kasumi Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Ja też się tym zasugerowałam i wpisałam w tytule wątku na spanielowym Katowice, ale już zmieniam. Miałam dzisiaj telefon od Pani ze Śląska, która chce adoptować spanielka (ma czarnego spanielka wykastrowanego) i szuka mu towarzysza, obojętnie czy suni czy psa. Poprosiłam, żeby zadzwoniła do Katowic, ale tam powiedziano jej, że nie ma już takiego spaniela (niedawno była spanielka od starszej pani, oddana bo pani nie mogła się już opiekować). Zaraz zadzwonię do tej Pani i powiem, że to jednak chodzi o Sosnowiec. :lol: ja mam spaniela czarnego podpalanego :) 1,5 roku, samiec wykastrowany zaraz jeszcze raz wstawię zdjęcia, bo nam wywaliło z albumu :/ EDIT: przed chwilą doczytałam, że już prawie znalazła :) Quote
Asia & Ginger Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Magdagdynia napisał(a):czy podałyscie Pawlowi, ktory szukal spanielka forum spanielkowe? Szczerze powiem, że nie jestem pewna już, tyle się ostatnio dzieje, spanieli masa przybyła, że już nie wyrabiam. Paweł gdybyśmy jednak nie podały wcześniej, to podaję teraz: www.cockerspaniel.webd.pl Zapraszam. ;) Quote
gosia2313 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Wiecie co nie wiem czy ta Pani która dzwoniła do mnie to ta sama o której ostrzegała tu kilka postów wyżej jakaś dziewczyna. Ona napisała mi adres tej Pani, a ta która do mnie dzwoniła powiedziała, że mieszka blisko schroniska. No a od tej podejrzanej jest dość daleko do schronu .... No ale cóż, jak będę w środę to sprawdzę czy Jacky wciąż jest w schronie, jak nie to spiszę sobie kto go zabrał i sprawdzę, albo poproszę kogoś zmotoryzowanego. Quote
kasumi Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 http://www.morusek.pl/ogloszenie/60658/Cocker-spaniel/ Quote
Asia & Ginger Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 gosia2313 napisał(a):Wiecie co nie wiem czy ta Pani która dzwoniła do mnie to ta sama o której ostrzegała tu kilka postów wyżej jakaś dziewczyna. Ona napisała mi adres tej Pani, a ta która do mnie dzwoniła powiedziała, że mieszka blisko schroniska. No a od tej podejrzanej jest dość daleko do schronu .... No ale cóż, jak będę w środę to sprawdzę czy Jacky wciąż jest w schronie, jak nie to spiszę sobie kto go zabrał i sprawdzę, albo poproszę kogoś zmotoryzowanego. A masz może maila tej pani, przed którą ktoś ostrzegał? Ja mam maila tej pani, która do nas obu dzwoniła i nie kojarzę tego maila, ani numeru telefonu. kasumi napisał(a):http://www.morusek.pl/ogloszenie/60658/Cocker-spaniel/ Dzięki za linka. Napisałam maila do tej osoby. ;) Quote
gosia2313 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Asia & Ginger napisał(a):A masz może maila tej pani, przed którą ktoś ostrzegał? Ja mam maila tej pani, która do nas obu dzwoniła i nie kojarzę tego maila, ani numeru telefonu. Dzięki za linka. Napisałam maila do tej osoby. ;) na 90% to jest inna pani. Oddzwoniła mi już, nie odbierała bo odsypiała nockę. Przesłała mi adres sms-em i po 23 pojadę do niej na wizytę. Quote
Asia & Ginger Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 gosia2313 napisał(a):na 90% to jest inna pani. Oddzwoniła mi już, nie odbierała bo odsypiała nockę. Przesłała mi adres sms-em i po 23 pojadę do niej na wizytę. Super, w takim razie czekam na wynik wizyty. :p Quote
Molli Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Schronisko w Przyborówku k.Poznania - potrzebna pomoc w szukaniu domów dla psów !!! Walentynka ma ok. 2 lata. Zgadza się ze wszystkimi psami i sukami. Przyjazna w kontaktach z ludźmi. Czeka na odpowiedzialny dom. sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak Spanielek Kołtunek ma ok. 7 lat.Został odebrany właścicielowi, jako potwornie zaniedbany pies. Mieszkał w skandalicznych warunkach utrzymania. Został doprowadzony do porządku przez psiego fryzjera, mieszka w przytulisku. Jest zgodnym pieskiem, bardzo miłym, choć o 'spanielim charakterze'. Uwielbia spacery, świetnie dogaduje się ze starszymi dziećmi. sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak Daisy ma ok. 3 lat. Przybyła do schroniska z łatką "agresywna". Okazało się, że po prostu ze strachu reaguje warczeniem. Szuka odpowiedzialnego domu, ludzi, którzy znają spanielkowy charakter. Miejmy nadzieję, że nie spędzi całego życia w schronisku. A całe życie przed nią, jest młodą suczką. Nie nadaje się do małych dzieci, jednak do wszystkich jest nastawiona pozytywnie. Cieszy się na widok ludzi, jest wesoła. sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak Kontakt: [FONT=Times New Roman]535-567-844 [/FONT] [FONT=Times New Roman]weronisia1110@wp.pl[/FONT] Quote
Fundacja Medor Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 a o niej wiecie http://www.facebook.com/profile.php?id=1155236784#!/event.php?eid=181499235240442 Quote
gosia2313 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 tayga napisał(a):W Gubinie została porzucona sunia, właściciele na stałe wyjechali do Anglii. Psinka jest zdezorientowana, biega po ulicy, ale blisko domu. http://www.dogomania.pl/threads/209793-Trzy-porzucone-suczki-spanielka-i-2-kundelki-jedna-w-ciąży-proszą-o-pomoc to ten sam o którym piszesz Fundacjo Medor ; ) Quote
