Soko Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Trzeba ją jak najszybciej stamtąd zabrać, Boże!!!!!!! Nie wiem dlaczego jej zdjęcia szczególnie mną wstrząsnęły :( jestem pewna że mogłabym coś dorzucić na transport gdyby ewentualny się znalazł Quote
Asia & Ginger Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Wydarzenie przerażonej spanielki z Wrocławia: http://www.facebook.com/#!/events/295709627168479 Proszę o dołączanie do wydarzenia, udostępnianie i rozsyłanie dalej. Quote
gosia2313 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Jest szansa, żeby wrzucić Wasko na Spaniele? https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Wasko3736BoksNr33# Quote
Asia & Ginger Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 (edited) [quote name='gosia2313']Jest szansa, żeby wrzucić Wasko na Spaniele? https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Wasko3736BoksNr33# Oczywiście Gosiu. I kolejne spanielkowe biedactwo... :-( Kopiuję z wydarzenia na FB: http://www.facebook.com/events/369170879790222 Roczny spanielek chyba z rakiem kości pilnie potrzebuje domku/tymczasu - POMORSKIE [FONT=Verdana]Pilnie poszukujemy domku tymczasowego lub stałego dla młodziutkiego pięknego, około rocznego spaniela. Psiak jest bardzo miły, przyjazny i do ludzi i zwierząt. Spanielek trafił do schroniska jak miał około 7 miesięcy. Od tego czasu minęło już kilka miesięcy. [/FONT] [FONT=Verdana]Niestety psiak jest chory, ma ogromnego guza na pysku. Według lekarza schroniskowego na raka kości, ale należałoby to sprawdzić, ponieważ ten lekarz nie cieszy się dobrą sławą. Wg pracowników nie da się tego zoperować.[/FONT] [FONT=Verdana]Psiak ma marne szanse na adopcję... Ludzie niejednokrotnie przychodzili do schroniska, żeby adoptować spanielka (na stronie schroniska były zdjęcia psiaka zrobione ze zdrowej strony), jednak gdy zobaczyli co mu dolega odchodzili. [/FONT][FONT=Verdana]I tak bidulek siedzi już kilka miesięcy. Mimo to nie stracił radości życia, jest wesołym psiakiem. [/FONT] [FONT=Verdana]Jeśli to rzeczywiście rak kości, to nie pozwólmy by umierał w schronisku. On na to nie zasługuje![/FONT] [FONT=Verdana]A jeśli to jednak nie rak? [/FONT] [FONT=Verdana]Żeby się o tym przekonać, trzeba psiaka zabrać ze schroniska i skonsultować z dobrym weterynarzem. Dlatego też pilnie poszukujemy dla niego domu tymczasowego lub stałego u osoby, która będzie gotowa przygarnąć takiego psiaka i podarować mu godne życie. [/FONT] [FONT=Verdana]Prosimy również o pomoc finansową na utrzymanie w domu tymczasowym (lub hoteliku), diagnozowanie i ewentualne leczenie spanielka. [/FONT] [FONT=Verdana]Kontakt w sprawie psiaka:[/FONT] [FONT=Verdana]tel: 667 42 88 61[/FONT] [FONT=Verdana]email: asia_pie@op.pl[/FONT] [FONT=Verdana]Zdjęcia spanielka:[/FONT] Edited March 20, 2012 by Asia & Ginger Quote
Asia & Ginger Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Spajk oddany z powodu wyjazdu - RUDA ŚLĄSKA Spajk 6 letni cocker spaniel oddany przez właściciela z powodu wyjazdu. Spajk jest niezależny i lubi stawiać na swoim, z tego powodu odradzany jest dom z małymi dziećmi. Spajk zachowuje czystość w pomieszczeniach, mieszkał przez tyle lat w mieszkaniu i bardzo za tym tęskni. Lubi aportować, a jeszcze bardziej nie lubi oddawać swoich zdobyczy, zawsze przynosi ze spaceru jakąś pamiatke. numer 235db Kontakt w sprawie adopcji: Tel. 501 208 670 Quote
necianeta89 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 masakra, strasznie dużo spanieli :( a ostarnio ja w całym moim mieście widzę pełno szczeniaków spaniela :/ masakra. czasem jak widzę, jak oni się nimi zajmują na spacerach, aż się boje, że pies zwariuje i go wywalą. Spaniele wcale to nie takie aniołki... one ładnie wyglądają... ale nie trudno im zniszczyć psychikę.. eh. Quote
Fundacja Medor Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 numer: 98 numer chip: 939000010293649 imię: Livia płeć: suka wiek: ok. 3 lat wielkość: srednia rasa: cocker spaniel data przyjęcia: 2012-03-18 kwarantanna do 2012-04-01 przebywa w boksie: zwierzętarnia opis: Livia to drobniutka, bardzo wesoła, energiczna i super przyjacielska cocker spanielka. Sunia jest bardzo łagodna, przemiła i towarzyska. Trafiła do nas z ulicy Cieszyńskiej. Być może ktoś jej szuka... SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI 42 656-78-42 Quote
