Asia & Ginger Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Kopiuję ze strony schroniska w Ruskiej Wsi k. Ełku: http://schroniskoekoar.pl/adopcja.html IMIĘ: brak – do nadania (NID:490/12) WIEK: 1,5 roku PŁEĆ: samiec RASA: Cocker spaniel UMASZCZENIE: jak na zdjęciu WIELKOŚĆ: średni NR CHIPA: 968000004889437 IMIĘ: brak – do nadania (NID: 493/12) WIEK: 1 rok PŁEĆ: samiec RASA: Cocker spaniel UMASZCZENIE: jak na zdjęciu WIELKOŚĆ: średni NR CHIPA: 968000004879598 Quote
Asia & Ginger Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Spanielka Różyczka od maja traci tymczas. Pilnie nowy DT lub DS - MALBORK Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225887-Spanielka-Różyczka-CZY-TRAFI-NA-ULICĘ-OD-MAJA-TRACI-DT!!-Pomocy! Suczka, czarno-biała spanielka błąkała się po przedmieściach Malborka zmarznięta i głodna. Wygląda na to, że sunia była komuś potrzebna tylko do handlu jej szczeniakami, wykorzystali do cna i porzucili... Ma około 10 lat, jest bardzo spokojna i łagodna, lubi gdy się ją głaszcze i lubi gdy ktoś jest przy niej. Sunia przebywa w Domu Tymczasowym, niestety może tam zostać tylko do MAJA. Sunia przeszła już zabieg sterylizacji!! Różyczka bo takie imię dostała od ludzi którzy ją znaleźli, jest psiakiem bezproblemowym, uwielbia obecność człowieka, szybko się przywiązuje do opiekunów, jest posłuszna, bardzo miła i grzeczna, lubi dzieci. Sunia z racji wieku potrzebuje spokoju, lubi się wylegiwać. Różyczka będzie idealnym partnerem dla kogoś, kto chciałby sobie umilić swój odpoczynek towarzystwem i miłym spokojnym spacerkiem z przeuroczą sunią. Jeśli ktoś mógłby dać DT/DS suni, prosimy o kontakt: 791-295-465 e-mail: klub.dajglos@o2.pl Dość mało wyraźne zdjęcie zza płotu, ale jest to nasza znaleziona sunia. Zdjęcie zostało zrobione 04.01.2012 roku a suczka została zgarnięta około 22.01. czy od tamtego czasu się błąkała po porzuceniu? Suni nikt nie szuka. Szukamy domu Tymczasowego lub Stałego dla suni, tam gdzie teraz przebywa długo być nie może. Prosimy o pomoc!! Wydarzenie : http://www.facebook.com/events/173633516075953/ Quote
Asia & Ginger Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Te psiaki już tu wstawiałam, ale po rewolucjach na dogo znikły, więc wstawię jeszcze raz. Kopiuję ze strony schroniska w Białymstoku: Lady: http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=viewcategory&catid=965 Lady /nr rej.337/ to czarna sunia w typie spaniela. Ma ok 4,5 roku. Jest spokojna, łagodna. Puff: http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=viewcategory&catid=989 Puff /nr rej. 364/ to 2 letni cocker spaniel. Bardzo wesoły, pogodny, chętny do zabawy. Przyjechał z ul. 27 lipca. http://www.schronisko.bialystok.pl/components/com_joomgallery/img_pictures/dzi_trafiem_2/puff_989/puff_20120403_1694690018.jpg Quote
Asia & Ginger Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Spanielka Luna ze schroniska w Pile ma około 4 lat, jest wysterylizowana, kochana, łagodna i spokojna, bardzo tęskni za człowiekiem, toleruje inne pieski, jest zachipowana i zaszczepiona. Kontakt w sprawie adopcji: Marta: 668 432 511 Więcej zdjęć Lunki: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.269911713092545.65755.184544248295959&type=3 Quote
ewes Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Tak sobie siedzę i myślę... Czy spaniele potrzebują ogłoszeń? Bo dużo się ich ostatnio pojawia.... mogłabym robić im w wolnym czasie po 10 ogłoszeń na tych najbardziej popularnych portalach ogłoszeniowych... a może i więcej... Quote
tpzopoczno Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Sonia- Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt k.Opoczna Kudłata przylepka przybłąkała się do jednej z okolicznych wiosek. Tam biedactwo omal nie zakończyło swojego życia w szambie - szczęśliwie udało się ją wyratować. Suczką zaopiekowała się jedna z mieszkanek dokarmiając ją w miarę swoich możliwości. Niestety, ta pomoc nie była mile widziana przez sąsiadów litościwej Pani - pod jej adresem padło całe mnóstwo obelżywych słów i gróźb. I w końcu suczka trafiła do schroniska. Sonia jest bardzo radosna i ufna w stosunku do ludzi. Ma spanielkowaty pyszczek. Nie wykazuje agresji w stosunku do innych zwierząt. Suczka jest nieduża i młoda. Ma trochę dłuższą sierść, która wymaga odrobiny pielęgnacji. Osoby zainteresowane adopcją prosimy o kontakt: 600-609-978 lub email: tpz.opoczno@gmail.com Więcej zwierząt do adopcji na stronie: www.tpz-opoczno.blogspot.com Quote
