Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kopiuję z Allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=329178262

"Piesek wabi się Ligo i jest maści złotej, jego wiek to 5 miesięcy. Nie posiada rodowodu, był odrobaczany. Ligo jest wesoły, energiczny i towarzyski, potrzebuje dużo kontaktu z ludźmi.

W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić pod ten numer:
505 380 237"

Napisałam zapytanie jaki jest powód sprzedaży pieska, oto odpowiedź:
"Jest to aukcja grzecznościowa. Piesek nie należy do mnie tylko do mojego dobrego kumpla. Kumpel ma ciężką sytuację finansową i mieszkaniową (ogólnie brak czasu żeby się zwierzakiem opiekować). Tak ogólnie to wygląda... nie ma chętnych na wzięcie zwierzaka (kolega już parę miesięcy kogoś szuka), więc podsunąłem mu pomysł żeby go na allegro wystawić i może ktoś się znajdzie. Chodzi o to żeby zwierzak trafił w dobre ręce. W razie czego podaję numer do kumpla: 505 380 237. Proszę śmiało dzwonić w razie jakichkolwiek szczegółowych pytań, kolega chętnie udzieli wyczerpujących odpowiedzi."

Posted

tanitka napisał(a):
W podwarszawskim Celestynowie od kilku dni jest złoty spaniek ok 2-3 l. z ddłłuuuugimi rzęsami - tel. 602 378 437

Tanitka, a znasz może kogoś z Dogo, kto jeździ do tego schroniska i mógłby zdobyć więcej info o psiaku i fotki? :roll:

Posted

:multi: Psiak ma już nowy dom!!! :multi:

POZNAŃ

Witam! Szukam domku dla 3letniego cocker spaniela jestem zmuszony oddac psine ktora odziedziczylem po ojcu. Powod dla ktorego jestem zmuszony oddac tak pociesznego pieska to fakt iz mam w domu juz jednego psa a oba bardzo za soba nie przepadaja! Nie chce zeby cos ktoremus sie stalo! Piesek jest wesoły, usłuchany i czysciutki. Osoby zainteresowane prosze o pilny kontakt

Posted

Tanitka, a czy ten psiak jest jeszcze w Celestynowie?
Trafił do schronu chyba w czerwcu 2007 r.

"Watek na dogo
http://www.dogomania.pl/f...ht=celestynowie

Cytuje:

"Spaniel Fred- jest tam od paru dni. Pysk spuchnięty- pogryziony. Jest w biurze ale podobno zadziorny do psów. "

22 czerwca:
"Na dogo przeczytałam, że ma po niego przyjechć ktoś cytuję "z drugiego końca Polski"
"Wczoraj dyrektorka powiedziała, że po psa miała przyjechać jakaś rodzina, ale jedzie już drugi tydzień i dojechać nie może, więc chyba nic z tego, spaniel nie jest zarezerwowany, chętnie "oddadzą" go komuś innemu. Pies już nie siedzi odseparowany, biega luzem, bawi się na dworzu. Po więcej informacji można zadzwonić pod ten numer (022)789-70-61"

Posted

tego spaniela z "czerwca 2007" nie ma już.

Jeśli tego możesz pogłaszać to byłoby super:lol:. Psu nie tylko przydałoby sie strzyżenie, ale wogóle czyszczenie. Ma dwie obroże skórzaną i przeciwpchelną, ale jego sierśc w szczególności uszy wygląda tak jakby nigdy nikt tego psa nie kąpał ani nie czesał. W schronisku usunięto mu po prostu dredy:shake:. Oczy ma ropiejące. Pies został znaleziony ok. 10 dn temu. Apetyt mu dopisuje, innych psów nie zaczepia, lgnie do ludzi. Tyle mogę o nim powiedzieć.

Posted

Pierwsza strona zaktualizowana- mam nadzieję, że nic mi nie umknęło ;)
słuchajcie co z tymi psami:

Maksio, Brwinowa k.W-wy

Opis: Bardzo wesoły, zabawowy, miły i pełen energi spanielek został znaleziony w okolicach Brwinowa k.W-wy
Ma ok 2 lat jest bardzo energicznym psiakiem, który pragnie tylko się bawić i biegać.Jest łagodny doskonale dogaduje sie zarówno z suniami jak i pieskami. Maksio to doskonaly towarzysz do zabaw z dziećmi..
Maksio szuka domu gdzie będzie kochany i głaskany
Kontakt: tel. 0 603 837 761

Fred, Celestynów

Opis: Spaniel Fred, przebywa tam od paru dni. Pysk spuchnięty- pogryziony. Jest w biurze, ale podobno zadziorny do psów
Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showth...t=celestynowie
ktoś wie? Fred to jest ten Fred o którym mówicie, że go nie ma?

Posted

Estera napisał(a):
Pierwsza strona zaktualizowana- mam nadzieję, że nic mi nie umknęło ;)
słuchajcie co z tymi psami:
ktoś wie? Fred to jest ten Fred o którym mówicie, że go nie ma?

Tak, to ten Fred. :p
O Maksiu nic nie wiem.

To ja w takim razie zrobię Allegro temu cudakowi. :p :loveu:

Posted

:multi: ATOSIK NIE SZUKA JUŻ DOMKU!!! :multi:

Estera napisał(a):
Atos
http://images6.fotosik.pl/69/a409ff25bd3ab128med.jpg

http://images6.fotosik.pl/69/81e4682b162099b6med.jpg

imię: Atos
wiek (lata): 2
ID: 153
rasa: spaniel
wygląd: Jasno brązowy, sierść, wzrost, waga typowe.
charakter: Energiczny o zdecydowanym charakterze. Tolerancyjny dla ludzi. Przestraszony sytuacją w jakiej się znalazł. Nie nawiązuje kontaktu z innymi psami - raczej się ich boi.
inne: Wychował się w bloku. Zachowuje czystość w mieszkaniu, chodzi na smyczy. W schronisku przebywa od kilku dni. Został oddany przez właściciela. Rodzina Atosa to małżeństwo z 9 letnią dziewczynką. Atosa wychowywali od szczeniaka. Nigdy nie było żadnych problemów. W tym roku pojawiło się kolejne dziecko i niestety Atos zaczął wykazywać agresję. Stał się niebezpieczny dla dziecka i w końcu ugryzł właścicielkę.
Atos to wspaniały młody, psiak o mocnym charakterze, dominujący. W schronisku bardzo cierpi. Może zostać adoptowany przez doświadczoną osobę, dom z małymi dziećmi wykluczony z wiadomych względów.
http://schron-miedary.ovh.org/hr/ind...iaki&psiak=153
Atos przebywa w schronisku w Miedarach (kolo Tarnowskich Gór - woj śląskie)

Posted

[quote name='tanitka']Spaniel z Celestynowa dziękli ogłoszeniom w internecie pojechał dziś do polskiego domu koło Hannoweru. Wielka była radość!!! Dziękuję za pomoc:loveu:[/quote]
Przewspaniałe wieści! :multi: :multi: :multi:
Strasznie się cieszę! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :bigcool: :Cool!: :cunao: