Diana S Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Bardzo fajnie. Ciesze sie. Wiadomo co z tymi dwoma młodymi psiakami? bigos. Quote
Diana S Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Jakie spaniele szukaja domu, oprócz tego z Palucha. I co z tymi bidami o ktorych napisałas bigos? Sa nadal do wziecia? czy maja domy. Quote
Asia & Ginger Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Diana S napisał(a):Jakie spaniele szukaja domu, oprócz tego z Palucha. I co z tymi bidami o ktorych napisałas bigos? Sa nadal do wziecia? czy maja domy. Zajrzyj do tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f66/spis-spanieli-do-adopcji-121612/ Quote
Asia & Ginger Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Cocker spanielka amerykańska w schronisku Na Paluchu Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f13/warszawa-paluch-spaniel-amerykanski-124054/ "12 letnia spanielka. Na karcie jest napisane, ze to spaniel amerykanski. Jak dla mnie to podobna jest troszke do cavaliera, ale znawcy niech ocenia. Podobno jest na cos leczona, ale chyba juz mozna ja zabrac..." "Byłam z Edziną w niedzielę w schronisku i też widziałam tę psinę.. Siedzi roztrzęsiona w klatce przy budynku biurowym.. Nie zwraca uwagi na kręcący się tłum.. strasznie jest biedna.. brudna, pozlepiane futro.. zero agresji.. tylko całą sobą prosi o litość.. o miłość.. o dom.. Jeśli ktoś zechce jej pomóc, to szybko zrobi z niej łabędzia.. ale pod jednym warunkiem.. jej potrzebny dom, pełna miseczka i miłość opiekuna.. W schronisku nie ma najmniejszych szans.. Jej numer schroniskowy 610/08.. Proszę, błagam o dom dla niej.. Ona w schronisku ma NAPRAWDĘ niewiele czasu.." Quote
Fundacja Medor Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 matko ile tych bidek choleraaaaa Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 I kolejna... :placz: Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/spaniel-snoopy-wyrzucony-z-domu-124131/ Snoopy to 9-miesięczny spaniel. Przymilny jak szczenię i nieokiełznany jak szczenię. :p Dotąd traktowany jak dziecko... Ono ma się wkrótce urodzić, więc pies stał się niepotrzebny. Wyprowadzono go przed klatkę i ostatni raz zatrzaśnięto mu drzwi przed nosem. Dotąd tak wyglądały jego spacery toteż Snoopy nie zdziwił się wcale. Jednak po kilku godzinach oczekiwania zniecierpliwił się i zaczął głośno lamentować pod blokiem. Mieszkańcy osiedla nagle stracili słuch i wzrok. Pies czekał i popłakiwał przez trzy doby. W końcu poszedł w świat szukać czegoś do zjedzenia. Miał szczęście, bo dwa kilometry dalej spotkał CZŁOWIEKA, który nie mógł patrzeć na jego biedę i postanowił mu dać tymczasowe schronienie. Człowiek ów zadał sobie trud odnalezienia właścicieli i co usłyszał ? "Będziemy mieli dziecko, teraz nie mamy czasu, żeby zajmować się psem. Może pani z nim zrobić co pani chce. My go już nie chcemy !!!" A ja współczuję temu dziecku...:shake: Snoopy jest młody, łagodny i wesoły. Uwielbia ludzi, za tymczasową opiekunką przepada. Zgadza się z innymi psami. Czeka na dom w Miliczu. Kontakt: Elza [FONT=Tahoma]692 438 657 [/FONT] Quote
Atkaaaa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 w Gdyni są dwa takie złotka...:shake: Simon- agresorowaty i ta sunia o której juz pisałam. Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Atkaaaa napisał(a):w Gdyni są dwa takie złotka...:shake: Simon- agresorowaty i ta sunia o której juz pisałam. Simon był już w Gdyni, czyżby wrócił? :shake: Quote
Atkaaaa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Tak był... nie wiem czy wrócił, czy nie został adoptowany... a może to jakis inny o tym samym imieniu... kurcze jak tam będę to sie czego więcej dowiem... ale to albo jutro ale dopiero za 2 tyg. on jest przestraszony...i agresywny przynajmniej jak się zbliżyłyśmy do jego boksu. Natomiast sunia jest świetna, z psami super stosunki jest w boksie z kilkoma, bardzofajna jest. Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Atkaaaa napisał(a):Tak był... nie wiem czy wrócił, czy nie został adoptowany... a może to jakis inny o tym samym imieniu... kurcze jak tam będę to sie czego więcej dowiem... ale to albo jutro ale dopiero za 2 tyg. on jest przestraszony...i agresywny przynajmniej jak się zbliżyłyśmy do jego boksu. Natomiast sunia jest świetna, z psami super stosunki jest w boksie z kilkoma, bardzofajna jest. Simon był już 2 razy w schronie, teraz trzeci raz (jeśli to na pewno on). Za pierwszym razem został adoptowany przez starszych ludzi, nie dali sobie rady, bo wiadomo psiak młody, żywiołowy i do tego charakterny. Oddali do schronu, znów został adoptowany, nie wiem przez kogo. I to byłby już 3 raz. :shake: Quote
Atkaaaa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Simon dalej siedzi... ale sunia dziś miała odwiedziny... :) Nie wiem co z tego wynikło...:eviltong: Quote
