LadyS Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Moja tymczaska, szczeniaczka ok. 5-6 tyg., mix spanielka z jamnikiem, Czarna Mamba: http://www.dogomania.pl/threads/202590 Bardzo proszę o odwiedziny na wątku i trzymania kciuków za zdrowie małej, bo ma problemy z brzuszkiem - proszę też o najmniejsze wpłaty, na razie na jej leczenie i utrzymanie od dwóch dni poszło 60 zł, a może jeść tylko ryż z kurczaczkiem. Sunia oczywiście szuka najlepszego domku na świecie, można polecać. Quote
Cockermaniaczka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Fundacja Medor'] numer: 426 numer chip: 967000009132105 imię: Ada płeć: suka wiek: szczeniak wielkość: srednia rasa: mix spaniela data przyjęcia: 2010-10-30 przebywa w boksie: kwarantanna opis: Ada to około 8 miesięczna sunia w typie spaniela. Psinka jest wystraszona, ale nieśmiało podchodzi na wołanie. Ada to delikatna, młodziutka sunia, przytłacza ja schronisko, jest przygnębiona. Ada jest spokojna, nie bierze udziału w konfliktach. Po kwarantannie prosimy o dom dla niej. SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42 Co z ta suczka???Na stronie schronu jej nie ma... Quote
Cockermaniaczka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='sziba']Maksiu został wyłapany przez straż miejską następnie trafił do schroniska szukamy dla niego DT lub DS . Maksiu ma ok 6 miesiecy młody energiczny psiak dogaduje się z psiakami ogromnie spragniony kontaktu z człowiekiem :-( . W kojcu strasznie "płacze" :-( Kontakt w sprawie adopcji Paula kierowniczka 603 653 128 Wychudzony zaniedbany:-( Jakies aktualne info o spanielku?? Quote
Rumi. Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 nie wiem czy to nie przypadkiem amerykanin ale wrzucę go tu :D kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/202896-%C5%9Aliczny-czarny-Cocer-Spaniel-szuka-domu!!!! "Zostałam poproszona o pomoc w poszukiwaniu dobrego domu przez znajomego, którego brat posiada cocker spaniela. Bratu niedlugo urodzi się dziecko, a ten pies jest baaaardzo rozpieszczony, zawsze stawia na swoim, jest też czasem troche nieobliczalny, przez co boją się o dziecko a poza tym mają małe mieszkanie . Jednak nie chcą, aby trafił w złe ręce i będa go mięli tak długo aż znajdzie sie odpowiedni domek dla niego. A to co napisał mi znajomy o psiaku: Negro niedlugo skonczy 3 lata, jest bardzo żywy i ciagle chce sie bawic. Szczepiony co rok przeciw wsciekliznie, ostatnio szczepiony przeciwko wszelkim chorobom. Do oddania tylko w dobre ręce, pod żadnym pozorem nie do budy czy do kojca!!! To typowy, domowy zwierzak! Ładnie zachowuje czystość w mieszkaniu. Bardzo prosze o pomoc w poszukiwaniu domu dla Negra, tylko nie jakiegos pseudohodowcy !!!! Czasem warczy... Ale nic groźnego Nie gryzie, spokojnie. Piesek jest w Jaworznie, ale wrzuciłam go na małopolskę, bo mój znajomy jest z Trzebini Zamieszczam zdjęcia przystojniaka" Quote
werbena520 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 śliczności...oby trafił w ręce miłośnika spanieli... Quote
piesia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 chciałam to skomentować , ale brak mi słów . dobrze że przynajmniej w dobre ręce chcą go oddać . powiedzmy tacy "półporządni " . Quote
Rumi. Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 hmmm coraz bardziej się nad tym faktem zastanawiam, nie chcą go wykastrować.... :mad: to jak chcą mieć pewność że nie trafi do pseudo? bark mi słów.... a psiak piękny Quote
sziba Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):Jakies aktualne info o spanielku?? Nadal w schronisku;/ jedna osoba pytała mi się o niego dałam nr ale chyba nie zadzwoniła do kierowniczki. Quote
Cockermaniaczka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/203019-cocker-spanielki-maja-DT-Ale-pilnie-szukamy-DS?p=16384847#post16384847 dwie piekne suczki po sterylizacji szukaja domku... Obydwie lagodne,bez agresji... Kolorka jedynie nie bardzo sie nadaje do innych psow wiec raczej do domu gdzie bedzie jedynym psem:) Quote
elmira Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/203049-Historia-Spaniela-kt%C3%B3ra-nie-ma-jeszcze-zako%C5%84czenia?p=16388387 Zapraszam na wątek spanielkowatego psiaka. Asia&Ginger, to ten piesek, o którym pisałyśmy. Quote
Asia & Ginger Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='elmira']http://www.dogomania.pl/threads/203049-Historia-Spaniela-kt%C3%B3ra-nie-ma-jeszcze-zako%C5%84czenia?p=16388387 Zapraszam na wątek spanielkowatego psiaka. Asia&Ginger, to ten piesek, o którym pisałyśmy. Już tam idę. ;) Quote
kamilqax95x Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 W szczecińskim schronisku jest 6 letni chłopak :( http://szczecin.schronisko.net/adopcja-id-65095.html Quote
LadyS Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Czarna Mamba, 5tyg. sunia, którą zgłaszałam kilka dni temu, jedzie w tym tyg do domu. W schronisku w Nowodworze jest taki spanielek, ok. 9letni, załamany pobytem w schronie, powarkuje na ludzi - przerażony. Oddany przez syna właścicielki, który sobie z nim nie radził - a raczej nie chciał radzić. Z domowej kanapy do zimnego schronu... Quote
