Guest monia3a Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Świetnie :multi: powiększa się grono szukających domku dla Batonika :multi: Jeśli chodzi o karmę to jeżeli zajmie się tym jakaś jedna wolontariuszka to będzie OK ;) Quote
ewatr Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 napisałam co sie dało ;) http://www.allegro.pl/item240140221_lajka_zachodniosyberyjska_ok_moze_i_mieszaniec.html jak to nie pomoze bedziemy myslec dalej .....moze jakąś aukcje z wyróznieniem ;) Quote
BasiaD Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Batoniku wracaj na 1 stronkę domku szukać! Quote
Monia70 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 No to przecudna wiadomość ! Pierwszy spacer, pierwsze zainteresowanie.... Będzie cudownie, tylko jeszcze troszeńkę czasu trzeba. Ale się cieszę !!!!! Albiemu, płacz kochana!!!!! Quote
Becia66 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 W Orzechowcach wolontariuszek nie ma. Jesteśmy tylko my 4 kobitki z Rzeszowa tj. 80 km od schroniska, wiec o codziennym karmieniu Batona nie ma mowy... Oby ten uśmiech i radość był zapowiedzią nowych zmian w życiu Batona...:lol: Quote
Guest monia3a Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 becia66 To kto zajmuje się tymi psami ?? ewatr super allegro ale mam małą sugestię, jeśli możesz dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy :loveu: Quote
Becia66 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 monia3a ,w schronisku jest 1 pracownik na 1 zmianę plus kierowniczka która pracuje w stałych godzinach. Nie mamy pewności czy karma dla Batona byłaby podawana godnie z zaleceniem...:shake:, czy......:scared: Quote
Ulka18 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy Tak Ewus, dodaj koniecznie :modla: na tym zdjeciu na łące to zupelnie inny pies :crazyeye: ja bym to zdjecie dala na miniaturke :p Quote
ewatr Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 monia3a napisał(a): ewatr super allegro ale mam małą sugestię, jeśli możesz dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy :loveu: Ulka18Cytat: dodaj pare świeżych fotek na miejsce tych za kratami, on jest na nich taki szczęśliwy Tak Ewus, dodaj koniecznie :modla: na tym zdjeciu na łące to zupelnie inny pies :crazyeye: ja bym to zdjecie dala na miniaturke :p Dodam tylko narazie ich nie widzę :shake: :evil_lol: nie wiem co jest ale w pracy nie mam mozliwosci zobaczenia zdjęc w image...;) Quote
Guest monia3a Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 becia66 napisał(a):monia3a ,w schronisku jest 1 pracownik na 1 zmianę plus kierowniczka która pracuje w stałych godzinach. Nie mamy pewności czy karma dla Batona byłaby podawana godnie z zaleceniem...:shake:, czy......:scared: No to faktycznie z karmą może być różnie :shake: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 wow....batonik jest piękny:):) super wiesci z tym allegro... Quote
Becia66 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Baton w ziemi coś wyniuchał i kopał tak zapalczywie.....jeśli ktoś chce się pozbyć kretów i nornic ze swojego ogródka to polecamy Batona do pomocy...:evil_lol: Quote
albiemu Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Becia zastanawiam się czy kierowniczki nie prosić aby sama karmiła Batona a karmę dała pod klucz. Wiem, że z jej rąk to nie wyparuje. Tylko pracownicy jak będa mu dalej kości dawać to wszystko o tyłek rozbić. Co tu zrobić, co tu zrobić?? Nasz Baton został wystawiony na forum straży granicznej przez Agnieszkę - napisała, że może za to beknąć ale już wiadomo że szeroka wieść o Batonie pomorskie ogarnie :) a dokładniej wszystkie przejścia graniczne. Jeszcze tam naszego cudeńka nie było :) AGA jak czytasz to naprawdę BARDZO DZIĘKUEJMY! Quote
