Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soko napisał(a):
Mi się szczególnie uszy nie podobają, ale już lepsze żeby ją tak obcięli niż żeby się cała kołtuniła, nie ma co narzekać.

To co się filcuje - szczególnie w schroniskowych warunkach, to rozumiem...ale na grzbiecie włos jest krótki. A teraz przyszły właściciel będzie miał tylko kłopot...bo taki zgolony włos odrasta paskudnie i jest potwornie pracochłonny...

Posted

cockermanka napisał(a):
To co się filcuje - szczególnie w schroniskowych warunkach, to rozumiem...ale na grzbiecie włos jest krótki. A teraz przyszły właściciel będzie miał tylko kłopot...bo taki zgolony włos odrasta paskudnie i jest potwornie pracochłonny...

Nistety się zgodze, tego włosa nie powinno się ruszać maszynką, ja nigdy nie pozwalam na to fryzjerkom, bo widziałam efekty wystarczy jedno ścięcie i sierść robi się dłuższa, kręcona i gorzej to wygląda, plus oczywiście wymaga więcej pielęgnacji..

Posted

paulaa. napisał(a):
Nistety się zgodze, tego włosa nie powinno się ruszać maszynką, ja nigdy nie pozwalam na to fryzjerkom, bo widziałam efekty wystarczy jedno ścięcie i sierść robi się dłuższa, kręcona i gorzej to wygląda, plus oczywiście wymaga więcej pielęgnacji..

nie u kazdego psa...Negro byl maszynkowany a odrosl normalnie,wrecz ma lepszy wlos niz mial...dziwne;p Sliczna sunka,pewnie pseudo sie pozbylo problemu :(

Posted

Starfish napisał(a):
Kopiuje z Forum spanielowego:
"Hoduje Owczarki Niemieckie - nie mam spaniela ale dziś znalazłam takie śliczności w parku w ten mróz -15C !!! -dlatego też postanowiłam poszukać forum i zamieścić ogłoszenie wśród miłośników rasy. Serce mnie boli, że musiałam go odwieźć do schroniska ale w tym momencie życia nie miałam lepszego rozwiązania (mimo starań).

Uploaded with ImageShack.us "

oh.... piekny.. :(

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
nie u kazdego psa...Negro byl maszynkowany a odrosl normalnie,wrecz ma lepszy wlos niz mial...dziwne;p

Czasem zdarzają się wyjątki...potwierdzające regułę "maszynka=zniszczony włos".

Posted

przeciez nie mowie ze trzeba robic cockera maszynka-spokojnie:)
Ale na warunki schroniskowe mysle ze to nie jest az taka krzywda...Lepiej zeby ten wlos jednak byl krotki i suchy niz mokry,zaklotuniony i zfilcowany...

Posted

Zapraszam na bazarek z psimi akcesoriami i zabawkami:

http://www.dogomania.pl/threads/221668-Psie-akcesoria-i-zabawki-na-leczenie-i-utrzymanie-starszych-spanielek-do-2-lutego
Zapraszam! Bazarek trwa do 2 lutego!

Na bazarku m.in.:
- piłeczki
- szarpaki
- komplety obroża + smycz
- komplety obroża + szelki
- obróżki z diamencikami
- smycz automatyczna
- poidło dla psa
- pojemnik-kostka na woreczki na psie koopki + woreczki

Posted

Na fb odezwała sie do mnie osoba, szuka spanielka cockera, wprawdzie prowadze profil kudłacze do adopcji ale spanieli u mnie jeszcze nie ma :).
Więc jeśli nie macie nic przeciwko temu to wrzucę psiaki z tego watku (oczywiście ostatnie propozycje) na fb w formie ogłoszenia.
Chyba że jest jakiś inny jeszcze wątek pomocy spanielkom.
Ania & Ginger - może coś mi pomoże :).

Posted

ladySwallow napisał(a):
Coffee jak najbardziej do adopcji, dziś była sterylizowana, na wątku jest więcej zdjęć - sunia jest drobniutkim spanielkiem.

