ania z poznania Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 W Mosinie trochę zmian, od środy jest nowy opiekun. We wtorek interweniowałyśmy u pana prezesa Zuk-u, pod który przytulisko podlega, w sprawie poprzedniego opiekuna, 'opłat adopcyjnych", brudu, zaniedbań, reakcja była natychmiastowa, od środy jest nowy opiekun, Damian, młody, bardzo pracowity, w wyobraźnią, no i co najważniejsze- podejściem do psów. Byłyśmy wczoraj, psiaki cieszyły się na jego widok. A my odetchnęłyśmy z ulgą :). Quote
emilia2280 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Gratulujé wytrwalosci dziewczyny! Bardzo sié cieszé z tej zmiany :) Quote
Asia & Ginger Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 ania z poznania napisał(a):W Mosinie trochę zmian, od środy jest nowy opiekun. We wtorek interweniowałyśmy u pana prezesa Zuk-u, pod który przytulisko podlega, w sprawie poprzedniego opiekuna, 'opłat adopcyjnych", brudu, zaniedbań, reakcja była natychmiastowa, od środy jest nowy opiekun, Damian, młody, bardzo pracowity, w wyobraźnią, no i co najważniejsze- podejściem do psów. Byłyśmy wczoraj, psiaki cieszyły się na jego widok. A my odetchnęłyśmy z ulgą :). Super! Cieszę się, że ZUK wziął sobie do serca Wasze prośby. :p Quote
ania z poznania Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Tak, reakcja była natychmiastowa. Na szczęście prezes jest psiolubny, nie musiałyśmy specjalnie przekonywać. Quote
nika28 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 W przytulisku w Głownie jest taki spanielowaty Hubert. Jest kochany, wesoły, bardzo przyjacielski, prosi żeby go głaskać, no cudo. Ładnie chodzi na smyczy, chociaż trochę ciągnie. Jest bardzo żywiołowy, ale myślę że to też dlatego, że większość czasu jest w małym boksie i nie może się wybiegać. Ma ok. 2 lat. Toleruje inne psy. http://www.dogomania.pl/threads/184024-Przytulisko-dla-zwierz%C4%85t-w-G%C5%82ownie. Quote
Asia & Ginger Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 [quote name='Madzialenos']Spanielowaty psiak znajduje się w Opolskim schronisku dla zwierząt : http://schroniskowopolu.pl/lola-4415/ jest ona przepiękna cudna ruda sunia :) [quote name='Asia & Ginger']Skopiuję może ze strony schroniska: Lola 4415 Podrzucona w nocy przez płot 21.02.2012. Usiadła na dyżurnym fotelu obok naszych kotów, cierpliwie czekała, aż ktoś ją zauważy i się nią zajmie. Pomysłowość ludzka na pozbycie się psa nie zna granic. Chudziutka( 8 kg), drobna, z bardzo zaniedbaną sierścią, spragniona kontaktu z człowiekiem, na pewno domowa, ale min. 8-letnia suczka czeka na wiernych właścicieli. Kontakt w sprawie adopcji: Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Opolu 45-073 Opole, Torowa 9, tel. 77-45-45-902, email: schronisko.opole@wp.pl Czynne codziennie oprócz świąt Od 1 października do 31 marca w godzinach 11-15:30, od 1 kwietnia do 30 września w godzinach 11-17:30 Lola została adoptowana przez osóbkę, którą znam z forum spanielowego. Dzięki Agata! :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='Anecioreczek']Sosnwieckie Schronisko ma nawał spanieli ostatnio Chłopak dzisiaj ma iść na DT ma około 2 lat. Morusek również adoptowany. :p Quote
kopra Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 wspaniale, że zostały adoptowane :) a Morusek jest do tego stopnia podobny do mojej Tosi, że jak pokazałam mężowi zdjęcie to powiedział, że Tosia ładnie wyszła :D Quote
lika1771 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Wrak spanielki pomocy! http://www.dogomania.pl/threads/225227-Spanielka-i-to-co-z-niej-zostało-całkowity-wrak-psa.pomocy!!! Quote
Hogat Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Lola została adoptowana przez osóbkę, którą znam z forum spanielowego. Dzięki Agata! :loveu: :loveu: :loveu: No jest u mnie jest :) Przytulanka i pieszczocha :) Wykąpana, grzywa wyskubana, szpony przycięte, teraz tylko niech sierść odrośnie i będzie super :) Z Machem się dogadują i to najważniejsze :) Quote
emilia2280 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Wspaniale ze Lola i u spanielary ;ppp A wátek ma? Quote
Asia & Ginger Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 emilia2280 napisał(a):Wspaniale ze Lola i u spanielary ;ppp A wátek ma? Nie miała wątku na dogo. Na spanielowym się Hogata chwali Lolinką. Quote
emilia2280 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Zapraszam na wátek Miki z Kielc. Pani jej umarla a spadkobiercy suni juz nie wziéli: http://www.dogomania.pl/threads/225303-Umarla-mi-pani-mnie-nie-chcá-(-Czarna-spanielka-Mika-szuka-domu!?p=18910470#post18910470 Quote
Asia & Ginger Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Fajna spanielka znaleziona w lesie - ZIELONA GÓRA Kopiuję ze strony schroniska: http://www.schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/707-amina płeć: suczka rasa: spaniel w typie gordon wiek: ok 4 lat numer: 6830 odpchlenie: tak odrobaczenie: tak Amina została znaleziona w lesie za Leśniowem. Była zaniedbana i skołtuniona dlatego też prędko odwiedziła salon piękności "Psi Pazur". Jest bardzo miłą i kontaktową wobec ludzi dorosłą suczką. Nie lubi kotów ale inne psy toleruje. Spokojna i mądra. Bardzo czujna i wychowana prawdopodobnie na wsi. Czeka na kochających i odpowiedzialnych właścicieli, którzy nigdy jej już nie porzucą. Kontakt w sprawie adopcji: Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt ul. Szwajcarska 4 65-169 Zielona Góra Numer telefonu: - 784 90 88 90 - (68) 323 07 66 Więcej zdjęć Aminy na stronie schroniska. Quote
