Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Doktor powiedziała , że nic złego się nie dzieje , to są typowe zmiany i nie wymagaja szególnego leczenia . Doastał tabletki uspokajajace , które wykupiłam . Nie sa na serce ale ogólne na jego nerwowość . Maja zacząć działac po 3 tygodniach i ma je brać przez rok .

Shot with DC2300 at 2007-08-14

Jak sie wyciszy to jego serduszko będzie dobre , bo on jest znerwicowany ,
Potem wkleje . bo zapomniałam :shake:

Kocietom kupiłam podkłady i wyłapałam pchły ile mogłam . Jedzą i spią na poduszce elektryczej zawinietej w serwete operasyjną i recznik . Przykryte i najedzone nają ciepło i nie płaczą .
Przepraszam , ale nie wyrabiam :roll:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musiałam wykąpać Kobusia po tym glucie z USG . Wszystko szło dobrze , do momentu wycierania . Nawet wycieranie w wannie nie pomogło :shake:
Niech się skubaniec sam suszy , jak taki cwaniak :diabloti:
Martusiu , ledwie żyje .:roll:

Zdjątka wściekłego pieszczoszka :angryy:

Posted

Sledzie ten wątek po cichutku ale już zdzierżyć nie moge. Bianka powiedz Kobiemu, że jak będzie taki niedobry, to będzie w ciąży, po śmietnichach drobiowe kostki wygrzebywał. Niech się tak pewnie u ciebie nie czuje bo jest brzydki jak nie wiem co i na dodatek podły. Wredny brzydal :eviltong: ;)

Posted

Faktycznie . Brzydkie to i wredne . Na zdjęciach widać po jego postawie , że to nie zabawa , ani markowanie ataku . Gdybym nie miała bardzo grubego recznika , to byłby problem z wyjęciem go z wanny .

Czarne kocie jest słabiutkie , Mniejsze , nie chce ssać , mało ruchliwe .
Białe ładnie ssie i pełza po kartonie .
Było 3 , jedno umarło zanim je wziełam . Ciekawe , czy czarne przetrwa . :shake:

Posted

A jak Kobuś u weta na badaniach dzisiejszych się zachował czy też dał popis mały gryzak .
Miejmy nadzieję że po tych tabletkach trochę się wyciszy i będzie z niego fajny chłopak ;)

Posted

Kobuś dzisiaj był u weta wyjątkowo grzeczny .....jak na Kobusia . Pani Doktor przyniosła kaganiec i byłyśmy tylko dwie , to tak sie nie stresował .
Ale wychodząc , przy pokazywaniu sztuszek warczał na mnie . :shake:
Doktor P . ma teraz nowy gabinet i nie było tam studentów , to Kobuś nie miał
takiej publiki jak ostatnio . A Kobuś kocha widownie :evil_lol:

Madziu . Czarne kocie przed chwilą odeszło :placz:
Białe jest żywotne i karmię je co godzinę . Ładnie siusia i robi koopki . Może choć to uratujemy . Przykro mi , ale od rana nie bardzo chciało ssać , Musiałam mu wkraplać mleczko do pyszczka . Białe ssie jak smok , ale z tak maciupkimi kocietami jest trudno . One miały tyle pcheł , że szok :crazyeye:
Po białym jeszcze parę biega , bo z czarnego już wcześniej sie przeniosły . Dlatego wiedziałam , że czarne ma nizerne szanse . Pchły jak szczury uciekaja z tonącego okrętu .
Robiłam co mogłam , ale się nie udało :-(

Posted

Bella11 napisał(a):
Lek który dostał Kobiś to lek z grupy psychotropów , też leczyłam swojego shitzaka podobnym

Wiem . Doktor P . wszystko mi wytłumaczyła , Byłam w gabinecie 40 minut .
Doktor mówiła , że stan serca nie wyklucza kastracji , ale wiek nakazuje ostrożność w tym względzie .

Co robimy ?

BELLA , TO BYŁ PONOĆ TWÓJ ULUBIENIEC , MASZ JAKIEŚ SUGESTIE ?

