Neigh Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 A ja psów do sypialni nie wpuszczam...........koty to się czasem przemkną, jak pańcia padnie. Uznaję zasadę - to jest MOJE posłanie. Moja sunia waży hmmm no tak ponad 80 kg......i chrapie Każdy ma w domu swoje miejsce, moje jest owszem najlepsze, ale to ja jestem przewodnikiem stada, to mi się należy. I już:cool3: Quote
oktawia6 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Bianko właśnie skończyła się moja ostatnia aukcja dla Kobiego Wandul wygrała: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76303 przelew zrobi na Twje konto na 25 zł do tego Fona zadeklarowała wpłatę dla Kobiego-z dobrego serca-poza aukcją-wyśłę jej na priv Twoje namiary;) . P.S. Fona potwierdziła przelew jakaś godzinę temu na Twoje konto na 10 zł. Quote
BIANKA1 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Potwierdzam wpłynięcie na moje konto 10 zł , bardzo dziękujemy . W poniedziałek umówię sie na USG serduszka i zobaczymy , czy doktor pozwoli na kastrację . Tak się zastanawiam , czy przy okazji prosić o usunięcie tego guza , który jest na głowie . Wtedy też będzie można zobaczyć ząbki Kobiego , bo normalnie to nie ma szansy . Napiszcie , co o tym myślicie . Ruszać guza , czy nie . Myślałam o biopsji , ale w sumie boję się trochę . Kobiś nie opuszcza mnie nawet na moment . Ma w sobie wiele radości i wdzięku . Aż ręce świeżbią , żeby go pomordować :evil_lol: Wczoraj Pańcio widział , jak wyczesuję głuptaka . Zapytał z podziwem w głosie , " nie biosz się " :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 BIANKA1 napisał(a):Potwierdzam wpłynięcie na moje konto 10 zł , bardzo dziękujemy . W poniedziałek umówię sie na USG serduszka i zobaczymy , czy doktor pozwoli na kastrację . Tak się zastanawiam , czy przy okazji prosić o usunięcie tego guza , który jest na głowie . Wtedy też będzie można zobaczyć ząbki Kobiego , bo normalnie to nie ma szansy . Napiszcie , co o tym myślicie . Ruszać guza , czy nie . Myślałam o biopsji , ale w sumie boję się trochę . Kobiś nie opuszcza mnie nawet na moment . Ma w sobie wiele radości i wdzięku . Aż ręce świeżbią , żeby go pomordować :evil_lol: Wczoraj Pańcio widział , jak wyczesuję głuptaka . Zapytał z podziwem w głosie , " nie biosz się " :diabloti: hyhy zapytal z podziwiem w glosie....no no no prosze prosze hihihi :evil_lol: co do guza...to ja sama nie wiem, a lekarz co na ten pomysl? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Bianko, nie damy rady jednak dzisiaj przyjechać, bo wypadło nam obu dosłownie kilka rzeczy z dnia na dzień :oops: Magda przygotowuje się do wyjazdu na zlot dogomaniacki, a ja musze jechac pomoc rodzicom w przeprowadzce.Niestety.Umowimy sie innym razem najwyzej.. Quote
BIANKA1 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Złośliwa paskuda mówi Wszystkim " dobranoc ":loveu: Shot with DC2300 at 2007-08-11 Quote
aniac50 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Dobranoc !!!!A taki tekst - cyt."PASKUDA" - to już OKROPIEŃSTWO !!!!Toż on BOSKI ,tylko INDYWIDUALISTA ot co ....Dobranoc cała psio-ludzka sforko !Śpijcie dobrze !!!! Quote
Tola Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Dobrej nocki wszystkim :sleep2: Sliczny ten Kobi:loveu: Quote