Asia & Ginger Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 ewes napisał(a):Tak sobie siedzę i myślę... Czy spaniele potrzebują ogłoszeń? Bo dużo się ich ostatnio pojawia.... mogłabym robić im w wolnym czasie po 10 ogłoszeń na tych najbardziej popularnych portalach ogłoszeniowych... a może i więcej... Ewes oczywiscie, ze potrzebuja. :Rose: :Rose: :Rose: Quote
werbena520 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Kopiuję ze strony schroniska w Ruskiej Wsi k. Ełku: http://schroniskoekoar.pl/adopcja.html IMIĘ: brak – do nadania (NID:490/12) WIEK: 1,5 roku PŁEĆ: samiec RASA: Cocker spaniel UMASZCZENIE: jak na zdjęciu WIELKOŚĆ: średni NR CHIPA: 968000004889437 IMIĘ: brak – do nadania (NID: 493/12) WIEK: 1 rok PŁEĆ: samiec RASA: Cocker spaniel UMASZCZENIE: jak na zdjęciu WIELKOŚĆ: średni NR CHIPA: 968000004879598 ...jejuniu...odrobina troski i pielęgnacji...i będą porażały urodą... Quote
ewes Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Chciałam poinformować, że Diego w nowym domu... mam nadzieję, że sobie z nim poradzą... nie wiem co z tymi ogłoszeniami... podeśle mi ktoś jakieś dane? Lub chociaż link do postu/nr postu? Bo powiem szczerze, że tyle jest tych spanieli, że się gubię :roll: Quote
rudziakowa Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 witam chciałam tu zgłosić kolejnego potrzebującego domu spanielka. Dowiedziałam się, że trafił do schroniska ( -w Iławie) po śmierci właściciela. Pracownik wspomniał, że "jest niegrzeczny w domu, niszczy ...". Widziałam go dziś po raz pierwszy i wzbudził wiele pozytywnych uczuć. Prosił o głaski, zainteresowanie, patrzył smutnymi oczkami.:placz: Jest spragniony kontaktu z człowiekiem. Nie dysponuję zdjęciami, ale na słowo uwierzcie, że jest piękny. Quote
emilia2280 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 (edited) Rudziakowa, do ogloszen potrzebne zdjécia. bez tego nic nie zrobimy. Zrób mu fotki. Asiu, jest jakies dt dla tych spanieli z Ruskiej Wsi? Ja dzis odebralam kolejnego biedaka - 7 miesiécy sunia bez zadnych szczepien... To Neska: i wátek aniolka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226234-Urocza-spanielka-za-zlotówké-!-Neska-w-DT-szuka-super-domu?p=19001681#post19001681 Edited April 24, 2012 by emilia2280 Quote
Vutz Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Witam, mam całkiem przyzwoity domek w Warszawie dla złotego spaniela - suczki, możliwie jak najmłodszej. Domek pełen najlepszych chęci, ale byłby to pierwszy pies (z tego co zrozumiałam) w tej rodzinie. Mogłabym prosić o jakieś informacje? Pozdrawiam Was serdecznie. Quote
Vutz Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 (edited) OK - podeślę tej osobie namiar. dzięki za info - gdyby nie TY to jakoś bym ją przegapiła... nie wiem czemu... widziałam LUNĘ 4-letnią a ta jakoś mi umknęła. dzięki za wskazanie. Edited April 25, 2012 by Vutz Quote
Czworonogi w potrzebie Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Co to jest,jakaś przechowalnia?gdzie są te maluchy? Quote
Czworonogi w potrzebie Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 werbena520 napisał(a):...jejuniu...odrobina troski i pielęgnacji...i będą porażały urodą... jutro jadę po informacje do ruskiej wsi,już jestem u was na dogomani,postaram wychwycić się jak najwięcej informacji o spanielkach i innych psinach Quote
emilia2280 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Vutz napisał(a):OK - podeślę tej osobie namiar. dzięki za info - gdyby nie TY to jakoś bym ją przegapiła... nie wiem czemu... widziałam LUNĘ 4-letnią a ta jakoś mi umknęła. dzięki za wskazanie. a moze jakiegos biedniejszego spaniela ze schronu? Neska jest juz bezpieczna i moze poczekac na adopcjé,a takie jak Beksa czy Lunka czy te ze stodoly sa w duzo wiékszej potrzebie. Quote
