Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało się , udało :multi::multi::multi:. Pierwszy spacerek złotego spanielucha zaliczony! Tak mu się spodobało, że sam sobie później wyszedł poszerzając dziurę w siatce. No i dopadł go od razu nasz wet - poszedł biedak z marszu do kastracji ( za innego, który miał biegunkę). Zła wiadomość to taka, że trzeba mu było amputować kawałek ogonka
:-(:-(, ponieważ była tam już martwica. Być może ze stresu sobie wygryzał i miał już tam łysy kawałek lub inna przyczyna tego była. Teraz się martwię bardzo o niego. Dostał antybiotyk i wrócił niestety do kojca ...

Posted

Soko napisał(a):
Czyli piesek bardzo pozytywny. Gdyby udało mu się dostać do DT odzyskałby bardzo szybko radość życia i DS.

Tak pozytywny i z drugim moim schroniskowym spanielem Irysem poszli na spacerek.
Obwąchali się i pobiegli. Żadnego warczenia, straszenia- tak jakby się znali od dawna. Fajne chłopaki tylko strasznie ruchliwe i ciągną jak lokomotywy na smyczach.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Boshe, dobrze ze chlopak sié przelamal. Szafra zalóz mu osobny wátek bo tu jest ogólny spanielowy i nie mozemy tyle pisac o jednym psiaku ;pp

Zrobię dwóm chłopakom :lol: wątki. Zdjęcia trudno im zrobić ... ciągle w ruchu!

Posted (edited)

KONTAKT: teresz10@wp.pl
Jest to młoda około 7 miesięczna suczka. Została wyadoptowana zeschroniska ale nie zostanie w domu bo rozrabia. Szukamy domu który zna spaniele, zapanuje nad jej temperamentem. Sunia bawi sie z dziecmi i lubi je, jest sprytna - otwiera klamki , dostaje sie do pomieszczen , szafek , skacze na blat w kuchni - potrafi porządzić... Ale jednoczesnie jak wszyscy w domu to jest usłuchana, spokojna, przestrzega czystości (załatwia sie na dworze - sygnalizuje) Prawdopodobnie ten jej nawyk "radzenia sobie w kuchni" spowodował ze znalazła sie w schronisku i nikt jej nie szukał - chociaż trafiła tam bardzo zadbana i dawaliśmy ogłoszenie o znalazieniu.

Edited by teresz10
Posted

Marylin napisał(a):
Nie wiem czy już ktoś wklejał ten wątek (nie widziałam), więc ja wklejam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225515-Piękna-spanielka-pokochaj-mnie-na-wiosnę-i-na-zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!?p=18943209#post18943209

Kochana, śliczna spanielka - pomóżmy jej znaleźć domek!!!!!!!

Jeszcze nie było tutaj info o Saruni. Ale dostałam dzisiaj wieści o niej z 2 źródeł i miałam ją tutaj wrzucić.

To może chociaż krótkie info o niej i zdjęcia wstawię na ten wątek:

[FONT=Times New Roman]Sara przyjechała do Poznania 17 marca na imprezę „Wiosenną wystawę kundelków”, gdzie się pięknie zaprezentowała. Niestety mimo jej uroku i starań wolontariuszy akurat tego dnia nie miała szczęścia. Nie chcieliśmy by z powrotem pojechała do schroniska w Radlinie, gdzie by była jedną z setek smutnych psiaków czekających na dom. Przyjechała do stolicy wielkopolski i miała zostać do końca marca z nadzieją, że znajdzie dom. Zapalały się iskierki nadziei na dom, ale gasły. Sara powinna dziś wrócić zza kraty. Nie pozwoliliśmy na to. Wolontariuszka zlitowała się nad bidulą i wzięła ją do siebie. Nie może ją zatrzymać na długo, dlatego też szukamy dla Sary bardzo pilnie domu na zawsze. [/FONT][FONT=Times New Roman]Jak jest Sara?[/FONT][FONT=Times New Roman]grzeczna, spokojna, posłuszna[/FONT][FONT=Times New Roman]bez żadnej agresji, [/FONT][FONT=Times New Roman]kocha ludzi i garnie się do nich, [/FONT][FONT=Times New Roman]straszna przytulanka. [/FONT][FONT=Times New Roman]Jak na spaniela jest drobna i malutka.
[/FONT][FONT=Times New Roman]Jakie są jej minusy?
[/FONT][FONT=Times New Roman]może to że ma 8 lat?
[/FONT][FONT=Times New Roman]Dla nas to atut.
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]To psiak nie wymagający zbyt wiele. [/FONT][FONT=Times New Roman]Idealny dla ludzi zapracowanych i starszych.
[/FONT][FONT=Times New Roman]To świetny towarzysz, który da wiele radości, a też nie wymaga zbyt wiele.
[/FONT][FONT=Times New Roman]
Kontakt w sprawie adopcji:
[/FONT][FONT=Times New Roman]662 58 97 16 iwonag2@onet.pl[/FONT]

