BIANKA1 Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 oktawia6 napisał(a):nie powinien miec żadnych stresowych sytuacji-to prawda Bianko-przy mordce przydało by się go wyregulowac i przy łapkach i dupce-tamtego też:evil_lol:-tak są piękne!-(tylko te partie-bo zima idzie) Kobiego mozna regulować pod natkozą . Ostatnio jak mu wycinałam kudły przy tyłku , to był w szelkach przypięty do szafki w kuchni i w kołnierzu pooperacyjnym na głowie . A i tak mnie uchlał :evil_lol: Miki natomiast skacze cały czas jak piłka i sie bojam :diabloti: Quote
Diuna B. Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 BIANKA1 napisał(a):Kobiego mozna regulować pod natkozą . Ostatnio jak mu wycinałam kudły przy tyłku , to był w szelkach przypięty do szafki w kuchni i w kołnierzu pooperacyjnym na głowie . A i tak mnie uchlał :evil_lol: Miki natomiast skacze cały czas jak piłka i sie bojam :diabloti: Znam ten ból...Jedna z moich briardek też za nic na świecie nie da się czesać:shake: A że wazy te swoje marne 42 kg i ne chcę jej faszerować sedalinem-to jest po prostu co rok na wiosnę strzyżona na jeżyka:evil_lol: Quote
oktawia6 Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 BIANKA1 napisał(a): Kobiego mozna regulować pod natkozą . Ostatnio jak mu wycinałam kudły przy tyłku , to był w szelkach przypięty do szafki w kuchni i w kołnierzu pooperacyjnym na głowie . A i tak mnie uchlał :evil_lol: Miki natomiast skacze cały czas jak piłka i sie bojam :diabloti: :crazyeye:o jesus..to codzienne czesanko można se wsadzic do lamusa:shake: i żadne nagrody, przysmaki nic nie skutkuje? to efekt wieloletniego zaniedbywania na pewno i złego traktowania-na pewno go też szarpali przy ciąganiu gdy dobie raz na rok przypomnieli że trzeba by tu filca rozczesac-tak zakładam a Miki-no załamali mnie chłopaki totalnie:sad: Quote
Osa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 BIANKA1 napisał(a):Kobiemu ząbki wypadły . Bawi sie , ale juz widac po nim , ze postarzał sie ostatnimi czasy . Jest bardzo o mnie zazdrosny i musze go ze soba zabierac jak jade na dłużej . Nie chce zostać z córką lub synem . Taki mały przydupek :lol: On jako jedyny spi ze mna w łóżku . Mam tu takie wąskie , że inni się nie mieszczą . A Kobi zawsze sie zmieści :evil_lol: Bianeczko wpadam od czasu do czasu do Twoich shih... Kobi ma 9 lat....Jest po przejściach ale jak już pisałam shih- żyją przeciętnie 15-16 lat.A zęby to normalka - akurat u tej rasy lecą już po piątym(a nawet wcześniej) roku życia...Trzeba kamień zdejmować i niestety czyścić szczoteczką i specjalną pastą dla psów... Nie każdy shih, to toleruje i wątpię czy Kobiemu można by było codziennie fundować takie szczotkowanie... Pokarm najlepiej dawaj mu wilgotny - czyli puszki albo namoczoną karmę ( bo jak wiesz shih- łykają, nie gryzą - a tym bardziej jak nie bardzo mają czym pogryźć) Martwię się bo masz dwa nielubiące się samce... Będą się tak ścierać ze sobą o byle co.... Jak już pisałam uważaj na Mikiego coby nie był wiecznie wilgotny... Załatwi sobie nerki i pęcherz - one są bardzo na to wrażliwe.. Lepiej strzyc trzy - cztery razy do roku. Na dodatek ostatnio pojawiła się u tej rasy nowa(jakby starych było mało) alergia "wilgotnej sierści"..:roll: To cudowne psiaki i zawsze będę Ci wdzięczna za to, że je uratowałaś. Quote
BIANKA1 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Kobi . Oczywiście te zabiegi sa tylko na pokaz . Normalnie jest jeszcze gorzej :cool3: YouTube - P1020667.MOV A mały Mikus ma w środe kastrowanko :roll: Quote
Ajula Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 na ostatnim filmiku grzeczny jak aniołek :razz: Quote
BIANKA1 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ajula napisał(a):na ostatnim filmiku grzeczny jak aniołek :razz: Jasne :evil_lol: Quote