Vutz Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Tak, oczywiście. Namiawiam na Lunkę. Zobaczymy, bo bardzo całej rodzinie podoba się sunia. Ta rodzina będzie miała LUNĘ jako pierwszego psa w swoim życiu. Oni już "przebierają" nogami co mogliby zrobić, żeby Lunie było jak najlepiej, gdyby do nich trafiła. Zobaczymy. Fajnie by było. :) Quote
necianeta89 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 ja mam dwa szczeniaki w typie spaniela, pilnie szukają DT, urodzone w połowie stycznia, wieczorem podeśle fotki... Quote
necianeta89 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 (edited) [quote name='necianeta89']ja mam dwa szczeniaki w typie spaniela, pilnie szukają DT, urodzone w połowie stycznia, wieczorem podeśle fotki... nie mogę znaleźć kabla do telefonu, czy komuś mogę przesłać mmsem i wklei? edit: mam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226399-Bielsko-Biała-DT-dla-2-szczeniuli-potrzebny-na-gwałt-Pomóżcie-!?p=19017458#post19017458 Edited April 27, 2012 by necianeta89 Quote
emilia2280 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Skád Ty necia masz te dwa uszate potffffory??? jasne ze jak oglosisz to zadzwoni parunastu idiotów albo spryciarzy którzy bédá potem chcieli je rozmnazac. wydac dobrze takie ladne szczeniaki to trudniej niz dorosle. Quote
atreyu Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 (edited) Nie wiem czy już było, ale nie znalazłem więc kopiuję za tablica.pl [FONT=Verdana]Bambo to około 3-4 letni złoty [/FONT] cocker spaniel[FONT=Verdana], dobrze dogadujący się nawet z bardzo dużymi psami (w boksie jest z bernardynem). Ciągnie na smyczy. Potrafi sie skupiać, siadać i nieustannie daje łapę :] Nie jeste wybredny co do jedzenia. Dotąd mieszkał na podwórzu i jest zaniedbany. Ma kołtuny głównie na uszach - [/FONT] bernardyn[FONT=Verdana]z boksu bardzo go ślini.[/FONT] [FONT=Verdana]Kontakt:[/FONT] tel: 695684561 GG: 4700661 Skype: agnieszka.wojtaszak Edited April 28, 2012 by atreyu + dane kontaktowe Quote
atreyu Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 (edited) Kopiuję za tablica.pl [FONT=Verdana]Mona i Bono to dwa spaniele, które razem trafiły do jednego z przytulisk, gdzie biegały i spały w swoich odchodach, zanim nie trafiły pod naszą opiekę. Psiaki chyba nigdy przedtem nie mieszkały w domu, bo musiały - jak szczeniaki - przechodzić naukę czystości, ale że są bardzo pojętne, teraz prawie nie zdarzają im się wypadki w domu. Piesek Bono ma ok. roczku i jest niewyrośniętą miniaturką spaniela - waży tylko 5,5 kg, ale jest okazem zdrowia. Sunia ma ok. 5 lat i jest normalnej wielkości, ma lekką zaćmę, przez co troszkę słabiej widzi. Miała przepuklinę odbytu, która została zoperowana podczas jednoczesnego zabiegu sterylizacji. Psiaki uwielbiają kontakt z człowiekiem i innymi psami. Są energiczne, ale usłuchane, kochają zabawy, spacery, pływanie. Nie mają odruchów gryzienia, czy kłapania, nie wykazują żadnej agresji. Pieski przebywają w domu tymczasowym pod Opolem, gdzie pozostaną do czasu adopcji do domu(ów) stałego(ych). Obydwoje są odrobaczeni i odpchleni oraz wysterylizowani i czekają na odpowiednią adopcję. Jeśli masz więcej pytań skontaktuj się z nami.[/FONT] [FONT=Verdana]Psiaki wydamy do adopcji razem lub osobno, tylko i wyłącznie do odpowiedzialnych opiekunów. Adopcja możliwa pod warunkiem wyrażenia zgody na wizyty przed i po-adopcyjne oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Fundacja KASTOR tel: [/FONT]501545399 [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] Edited April 28, 2012 by atreyu Quote
emilia2280 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Atreyu, Mono i Bona to moje cudaki ;ppp Mamy kandydatów, trwa selekcja domó, ale dziéki za czujnosc. Zobacz ile spanieli oferujá na Gumtree :( Quote
Recommended Posts