Posted

Bianko-a widzisz? dobrze Ci radziłam jednak:evil_lol: sama przyznaj:mad: :eviltong: Starczy Ci na diagnostykę i kastrację z moich bazarków? jeszcze Wandul ma przelac-15-tego.
Spisałaś się super-zuch dziewczyna z Ciebie:evil_lol: :loveu::evil_lol: -.....pochwała jak od wojskowego-ale już taka jestem:eviltong: :evil_lol: :evil_lol: .

Posted

A tak ładnie jeszcze wczoraj jadł :-( .Pierwszy który odszedł tez był czarny a mama taka jak to maleństwo które musi dac rade .Miałysmy cichą nadzieje z Agą że przeżyja wszystkie tym bardziej że pochowałysmy mame.

Posted

Zuch to ja jestem , i spryciula :evil_lol: Mam mniej pogryzione łapki od pańcia :diabloti:
Ale przyznam , że jak patrzyłam na jego wariacje w wannie , to tak miałam ochote go trzepnąc :mad: Policzyłam do 10 i mi przeszło :razz:
Głupie to takie , że głowa boli :shake:

BELLA , a możesz wydrukować wyniki jego badań i zapytać wetów w schronie co o tym myślą ?
Ci moi mają urlop , ale jak wrócą to też zapytam . Im więcej opini tym lepiej .
Oktawia , też byś popytała u siebie :lol:
To zbyt wielka odpowiedzialność na mnie jedną .

Doktor mi mówiła , że kastracja nie wpłynie znacząco na zmianę jego charakteru . Kastacja jest wyącznie dla mojej wygody , coby moich suk nie pozapylał :evil_lol:
Choć jakby sie z waleczną Frytka dorobił potomstwa , to mielibyśm nową rasę bojową :diabloti:

Posted

witchpati napisał(a):
A tak ładnie jeszcze wczoraj jadł :-( .Pierwszy który odszedł tez był czarny a mama taka jak to maleństwo które musi dac rade .Miałysmy cichą nadzieje z Agą że przeżyja wszystkie tym bardziej że pochowałysmy mame.

Jeszcze w nocy ładnie jadł :-(
Ten białasek cały czas je co godzinę . Czarnego dokarmiałam tylko po kropelce , białas ciągnie , aż miło .
Niedawno tez miałam kocię . Trzy odchodziły dzień po dniu , a czwrtego przynieśli mi koło 3 , to po 6 umarł .
Ten mój z awatara żyje i mam go do dziś . Miał chyba ze 2 dni jak córka go przyniosła . Ciekawe czy to koteczka ? Koteczki są silniejsze .

Posted

Bella11 napisał(a):
Dobrze popytam z tym że dr. Rak jest na urlopie , ale zapytam dr Dominikę co o tym sądzi .
Wydaje mi się że w tym wypadku lepiej wysterylizować suczki

Frytki nie można . To już ustalone na jej wątku . Frytka ma małopłytkowość zaleczoną narazie . Ale ma około 10 lat i chore serce .
Powiedz dr Domimice , że Kobi mieszka na ul włościańskiej :evil_lol:

Posted

co do kastracji w tym wieku...rzeczywiscie u psa powyzej czwartego roku zycia ryzyko znacząco wzrasta...w koncu to jest zabieg operacyjny, narkoza...jesli chodzi o wplyw na charakter...to tez Wet mial racje(dobry wet hihi)...kastracja ma największy wplyw na psychikę w jak najmlodszym wieku, gdy pies przezywa jeszcze burze hormonow i spora częsc jego zachowan jest związana wlasnie z hormonami...w pozniejszym wieku hormony sie uspokajaja( oczywiscie istnieja wyjatki gdy psy maja problemy hormonalne i nawet w wieku juz podeszlym ze sie tak wyraze maja zawirowania hormonalne i wtedy kastracja zmienia znacząco zachowanie...ale to wyjątki) i zachowanie psa wynika ze zlych nawykow, niewlasciwej diety, innych chorob...