kasumi Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 greatmadwomen napisał(a):ah to może to: "która trafiła do nas bardzo zaniedbana, zapchlona, ze zmianami skórnymi" i że jest nadal leczona, nie napisali że wyleczona :) aaaaa, no tak...ja jestem wykończona po 2 dniach stresu...tymczas miał 7 ataków padaczki....masakra, nie życzę nikomu.... Quote
Rumi. Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 kasumi napisał(a):aaaaa, no tak...ja jestem wykończona po 2 dniach stresu...tymczas miał 7 ataków padaczki....masakra, nie życzę nikomu.... współczuję... teraz jest gorąco to psiaki padaczkowe mają własnie więcej ataków :( spoko ja się wracałam do opisu aby znaleźć czy nie było pisane o tych wyłysieniach :) Quote
Pawel_Y Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 kasumi napisał(a):aaaaa, no tak...ja jestem wykończona po 2 dniach stresu...tymczas miał 7 ataków padaczki....masakra, nie życzę nikomu.... Biedna psinka! A jak masz ustawione leczenie? Jak dla mnie to coś jest nie tak. Pogoda pogodą ale 7 ataków to dużo, co? Pamiętaj, że jeden po drugim ataku może się skończyć stanem padaczkowym a to może doprowadzić do ... Czy ta psinka dostaje jakieś leczenie? Od jak dawna to ma? Jak wygląda napad? Jak często je ma? Quote
Pawel_Y Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='Fundacja Medor'] numer: 90 numer chip: 967000009243132 imię: Juleczka płeć: suka wiek: ok. 1 roku wielkość: srednia rasa: cocker spaniel data przyjęcia: 2011-06-06 kwarantanna do 2011-06-20 przebywa w boksie: gabinet opis: Juleczka to drobniutka, przeurocza cocker spanielka, która trafiła do nas bardzo zaniedbana, zapchlona, ze zmianami skórnymi i ropomaciczem. Sunia jest leczona, czuje się coraz lepiej i wkrótce będzie zupełnie zdrowa. Juleczka to przemiła istotka, jest bardzo przyjacielska, kocha ludzi, to delikatna, wesoła psinka. Sunia jest już wysterylizowana. Po kwarantannie polecamy do adopcji. SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42 Śliczna jesteś! Quote
Magdagdynia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 cocker spaniel angielski suczka dorosła maści czekoladowej oddam w dobre ręce najlepiej do domu z podwórkiem gdyż sunia całe życie mieszkała na podwórku.jeżeli chodzi o charakter to jest raczej ugodowa z innymi zwierzętami.je i suchą karmę gotowane jedzenie jak i surowe mięso.jest 100 procent czysta w rasie.więcej info 515-270-434.zdjęcia autentyczne zrobione 28-042011r http://allegro.pl/cocker-spaniel-suczka-dorosla-oddam-w-dobre-rece-i1668314585.html nei wiem czy bylo... jak cos to skasuje Quote
Pawel_Y Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Pawel_Y napisał(a):Śliczna jesteś! Dzwoniłem dziś ale w schronisku sami byli zdziwieni, że sunia jest do adopcji. Powiedziano mi, że na razie jest chora. Niestety nie udało mi się ustalić na co i jakie jest rokowanie. Brak informacji. Kurcze, jest XXI wiek chorby skórne są w większości do zaleczenia! (no prawie wszystkie). Pchły czy świerzb na pewno tak... Tak sobie myślę, że gdyby w Polsce była sprawniejsza informacja o psiakach to schroniska nie pękały by w szwach. Quote
Eden Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 http://allegro.pl/cocker-spaniel-suczka-dorosla-oddam-w-dobre-rece-i1668314585.html O matko jaka zaniedbana :-( Quote
Cockermaniaczka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 chorego psa nie wyda schron...Nie ma nawet takiej opcji zazwyczaj. Wiec pewnie dlatego byli zdziwieni ze suka jest adopcyjna Quote
Pawel_Y Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):chorego psa nie wyda schron...Nie ma nawet takiej opcji zazwyczaj. Wiec pewnie dlatego byli zdziwieni ze suka jest adopcyjna wiem, ale pojawiło się ogłoszenie a ja pytałem o perspektywy adopcji po wyleczeniu Quote
gosia2313 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 NOWY SPANIEL ANGIELSKI DO ADOPCJI !!! Psiak czarnej maści. Ma na imię Jacky (Dżaki). Ma 5 lat. Do schroniska został oddany przez starszą właścicielkę, która nie radzi sobie już z opieką nad nim. Psiak jest bardzo przyjazny w stosunku do ludzi, nie wykazuje agresji. Miły, przyjacielski. Niewiele o nim wiadomo, ponieważ przebywa/przebywał na kwarantannie. Jesli tylko będzie ktoś chętny do adopcji psiaka to podaję kontakt - można się umówić, przyjechać i obejrzeć go na żywo, zobaczyć jaki jest : ) Serdecznie zapraszam do poznania Jacky'ego . Kilka zdjęć : Kontakt : Gosia tel. 721 -035 -215 E-mail : igemelli@o2.pl Quote
Asia & Ginger Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Jacky jest przepiękny! :loveu: Szkoda, że nie mam kolejnego domku czekającego na spanielka. :-? Wrzucam go na spanielowe. Quote
gosia2313 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Jacky jest przepiękny! :loveu: Szkoda, że nie mam kolejnego domku czekającego na spanielka. :-? Wrzucam go na spanielowe.] Dzieki ;) Mam nadzieję, że jakiś miłośnik rasy się zgłosi w jego sprawie ; ) Quote
