evel Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 to ja może powiem tak: szansa na szczenię cockera do adopcji jest... powiedzmy, że mała. jeśli zależy Ci na młodym psiaku, z miękką sierścią, kochanego i przytulnego, to (pomijając fakt, że cockery takie nie są, bo są normalnymi psami myśliwskimi i potrafią być hmmm... "trudne" :evil_lol:) to leć na dział Psy w Potrzebie i szukaj, przekopuj wątki, a znajdziesz mnóstwo szczeniąt o tych cechach. jeśli jednak zależy Ci na spanielu, nie wiem, dlaczego tak się zapierasz przed np. roczniakiem. w ogóle jest typ ludzi, którzy chcą adoptować tylko do np. 6 miesiąca i to jest IMO straszne... ja nie mówię, żeby adoptować od razu sześciolatka, ale roczny/dwuletni pies jest już za stary? ma tą przewagę nad szczeniakiem, że nie leje gdzie popadnie, czasem jest już wykastrowany, więc odpada organizowanie całego zabiegu, zna parę zasad obowiązujących w kontaktach psio-ludzkich, potrafi zostać sam w domu na dłużej niż 3 godziny... nie rozumiem... :shake: Quote
Nikolka_17 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Zależy mi na Cocker Spanielu wiec bede mieć teko psa ... Tylko chciałam zaadoptować że schroniska (uratować jakieś psie serce) Ale dobra jak to taki dużyyyyyy problem to kupie ... Quote
Ewa i flatki Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Wydawało się, że chcesz pomóc jakiemuś psiakowi ... A Ty po prostu chcesz zaspokoić swoje potrzeby posiadania cocer spaniela. Radziłabym Ci spróbować wcześniej zapoznać sie z jak największa ilością literatury na temat rasy. Quote
Nikolka_17 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Chciałam uratować i nadal chce !! Uratuje jakieś zwierzątko w gdańskim schronisku .. Szukam do 4-5 miesięcy pieska to coś żel?? Tyle piesków na świecie że myślałam że jakiś się znajdzie do adopcji ale jak niema to trudno poszukam gdzieś indziej .... Quote
Nikolka_17 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 A w myślicie że ja jestem jakimś handlowcem psów?????:angryy: Tyle tych płaczących zwierząt na świece po co mam jeszcze je rozmnażać ?? mam dosyć kasy nie muszę wykorzystywać zwierząt żeby zarobić !! A że zastanawiałam się nad kupnem psa to pomyślałam że mogę uratować jakieś psie serce .. Quote
emilia2280 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nikolka_17 napisał(a):A w myślicie że ja jestem jakimś handlowcem psów?????:angryy: Tyle tych płaczących zwierząt na świece po co mam jeszcze je rozmnażać ?? mam dosyć kasy nie muszę wykorzystywać zwierząt żeby zarobić !! A że zastanawiałam się nad kupnem psa to pomyślałam że mogę uratować jakieś psie serce .. No to pomogé Ci wyjsc z blédu- spaniela do 4 mies. w schronisku zadnym nie dostaniesz, wiéc jesli to musi byc taki i tylko taki mlody pies- kup sobie go gdzie chcesz i przestan w ogóle mówic o pomocy zwierzétom w swoim wydaniu. Pomogé "ale" - od razu sobie daruj, kup psa i nie mów, ze masz serce dla zwierzát. Widzác dziesiátki spanieli tylko samych, gnijácych w schronach, stac Cié zeby obejrzec to nieszczéscie i powiedziec "nie, dziékujé". Dla mnie to jest kompleta obluda i serce z kamienia, skoro nadal sié upierasz przy "malym, slodkim szczeniaczku". Robisz obciach dogomaniakom, wiéc wez sié wyloguj i nigdy nie nazywaj sié "obroncá zwierzát". Quote
ARKA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nikolka_17 napisał(a):Zależy mi na Cocker Spanielu wiec bede mieć teko psa ... ... Nikolka, ile Ty masz lat? Piszesz jak "rozkapryszony dzieciak" a pies to odpowiedzialnosc i zrownowazony opiekun jego. Co wiesz o tej rasie? To ze ladny psiak to fakt ale ta rasa nie nadaje sie dla kazdego. Wiesz skad sie biora juz dorosle rasowe spanielki w schroniskach? Krotko; bo opiekun nagle sie zorienotwal ze nie moze poswiecic tyle czau ile pies potrzebuje, nie rozumie psa zachowan itd-przeroslo go to i pies WON do schroniska. Kazdy piesek na obrazku jest sliczny ale w realu to juz nie maskotka tylko istota ktora wymaga od opiekuna wiele pracy, czasu, zrozumienia zachowan itd. Kazda rasa ma inne wymagania. Co wiesz na temat spanieli? Quote
