Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NO I MAMY BATONA W RZESZOWIE! :cool3:

Pomimo, że jedna z pracownic (niestety kierowniczka nie mogła być) przyjęła nas bardzo chłodno jakimś cudem udalo nam się zabrać Batona :) Jak zwykle dziwi mnie podjeście, zamiast docenić pracę nasz wszystkich, zrozumieć, że Baton naprawdę ma szczęście, że znalazł dom biorąc pod uwagę jego stan to jeszcze była nerwówka i pyszczenie. Ehhh czasem mamy dość.

ALE

Baton pięknie zniósł podróż, jest zaszczepiony, odpchlony, odrobaczony i wykąpany na sucho (inaczej nie dało rady), pojedzony, napity i wycałowany i wytarmoszony w imieniu Was wszystkich plus moje i Beci 66 :loveu:. Jest cudownym bystrym psiakiem, który naprawdę łapie za serce swoją radością z najbardziej prostych spraw. Sikania na krzaki, jedzenia trawy, wtulania sie w nasze kolano ...

On tak strasznie chciał biegać dzisiaj .... :shake:

Pytałam weta (który sam przyznał, że Baton ma sporo szczęścia, że dom znalazł ), co z tylnią łapą, która jest słaba. Narazie zalecenie, że dieta i spacery, aby masa mięśniowa wróciła do swojej formy. Powinien latac niedługo :) i ja mocno w to wierzę :)

BATONIE MASZ MASĘ SZCZĘŚCIA, POKOCHALI CIE LUDZIE, KTÓRZY NIGDY Z TOBĄ NIE PRZEBYWALI. POMIMO SWOJEJ BEZDOMNOŚCI MIAŁEŚ OLBRZYMIĄ RODZINĘ KOCHAJĄCYCH CIE LUDZI, KTÓRZY NIE ZAWIEDLI. DZISIAJ ZAISTNIAŁEŚ NARAZIE W KSIĄŻECZCE ZDROWIA, W NASZYCH RĘKACH - OD SOBOTY DOŁĄCZYSZ DO SWOICH WŁAŚCICIELI.
NIE JESTEŚ JUŻ ZBITKIEM MASY PONAD 200 PSÓW, STAŁES SIĘ -BATONEM - JEDNOSTKĄ!

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Batonik spokojnie sobie śpi :), pojedzony w ciszy ... bezpieczny, od czasu do czasu weźmie głęboki oddech PO WSZYSTKIM...

Pewnie z jego strony to olbrzymia zmiana - zachwyt ludzkich oczu a nie współczucia bez dalszego celu, ręka która glaskała brudną sierść jakby była czymś zupełnie normalnym, miska z dobrym jedzeniem a nie ochłap z kąta boksu i cisza zamiast szczekania i wycia przepełnionego nadzieją na lepsze jutro.
Wczoraj wieczorem jeden z tych odgłosów szczekania doczekał się lepszego jutra, dzisiejszego dnia. Od dzisiaj Baton zaczął żyć, koniec wegetacji z czyjejś łaski.

Coraz mocniej uświadamiam sobie poznając psy schroniskowe, jak wiele muszą mieć siły by przetrwać. Baton jest naprawdę dzielnym wyjątkowym psem, który przebacza za to jak żył - naprawdę szybko. Człowieka nie było by na to stać i to kolejny dowód na to jak zwierzęta są wyjątkowe.
Kolano w które dzisiaj się wtulał powinien szczerze nienawidzieć a on przyjął je jak brakującą część siebie samego.
KOCHAM PSY!

Posted

[quote name='albiemu']
Coraz mocniej uświadamiam sobie poznając psy schroniskowe, jak wiele muszą mieć siły by przetrwać. Baton jest naprawdę dzielnym wyjątkowym psem, który przebacza za to jak żył - naprawdę szybko. Człowieka nie było by na to stać i to kolejny dowód na to jak zwierzęta są wyjątkowe.
Kolano w które dzisiaj się wtulał powinien szczerze nienawidzieć a on przyjął je jak brakującą część siebie samego.
KOCHAM PSY![/quote]
i ja sie wlasnie poryczalam ze wzruszenia....:placz:

Posted

początek, małymi kroczkami bo takie niepewne .... i nagła świadomość świata poza boksem ...

siedmiomilowy krok psa na trzech łapach przez weta prosto do "poczekalni" witamy na dworcu lepsze życie, pociąg do szczęścia rusza w sobotę :)

Posted

[quote name='albiemu']czasem dobrze jest na siebie spojrzeć psim okiem, musiałam nauczyc sie płakać by sobie poradzić[/quote]
ja wlasnie placze...(trzy nieudane adopcje w tym tygodniu...ludzie nagle zrezygnowali)...bo nie wiem jak sobie poradzic...

[quote name='albiemu']ja też się cieszę i to jak cholera :)[/quote]
Baton to pieeekny pies...a wy macie pieeekne serducha...ja sie ciesze jak cholera, ze sa jeszcze tacy ludzie jak TY "albiemu"...bo dzis tracilam juz reszte wiary w ludzi...:placz:

Posted

[quote name='Niki-lidka']ja wlasnie placze...(trzy nieudane adopcje w tym tygodniu...ludzie nagle zrezygnowali)...bo nie wiem jak sobie poradzic...

Baton to pieeekny pies...a wy macie pieeekne serducha...ja sie ciesze jak cholera, ze sa jeszcze tacy ludzie jak TY "albiemu"...bo dzis tracilam juz reszte wiary w ludzi...:placz:[/quote]

Trzymaj sie, wiem, że jest trudno, ale jeśli nie będziemy wierzyć, że "świat nie jest taki zły", to co zrobią bez nas, te wszystkie schroniskowe bidy...?

Posted

Niki-lidka ja zawsze mówię, że pewne sytuacje nawet jeśli zdają się złe i nas dobijają są po coś. Te trzy osoby, które wycofaly się to nie byli Ci ludzie, którzy mieli te psiaki dostać. Ja wiem już, że jeśli ktoś chce psa to na głowie stanie. Nie przyjmuj do siebie nieporadności, adopcje są trudna sprawę i nie można oczekiwać, że jedna osoba temu podoła.
Ja też mam doła czasem, chcę to zostawić ale to już chyba mam w krwioobiegu i muszę z tym żyć. To takie moje papierosy, wódka dla nałogowców. Ja jestem psim nałogowcem :D
NIE SMUĆ SIĘ, miałam podobne sytuacje i one dalej będą. Niech to Cie wzmacnia i uczy ludzi.

Guest monia3a
Posted

[quote=]

Czyż on nie jest słodki
jestem bardzo szczęsliwa z tej adopcji ponieważ każdy z nas zdawał sobie sprawę, że będzie to trudna adopcja
a tu niespodzianka
jednak są ludzie, którym Batonik "zalazł" za serducho
Batoniku cały czas jestem myślami z Tobą
cioteczki a Wy róbcie dużo zdjęć z wyjazdu i pobytu w nowym domku :multi:

Posted

Gratulacje dziewczyny :loveu:

z całego serca życzę Batonowi juz teraz tylko słonecznych dni i takiego promienia jak na zdjeciu który bedzie oswietlał jego drogę juz na wolnosci :multi::multi::multi: