Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Gdzie sunia przebywa?
Takie maleństwo powinno szybko znależć nowy domek, tylko trzeba zadbać, żeby nie trafiła do rozmnażacza.

Sunia już wrzucona na forum spanielowe. ;)

Asiu, a czy na spanielowym takie pieski sá sterylizowane przed oddaniem? Pytam bo nie wiem, jak to dziala akurat na tamtym forum, ale wiadomo jakie jest ryzyko z rasowcami.

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emilia2280 napisał(a):
Asiu, a czy na spanielowym takie pieski sá sterylizowane przed oddaniem? Pytam bo nie wiem, jak to dziala akurat na tamtym forum, ale wiadomo jakie jest ryzyko z rasowcami.

Cockermaniaczka napisał(a):
u nas dziala ta sama zasada sterylka/kastracja plus umowa i wizyta przed adopcyjna:p

Dokładnie, tylko ta sunia jest jeszcze za młoda na sterylkę, więc trzeba znaleźć domek, który zgodzi się ją wysterylizować w odpowiednim wieku. ;)

Tola napisał(a):
Dzięki za wrzucenie suni; mała jest w Zamościu, mam kontakt z Panią. jak tylko będzie zdijęcie - wrzucę na wątek

Dzięki. Jak będzie fotka, to zrobię jej Allegro, tylko jaki podać kontakt? Może do Ciebie Tola?

Posted

Fotki już wklejone na forum spanielowe.

Tola, czy właścicielka mówiła dlaczego oddaje sunię?
Może niszczy w domu? Czy już się znudziła? :roll:

Rozmawialam z nią wczoraj - to studentka, która dostała sunię w prezencie... Teraz wyjezdza na studia, a dziadkowie, z ktorymi mieszka nie chcą zajmowac się spanielką...

Posted

Tola napisał(a):
Rozmawialam z nią wczoraj - to studentka, która dostała sunię w prezencie... Teraz wyjezdza na studia, a dziadkowie, z ktorymi mieszka nie chcą zajmowac się spanielką...

Hmmm... :shake:
Szlag mnie trafia, gdy w ogłoszeniach o sprzedaży szczeniąt, czytam teksty typu "Idealny prezent dla dziecka na Gwiazdkę/Dzień Dziecka/urodziny". :angryy: :angryy: :angryy:

Aukcja sunieczki:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=443414851
Podałam swój telefon. ;) Jakby trzeba było coś zmienic, to piszcie. ;)

Tola, jeszcze takie pytanko, czy wiesz może jak sunia ma na imię?

Posted

Jeśli sprawa jest pilna, mogę wziąć malutką do siebie na tymczas. Na własny koszt ją wysterylizuję i poszukam domku.
Mało się tutaj udzielam, ale bywam codziennie i obserwuję te wszystkie spanielowe bidy i nie tylko :(
Sama posiadam 7 ms. spanielkę i jeśli zachodzi potrzeba zabrania małej na DT plus sterylka nie ma problemu, gorzej jest z transportem :(

Posted

Dopiero teraz zastanowiłam, się, że malusia troszkę za młoda na sterylkę. Więc jeśli DT będzie potrzebne do czasu znalezienia idealnego domku, mój dom stoi otworem dla tej ślicznotki

Posted

Hmmm... :shake:
Szlag mnie trafia, gdy w ogłoszeniach o sprzedaży szczeniąt, czytam teksty typu "Idealny prezent dla dziecka na Gwiazdkę/Dzień Dziecka/urodziny". :angryy: :angryy: :angryy:

Aukcja sunieczki:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=443414851
Podałam swój telefon. ;) Jakby trzeba było coś zmienic, to piszcie. ;)

Tola, jeszcze takie pytanko, czy wiesz może jak sunia ma na imię?

Dowiem się zaraz i napiszę

Posted

Abis napisał(a):
Jeśli sprawa jest pilna, mogę wziąć malutką do siebie na tymczas. Na własny koszt ją wysterylizuję i poszukam domku.
Mało się tutaj udzielam, ale bywam codziennie i obserwuję te wszystkie spanielowe bidy i nie tylko :(
Sama posiadam 7 ms. spanielkę i jeśli zachodzi potrzeba zabrania małej na DT plus sterylka nie ma problemu, gorzej jest z transportem :(

Abis napisał(a):
Dopiero teraz zastanowiłam, się, że malusia troszkę za młoda na sterylkę. Więc jeśli DT będzie potrzebne do czasu znalezienia idealnego domku, mój dom stoi otworem dla tej ślicznotki