Soko Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Asiu a jest jakieś potencjalne DT dla tego spanielka rocznego? Quote
Asia & Ginger Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Soko napisał(a):Asiu a jest jakieś potencjalne DT dla tego spanielka rocznego? Niestety na razie nie ma. Szukamy intensywnie. Quote
emilia2280 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 zapraszam do przerazonej suczeczki z Wroclawia na wátek: http://www.dogomania.pl/threads/225048-Drżąca-kuleczka-umierała-ze-strachu-w-schronisku!!-W-DT-szuka-DS!!!?p=18877947#post18877947 Quote
Anecioreczek Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Sosnwieckie Schronisko ma nawał spanieli ostatnio Chłopak dzisiaj ma iść na DT ma około 2 lat. Quote
Fundacja Medor Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: średnia MAŚĆ: inna SIERŚĆ: długa W OKOLICY: Władysławów Popowski 7 DATA ZGŁOSZENIA: 2012-03-22 KONTAKT: 791 810 778 W okolicach Władysławowa Popowskiego między Głownem a Strykowem w dniu 15.III.2012r. zaginął rudy Cocker Spaniel ma 10 lat jest chory, i dosyć gruby. Proszę o odprowadzenie. Nagroda !!! Władysławów Popowski 7 tel. 791 810 778 albo 664 865 941 http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=18764 Quote
Asia & Ginger Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Livia jest przecudowna! :loveu: :loveu: :loveu: Wrzucę info o tym zagubionym na FB. Quote
Asia & Ginger Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Nie wiem, czy już ktoś wrzucał tutaj tą sunię ze szczeniaczkiem znalezione w szczerym polu w okolicach Środy Śląskiej. Pilnie poszukiwane tymczasy lub domki stałe dla obu psiaków. Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/210391-Tymczasy-wcale-nie-tymczasowe-czyli-gromadka-psiaków-szuka-domków/page99 "Oprócz półrocznego rasowego beagla mam dwie bidy spanielkowate w pilnej potrzebie: to zdjęcia "polowe" - psiaki wyrzucono "w szczerym polu", przy rowie niedaleko lasu.... tu zmęczone odpoczywają - oczywiście u mnie w domu.... suczka - mama to biały 3-letni prawie spaniel z beżowymi uszami i niewielkimi plamkami koloru beżowego suczka-córka to 4-miesięczne przesłodkie szczenię bardzo tulące się do człowieka, czarna podpalana, brewki, łapki i pyszczek w kolorze brązowo-bezowym sunia-mama jak tylko znajdzie się na podwórku natychmiast próbuje wsiąść do samochodu, otworzyłam drzwi to wskoczyła i nie chciała wysiąść - patrzy tak smutno, chyba prosi o zawiezienie do jej domu obie są czyściutkie i zadbane ( wyjątek - uszy wewnątrz) bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach, może ktoś dałby DT choćby jednej.... za dużo ich w domu, Tiara warczy na zaczepiające ją szczenię.... jak ja w poniedziałek pójdę do pracy i je tu zostawię?????" Quote
Asia & Ginger Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Asia & Ginger']I kolejne spanielkowe biedactwo... :-( Kopiuję z wydarzenia na FB: http://www.facebook.com/events/369170879790222 Roczny spanielek chyba z rakiem kości pilnie potrzebuje domku/tymczasu - POMORSKIE [FONT=Verdana]Pilnie poszukujemy domku tymczasowego lub stałego dla młodziutkiego pięknego, około rocznego spaniela. Psiak jest bardzo miły, przyjazny i do ludzi i zwierząt. Spanielek trafił do schroniska jak miał około 7 miesięcy. Od tego czasu minęło już kilka miesięcy. [/FONT] [FONT=Verdana]Niestety psiak jest chory, ma ogromnego guza na pysku. Według lekarza schroniskowego na raka kości, ale należałoby to sprawdzić, ponieważ ten lekarz nie cieszy się dobrą sławą. Wg pracowników nie da się tego zoperować.[/FONT] [FONT=Verdana]Psiak ma marne szanse na adopcję... Ludzie niejednokrotnie przychodzili do schroniska, żeby adoptować spanielka (na stronie schroniska były zdjęcia psiaka zrobione ze zdrowej strony), jednak gdy zobaczyli co mu dolega odchodzili. [/FONT][FONT=Verdana]I tak bidulek siedzi już kilka miesięcy. Mimo to nie stracił radości życia, jest wesołym psiakiem. [/FONT] [FONT=Verdana]Jeśli to rzeczywiście rak kości, to nie pozwólmy by umierał w schronisku. On na to nie zasługuje![/FONT] [FONT=Verdana]A jeśli to jednak nie rak? [/FONT] [FONT=Verdana]Żeby się o tym przekonać, trzeba psiaka zabrać ze schroniska i skonsultować z dobrym weterynarzem. Dlatego też pilnie poszukujemy dla niego domu tymczasowego lub stałego u osoby, która będzie gotowa przygarnąć takiego psiaka i podarować mu godne życie. [/FONT] [FONT=Verdana]Prosimy również o pomoc finansową na utrzymanie w domu tymczasowym (lub hoteliku), diagnozowanie i ewentualne leczenie spanielka. [/FONT] [FONT=Verdana]Kontakt w sprawie psiaka:[/FONT] [FONT=Verdana]tel: 667 42 88 61[/FONT] [FONT=Verdana]email: asia_pie@op.pl[/FONT] [FONT=Verdana]Zdjęcia spanielka:[/FONT] Zapraszam na wątek spanielka: http://www.dogomania.pl/threads/225073-Roczny-spanielek-chyba-z-rakiem-kości.-Pilnie-potrzebuje-domku-lub-DT.-POMORSKIE Quote
werbena520 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 ...rak kości u młodziutkiego psa...coś tu nie pasuje... Quote
Smolinos Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/91505/Czekoladowy-spaniel-Bones-szuka-domu/ Quote
Asia & Ginger Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 (edited) [quote name='werbena520']...rak kości u młodziutkiego psa...coś tu nie pasuje... Czytałam, że zdarza się, ale bardzo rzadko. Znajoma też zasugerowała, że to chyba jednak nie rak kości, bo rak kości jest bardzo bolesny i psiak nieleczony pewnie już by dawno nie żył, a on jest w schronie już około pół roku, a przyszedł już z takim pysiem. Było to trochę mniejsze, ale było. Być może to co ma na pysiu zostało spowodowane przez jakiś uraz mechaniczny albo to jakaś narośl. :roll: [quote name='Smolinos']http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/91505/Czekoladowy-spaniel-Bones-szuka-domu/ Historia Boneska vel Bonuska vel Dżekiego jest bardzo zagmatwana, ale zakończyła się wspaniale. Psiak pojechał do DT, szybko został adoptowany przez rodzinę z Jastrzębia-Zdroju, która śledziła jego losy jak tylko trafił do schroniska. A kilka dni po adopcji odnaleźli się prawdziwi właściciele psiaka. Szukali go i znaleźli w końcu w necie. Na ostatnich stronach tego wątku można przeczytać tą piękną historię: http://www.dogomania.pl/threads/220158-14-letni-Bonus-Dżeki-wrócił-do-domu! [quote name='gosia2313']Morus jest już w DT :) Super! :multi: Czekamy teraz na info o psiaku jaki jest, jak się zachowuje. :cool3: Edited March 23, 2012 by Asia & Ginger Quote
gosia2313 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Dostałam maila od Pani Beaty, że Morus jest aniołkiem i na pewno szybko znajdzie mu dom :) Quote
szafra Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Bonesek vel Bonusek vel Dżeki czeka na nas u siebie w domu - Pani Tereska zaprosiła mnie i rodzinke, która go adoptowała. Jak się tylko troszkę ociepli to pojedziemy, odwiedzimy i narobimy zdjęć na pamiątkę! Quote
Asia & Ginger Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 szafra napisał(a):Bonesek vel Bonusek vel Dżeki czeka na nas u siebie w domu - Pani Tereska zaprosiła mnie i rodzinke, która go adoptowała. Jak się tylko troszkę ociepli to pojedziemy, odwiedzimy i narobimy zdjęć na pamiątkę! Ale fajowo! :multi: Szafra pamiętaj, jakby Pani, która adoptowała Bonuska myślała kiedyś o przygarnięciu spanielka, to wiesz gdzie mnie szukać. ;-) Zresztą u siebie też macie spanielki. Quote
szafra Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Szafra pamiętaj, jakby Pani, która adoptowała Bonuska myślała kiedyś o przygarnięciu spanielka, to wiesz gdzie mnie szukać. ;-) Zresztą u siebie też macie spanielki. Urabiamy Panią ... jeżeli nie DS to może DT - mam nadzieję będzie u niej kiedyś! :evil_lol: Rozmowy trwają ... Quote
Asia & Ginger Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 szafra napisał(a):Urabiamy Panią ... jeżeli nie DS to może DT - mam nadzieję będzie u niej kiedyś! :evil_lol: Rozmowy trwają ... A to działajcie, działajcie. Trzymam kciuki! :kciuki: :kciuki: Quote
Recommended Posts