ostatnio szczepiony przeciwko wszelkim chorobom. Do oddania tylko w dobre ręce, pod żadnym pozorem nie do budy czy do kojca!!! To typowy, domowy zwierzak! Ładnie zachowuje czystość w mieszkaniu.

Bardzo prosze o pomoc w poszukiwaniu domu dla Negra, tylko nie jakiegos pseudohodowcy !!!!

Czasem warczy... Ale nic groźnego Nie gryzie, spokojnie. Piesek jest w Jaworznie, ale wrzuciłam go na małopolskę, bo mój znajomy jest z Trzebini
Zamieszczam zdjęcia przystojniaka"

Posted

hmmm coraz bardziej się nad tym faktem zastanawiam, nie chcą go wykastrować.... :mad: to jak chcą mieć pewność że nie trafi do pseudo? bark mi słów.... a psiak piękny

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Jakies aktualne info o spanielku??

Nadal w schronisku;/ jedna osoba pytała mi się o niego dałam nr ale chyba nie zadzwoniła do kierowniczki.

Posted

Czarna Mamba, 5tyg. sunia, którą zgłaszałam kilka dni temu, jedzie w tym tyg do domu.

W schronisku w Nowodworze jest taki spanielek, ok. 9letni, załamany pobytem w schronie, powarkuje na ludzi - przerażony. Oddany przez syna właścicielki, który sobie z nim nie radził - a raczej nie chciał radzić.

Z domowej kanapy do zimnego schronu...

Posted

2-miesięczny złoty spanielek, nieprzemyślany zakup- WARSZAWA

Do oddania spaniel piesek, ur 22.12.2010.
Odrobaczony, raz szczepiony (trzeba szczepic teraz).
Pani straciła swoją sunię i ten piesek miał ją zastąpić.
Pochopna decyzja.
Za żywy, kury go dziobią po głowie, a kot goni.
Psiak jest w Chylicach pod Warszawą.
Pilnie poszukiwany choćby domek tymczasowy, właścicielka chce go oddać jak najszybciej, a nie chciałabym, żeby tafił do byle kogo (do pseudo albo na łańcuch).

Kontakt w sprawie adopcji ze mną:
tel. 667 42 88 61
email: asia_pie@op.pl

Spójrzcie na to cudeńko :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

werbena520 napisał(a):
:crazyeye:dziecko i już uwiązane...:evil_lol:...szok:-(

On chyba tylko do zdjęć był przywiązany. ;)

ladySwallow napisał(a):
Asia, do mnie ciągle zgłaszają się ludzie po moją małą - mam w Żoliborzu bardzo fajną panią chętną na adopcję, podesłać psiaka?

Oczywiście podeślij, może od razu mały trafiłby do DT.
Chociaż tymczasik już się znalazł w Sochaczewie. ;)

Posted

W schronisku w Radomsku marnieje Dropsik:

Imię: Drops
Sterylizacja: tak
Chip: tak
nr boksu:
Drops to uroczy spaniel, o kasztanowej barwie.
Jest miłymi pieskiem, choć ma charakterek.
Dropsik jest śliczny i zdrowy.
Bardzo potrzebuje nowego domu.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 507 180 857
adoptujserce@wp.pl

ul. Spacerowa 118
Radomsko

http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami!-Prosimy-o-pomoc.

Posted

Dropsika zaraz wrzucę na fora spanielowe. ;)

Pilnie dom lub tymczas dla młodej spanielki kolorki- ŁÓDZKIE

Kopia apelu:
http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,28526,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzdWIscDcuaHRtbA==.html#

Dodano: 27/02/2011, woj. łódzkie
Rasa: Cocker spaniel
Rozmiar: średni
Umaszczenie: dwubarwne marmurkowe

Zwracam sie do ludzi o wielkim sercu. Dzisiaj o godz 13-tej znalazlam wychudzona, odwodniona, zaglodzona spanielke. Ktos ja wyrzucil i z jej wygladu oceniam , ze suczka walesa sie juz od dluzszego czasu. Wskazuje na to jej niedowaga i zabrudzenie. Obecnie jest juz wykapna, obcielam jej te welne nigdy nie czasana i sfredzlona. Jest cichutka , jeszcze nie slyszalam jej glosu. Bardzo spokojna, mozna z nia zrobic wszystko jest taka ulegla. Nie odstepuje mnie ani na krok. Oceniam ja na okolo 8 m-cy (nigdy nie rodzila). Ja ja przygarnelam ale moj maz nie akceptuje zwierzat w domu , stad ten moj dramatyczny apel. W tej suni nie ma nic agresji. Obcinalam jej te posklejana siersc , co trwalo dosc dlugo a ona znosila to cirpliwe bez sprzeciwu. Na jednym zdjeciu sa dobrze widoczne jej zebra i kosc miednicy. Zawioze suczke w kazde miejsce , zeby tylko byla kochana i przyjeta jako czlonek rodziny. Na wlasny koszt wysterylizuje, odrobacze, zaloze jej chip oraz paszport europejski. Nie chce ani 1 zl , chce kochajaca rodzine, moze byc z dziecmi , moze mieszkac w bloku. Widac ze sunia latwo adaptuje sie do nowej sytuacji.

Moj tel 660329898
lub e-mail 25bermudy@gmail.com

Posted

[quote name='werbena520'],że też nie mogę pomóc...ale życzę cierpliwości dla tej Pani co dała jej S E R C E...życżę by znaleziono dla małej RAJ ...
[quote name='Cockermaniaczka']Dobrze by bylo szybciutko suczke wysterylizowac zeby nie trafila na pseudo jakiegos:(
[quote name='Fundacja Medor']wysłałam esemesa do tej pani w medorze mamy lecznice
Dzwoniłam dzisiaj do Pani, która znalazła sunię, oto co się dowiedziałam: sunia ma chipa, odnaleziono właściciela, okazało się, że ten właściciel słabo o nią dbał, nie zależy mu na psiaku i obiecał, że zrzeknie się praw do suni. A co najciekawsze, to sunia jest w Hiszpanii.
Już 8 osób dzwoniło w jej sprawie, Pani może ją przywieźć do Polski, domek będzie sprawdzony, suńka byle gdzie nie trafi. :p