Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martaipieski napisał(a):

A-959 spaniel 5 lat pies super zero agresji spokojny grzeczny usłuchany zero problemów toleruje pieski jest wykastrowany i zaszczepiony

w pile
kontakt: Marta 668-432-511 e-mail: adoptujzwierzaka@wp.pl
Więcej zdjęć:
http://imageshack.us/g/818/dsc03833s.jpg/

wczoraj napisali do mnie Państwo ze Śląska że to prawdopodobnie ich pies znalezli moje ogłoszenie na tablica.pl , dzisiaj po 8:00 byli już w schronisku psiak nie chciał wyjść z budy ale na widok właściciela wybiegł, wszyscy bardzo się ucieszyli i popłakali ze szczęścia, pies zaginął im w czerwcu w okolicy Trzcianki, szukali go robili ogłoszenia niestety bez odzewu.....pies w schronisku jest od miesiąca, jego losy od czerwca do listopada nie są znane, może ktoś sie nim zaopiekował....

Nie wiem jak ja to zrobiłam, że nie doczytałam tej informacji na końcu.
Ale to najwspanialsza wiadomość pod słońcem! :multi:
Aż mi się oczka spociły...

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xmartix']zapraszam na wątek złotej 4 m-cznej spanielki.. nie za miłej i przyjemnej już w takim wieku :(
http://www.dogomania.pl/threads/219503-spanielka-Tequila-nie-taki-do-ko%C5%84ca-s%C5%82odki-szczeniaczek-co-dalej
Marta nie wyrokujmy jeszcze, bo tak naprawdę nie wiadomo, czy to ze strachu, czy to jakieś przejawy agresji. To jeszcze maluch, a już kilka razy zmieniała miejsce zamieszkania, nie omineło ja też schronisko. Może to być dla niej po prostu za wiele. Poczekajmy z diagnozą. ;-)

Posted

Pilna sprawa!
Miot 9 szczeniaków spanieli trafił dzisiaj do schronu, gdzie panuje parwo. Trzeba szczeniaki pilnie zabrać. Dziewczyna, która do mnie dzwoniła w tej sprawie może je dowieźć gdzie będzie trzeba.
Do szczeniaków zostanie dowieziona również surowica na parwo.
Jakbyście miały jakiś pomysł to proszę dzwońcie do mnie: 667 42 88 61.

Posted

Szukamy domku dla 6 miesięcznej Wednesday w typie spaniela:

Info:
Gdzie jest: Potoczek, pod Krasnobrodem - 20km od Zamościa
waga: 5.5kg
Odrobaczona: 1 dawka
odpchlona: tak
szczepienia: nie
inne psy: tak ( duże, małe, psy, suki - lubi wszystkie ale jest trochę nieufna)
koty: tak
szuka: DT / DS - najlepiej pilnie, ale nic na siłę; Tylko do dobrego, kochającego domku.
wątek: http://www.dogomania.pl/threads/219541-Zamo%C5%9B%C4%87-6mies.-Wednesday-w-typie-spaniela-wyrzucona-z-samochodu-PILNIE-szuka-DT-DS?p=18231413#post18231413
kontakt: wątek, PW lub otherica [@] gmail.com

Posted

Soko napisał(a):
A dzieci? Coś wiadomo, jaka jest ogólnie - spokojna, tolerancyjna?

Jeśli pytasz o małą, czarną Wednesday (bo tak została nazwana :)) to napisz na wątku. Z tego co napisała Erica to:
"Boi się chłopców w wieku 8-12 lat. Na dziewczynki nie reaguje."

Posted

Dwa czekoladowe spanielki, starszy i młodszy - JASTRZĘBIE ZDRÓJ

Potrzebny tymczas dla młodszego spanielka po operacji, która będzie w środę.

Kopiuję z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/171985-Schronisko-dla-psów-w-Jastrzebiu-Zdroju./page487

15.12.2011:
"Na spacerku był dziś młodszy spaniel. Fajne kochane psisko, ale kuleje na tylną łapkę. Złamana nie jest, ale może zwichnięta."

19.12.2011:
"W środę dwa psy jadą na operację, w tym młodszy spaniel. Potrącił go samochód. Ma wybitą kość udową ze stawu.
Potrzebny dla niego chociaż tymczas. Pies nie będzie miał podobno gipsu, tylko będzie podrutowany. Wskazane jest żeby miał sterylne warunki, a w schronisku sami wiecie. Kto przygarnie psa po zabiegu? To piękny, młody spaniel, naprawdę warto się poświęcić."

"Widziałam oba psiaki u weta. Spaniel ma chyba połamaną miednicę."

"Ja nie umiem tak precyzyjnie określić wieku po zębach. Starszy powiedzmy około 6-7 lat, młodszy góra 4, ale to tak pi razy oko."

