emilia2280 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 BUDRYSEK napisał(a):w pon lub we wt pojade po ta czekoladke, nie dam rady tam jezdzic i dogladac bo czasowo nie wyrabiam, bede musiala go zabrac...tylko na razie nie mam pomysłu gdzie? wczesniej mieszkał w domu Budrysku, Kastor go wykastruje. nie jest to DT, ale potem sié przyda. Quote
BUDRYSEK Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 emilia2280 napisał(a):Budrysku, Kastor go wykastruje. nie jest to DT, ale potem sié przyda. ok, dzieki, załatwie znizke na kastrację....tylko ja jeszcze nie wiem czy to chłopak czy dziewczyna? Quote
Asia & Ginger Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Byc moze bede miala tymczas dla tej czekoladki z lancucha, ale az pod Warszawa u osoby, ktora ma juz 2 spanielki. Tylko ze psiak nie moze byc agresywny do innych psow i dzieci. Wiecej napisze jaj wroce do domu w niedziele w nocy. Quote
szafra Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Cioteczki, dalej nie mamy DT ani DS dla naszego Bonesa chorego na serce. Siedzi w schronisku. Dzisiaj miała przyjechać Pani, z którą się umawiała Iwona ze schroniska, ale chyba nie przyjechała. On jest starszy i nie daje sobie rady w schronisku. Niedługo może trafić na kojce ogólne na zewnątrz. nawet nie chcę o tym myśleć! http://www.dogomania.pl/threads/220158-Bones-spaniel-chory-na-serce!-Zbieramy-na-DT.-Sprawa-%C5%BCycia-lub-%C5%9Bmierci-! Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 emilia2280 napisał(a):jaki piékny Kevin! Dlugie-uszy podaj go na forum :( Na jakie forum trzeba wrzucić Kevina? Quote
Asia & Ginger Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 (edited) gosia2313 napisał(a):Na jakie forum trzeba wrzucić Kevina? Kevin juz wrzucony na spanielowe, ale podobno nie ma go juz w schronisku, bo ktos go wzial na DT, nie wiem jednak kto, moze jakis wolontariusz. Czekam na razie na wiecej info gdzie psiak przebywa. Edited January 22, 2012 by Asia & Ginger Quote
gosia2313 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Kevin juz wrzucony na spanielowe, ale podobno nie ma go juz w schronisku, bo ktos go wzial na DT, ale nie wiem kto, moze jakis wolontariusz. Czekam na razie na wiecej info gdzie psiak przebywa. Jak to go nie ma? Marta była dzisiaj w schronisku i go widziała, nawet o dziwo na nią zamerdał a nie zawarczał :P A skąd masz to inf, że jest w DT? :O Quote
Asia & Ginger Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 gosia2313 napisał(a):Jak to go nie ma? Marta była dzisiaj w schronisku i go widziała, nawet o dziwo na nią zamerdał a nie zawarczał :P A skąd masz to inf, że jest w DT? :O Hmmm, a to moze mam zle info. Mam je od dziewczyny ze spanielowego, ktora podobno ma kontakt z kims z wolontariuszy. Quote
mar_tika Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Kevin siedzi w schronisku dziś byłam z nim na spacerze .Nie wiem skąd info że pies trafiła n DT? O dziwo Kewin zmienił się o 180 stopni dał do siebie podejść zapiąć się na smycz i wyszłam z nim na spacer:-o. Przypuszczam że jego warczenie i agresja była spowodowana stresem teraz wychodzi z niego ten prawadziwy charakter.Czyli przyjazny i zwariowany cocelek i do tego przystojny ma maxa:eviltong: Niestety Kewin zaczyna mieć dredy ,sierśc zbija mu się w takie kluski(nie znam sie na spanielach dlatego tak piszę),niestety ma też mega sraczkę:/Ale ogólnie jest śliczny:) Quote
paulaa. Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Niestety spaniele trzeba systematycznie czesać, bo zaraz robią się dredy a potem to już tylko golenie.. Co do sraczki, niestety coś o tym wiem, mają strasznie delikatne żołądki, mój też ma często rewolucje niestety. ;) Quote