Abis, dzięki bardzo za propozycję. Bedę o Tobie pamiętała w razie potrzeby. :cool3:
Myślę, że taka młodziutka i grzeczna sunia nie będzie zbyt długo czekała na domek. ;)

Tola napisał(a):
Dowiem się zaraz i napiszę

Dzięki. :p

Posted

Też myślę, że takie maleństwo to chwila moment i znajdzie domek.
Z resztą jutro zapytam znajomych, którzy wczoraj byli w odwiedzinach u mnie i zakochali się w Nelly mojej spanielce ). Stwierdzili, że spaniele to wspaniała rasa i nigdy wcześniej takiej rasy nie widzieli. To są młodzi ludzie, mieszkają w domku, może by chcieli taką spanielkę, szczególnie, że jest kropka w kropkę jak moja :loveu:

Posted

Tola napisał(a):
Dziewczyna nie odbiera telefonu, spróbuje jutro...

To jak będziesz dzwoniła, to zapytaj jeszcze proszę czy sunia jest bardzo żywiołowa, czy raczej spokojniejsza. Wiem, że to pies myśliwski, ale zdarzają się też osobniki nieco mniej szalone. ;)

zuzka92 napisał(a):
Byc moze bedzie domek dla suni, ale nie wiem nic na pewno.
Odezwe sie wieczorem jezeli cos z tego wyjdzie...

To czekamy. ;)

Posted

Ktoś odzywał się w sprawie adopcji?
Z chęcią wzięłabym Maję, ale:
- nie wiem czy umie zostawać sama?
- odległość- nie mam możliwości dojechać do Zamościa- musiałby znaleźć się transport do Łodzi ew. W-wy..

Rozważam też adopcję kilku innych psiaków- cóż za dylemat!
Myślę, że spełniłabym warunki aby przyjąć suńkę do siebie- sterylka, fajne spacery, PT, może coś z psich sportów? Oczywiście również wizyta przedadpocyjna.. Tylko, że jestem pewna, że sunia znajdzie domek gdzieś blizej.

Posted

[quote name='zuzka92']Ktoś odzywał się w sprawie adopcji?
Z chęcią wzięłabym Maję, ale:
- nie wiem czy umie zostawać sama?
- odległość- nie mam możliwości dojechać do Zamościa- musiałby znaleźć się transport do Łodzi ew. W-wy..

Myślę, że spełniłabym warunki aby przyjąć suńkę do siebie- sterylka, fajne spacery, PT, może coś z psich sportów? Oczywiście również wizyta przedadpocyjna.. Tylko, że jestem pewna, że sunia znajdzie domek gdzieś blizej.
To myśl kobito myśl, ale ta sunia 5-miesięczna już jutro jedzie o nowego domku. :multi:

W Poznaniu pojawił się kolejny spanielek:

http://schronisko.com/galeria.php?id=483

NUMER PSA: XNO 635
cocker spaniel
CHARAKTER: raczej spokojny i łagodny. Idealny do domu, w którym nie ma małych dzieci.

Posted

No niestety nie mam dobrych wieści; z adopcji Mai chyba nic nie wyjdzie, właścicielkia to jakas niepoważna osoba:roll:
Był juz dom adopcyjny, wizyta przedadopcyjna tez, wszystko ok tylko pani Mai nie odbiera dzisiaj telefonów ani ode mnie ani od rodziny adopcynej:roll:
Wczoraj w rozmowie tel cieszyła się ze sunia znalazła dom; obie panie miały dzisiaj o 10 omówic przekazanie suni w Lublinie.
No i od tej pory nie ma kontaktu; pani albo poza zasiegiem, albo nie odbiera tel :roll:

Posted

Tola napisał(a):
No niestety nie mam dobrych wieści; z adopcji Mai chyba nic nie wyjdzie, właścicielkia to jakas niepoważna osoba:roll:
Był juz dom adopcyjny, wizyta przedadopcyjna tez, wszystko ok tylko pani Mai nie odbiera dzisiaj telefonów ani ode mnie ani od rodziny adopcynej:roll:
Wczoraj w rozmowie tel cieszyła się ze sunia znalazła dom; obie panie miały dzisiaj o 10 omówic przekazanie suni w Lublinie.
No i od tej pory nie ma kontaktu; pani albo poza zasiegiem, albo nie odbiera tel :roll:

:angryy: :angryy: :angryy:

Atkaaaa napisał(a):
w Gdyni jest (chyba) sunia... spanielka wieczorem postaram się jakieś fotki przesłac.

Dzięki Atkaaaa. ;)