Najświeższe info:
"Trafiły do schroniska przywiezione przez hycla z interwencji. Najpierw starszy, potem za kilka dni młodszy. Oba potracone najprawdopodobniej przez samochód. Starszy był tylko leciutko poobijany, młodszemu wyskoczyła kość udowa z panewki stawu biodrowego. Oba psy bardzo spokojne, przerażone schroniskiem. Młodszy bardziej płaczliwy, starszy cichutki i zrezygnowany. Na siebie reagowały bardzo przyjaźnie, widać po zdjęciach, nawet powiedziała bym podejrzanie przyjaźnie. Tak jakby się znały. Szczególnie młodszy wywijał ogonkiem na widok starszego."

Kontakt w sprawie adopcji:
Monika55
tel. 507 176 898
email: papaj5@poczta.onet.pl

Shanti
tel. 519 058 615 (nie zawsze mogę odebrać, proszę o cierpliwość)
email: schronisko.jastrzebie@onet.pl

Młodszy spanielek:

http://img834.imageshack.us/img834/2993/dscf6338p.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/379515_292629714106979_186764528026832_788270_1922348878_n.jpg

Starszy spanielek:

http://img51.imageshack.us/img51/4625/dscf6379z.jpg

I oba razem:

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408886_292586634111287_186764528026832_788078_1361217350_n.jpg

Posted

Pilnie poszukiwany nowy domek lub tymczas - RZESZÓW

Zadzwoniła do mnie dzisiaj pewna Pani, która pomaga szukać domu dla 4-letniego złotego cocker spanielka.

Psiak szuka domu ponieważ wydarzyła się przykra historia. Właścicielka spaniela (starsza pani zreszą) miała psa dalmatyńczyka, postanowiła dokupić do kompletu drugiego psa spaniela, pomijam, że rasy wprost "idealne" dla starszej osoby. Psiaki niestety nie polubiły się i czasem się ścierały. Pewnego razu gdy się tak starły dosyć ostro, dalmat chwycił mocno spaniela za ucho. Pani chciała psiaki rozdzielić, wsadziła rękę między psy i stało się... spaniel w amoku ją ugryzł i to dosyć mocno. Pewnie myślał, że gryzie dalmata. Niestety pani miała złamany jeden palec i zakładane szwy.

Pani bardzo się przestraszyła, a że ma duże kłopoty z sercem, więc rodzina postanowiła, że z psem trzeba coś zrobić, a najlepiej uśpić. Przyjechał syn i zaczął bić psa. Córka tej pani widząc to, zabrała psa do siebie, bo było jej go szkoda, znała go dobrze i bardzo lubiła.

Niestety po tym zajściu ta córka również nie potrafi nie bać się spanielka. Poza tym ma w domu roczne dziecko. Spaniel nie jest agresywny do dziecka, które potrafiło nawet za uszy wyciągać go spod stołu. Niestety psiakowi zdarza się pilnować przedmiotów (buty, szalik, zabawki dziecka), powarkuje wtedy, ale nikogo nie ugryzł. Mimo wszystko pani boi się o dziecko, co jest zrozumiałe, bo pies pilnujacy zasobów nie nadaje się do domu z takimi maleńkimi dziećmi.

W środę przyjdzie do nich behawiorysta ocenić zachowanie psiaka.

Poszukujemy nowego domu dla tego psiaka. Psiak jest bardzo ładny (czekam na zdjęcia), sympatyczny i pani córka naprawdę go lubi, dlatego nie chce go usypiać. Do tej pory mieszkał w domu z ogrodem, teraz jest w bloku.

Z informacji, które uzyskałam wynika, że psiak nadawałby się do domu, gdzie nie ma maleńkich dzieci, nie jest kłopotliwym psem, spokojnie można sobie z nim poradzić. Toleruje koty, z dalmatem się nie dogadał, ale nie wiem na razie, czy ogólnie nie lubi psów, czy tylko tego konkretnego. Dopytam jeszcze o to.

Psiak jest w Rzeszowie.

Poszukiwany pilnie nowy domek lub tymczas!

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Wspaniale! Prześliczna jest ta czekoladka i taka delikatna się wydaje. :loveu:

A wiesz może do jakiego domku trafi i gdzie?

Wczoraj małą zabierałam z Trzcianki bo ze schroniska wpile tam ja dowieżli ( so szpitalika) żebyśmy nie musiały nadrabiać km. suczka potwornie wystraszona, histeryzowała, chciała gryźć piszczała nie dała sie dotknąć, ale jak wyszłam znią w końcu na dwór zrobiła sie pewniejsza o dziwo wskoczyła sama do auta przytulała sie nawet, zawiozłam ja do Magda79 a ona powiozła ja dalej do nowego domku, suczka juz po 15 minutach była zupełnie innym psem obie byłysmy w szoku, zaczeła biegac zapraszac do zabawy, ogonek uniesiony nie przestawał merdać SZOK:)
dzis Magda miała tel od nowej właścicielki Państwo dziekowali za tak wspaniałą sunie, przeszła ich wyobrażenia i oczekiwania, mówią że jest cudna i kochana sa bardzo szczęśliwy a sunia to pieszczoszka i przylepka, nie wiedziałam że pies może się w przeciagu 15minut zmienić o 180stopni!!

Drugie dobre wieści dostałam foteczki spaniela ktory po pół roku odnalazł właścicieli dzieki ogłoszeniu na tablicy ze szuka domu:)