Soko Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 To fakt. Happy lepsza koopka zawsze wychodzi po suchej karmie. Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Bardzo proszę osoby, które jeszcze nie głosowały na Krakvecie o oddawanie głosów na Klembów. :modla: Różnica jest cały czas minimalna, opiekunka 30 kotów, które nie głodują chce wygrać z 350 psami i 20 kotami, które jeść dostają 2 dni, a później mają 2 dni przerwy. :-( Mi osobiście byłoby wstyd tak postępować, wiedząc że gdzieś zwierzęta przymierają głodem... :shake: Uwaga zmiana: nowy punkt w regulaminie: żeby wziąć udział w ankiecie i żeby głos był ważny trzeba napisać min. 1 post na forum, najprościej w temacie poznajmy się: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 Instrukcja głosowania w Krakvecie: 1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum 2. wciskasz link Rejestracja 3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki. 4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz krótkie zadanie i wciskasz"wyślij" 5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link 6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło 7. piszesz na forum jeden zgodny z regulaminem KrakVet post np. w wątku "Poznajmy się" -> dział "Pomoc dla schronisk" 8. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk" 9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - styczeń 2012” 10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Schronisko dla bezdomnych Zwierząt w Klembowie,i klikasz pod ankietą „wyślij”. Jeśli jesteś już zarejestrowany na Krakvecie to zaczynasz od punktu nr 6! Głosowanie trwa do 31 stycznia! Jeśli nie chce przyjąć głosu, albo pokazuje się napis, że głos oddany, mimo że ktoś nie głosował, proszę spróbować użyć innej przeglądarki (Internet Explorer lub Opera). Quote
Paulina87 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Kopiuję ze strony schroniska w poznaniu PŁEĆ: suczka, po zabiegu sterylizacji- możliwość adopcji od 25 stycznia WIEK: 5 miesięcy CHARAKTER: miła, łagodna i bardzo towarzyska suczka. Potrzebuje długich spacerów i dużego kontaktu z człowiekiem. Quote
szafra Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 No nie wiem - sterylizacja w wieku 5 miesięcy - jeszcze się chyba z tym nie spotkałam. To przecież jeszcze szczeniak jest. Przed pierwszą cieczką chyba się nie sterylizuje... Quote
cockermanka Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Nawet amerykanie wycofują się ze sterylizacji szczeniąt.... Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 szafra napisał(a):No nie wiem - sterylizacja w wieku 5 miesięcy - jeszcze się chyba z tym nie spotkałam. To przecież jeszcze szczeniak jest. Przed pierwszą cieczką chyba się nie sterylizuje... cockermanka napisał(a):Nawet amerykanie wycofują się ze sterylizacji szczeniąt.... Też nie popieram wczesnej sterylizacji. :shake: Suńka śliczna jest, taka jaśniutka. :loveu: Ale wydaje mi się, że może być jednak starsza. Spora się wydaje, chyba że zdjęcie przekłamuje. No i nie ma tego szczenięcego puszystego włosa. :roll: Quote
cockermanka Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Z tego zdjęcia rzeczywiście trudno wywnioskować w jakim jest wieku... Quote