Asia & Ginger Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-fundacji-opoleprosza-o-domy-szukamy-wolatariuszy-107060/index8.html Niedawno do Fundacji Mali Bracia św. Franciszka w Opolu trafił nowy psiak, cocker spaniel czarny podpalany. Piesek wyglądał fatalnie, jego kołtuny, już nawet nie sierść, z samych uszu ważyły 2,5 kilo!!! A o reszcie nawet nie wspomnę. Łańcuch, który miał na szyji rozcinał weterynarz nożycami do blachy! Spanielek ma około 4 lat i całe swoje dotychczasowe życie spędził na łańcuchu. Spanielek został już ładnie obcięty i ogolony. Okazał się bardzo pogodnym, miłym i wesołym pieskiem, uwielbia biegać (chyba chce się wybiegać za te wszystkie stracone lata). Jest łagodny do innych psów i do ludzi, bardzo towarzyski, szuka kontaktu z człowiekiem. Piesek nie umie za bardzo chodzić na smyczy, nie wie co to siad i leżeć. Prawdopodobnie nie był też nigdy uczony zachowywania czystości w domu, ale myślę, że nauka takich podstaw to tylko kwestia czasu. Jednak najlepszy w tym wypadku byłby dla niego domek z ogrodem. Kontakt w sprawie adopcji: Tel: 887 561 394 (wolontariuszka Katarzyna) e-mail: mirabelka79@op.pl Adres fundacji: ul. Ligudy 12 (boczna Budowlanych) 45-102 Opole Quote
Asia & Ginger Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 W przytulisku między Gorzowem a Szczecinem wśród ponad 40 psiaków znalazł się ON. Podrzucony za bramkę, bez skrupułów. Jest młody ok.roku. Radosny, z psami, kotami ok. Ludzi prosi o przytulankę. Jest jeden mankament, ma problem z łapką, która będzie operowana tylko wtedy, gdy biedaczek znajdzie domek, tam nie może być operowany, gdyż wśród tej ferajny jest to niemożliwe, wet się nie zgadza. Tak więc podsumowując moją prośbę, to koszty operacji pokryje Pani z przytuliska. Przy tej liczbie, która miszka w domu, nie na dworze to i tak nie można każdego w ciągu dnia tak za wiele poprzytulać. Proszę o pomoc o domek. Quote
Asia & Ginger Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 bigos napisał(a):Nic poza tym nie wiem! dowiem się Czekam na obszerniejsze informacje. ;) Zrobiłam psiakom Allegro, takie skromne na razie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=477278445 Quote
Cockermaniaczka Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 :placz:jaki smutny:-(Jak mozna wyrzucic takiego psa:placz: Na pewno ma rok?Ja bym mu dala ze dwa trzy lata po zdjeciach;) Komu bidulke komu??? Quote
bigos Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Czekam na obszerniejsze informacje. ;) Zrobiłam psiakom Allegro, takie skromne na razie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=477278445 Dziś dzwoniła Pani z Poznania w sprawie psiaka (zauważyła go właśnie w tym ogłoszeniu,dzięki :) ) Odesłałam do Ewki, która to miała dowiedzieć się czegoś więcej. Pani zrobiła na mnie dobre wrażenie trzymamy więc kciuki :) Quote
Asia & Ginger Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 bigos napisał(a):Dziś dzwoniła Pani z Poznania w sprawie psiaka (zauważyła go właśnie w tym ogłoszeniu,dzięki :) ) Odesłałam do Ewki, która to miała dowiedzieć się czegoś więcej. Pani zrobiła na mnie dobre wrażenie trzymamy więc kciuki :) No to super. :multi: Trzymam kciuki, żeby coś z tego wyszło. :kciuki: :kciuki: Spanielki mają już 2 obserwatorów. ;) Quote
Natussiaa Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [B]CZARNY SPANIELEK:[/B] [url=http://szczecin.schronisko.net/adopcja13549-14.html]adopcja - adopcje - psy - 884/08 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie[/url] Quote
Asia & Ginger Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Natussiaa'][B]CZARNY SPANIELEK:[/B] [URL="http://szczecin.schronisko.net/adopcja13549-14.html"]adopcja - adopcje - psy - 884/08 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie[/URL][/quote] Postaram się jak najszybciej zrobić psiakowi Allegro. :p A oto on: [IMG]http://www.szczecin.schronisko.net/images/adopcje/hmimage/13549.jpg[/IMG] [B]imię:[/B] 884/08 [B]płeć:[/B] pies [B]wiek:[/B] 5 lat 6 miesięcy [B]rasa:[/B] mieszaniec [B]boks:[/B] szczeniętarnia [B]numer:[/B] 884/08 [B]miasto:[/B] Szczecin [B]sterylizacja:[/B] nie [B]szczepienia:[/B] tak [B]odrobaczenie:[/B] nie [B]charakter i opis: [/B] Pies trafił do nszego Schroniska 18.05.2008, został znaleziony i doprowadzony z ul.Pocztowej, jest pogryziony. [B]kontakt:[/B] Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie 71-346 Szczecin, al. Wojska Polskiego 247 tel.całodobowy (+91) 487-02-81 Quote
Mysia_ Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 wpadam z dobrymi wieściami, spaniel z naszego schroniska, który ostatnio znalazł dom ma się super :loveu: Widziałam go po wizycie u fryzjera :evil_lol: Ludzie są nim zachwyceni, że bardzo mądry, kochany i w ogóle idealny ;) Quote
bigos Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Asia & Ginger'] Spanielki mają już 2 obserwatorów. ;)[/quote] dzisiaj dzwoniła druga osoba :) Quote
Asia & Ginger Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Mysia_']wpadam z dobrymi wieściami, spaniel z naszego schroniska, który ostatnio znalazł dom ma się super :loveu: Widziałam go po wizycie u fryzjera :evil_lol: Ludzie są nim zachwyceni, że bardzo mądry, kochany i w ogóle idealny ;)[/quote] Super, bardzzo się cieszę. :multi: Oby wszystkie adopcje były tak udane! :p Quote
Recommended Posts