Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ta moja sunia tez uwielbia patrzec przez okno tylko nie wiem co ona tam widzi bo przed soba ma drzewa w lesie.Moze bardziej jest zainteresowana tymi ptakami co przelatuja niz drzewami. Sytuacja sie zmienia jak wyjdzie do ogrodu wtedy jest zapatrzona na wszystkie patyki,ktore trzeba rozgryzc. Chyba cos w tym musi byc ze te psiuty to uwielbiaja.

Beata & Sara

:Dog_run:

Posted

A moj pies to jakis dziwny - uwielbia parapet, jak byl remont to dla niego specjalnie przedluzalismy. Ale nie lubi balkonu. Latem czasem troche posiedzi, ale jakos niezbyt z zainteresowaniem. A moze on sie boi - mieszkam na 11 pietrze? Na parapecie tez czasem zaczyna sczekac ale raczej wieczorem jak sie z niego taki obronca robi :lol: .

Posted

Mój Filip uwielbiał wyglądać przez okno, w lecie kiedy było otwarte, albo w zimie przez zaślinioną szybę :lol:

Na parapecie nie leżał, bo trochę był za duży, za to świetnie opanował sztukę wskakiwania na taboret- przednie łapy opierał na parapecie, a tylnimi stał na taborecie i tak godzinami.... (szkoda, że nie mam zdjęć, bo pozycja była cyrkowa). Oczywiście jak tylko pierwsze wiosenne słońce przygrzało, to domagał się otwartego balkonu i czekał kiedy wreszcie mu kocyk na balkon wyłożę i całe lato wylegiwał się na balkonie, podziwiając okolicę, obszczekując sąsiednie psy, i wygrzewając kości na słoneczku...

A Kreska właśnie uczy się balkonu. Trochę się boi wychodzić, zwłaszcza sama, ale już lubi stać w drzwiach i wyglądać. Na okno jeszcze nie wskakuje, ale myślę, że kiedy trochę podrośnie- będzie w każdą szybę wsadzać nos. ;)

Posted

Moj Fenixek jak mieszkaliśmy w bloku UWIELBIAŁ patrzeć przez okno.

Miał przystawioną mięciutka dużą pufę do okna, a na parapecie poduszkę (jak okno było otwarte) i tak tyłeczek ma pufie a przednie łapki rozciagniete na poduszcze, a pyszczek na łpkach leżał ( pozycja leżąco-siedząca) :D

Jak była na zima i okno było zamknięte, zawsze miał podniesioną żalizję, aby lepiej widzieć.

Patrzył sobie na podwórko kto przyjeźdzał samochodem, jak ktoś z rodziny lub goście, których znał leciał do drzwi i juz czekał, nawet gdy nie zdążyli wysiąść z auta :D

Albo jak wypatrzył psich kumpli zaraz leciał do mnie i pokazywał, że chce na dwór wyjść ( robił kursy okno-ja-okno-drzwi-ja).

W bloku nie mieliśmy balkonu, ale teraz jak mieszkamy w domu i balkon mamy, bardzo go lubi ( ma na nim swoja kanapę, którą się dzieli z innymi psami) i ze swoja córką i innymi psami w lecie na nim w nocy śpią ( w dzień lataja po wybiegu).