albiemu Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 ewatr daj na pm proszę swój adres meilowy, prześlemy Ci zdjęcia w załączniku - może tak sie uda. Mnie nie otwiera tak jak i Tobie fotek, ale jak zapisze w pliku z rozszerzeniem JPG wtedy są widoczne - może akurat :) Quote
Guest monia3a Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Ostatnio oglądałam program na animal planet o lekarzach dla zwierząt i była tam suczka husky i też nie miała dwóch tylnich łap i bardzo podobnie uciętych jak u Batonika. Lekarze ci zrobili jej operację i wstawili protezę do kości takie metalowe druty zakończone kulką jakos tak zamocowali fajnie w kość i sunia mogła chodzić na czterech łapkach. Pańcia jej na to zakładała skarpetki i dziecięce maleńkie buciki wyglądała zaje .... ;) Zastanawia mnie czy u nas byłoby to możliwe, pewnie koszt byłby spory ale może porównywalny do tej protezy co dowiadywała się albiemu. Może są to tylko marzenia ale dobrze choć czasem pomarzyć :roll: Quote
ewatr Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 albiemu napisał(a):ewatr daj na pm proszę swój adres meilowy, prześlemy Ci zdjęcia w załączniku - może tak sie uda. Mnie nie otwiera tak jak i Tobie fotek, ale jak zapisze w pliku z rozszerzeniem JPG wtedy są widoczne - może akurat :) ewa@rsoz.org i tak juz wszedzie go pisze to moze byc i tu na watku ;) Quote
ewatr Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote=monia3a;6861556. Może są to tylko marzenia ale dobrze choć czasem pomarzyć :roll: marzenia fajna rzecz a jeszcze jak sie spełnia ;) / a kto to jest w twoim avatarku Monia bo ja ostatnio jak tylko widze coś podobnego do małego onka to juz jestem ugotowana :eviltong: oczywiscie to wszystko prze Tipi ;) / Quote
albiemu Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Taka proteza na stałe to naprawdę by była fantastyczna sprawa, mogę tylko zgadywać, że koszt jest niebagatelny. Widziałaś pewnie ten zabieg jak w USA go robili - czy to w kraju było?? Ewatr wyślę Ci zdjęcia, postaram sie jak najszybiej bo narazie mam urwanie łba w pracy i nie mam jak tego zrobić. Quote
Guest monia3a Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 No niestety w stanach :look3: Zastanawia mnie czy u nas robią coś takiego i jaki jest to koszt, ten program co oglądałam był nagrywany w 2005 więc może u nas też robią coś podobnego? A w avatarku jest moje małe cudo :loveu: Jak byłam na wakacjach to jakiś debil podrzucił mi ją do domu dobrze, że moja mama przychodziła karmić mi zwierzaki bo zdechłoby maleństwo z głodu. Na dodatek w ten dzień padał deszcz ale na szczęście mała schowała się pod altanką. Mama szukała na szybkiego jej domek bo wiedziała, że jak ją zobaczę to nie oddam nikomu, jestem onkolubnym człekiem :evil_lol: Wet stwierdził, że jest owczarkiem ma dużo cech onkowych ale w sumie jakaby nie była to i tak ją kocham i nie oddam za nic w świecie i dobrze, że moja dobcia ją zaakceptowała :multi: Quote
caroolcia Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Przepiekne te zdjęcia na łące :loveu: Quote
Guest monia3a Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 becia66 napisał(a):Pierwszy spacerek od kilku lat... Przecież on jest przepiękny... Taki duży misio :loveu: Quote
albiemu Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 to prawda, ma fantastyczne psie ciałko - idelanie się w niego wtula. Masa sierści, gdyby go wykąpać to normalnie cudeńko na trzech łapach :) Ewatr wysłałam Ci zdjęcia :) Quote
Monia70 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Mam pytanie, czy wózek dla Batona sie robi , czy to były przymiarki??????? Quote
ewatr Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Trochu dodałam ;) jak bede wystawiac nowa to jeszcze dopracuje szczegóły : http://www.allegro.pl/item240140221_lajka_zachodniosyberyjska_ok_moze_i_mieszaniec.html Quote
Recommended Posts