Asia & Ginger Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Młodziutka spanielka znaleziona w lesie przy drodze. Pilnie tymczas! - BIAŁYSTOK Pilnie czegoś szukamy, Pipi znalazła przy drodze śliczną młodziutką sunię spanielkę. Pipi ma już mnóstwo psiaków, więc tymczas bardzo by się przydał. Sunia jest bardzo fajna, przyjazna do ludzi, psów i kotów. Na jutro możliwy jest transport suni do Warszawy, ponieważ Pati-c jedzie do Pipi po koty. Może skopiuję info z wątku Pipi: http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-!-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie!!!-(Posty-inf.-1-6)/page787 "W lesie pod Bielskiem Podlaskim. Chuda, cala w koluchach, w dredach, bardzo glodna. Mlodziutka, zeby stale, ale z 7, moze 10 m-cy. Ona nie moze byc u mnie wsrod pospolstwa. Jest bardzo żywa,przyjazna do calego swiata, psy koty kocha. Tatuazu w uchu nie ma, a w pachwinie jesli po wewnetrznej stronie, to tez nie ma. Doszly mnie sluchy, ze jakas kobieta, co miala hodowle umarla, ale ludzie wszyscy mysla, ze to ja. Moze ta mala wlasnie od tej kobiety? Ona jest cudna, bardzo w typie, baaaardzo. Kto chce potymczasowac? a moze na stale? Ratujcie mnie, prosze. Nie ma u mnie warunkow dla rasowca. Uszy waza moze z kilogram, cale nabite koluchami, nie wiem ale trzeba maszynka raczej nozycami sie nie da, bo skore jej pokalecze. Probowalam, ale sie boje. Ludzie ja chyba zwariuje." Oto ona: Zapraszam na prywatny wątek spanielki Saruni: http://www.dogomania.pl/threads/225314-Młodziutka-spanielka-znaleziona-w-lesie-przy-drodze.-Potrzebna-wizyta-PA-w-Tychach! Quote
Asia & Ginger Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Złota panielka znaleziona przy ulicy Książęcej w Warszawie. Przebywa na Paluchu. Można ją obejrzeć na tym filmiku od 9:38 minuty: http://www.tvp.pl/warszawa/magazyny/moj-pies-i-inne-zwierzaki/wideo/24-marca-2012/6848631 Quote
gryf80 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 to ja dorzucę jeszcze mlodziana z krzesimowa k/lublina -u mnie zdjęcia w galerii nie chodza ale myslę że to wina'krzesimowa http://krzesimow.bezdomne.com/ Quote
miu_miu Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Witam wszystkich Jestem zainteresowana adopcją spanielka (pieska) w wieku do ok. 3 lat. Warszawa i okolice. Jeśli macie informacje proszę podzielcie się Quote
szafra Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dziewczyny mamy problem z drugim spanielem. Jest chyba bardzo zestresowany pobytem w schronisku. Jest już ponad miesiąc - cały czas siedzi w budce, powarkuje. Nie daje do siebie nikomu podejść. Musieli go szczepić ostatnio na pętli :-( inaczej nie daliby rady. Przesiedziałam u niego całą sobotę i całą niedzielę. Wychodzi tylko jak mam coś dobrego do zjedzenia - zjada i ucieka do budki. Ale podchodzi już blisko prawie nos w nos. Je z ręki - w trakcie gdy on je, ja drugą ręką próbuję go głaskać. Nie ma jakiegoś odruchu kłapania zębami czy innych - on się po prostu panicznie boi. Co robić, jak go do siebie przekonać. On nie ufa nikomu! Wet nie daje mu już wiele czasu:-( [attachment=1410:8170.attach] Pedro. Quote
Soko Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Co robić.. cudownym rozwiązaniem byłoby DT! Może chociaż zrobi mu ktoś wydarzenie? Quote
szafra Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Tylko trzeba by było jakoś wpakować go do transporterka i dopiero w domu otworzyć. Jak to zrobić? I też do końca nie wiadomo jak się zachowa w domu ... Jutro do niego pojadę, może wreszcie się przełamie. Quote
Soko Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 W domu powinno być o niebo lepiej. Skoro w schronie jest w stanie wyjść chociaż na pół sekundy (nieważne, że zaraz uciec), to w domu wyjdzie na sekundę. I coraz więcej. Co do transporterka - nie wiem, nawrzucać jakiejś dobrej szynki do środka? Quote
szafra Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dzięki Soko. :p Też tak sobie pomyślałam, że w domu powinno być dużo lepiej. Pomyślę jeszcze kilka dni co tu zrobić. Quote
emilia2280 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Szkoda psiaka. Ciekawe czy on z innymi zwierzétami sié zgodzi. Quote
Soko Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Ja myślę że tak, byleby nie były one zbyt natrętne, myślę że sam z siebie atakować nie będzie Quote
szafra Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Soko napisał(a):Ja myślę że tak, byleby nie były one zbyt natrętne, myślę że sam z siebie atakować nie będzie Jutro podejdę do niego z Irysem - moim spanieluchem podpaluchem słodkim z ADHD. Zobaczymy co będzie ... Quote
Recommended Posts