Cockermaniaczka Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Nikolka wybacz ale ja Ci spaniela poprostu odradzam.I mowie to z dobrego serca! To nie jest slodka kochana luleczka ktora przyjdzie na kazde zawolanie,ktora nie bedie niszczyla w domu,ktora bedzie odrazu wychowana! Spaniel to nie jest latwa rasa!A co bedzie jesli pokaze zeby?Powiesz ze agresywny i won do schroniska? Skad wiesz ze te psy z Poznania sa agresywne?Bylas tam?Widzialas chociaz jednego? Co wogole wiesz na temat tej rasy oprocz tego ze jest slodka i urocza na zdjeciu? Co na to rodzice?Wiesz ze ten pies musi sie wybiegac,musi miec zajecie w domu?Co z pielegnacja siersci?Spaniele to rasa z dlugim wlosem a kosmetyki nie sa tanie... Wiesz ze zanim dostaniesz psa bedziew wizyta przed adopcyjna?I samo kocham pieski nie wystarczy... Szczeniaka spaniela w schronisku nie znajdziesz,prtedzej od pseudo na allegro kupisz:angryy: A wogole zdajesz sobie sprawe co to znaczy pies ze schroniska?Co bedzie jesli bedzie np niszczyl rzeczy,sikal w domu,wyl gdy zostanie sam?Gdy bedzie lekliwy,nieposluszny?Jestes w stanie isc na szkolenie z takim psem?Wiesz ze musisz byc na to przygotowana biorac psa obojetnie jakiego ze schroniska? Quote
Nikolka_17 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Oczywiście że pójdziemy z pieskiem na szkolenie . Poprostu chciałam przygarnąć młodego pieska ze schroniska , do 6 miesięcy!! Niedalego Gdańska . ____________________________________________ P.S Sprawa Nieaktualna Piesek jest już u mnie .. :) Jutro Przyjdziesz to zobaczysz:multi: Quote
evel Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Nikolka_17 napisał(a):Oczywiście że pójdziemy z pieskiem na szkolenie . Poprostu chciałam przygarnąć młodego pieska ze schroniska , do 6 miesięcy!! Niedalego Gdańska . ____________________________________________ P.S Sprawa Nieaktualna Piesek jest już u mnie .. :) Jutro Przyjdziesz to zobaczysz:multi: no popatrz, piesek jest? a skąd go wzięłaś? Quote
Nikolka_17 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ze schroniska , W Gdańsku :multi: narazie na DT:-( Ale spisuje się dobrze :multi::multi: Quote
Ewa i flatki Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 A może jednak pokażesz tu pieska, napiszesz o nim ? To jakoś pozwoli nam przekonać sie o Twoich dobrych zamiarach ... Quote
AleksandraJ Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 MAjn god co za bachor... Wybaczcie ale nie umiem, tyle psów lądowalo w schroniskach przez takie siksy!! Braly bo byl w filmie, na plakacie, bo byl w modzie, a jak sie znudzilo to WON... PS. Czy ktoś ma cockera z jedną.... nerką? Quote
Asia & Ginger Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Koka, około 12-letnia spanielka amerykańska z Palucha wróciła do swojego domku! :multi: :multi: :multi: "Koka jest w domu a raczej u pierwotnego własciciela i ma sie dobrze." "O ile mi wiadomo wróciła do domu czyli do urzadu panstwowego w którym mieszkała a jest to osrodek wychowawczy dla młodocianych." Spanielek z Wrocławia, który był trzymany na łańcuchu ma nowy domek. :multi: :multi: :multi: "Piesek już w nowym cudownym domku. Z ogrodami i spanielową koleżanką" "tak zgadza się piesek ma domek, dziewczynka po sterylce pisak jeszcze ma jajka ale to długo nie potrwa pewnie:)" Czekoladowy spanielek Lucky z Nowej Soli również ma domek. :multi: :multi: :multi: http://www.dogomania.pl/forum/f85/roczny-cocker-spaniel-lucky-ma-swoj-dom-127647/ "Z tego co wiem, to Lucky jest już w nowym domku." "osoba, która Luckiego adoptowała jest ze Wschowy, ma już jednego spanielka (wcześniej miała jeszcze sunię spanielkę)." Młodziutki spanielek po wypadku z Tczewa też już w domku! :multi: :multi: :multi: http://www.dogomania.pl/forum/f28/tczew-iwo-mlody-cocer-spaniel-po-operacji-127996/#post11505196 Czarny spanielek z Szczecina na szczęście też już w nowym domku! :multi: :multi: :multi: adopcja - adopcje - psy - 2083/08 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie "Byłem - na całe szczęście tego czarnego spaniela już ktoś zabrał - mam nadzieję ,że na stałe. Innych spanielowatych nie było." Quote
