Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam kilka pytań... Czy baton lubi dzieci??:smilecol: Czy mógł by mieszkać w bloku??? Czy ciągnie na smyczy??:painting: Czy na przykład dzieciak w wieku np. 9 lat dałby sobie z nim rade?? A i jeszcze jedno: Czy na przykład 200-500 km. w aucie nie było by dla niego trudne do wytrzymania?? Proszę o odpowiedzi bo te pytania mogą mi się przydać w szukaniu domku :)

Posted

nigdy nie sptkałam się z jego strony z agresją, co do dzieci nie jestem w stanie tego sprawdzic ale osobiście obstawiam, nie ma w tym psie ani grama agresji. Na smyczy - nie wiem, muszę go zabrać na spacer. W aucie już wiele psiaków było wiezionych w dalekie trasy i mamy doświadczenie :) Na ponad dwadzieścia psów, wszystkie dotarly do celu i tylko dwa razy były wymioty więc źle nie jest :D
Blok - sama nie wiem, Baton może nie znać schodów, mój Gutek chociaż ma wszystkie łapki musiał nauczyc się po nich chodzić. Baton świetnie daje sobie radę ale schody - sama nie wiem ...

Posted

Pewnie tak, tylko tak jak wcześniej pisałam możliwe, że nie umie ich pokonać bo ich nie zna. Widziałam naprawdę sporo psów ze schroniska, które nie potrafiły wejść na stopień bo bały się. Baton jest duży i wleczenie go w razie czego to kiepski pomysł. Nie wiemy też jak reaguje na klatkę, pomieszczenia zamknięte. Nie napiszę Ci, że schody, klatka to nie jest problem bo nie wiem tego i sprawdzić też nie mam jak. To okazałoby się dopiero w tzw. praniu.

Odrobina cierpliwości w stosunku do niego i napewno da się wszystko. Osobiście chciałabym aby miał ogród, rozumiesz mnie pewnie, ale zapewne wszędzie lepiej niż w schronie :)

Posted

Za wszelką cenę musimy znaleźć mu dom:mad: Najlepiej z ogrudkiem:lol: i kochającym panem:loveu: który będzie kochał Batonika, chodził z nim na spacery:painting: i nie przejmował się tym że nie biega jak każdy pies:Dog_run::)