Asia & Ginger Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 kasumi napisał(a):http://img835.imageshack.us/img835/6774/dsc00177dk.jpg już w DS z adopcji schroniskowej :) Super! Mam nadzieję, że trafił dodobrego domku. :kciuki: :kciuki: Fundacja Medor napisał(a):a o niej wiecie http://www.facebook.com/profile.php?id=1155236784#!/event.php?eid=181499235240442 Tak wiemy, to wydarzenie zrobiła Cockermaniaczka. ;) Quote
Molli Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Asia & Ginger napisał(a):A Kołtunek nie był czasami adoptowany? Wiesz co, nie wiem. Ja rzadko bywam w schronisku. Ostatnio byłam w sobotę, biegał czarny spanielek - myślałam, że to był ten Kołtunek... Chociaż jak chwilkę pomyślę, to wydaje mi się, że ten którego widziałam nie miał siwej mordki... Może to jest jakiś nowy spaniel. Jak tylko się dowiem, to napiszę czy to jest nowy pies czy Kołtunek :) Quote
Cocker_The_Best Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 http://tablica.pl/oferta/dorosle-zuki-i-pies-ID9CBJ.html co to ma być? pewnie jakaś pseudo:( Quote
Cocker_The_Best Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 http://tablica.pl/oferta/dorosle-suki-ID9Czf.html http://tablica.pl/oferta/piekne-dorosle-beagle-ID9vHj.html ?? I ten tekst na dole....o matko...narodziło się trochę to jeszcze się suki sprzeda, co za człowiek i co jak nie sprzeda tych rasowych psów z czystej linii hodowlanej to co zrobi? ;( kto wie w jakim one są stanie ta cocker-ka ruda to ma masakrę na uszach jak można dopuścić do czegoś takiego....maszynki do rodzenia szczeniaków. Quote
werbena520 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 :angryy: produkcja na całego...Niestety pełno jeszcze takich co nie poddają się ewolucji:diabloti: Quote
Asia & Ginger Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Molli napisał(a):Wiesz co, nie wiem. Ja rzadko bywam w schronisku. Ostatnio byłam w sobotę, biegał czarny spanielek - myślałam, że to był ten Kołtunek... Chociaż jak chwilkę pomyślę, to wydaje mi się, że ten którego widziałam nie miał siwej mordki... Może to jest jakiś nowy spaniel. Jak tylko się dowiem, to napiszę czy to jest nowy pies czy Kołtunek :) Mogło mi się też pomylić ze Śpiochem: http://uwandy.schronisko.net/znalazly-id-60286.html Dopytaj proszę jak będziesz w schronisku. ;) Quote
Drzagodha Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 U nas w schronisku jest taka sunia. Jest młodą, z tego co pamiętam ok. roczną suczką. Trafiła do nas, bo... Nie pilnowała posesji :angryy: Jest łagodna, ale jak jej ktoś za skórę zajdzie (np. jakieś dziecko, które nie rozumie, że piesek musi odpocząć i nie ciąga się go za uszy), to logiczne, że ugryzie. Bardzo lgnie do ludzi, nie przepada za kojcem. Załatwia się na dworze. Później założę jej wątek. Quote
Figanna Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 ale ślicznota !! Drzagodha napisał(a):U nas w schronisku jest taka sunia. Jest młodą, z tego co pamiętam ok. roczną suczką. Trafiła do nas, bo... Nie pilnowała posesji :angryy: Jest łagodna, ale jak jej ktoś za skórę zajdzie (np. jakieś dziecko, które nie rozumie, że piesek musi odpocząć i nie ciąga się go za uszy), to logiczne, że ugryzie. Bardzo lgnie do ludzi, nie przepada za kojcem. Załatwia się na dworze. Później założę jej wątek. Quote
Rumi. Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 przepiękna sunia, i do pilnowania posesji... gotuje się we mnie.... Quote
Asia & Ginger Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Spaniel do pilnowania posesji? Genialny pomysł... :angryy: Suńka jest śliczna, ale przydałby się jej fryzjer, trzeba by było zrobić porządek z tymi kłaczkami na pysiu. Wrzucę małą na forum spanielowe. Jak założysz wątek, podaj tutaj linka. ;) Quote
ewes Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Spaniel do pilnowania posesji? Genialny pomysł... :angryy: ja jeżdżę na wieś i tam też jest spaniel, który "pilnuje" i to na łańcuchu :placz:, a na łańcuchu to nawet nie ma jak pilnować :shake: Quote
emilia2280 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Spaniel do pilnowania posesji? Genialny pomysł... :angryy: Suńka jest śliczna, ale przydałby się jej fryzjer, trzeba by było zrobić porządek z tymi kłaczkami na pysiu. Wrzucę małą na forum spanielowe. Jak założysz wątek, podaj tutaj linka. ;) przepiékne ma te wásiska. ja mojej specjalnie hodujé takie malutkie zakrécone wásiki ;ppp ewes napisał(a):ja jeżdżę na wieś i tam też jest spaniel, który "pilnuje" i to na łańcuchu :placz:, a na łańcuchu to nawet nie ma jak pilnować :shake: na lancuchu???? zrób mu fotki i zalóz tez wátek! Quote
ewes Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 nie wiem czy to coś da, ludzie na pewno psa nie oddadzą nie są to, że tak brzydko powiem tacy typowi "wieśnicy", ale ich podejście do psów na pewno takie jest. ale jak tam będę zdjęcia mogę zrobić i wam pokazać. Jeśli mi się oczywiście uda... bo dom jest ogrodzony. Quote
Recommended Posts