Ewa i flatki Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Chociaż to dobrze, że niektórym biedakom się udaje, bo ogólnie mam dziś makabryczny nastrój :-( Quote
Asia & Ginger Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Ale za to one czekają: http://www.dogomania.pl/forum/f66/spis-spanieli-do-adopcji-121612/index4.html#post11542687 Warszawa Paluch 2 spanieloflaty Dostałam info od znajomej, że odwiedza na Paluchu taką piękną parę : Piesek: Sunia: "Siedzą razem, suczka jest w ciąży :-(, jak urodzi, to maluchy uśpią a ona wpadnie w depresję.Pytałam, czy nie da się jej wyciągnąć na sterylkę aborcyjną, ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Są ze sobą niesamowicie zżyte, najlepiej, żęby znalazły razem domek. Proszę - pomóżcie !" "Suczka dzisiaj została poddana sterylce aborcyjnej, w tygodniu psiak będzie wykastrowany. Potem oboje będą gotowi do adopcji. Psiak ma numer 3315/08, suńka o numer niższy lub wyższy. Najprawdopodobniej to matka z synkiem - ktoś hurtowo pozbył się kłopotu :angryy:" Quote
Ewa i flatki Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Aaaa -to zle zrobiłam, że tam pisałam ?:oops: Quote
emilia2280 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Asia, dziéki ze swoimi dobrymi wiesciami ukwiecasz ten wátek... Kropla pocieszenia w tym oceanie rozpaczy, ale zawsze cos. Quote
Asia & Ginger Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Aaaa -to zle zrobiłam, że tam pisałam ?:oops: Nic się nie stało. ;) Ale dlatego utworzyłam nowy wątek, bo tu już jest za duże pomiesznie z poplątaniem i ciężko się połapać. Tu możemy pisać o adopcjach, zgłaszać psiaki, a tam są umieszczane tylko i wyłącznie spanielki aktualnie poszukujące domków. ;) Quote
evel Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 prezent świąteczny się znudził... :roll: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Lublinie "Witam na imię mam Kaspa. Jestem uroczą suczką bardzo rozsądną i zrównoważoną. Lubię się bawić i pieścić. Bardzo potrzebuję domu najlepiej takiego z dziećmi." Quote
Asia & Ginger Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Czy suczki w lublińskim schronie są sterylizowane? Mam panią z Radomia, chętną adoptować spanielka, ma 8-letnią córeczkę. Domek jeszcze nie sprawdzony. ;) Quote
evel Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Czy suczki w lublińskim schronie są sterylizowane? Mam panią z Radomia, chętną adoptować spanielka, ma 8-letnią córeczkę. Domek jeszcze nie sprawdzony. ;) kochanie, w LUBELSKIM ;) są kastrowane, zwykle idą na zabieg po kolei, ale jeśli jakiś pies się spodoba to spisują wstępną umowę adopcyjną, kastrują i dopiero oddają, jak się zaleczy to i owo :razz: zawsze można zadzwonić ;) Godziny otwarcia schroniska: pon-piąt: 10.00-17.00 sobota: 10.00-14.00 niedziela: 11.00-14.00 adres: Lublin ul. Metalurgiczna 5 tel. 081 466-26-42 jakby ktoś się baaardzo uparł, żeby porozmawiać o możliwości koegzystencji psiaka i dzieciaka to należy się dobijać w poniedziałki, środy lub piątki, bo wtedy jest p. Dariusz O., behawiorysta i szkoleniowiec ;) Quote
Asia & Ginger Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 evl napisał(a):kochanie, w LUBELSKIM ;) są kastrowane, zwykle idą na zabieg po kolei, ale jeśli jakiś pies się spodoba to spisują wstępną umowę adopcyjną, kastrują i dopiero oddają, jak się zaleczy to i owo :razz: zawsze można zadzwonić ;) Oo, późna godzina nie sprzyja myśleniu. :shake: :oops: :evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 BILLY czarny cocker do oddania PILNIE!!!! Kopiuję z forum spanielowego: "Dzis zwrocili sie do mnie ludzie ktorzy muszą pilnie oddac psa,jego wlascicielka jest chora i nie ma sie kto zając psem.Jesli pies nie znajdzie dobrego domu zostanie uspiony. Czarny cocker ma 3 lata jest zywym zdrowym i zadbanych psem. Psiak moze byc odebrany w Krakowie lub w Piasecznie k.W-wy" Quote
Recommended Posts