Posted

Śliczny czekoladowy podpalany spanielek w Krzesimowie k. Lublina.

gryf80 napisał(a):
to ja dorzucę jeszcze mlodziana z krzesimowa k/lublina -u mnie zdjęcia w galerii nie chodza ale myslę że to wina'krzesimowa http://krzesimow.bezdomne.com/

Info tym spanielku i zdjęcia:

[FONT=Verdana]Spanielek[/FONT][FONT=Verdana], wiek: 2 lata, Spaniel Angielski

Piękny, młody Spanielek czeka na kochający dom.

Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Krzesimowie
E-mail: burek2.57@o2.pl
tel. [/FONT]
[FONT=Verdana]504 113 171, 508 071 079, 885 909 615[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

schronisko w Zabrzu

Szajka poz.7852 to kilkuletnia suczka w typie cocker spaniela, która do naszego schroniska trafiła 17 marca 2012 roku z sklepu Kaufland na Alejach Korfantego. Szajka jest bardzo energiczna, jest pieskiem tylko i wyłącznie dla aktywnych właścicieli, którzy zapewnią jej długie i interesujące spacery.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Zapraszam na wátek Miki z Kielc. Pani jej umarla a spadkobiercy suni juz nie wziéli:
http://www.dogomania.pl/threads/225303-Umarla-mi-pani-mnie-nie-chcá-(-Czarna-spanielka-Mika-szuka-domu!?p=18910470#post18910470

emilia2280 napisał(a):
na szybko wátek aniolków z Mosiny, dopiero wracam do pracy po weekendzie, mam troché do nadrobienia ;p
http://www.dogomania.pl/threads/224916-2-spanielki-z-Mosiny-w-DT-sunia-potrzebuje-leczenia-i-operacji.?p=18863504#post18863504

kurcze, trzeba im normalne imiona nadac, nie frytkowe plsss. Moze Mona i Bono? Takich jeszcze nie mialam ;ppp

Poznikaly mi wszystkie wátki spanieli :OOOOOOOOOO

Posted

a ja chciałabym przedstawić Beksę - piesek przebywa w schronisku w Szczytnie.
Imię dostał z powodu ogromnej rozpaczy, płaczu i wycia jakie miały miejsce odkąd znalazł sie w schronisku. teraz jest juz lepiej. Przebywa na mini wybiegu z suczką i dwoma samcami, które wręcz nienawidza się...on niestety naiwnie podchodiz do nich, gdy np. gryzą się i chce się z nimi bawić nieświadomy niebeizpieczeństwa. Tamte na szczęście nie tykają go, nie zaczepiają. Beksiątko ma ok. 2 lat. Tak na moje oko. Jets bardzo przytulaśny, dogaduje się z psami. ma wspaniały charakter. Agresji nie wykazuje, z naszych obserwacji kilkunastominutowej wtynika, że jest bardzo zrównoważony i spokojny. Można go wziac na smycz, nie protestuje, ale chętnie ta smycza sie bawił i igrał sobie z nami:):):):):) cwaniaczek:) wstawiłąm go tez na goldeny, bo pierwsze schroniskowe zdjęcie jak zobaczyłam wyglądał mi na dużego psa a nie było widac braku ogonka. Oto nasz bphater:) może da rade wstawic go na spanielki??

kontakt w sprawie jego adopcji:
696 679 286 lub 667 440 784 (to numer do mnie i magenka1)
mail: netia8@wp.pl

reszta fotek: https://picasaweb.google.com/104949294495838762127/Beksa?authkey=Gv1sRgCNb08uvpl_ORNw#

Posted

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"] numer: 628
numer chip: 939000010292933
imię: Aries
[/TD]
[TD="width: 290"] wiek: ok. 8 lat
wielkość: srednia
rasa: mix cocker spaniekla
data przyjęcia: 2012-04-12
kwarantanna do 2012-04-26
przebywa w boksie: kwarantanna

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"] opis: Aries to starszy psiak w typie spaniela. Trafił do nas z ulicy Rataja. Czy ktoś go szuka?

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
42 656-78-42

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]