emilia2280 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Lady, zalóz wátek temu spanielowi. Quote
LadyS Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='emilia2280']Lady, zalóz wátek temu spanielowi. Wątek spaniela: http://www.dogomania.pl/threads/203100 Quote
Asia & Ginger Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 2-miesięczny złoty spanielek, nieprzemyślany zakup- WARSZAWA Do oddania spaniel piesek, ur 22.12.2010. Odrobaczony, raz szczepiony (trzeba szczepic teraz). Pani straciła swoją sunię i ten piesek miał ją zastąpić. Pochopna decyzja. Za żywy, kury go dziobią po głowie, a kot goni. Psiak jest w Chylicach pod Warszawą. Pilnie poszukiwany choćby domek tymczasowy, właścicielka chce go oddać jak najszybciej, a nie chciałabym, żeby tafił do byle kogo (do pseudo albo na łańcuch). Kontakt w sprawie adopcji ze mną: tel. 667 42 88 61 email: asia_pie@op.pl Spójrzcie na to cudeńko :loveu: :loveu: :loveu: Quote
werbena520 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 :crazyeye:dziecko i już uwiązane...:evil_lol:...szok:-( Quote
LadyS Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Asia, do mnie ciągle zgłaszają się ludzie po moją małą - mam w Żoliborzu bardzo fajną panią chętną na adopcję, podesłać psiaka? Quote
Asia & Ginger Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 werbena520 napisał(a)::crazyeye:dziecko i już uwiązane...:evil_lol:...szok:-( On chyba tylko do zdjęć był przywiązany. ;) ladySwallow napisał(a):Asia, do mnie ciągle zgłaszają się ludzie po moją małą - mam w Żoliborzu bardzo fajną panią chętną na adopcję, podesłać psiaka? Oczywiście podeślij, może od razu mały trafiłby do DT. Chociaż tymczasik już się znalazł w Sochaczewie. ;) Quote
Temida Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 W schronisku w Radomsku marnieje Dropsik: Imię: Drops Sterylizacja: tak Chip: tak Wiek: ok. 1,5 roku nr boksu: Drops to uroczy spaniel, o kasztanowej barwie. Jest miłymi pieskiem, choć ma charakterek. Dropsik jest śliczny i zdrowy. Bardzo potrzebuje nowego domu. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 507 180 857 adoptujserce@wp.pl ul. Spacerowa 118 Radomsko http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami!-Prosimy-o-pomoc. Quote
Asia & Ginger Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dropsika zaraz wrzucę na fora spanielowe. ;) Pilnie dom lub tymczas dla młodej spanielki kolorki- ŁÓDZKIE Kopia apelu: http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,28526,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzdWIscDcuaHRtbA==.html# Dodano: 27/02/2011, woj. łódzkie Rasa: Cocker spaniel Rozmiar: średni Umaszczenie: dwubarwne marmurkowe Zwracam sie do ludzi o wielkim sercu. Dzisiaj o godz 13-tej znalazlam wychudzona, odwodniona, zaglodzona spanielke. Ktos ja wyrzucil i z jej wygladu oceniam , ze suczka walesa sie juz od dluzszego czasu. Wskazuje na to jej niedowaga i zabrudzenie. Obecnie jest juz wykapna, obcielam jej te welne nigdy nie czasana i sfredzlona. Jest cichutka , jeszcze nie slyszalam jej glosu. Bardzo spokojna, mozna z nia zrobic wszystko jest taka ulegla. Nie odstepuje mnie ani na krok. Oceniam ja na okolo 8 m-cy (nigdy nie rodzila). Ja ja przygarnelam ale moj maz nie akceptuje zwierzat w domu , stad ten moj dramatyczny apel. W tej suni nie ma nic agresji. Obcinalam jej te posklejana siersc , co trwalo dosc dlugo a ona znosila to cirpliwe bez sprzeciwu. Na jednym zdjeciu sa dobrze widoczne jej zebra i kosc miednicy. Zawioze suczke w kazde miejsce , zeby tylko byla kochana i przyjeta jako czlonek rodziny. Na wlasny koszt wysterylizuje, odrobacze, zaloze jej chip oraz paszport europejski. Nie chce ani 1 zl , chce kochajaca rodzine, moze byc z dziecmi , moze mieszkac w bloku. Widac ze sunia latwo adaptuje sie do nowej sytuacji. Moj tel 660329898 lub e-mail 25bermudy@gmail.com Quote
werbena520 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 ,że też nie mogę pomóc...ale życzę cierpliwości dla tej Pani co dała jej S E R C E...życżę by znaleziono dla małej RAJ ... Quote
Cockermaniaczka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dobrze by bylo szybciutko suczke wysterylizowac zeby nie trafila na pseudo jakiegos:( Quote
Fundacja Medor Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 wysłałam esemesa do tej pani w medorze mamy lecznice Quote
Asia & Ginger Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='werbena520'],że też nie mogę pomóc...ale życzę cierpliwości dla tej Pani co dała jej S E R C E...życżę by znaleziono dla małej RAJ ... [quote name='Cockermaniaczka']Dobrze by bylo szybciutko suczke wysterylizowac zeby nie trafila na pseudo jakiegos:( [quote name='Fundacja Medor']wysłałam esemesa do tej pani w medorze mamy lecznice Dzwoniłam dzisiaj do Pani, która znalazła sunię, oto co się dowiedziałam: sunia ma chipa, odnaleziono właściciela, okazało się, że ten właściciel słabo o nią dbał, nie zależy mu na psiaku i obiecał, że zrzeknie się praw do suni. A co najciekawsze, to sunia jest w Hiszpanii. Już 8 osób dzwoniło w jej sprawie, Pani może ją przywieźć do Polski, domek będzie sprawdzony, suńka byle gdzie nie trafi. :p Quote
Recommended Posts