werbena520 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='Paulina87']Kopiuję ze strony schroniska w poznaniu PŁEĆ: suczka, po zabiegu sterylizacji- możliwość adopcji od 25 stycznia WIEK: 5 miesięcy CHARAKTER: miła, łagodna i bardzo towarzyska suczka. Potrzebuje długich spacerów i dużego kontaktu z człowiekiem....:evil_lol: sterylizują...sterylizują..Też uważam,że psiak powinien być wysterlizowany po okresie dojrzewania/min po pierwszej cieczce/.Niestety takich jak my jest jeszcze za mało...przez co cierpią psiaki.Koteczki sterylizują jeszcze wcześniej/w ok 3 mies życia/.Te niehodowlane,nakolankowe renomowane Hodowle opuszczają kastrowane.W ten sposób hamowane jest roznoszenie materiału genetycznego...i kociaki nie dostają się do pseuduchów.. Quote
paniMysza Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 dziewczyny, dostałam info o spanielu z poznania (6 miesiecy), który szuka domu. jesli któraś z was chciałaby pomóc, prosze o info na pw. szczegółów nie znam, chciałabym podac pani, ktora sie ze mna kontaktowała nr do kogos, kto siedzi w spanielowych adopcjach. dziekuję:) Quote
antiocha Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Nie mam za wielu informacji, ale myślę że w razie potrzeby jestem w stanie więcej wyciągnąć. U nas na forum też wrzucę, ale zawsze lepiej jak miłośnicy rasy to obejrzą... Proszę o pomoc chociaż w rozsyłaniu wydarzenia. Pewnie przydadzą się też jakieś ogłoszenia. Generalnie osoba, która założyła wątek i DT psa, nie do końca są obeznanie w sprawach adopcyjnych itd dlatego bardzo proszę kogoś z Was o pomoc w tej sprawie http://www.facebook.com/profile.php?id=1067682079#!/events/136393689813844/?notif_t=event_name_change Quote
Asia & Ginger Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='paniMysza']dziewczyny, dostałam info o spanielu z poznania (6 miesiecy), który szuka domu. jesli któraś z was chciałaby pomóc, prosze o info na pw. szczegółów nie znam, chciałabym podac pani, ktora sie ze mna kontaktowała nr do kogos, kto siedzi w spanielowych adopcjach. dziekuję:) PaniMyszo proszę o namiary. W tej chwili BeaBono ma u siebie na tymczasie szczeniaka spanielka (drugi już poszedł do domku) i jest bardzo duże zainteresowanie, może przy okazji i tego udałoby się wyadoptować. :cool3: [quote name='antiocha']Nie mam za wielu informacji, ale myślę że w razie potrzeby jestem w stanie więcej wyciągnąć. U nas na forum też wrzucę, ale zawsze lepiej jak miłośnicy rasy to obejrzą... Proszę o pomoc chociaż w rozsyłaniu wydarzenia. Pewnie przydadzą się też jakieś ogłoszenia. Generalnie osoba, która założyła wątek i DT psa, nie do końca są obeznanie w sprawach adopcyjnych itd dlatego bardzo proszę kogoś z Was o pomoc w tej sprawie http://www.facebook.com/profile.php?id=1067682079#!/events/136393689813844/?notif_t=event_name_change Dołączyłam i udostępniłam. Wieczorem powrzucam na fora spanielowe. Musi się coś dla niego znaleźć! Quote
gosia2313 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 W Sosnowcu jakiś wysyp spanieli O.o W ciągu dwóch miesięcy to już chyba 4-ty ;| A właściwie to suczka. Oddana przez właścicieli, ma na imię Pusia. Urodziło im się dziecko i ona podobno mu zabiera, czy gryzie zabawki (ciekawe..) No w każdym razie pies wylądował w schronisku :| Właściciele nie wysterylizowali Pusi, ani nawet chyba jej nie szczepili ;| ma około 1,5 roku. Można się kontaktować ze mną: 721-035-215 ( po 15) igemelli@o2.pl Quote
Owieczka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Przepraszam za offa... A przy okazji zaprosze po Żywe rybki i ślimaczki do akwarium !!! BAZAREK http://www.dogomania.pl/threads/2217...niakow-do-1.02 Quote
emilia2280 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Boze, jaka piékna Pusia... Wysterylizujá já przed adopcjá czy pomóc? Quote
Recommended Posts