Becia66 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 A to najnowsze zdjęcie Batona. Dopiero wczoraj tak naprawdę zauważyłam jak on sobie świetnie radzi bez tej nogi, biega jak gdyby nigdy nic . Wcale nie wymaga specjalnego traktowania, radzi sobie doskonale ze swoją ułomnością...;) Quote
albiemu Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 jaką on ma piękną sierść - odrobina kąpieli, szczotkowanie i pies urody przecudnej :) Quote
troglodytes Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 becia66 napisał(a):A to najnowsze zdjęcie Batona. Dopiero wczoraj tak naprawdę zauważyłam jak on sobie świetnie radzi bez tej nogi, biega jak gdyby nigdy nic . Wcale nie wymaga specjalnego traktowania, radzi sobie doskonale ze swoją ułomnością...;) Tak właśnie myślałem... Ale ON nie jest ułomny, ON jest wyjątkowy - nie każdy pies potrafi być sprawny na trzech łapkach. Ciekaw jestem czy zainteresuje kogoś piękny, wyjątkowy psiak Quote
albiemu Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 wkurza mnie podejście do psów takich jak Baton, pies daje sobie radę, kopie dołki w boksie jak jest mu gorąco, halcia mówiła, że podbiegał do niej do bramki dawał się miziać po czym uciekał i tak kilka razy. Ja się zastanawiam czy on nie czuje, że cos się wokół niego dzieje bo ostatnio nawet do bramki mu się nie chciało podchodzić, a teraz halcie zaczepiał. Ma widać lepszy nastrój :), jest niewykochany, niedopieszczony wciąż pomijany - trzeba to zmienić i to koniecznie! Quote
Guest monia3a Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Dziewczyny jesteście tam na miejscu, nie możecie wziąć go na spacer, niech chłopak przypomni sobie jaki piękny jest świat CO?? Quote
albiemu Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 nie jesteśmy na miejscu tak calkiem, tym razem nie mogłam pojechać ale jak będę zabiorę go :) Monia3a Twoi znajomi narazie milczą? Quote
Guest monia3a Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Oj narazie nie wezmą żadnego psa :-? Sprawdzaliśmy jak ich nowy nabytek zachowuje się do innych zwierząt, pojechałam do nich z moją dobką, która jest łagodna do ludzi do psów też dopóki nie zalazą jej za skórę i okazało się że ich pies jak tylko został wypuszczony z kojca to zaatakował moją suńkę i była walka a nie będę tu wspominać jak zachowują się dobki jak czują, że grozi im niebezpieczeństwo, ledwo ich rozdzieliliśmy. Pojechaliśmy razem na łąkę i tam nawet zaczynały się ze sobą bawić więc trzeba trochę czasu i cierpliwości a da się oduczyć tej zaborczości ale narazie nie są w stanie ofiarować domu innemu zwierzakowi. Przykro mi :-( Quote
troglodytes Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 monia3a napisał(a):Dziewczyny jesteście tam na miejscu, nie możecie wziąć go na spacer, niech chłopak przypomni sobie jaki piękny jest świat CO?? Zdjęcia z takiego spacerku były by dowodem, że to całkowicie sprawny pies. Niech się odwiedzający wątek przekonają :lol: Quote
Ola164 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Siemka, jestem tu nowa... Postanowiłam zarejestrowac sie po przeczytaniu historii Batona i kilku innych piesków. Sama pomagam bezdomnym zwierzeta, obecnie mam 6 zwierzaków, z czego 4 przygarniete. P.S. Bardzo mi sie to imie podoba, bo moja ciocia ma psa który ma na imie tak samo. Quote
albiemu Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 od dwóch Batonów cukrzycy dostać nie można a jak słodko :) - może masz jakieś możliwości aby pomóc Batonikowi?? Witamy na wątku :) Quote
Becia66 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Baton nawet w nocy się przypomina...:roll: Quote
Guest monia3a Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 A Wy spać po nocach nie możecie ?? :smhair2: :evil_lol: Quote
Guest monia3a Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ale dobrze dobrze podnosimy Batonika :multi: Quote
Ola164 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 albiemu napisał(a):od dwóch Batonów cukrzycy dostać nie można a jak słodko :) - może masz jakieś możliwości aby pomóc Batonikowi?? Witamy na wątku :) A gdzie Baton przebywa?? Tzn. miasto?? Quote
Ola164 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 A i jeszcze jedno, mam sporo znajomych którzy mają blogi. Mogę roznosić ulotki?? Quote
albiemu Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 jest w Orzechowcach pod Przemyślem, ale z tego co widzę po innych adopcjach odległość nie gra roli, zawsze jakoś sobie z tym radzimy :) Jasne gdzie tylko możesz trąb o Batonie, im więcej o nim i głośniej tym większa szansa na dom. Troglodytes wysłałeś artykuł do Nieznanego Świata? Mam nadzieję nie pomyliłam tytułu :) Quote
albiemu Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Batoniku pada dzisiaj więc pewnie siedzisz w budzie, zrobimy co sie da aby Cie wyciągnąć Quote
Ola164 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Nie o adopcje to mi nie chodzi... Bo ja mam 6 zwierzaków z których 2 zachowują się agresywnie do innych piesków (obie to suczki przygarnięte, myślę że przez to, że Tinka spędziła prawie 5 lat na łańcuch u złych ludzi, a Hap jest z giełdy. Pewni ludzie ją kupili, a kiedy okazało się że jest agresywna i nadpobudliwa chcieli jej się pozbyć) Ale myślałam że może odwiedzę Batona... Ale mieszkam ok. 250-300 km. z tamtąd...:placz: Quote
Ola164 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Już zrobiłam notki można je obejrzeć na blogu: http://pieski-swiat-zza-krat.blog.onet.pl/ Postanowiłam dać wyunagrodzenie za ich roznoszenie wtedy więcej osób będzie je kopiować :lol: Mam nadzieję że nasza praca się przyda i Baton niedługo znajdzie dom. Proszę o zdjęcia a poza schroniska o ile będzie można go wyprowadzić bo może wtedy ludze zobaczą że ten pies może żyć jak każdy inny a może nawet lepiej bo da nam więcej miłości niż jakiś tam rasowiec... Pozdrawiam Batonika i cał reszte :loveu::cool1:;) Quote
albiemu Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Ola164 bardzo dziękujemy za pomoc, jeśli będziemy w schronie weźmiemy go na spacer :) i zrobimy zdjęcia :) Jeszcze raz :loveu: :sweetCyb: za pomoc! Baton ma jakieś osoby obserwujące na allegro?? Quote
ewatr Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 albiemu napisał(a):Baton ma jakieś osoby obserwujące na allegro?? nie ma obserwatorów :shake: i ma 192 wejscia do tej pory ......... ale bedziemy wystawiac ile bedzie trzeba ;) Quote
Ola164 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Są efekty mojej pracy:sweetCyb:. Ulotki o batonie są już na 9 blogach !!!!!!!!!!! Kocham cię batoniku i pozdrawiam:loveu::dog: Quote
Recommended Posts