Bella1 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Rozbawił mnie niesamowicie Kobiś to jego warkolenie jest niesamowite , a może on tak śpiewa ;) patrzyłam w którym momencie Cię dziabnie a chłopak tylko wydawał te dziwne dżwięki , mój Julek jak mu coś nie pasuje nie warczy tylko dorazu gryzie bez ostrzeżenia , więc nie wiem co lepsze :lol: Quote
BIANKA1 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Bella1 napisał(a):Rozbawił mnie niesamowicie Kobiś to jego warkolenie jest niesamowite , a może on tak śpiewa ;) patrzyłam w którym momencie Cię dziabnie a chłopak tylko wydawał te dziwne dżwięki , mój Julek jak mu coś nie pasuje nie warczy tylko dorazu gryzie bez ostrzeżenia , więc nie wiem co lepsze :lol: Kobi też dziabnie . Rzuca się jak kobra :evil_lol: Można zarobić w każdą część ciała :cool3:. Tu był trochę spokojniejszy , bo wiedział że jest filmowany :lol: Quote
oktawia6 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 dobrze że chociaż płaskonosy-zęby płaskonosych malutkich mniej bolą niż dużego psa-a Kobiś faktycznie:shake:biedny i Ty też-bo tak fatalnie reaguje na czesanie, na głaskanie na przytulanie-biedny jak to naprawic Bianka? A Mikado pojutrze kastracja-na wziewie zapewne Bianko? bo płaskonosy oczywiście to pytam-ma już rok z kawałkiem prawda? Quote
BIANKA1 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Moje kudłacze z odzysku . Nie cierpię kudłaczy :evil_lol: Quote
Bella1 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Dla mnie one są prześliczne płaskonose piękności :lol::lol: Quote
Korenia Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Bianko zostawiłam wiadomość na gg - proszę o szybką odpowiedź :) Quote
BIANKA1 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Korenia napisał(a):Bianko zostawiłam wiadomość na gg - proszę o szybką odpowiedź :) Odpisałam :lol: Miki wybudza się po narkozie :roll: Quote
oktawia6 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 to powodzenia dla Mikado! niech nosi kołnierz i nie bryka z Kobim;) Quote
BIANKA1 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 TZ jak wczoraj wrócił do domu i zobaczył Mikiego w klatce , to chciał mnie ubić . Powiedział , że jestem sadystka i po to nazbierałam tyle psów , zeby teraz znęcac sie nad nimi :shake: Mikus chodzi w kołnierzu , obija sie o wszystko i jest w lekkim szoku :roll: Dostaje środki przeciwbólowe ale i tak jest zdezorientowany i przerazony :-( Quote
Ajula Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 o tak, kołnierze to najgorsza zmora :p nienawidzimy kołnierzy, prawda pieski? :lol: Quote
figa33 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 jak się miewa Mikuś? a dlaczego Bianko znęcasz się nad psami? za..hmm.. jajeczka ?:cool3: Quote
BIANKA1 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='figa33']jak się miewa Mikuś? a dlaczego Bianko znęcasz się nad psami? za..hmm.. jajeczka ?:cool3: Znęcam się bo wszystkich kastruję :shake: TZ obrazony , cierpi razem z Mikim . Mikukek ciagle obija sie o wszystko . Kręci sie w kółko , odbija od scian przysiada , wylał miske z woda , nie moze wejśc na schody . Tragedia :-( Ale ma apetyt ładnie je . Po zastrzyku przeciwbólowym uspokaja sie i spi . Quote
figa33 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 to zdjęcie z Tigerkiem jest świetne! Tiger-poduszeczka:evil_lol: Quote
oktawia6 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='BIANKA1'] Znęcam się bo wszystkich kastruję :shake: TZ obrazony , cierpi razem z Mikim . Mikukek ciagle obija sie o wszystko . Kręci sie w kółko , odbija od scian przysiada , wylał miske z woda , nie moze wejśc na schody . Tragedia :-( Ale ma apetyt ładnie je . Po zastrzyku przeciwbólowym uspokaja sie i spi . powiedz TZ-owi że to typowe: ciągną go szewki, jeszcze boli-potem będzie swędzec jak się zacznie goic i Mikadusiowi na zdrowie to wyjdzie-tak mu powiedz to konieczne! nie powinien nawet po schodach chodzic-jak będzie miał zdjęty kołnierz to dopiero-teraz jak najmniej ruchu i dużo odpoczynku Quote
Recommended Posts