Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Świetnie :multi: powiększa się grono szukających domku dla Batonika :multi:

Jeśli chodzi o karmę to jeżeli zajmie się tym jakaś jedna wolontariuszka to będzie OK ;)

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to przecudna wiadomość !
Pierwszy spacer, pierwsze zainteresowanie....
Będzie cudownie, tylko jeszcze troszeńkę czasu trzeba.
Ale się cieszę !!!!!
Albiemu, płacz kochana!!!!!

Posted

W Orzechowcach wolontariuszek nie ma. Jesteśmy tylko my 4 kobitki z Rzeszowa tj. 80 km od schroniska, wiec o codziennym karmieniu Batona nie ma mowy...
Oby ten uśmiech i radość był zapowiedzią nowych zmian w życiu Batona...:lol:

Posted

becia66 To kto zajmuje się tymi psami ??

ewatr super allegro ale mam małą sugestię, jeśli możesz dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy :loveu:

Posted

monia3a ,w schronisku jest 1 pracownik na 1 zmianę plus kierowniczka
która pracuje w stałych godzinach. Nie mamy pewności czy karma dla
Batona byłaby podawana godnie z zaleceniem...:shake:, czy......:scared:

Posted

dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy
Tak Ewus, dodaj koniecznie :modla: na tym zdjeciu na łące to zupelnie inny pies :crazyeye: ja bym to zdjecie dala na miniaturke :p

Posted

monia3a napisał(a):

ewatr super allegro ale mam małą sugestię, jeśli możesz dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy :loveu:

Ulka18Cytat:
dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy
Tak Ewus, dodaj koniecznie :modla: na tym zdjeciu na łące to zupelnie inny pies :crazyeye: ja bym to zdjecie dala na miniaturke :p

Dodam tylko narazie ich nie widzę :shake: :evil_lol:
nie wiem co jest ale w pracy nie mam mozliwosci zobaczenia zdjęc w image...;)

Posted

becia66 napisał(a):
monia3a ,w schronisku jest 1 pracownik na 1 zmianę plus kierowniczka
która pracuje w stałych godzinach. Nie mamy pewności czy karma dla
Batona byłaby podawana godnie z zaleceniem...:shake:, czy......:scared:

No to faktycznie z karmą może być różnie :shake:

Posted

Becia zastanawiam się czy kierowniczki nie prosić aby sama karmiła Batona a karmę dała pod klucz. Wiem, że z jej rąk to nie wyparuje. Tylko pracownicy jak będa mu dalej kości dawać to wszystko o tyłek rozbić.
Co tu zrobić, co tu zrobić??

Nasz Baton został wystawiony na forum straży granicznej przez Agnieszkę - napisała, że może za to beknąć ale już wiadomo że szeroka wieść o Batonie pomorskie ogarnie :) a dokładniej wszystkie przejścia graniczne.

Jeszcze tam naszego cudeńka nie było :)

AGA jak czytasz to naprawdę BARDZO DZIĘKUEJMY!

Posted

ewatr daj na pm proszę swój adres meilowy, prześlemy Ci zdjęcia w załączniku - może tak sie uda. Mnie nie otwiera tak jak i Tobie fotek, ale jak zapisze w pliku z rozszerzeniem JPG wtedy są widoczne - może akurat :)

Posted

Ostatnio oglądałam program na animal planet o lekarzach dla zwierząt i była tam suczka husky i też nie miała dwóch tylnich łap i bardzo podobnie uciętych jak u Batonika. Lekarze ci zrobili jej operację i wstawili protezę do kości takie metalowe druty zakończone kulką jakos tak zamocowali fajnie w kość i sunia mogła chodzić na czterech łapkach. Pańcia jej na to zakładała skarpetki i dziecięce maleńkie buciki wyglądała zaje .... ;)
Zastanawia mnie czy u nas byłoby to możliwe, pewnie koszt byłby spory ale może porównywalny do tej protezy co dowiadywała się albiemu.
Może są to tylko marzenia ale dobrze choć czasem pomarzyć :roll:

Posted

albiemu napisał(a):
ewatr daj na pm proszę swój adres meilowy, prześlemy Ci zdjęcia w załączniku - może tak sie uda. Mnie nie otwiera tak jak i Tobie fotek, ale jak zapisze w pliku z rozszerzeniem JPG wtedy są widoczne - może akurat :)

ewa@rsoz.org i tak juz wszedzie go pisze to moze byc i tu na watku ;)

Posted

[quote=monia3a;6861556.
Może są to tylko marzenia ale dobrze choć czasem pomarzyć :roll:

marzenia fajna rzecz a jeszcze jak sie spełnia ;)

/ a kto to jest w twoim avatarku Monia bo ja ostatnio jak tylko widze coś podobnego do małego onka to juz jestem ugotowana :eviltong: oczywiscie to wszystko prze Tipi ;) /

Posted

Taka proteza na stałe to naprawdę by była fantastyczna sprawa, mogę tylko zgadywać, że koszt jest niebagatelny. Widziałaś pewnie ten zabieg jak w USA go robili - czy to w kraju było??

Ewatr wyślę Ci zdjęcia, postaram sie jak najszybiej bo narazie mam urwanie łba w pracy i nie mam jak tego zrobić.

Posted

No niestety w stanach :look3:
Zastanawia mnie czy u nas robią coś takiego i jaki jest to koszt, ten program co oglądałam był nagrywany w 2005 więc może u nas też robią coś podobnego?
A w avatarku jest moje małe cudo :loveu: Jak byłam na wakacjach to jakiś debil podrzucił mi ją do domu dobrze, że moja mama przychodziła karmić mi zwierzaki bo zdechłoby maleństwo z głodu. Na dodatek w ten dzień padał deszcz ale na szczęście mała schowała się pod altanką.
Mama szukała na szybkiego jej domek bo wiedziała, że jak ją zobaczę to nie oddam nikomu, jestem onkolubnym człekiem :evil_lol:
Wet stwierdził, że jest owczarkiem ma dużo cech onkowych ale w sumie jakaby nie była to i tak ją kocham i nie oddam za nic w świecie i dobrze, że moja dobcia ją zaakceptowała :multi:

Posted

becia66 napisał(a):
Pierwszy spacerek od kilku lat...

Przecież on jest przepiękny...
Taki duży misio :loveu:

Posted

to prawda, ma fantastyczne psie ciałko - idelanie się w niego wtula. Masa sierści, gdyby go wykąpać to normalnie cudeńko na trzech łapach :)

Ewatr wysłałam Ci zdjęcia :)