Już dałama linka , tego z fb :).
Ale obiecałam jeszcze jakieś podesłać.

Posted

[quote name='Dogo07']Na fb odezwała sie do mnie osoba, szuka spanielka cockera, wprawdzie prowadze profil kudłacze do adopcji ale spanieli u mnie jeszcze nie ma :).
Więc jeśli nie macie nic przeciwko temu to wrzucę psiaki z tego watku (oczywiście ostatnie propozycje) na fb w formie ogłoszenia.
Chyba że jest jakiś inny jeszcze wątek pomocy spanielkom.
Ania & Ginger - może coś mi pomoże :).
Bierz proszę nasze spanielaste. :loveu:

Innego wątku nie ma, kiedyś prowadziłam taki typowo ogłoszeniowy, bez pisania, ale ludzie i tak pisali i zrobiło się zamieszanie.
Ewentualnie inne spanielki, które były wcześniej tutaj wrzucone mają swoje osobne wątki.

[quote name='missieek']w Olkuszu jest rudy spaniel, poszukiwany chociaz DT
A cokolwiek o nim wiadomo?
Budrysek pisała mi o jakimś starszym czarnym spanielowatym psiaku, ale na dłuższych nogach. Widziałaś go może?

Pilnie poszukiwany tymczas / hotelik / dom stały dla 12-letniej rodowodowej spanielki.
Sunia ma czas do niedzieli, inaczej trafi do schronu...
WARSZAWA

Wątek Fugi:
http://www.dogomania.pl/threads/218114-FUGA-straszliwie-zaniedbana-złota-starsza-spanielica-kto-da-jej-dom

Mamy w tej chwili na tymczasie w Warszawie 12-letnią rodowodową spanielkę. Sunia do tej pory mieszkała cały czas ze starszym panem. Niestety Pan tracił pamięć, zniedołężniał, trafił do domu opieki, a sunia została sama. Udało się znaleźć dla niej DT u młodej dziewczyny, niestety dziewczyna ta studiuje i pracuje, a sunia nie umie zostawać sama w domu. Mimo największych chęci dziewczyna jest wykończona tą sytuacją, dłużej sunia nie może tam zostać.

Fuga bardzo pilnie szuka innego DT (a najlepiej od razu domku stałego), takiego w którym ktoś jest cały czas w domu. Sunia do tej pory cały czas przebywała ze swoim właścicielem i teraz nie potrafi się odnaleźć, gdy zostaje sama na wiele godzin. Na początku trochę szczeka i wyje, a potem przystępuje do rozbrajania drzwi i ścian wokół drzwi. Tak bardzo chce wyjść i być z człowiekiem.

Jeśli nic się nie znajdzie do niedzieli, to Fuga trafi do schroniska... :-(

Zapewniamy karmę, pokrywamy koszty leczenia. Potrzebny tylko ciepły kącik dla tej biednej psiej babinki.

Jeśli znacie jakieś miejsce, gdzie można by było umieścić Fugę, to bardzo proszę o wszelką pomoc.

Posted

Czarnuch z Lublina niebawem bedzie mial dom! Nowa rodzinka zostala wybrana. Panstwo sa ponoc wspaniali - przychodza co dzien w odwiedzinki i opiekuja sie uszakiem jak tylko sie da! :) Oby wiecej takich cudnych ludzi bylo!!!

Posted

missieek napisał(a):
w Olkuszu jest rudy spaniel, poszukiwany chociaz DT

Dziéki, juz go Budrysek dzis zabiera dla mnie. Mój czwarty na utrzymaniu w DT :OOO

Dlugie-uszy, Budrysek porobi fotki tyego czarnego spaniela co zostal w tej mordowni, moze jemu tez uda sié pomóc?

Posted

emilia2280 napisał(a):
Dziéki, juz go Budrysek dzis zabiera dla mnie. Mój czwarty na utrzymaniu w DT :OOO

Dlugie-uszy, Budrysek porobi fotki tyego czarnego spaniela co zostal w tej mordowni, moze jemu tez uda sié pomóc?

Czekam na fotki i bedę rozsyłać.