Cockermaniaczka Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 szkoda ze u was tych kastracji nie robia;/ pies piekny...oby nie trafil na kogos"madrzejszego inaczej" Quote
tayga Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 W Gubinie została porzucona sunia, właściciele na stałe wyjechali do Anglii. Psinka jest zdezorientowana, biega po ulicy, ale blisko domu. http://www.dogomania.pl/threads/209793-Trzy-porzucone-suczki-spanielka-i-2-kundelki-jedna-w-ciąży-proszą-o-pomoc Quote
gosia2313 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):szkoda ze u was tych kastracji nie robia;/ pies piekny...oby nie trafil na kogos"madrzejszego inaczej" Ale u was to znaczy gdzie? Jeśli chodzi o Jacky'ego to powinien być wykastrowany już. Nie pisałam, bo opis skopiowałam z innego miejsca. Psy są zawsze kastrowane, zaraz po przyjściu praktyczne. Tylko suk się nie sterylizację, bo nie mają potem gdzie dojść do siebie, a z kastracją jest łatwiej ; ) Tak więc na 90% Jacky jest wykastrowany ;)) Quote
Cockermaniaczka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 myslalam ze pies jest w katowicach,zasugerowalam sie chyba twoim profilem hehe. No to dobrze ze bez jajec chlopak:) Quote
Fundacja Medor Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 http://allegro.pl/cocker-spaniel-suczka-dorosla-oddam-w-dobre-rece-i1668314585.html no strasznie zaniedbana kurcze nie da się nic zrobic Quote
gosia2313 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):myslalam ze pies jest w katowicach,zasugerowalam sie chyba twoim profilem hehe. No to dobrze ze bez jajec chlopak:) psiak jest z S-ca. Mam nadzieję, że znajdzie domek !!! Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Fundacja Medor napisał(a):http://allegro.pl/cocker-spaniel-suczka-dorosla-oddam-w-dobre-rece-i1668314585.html no strasznie zaniedbana kurcze nie da się nic zrobic adoptujcie já z tego ogloszenia jesli jeszcze jest a ja zaplace za jej sterylizacjé. Quote
Rumi. Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 emilia2280 napisał(a):adoptujcie já z tego ogloszenia jesli jeszcze jest a ja zaplace za jej sterylizacjé. tylko kto ją weźmie na DT nawet, to jest podstawowy problem Quote
Cockermaniaczka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 szukamy szukamy... Ktos sie na pewno zgodzi,zobaczycie!:) Quote
Asia & Ginger Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 gosia2313 napisał(a):Ale u was to znaczy gdzie? Jeśli chodzi o Jacky'ego to powinien być wykastrowany już. Nie pisałam, bo opis skopiowałam z innego miejsca. Psy są zawsze kastrowane, zaraz po przyjściu praktyczne. Tylko suk się nie sterylizację, bo nie mają potem gdzie dojść do siebie, a z kastracją jest łatwiej ; ) Tak więc na 90% Jacky jest wykastrowany ;)) Cockermaniaczka napisał(a):myslalam ze pies jest w katowicach,zasugerowalam sie chyba twoim profilem hehe. No to dobrze ze bez jajec chlopak:) Ja też się tym zasugerowałam i wpisałam w tytule wątku na spanielowym Katowice, ale już zmieniam. Miałam dzisiaj telefon od Pani ze Śląska, która chce adoptować spanielka (ma czarnego spanielka wykastrowanego) i szuka mu towarzysza, obojętnie czy suni czy psa. Poprosiłam, żeby zadzwoniła do Katowic, ale tam powiedziano jej, że nie ma już takiego spaniela (niedawno była spanielka od starszej pani, oddana bo pani nie mogła się już opiekować). Zaraz zadzwonię do tej Pani i powiem, że to jednak chodzi o Sosnowiec. :lol: Quote
gosia2313 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Ja też się tym zasugerowałam i wpisałam w tytule wątku na spanielowym Katowice, ale już zmieniam. Miałam dzisiaj telefon od Pani ze Śląska, która chce adoptować spanielka (ma czarnego spanielka wykastrowanego) i szuka mu towarzysza, obojętnie czy suni czy psa. Poprosiłam, żeby zadzwoniła do Katowic, ale tam powiedziano jej, że nie ma już takiego spaniela (niedawno była spanielka od starszej pani, oddana bo pani nie mogła się już opiekować). Zaraz zadzwonię do tej Pani i powiem, że to jednak chodzi o Sosnowiec. :lol: SUPER ! Właśnie przed zajrzeniem tutaj ta Pani do mnie dzwoniła ; ) Spaniel jeszcze w schronisku jest, ale w środę rano jeszcze muszę się upewnić, czy będzie. W środę Pani ma przyjechać z synem, a w sobotę ( jeśli się spodoba) ze swoim spanielem zobaczyć czy się polubią ; )) Jacky był oddany przez starszą panią, która sobie nie radziła z nim, facet ze schronu powiedział, że pies był niesforny, ale nie wiem czy normalnie chciał się bawić itp. jak to pies, a ona po prostu ze względu na wiek nie dała sobie rady. jeszcze powiem Pani o warunkach adopcji ( umowa, wizyta przed i po adopcyjna) Pani dzisiaj jeszcze pójdzie do schronu zarezerwować spanielka ;)) ( mam nadzieję, że dadzą jej taką możliwość) Quote
Magdagdynia Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 czy podałyscie Pawlowi, ktory szukal spanielka forum spanielkowe? Quote
Recommended Posts