oktawia6 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 BIANKA1 napisał(a): Potwierdzam wpłynięcie na moje konto 10 zł , bardzo dziękujemy . W poniedziałek umówię sie na USG serduszka i zobaczymy , czy doktor pozwoli na kastrację . Tak się zastanawiam , czy przy okazji prosić o usunięcie tego guza , który jest na głowie . Wtedy też będzie można zobaczyć ząbki Kobiego , bo normalnie to nie ma szansy . Napiszcie , co o tym myślicie . Ruszać guza , czy nie . Myślałam o biopsji , ale w sumie boję się trochę . Kobiś nie opuszcza mnie nawet na moment . Ma w sobie wiele radości i wdzięku . Aż ręce świeżbią , żeby go pomordować :evil_lol: Wczoraj Pańcio widział , jak wyczesuję głuptaka . Zapytał z podziwem w głosie , " nie biosz się " :diabloti: Wszelkie guzy powinny byc bezwzględnie zdiagnozowane-i usuwane-to nie są "drobnostki" po usunięciu materiał powinien byc wysłany na histopatologię celem diagnostyki i określenie zmiany: czy jest złośliwa czy nie-lub zmiana łagodna. Na otrzymanie wyniku hist.pat. czeka się do 14 dni. Zaś u ludzi pozostawienie samej sobie pozornie "niegroźnie" wyglądającej zmiany-szczególnie niebezpiecznej-w kolorze zbliżonym do koloru skóry choc nie tylko-często też brązowa ułudnie przypominająca tzw."myszkę" okazuje się, że jest melanoma malignum/czerniak złośliwy-nazdwyczaj agresywny nowotwór złośliwy skóry, który daje przerzuty do róźnych narządów-za poźno zdiagnozowany nie daje człowiekowi szans na przeżycie-kończy się zgonem w krótkim okresie czasu. P.S. doskonale Bianko-cieszę się, że będzie miał badanie serca i będzie zakalifikowany do zabiegu kastracji lub też nie w zależności od otrzymanego wyniku.:p Wandul zadeklarowała się przelac 25 zł+koszt przesyłki 15-tego b.m. na Twoje konto;) -z tej ostatniej aukcji. Quote
BIANKA1 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Oktawio , mam świadomość , że trzeba zdiagnozować tego guza , ale bardzo boję się biopsji . Czasem taki guz nie ruszony może być nieszkodliwy przez lata , natomiast po igle zaczyna żyć własnym życiem . Witamy . Kobuś już po spacerku , a newet dwóch . Rano idziemy na szybkie sioo , a po powrocie z lasu z resztą stada , idziemy do ogrodu na dłużej . Psiaki padnięte , więc można zabierać się za inne sprawy . Quote
sacred PIRANHA Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ja jestem jednak zdecydowanie za zdiagnozowaniem...wydaje mi sie to mniejsze ryzyko niz pozostawienie sobie tego guza w spokoju i pozwolenie na wlasnie zycie wlasnym zyciem:)...bedzię dobrze, trzymaj cie cieplutko!! Quote
oktawia6 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Tak Bianko to prawda!:roll: i zarazem buziak dla Kobiego a niech tam i dla Ciebie też:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alpina Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Trzymajcie się ! Bianeczko :calus: Całuski dla Kobiego...(oczywiście wirtualne...;)) Quote
BIANKA1 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Kupiłam Kobiemu szeleczki ze smyczką . Takie specjalne , i dzwoneczek tam jest . Śliskie , wkładane przez nogi . TZ mówi , że Kobi wygląda w nich jak Teletubiś , wiadomo który :evil_lol: Kużwa , Ciotki , same będziecie mu je zakładać :mad:. Chciał mnie zeżreć jak mu łapki wkładałam do szelek :angryy: Chyba 20 zł poszło w błoto :-( Shot with DC2300 at 2007-08-12 Shot with DC2300 at 2007-08-12 Quote
agusiazet Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Kobi, wygląda rewelacyjnie, a gdzie poobgryzane paluchy? Quote
Alpina Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Bianeczko powolutku Kobi się przyzwyczai że te szelki to nic takiego... Wybacz żarty ale mogę Ci pożyczyc od TZ,specjalnie do zakładania tych szelek,takie rękawice do spawania...;):evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Dziękuję za rady :loveu: To naprawdę urocze , jak sie siada i nie wiadomo czy można bezpiecznie wstać , albo ruszyć nogą :cool3: . Bardzo sympatyczny piesek ....bardzo :lol: Kupiłam mu jeszcze takie frotki na grzywkę jak mu urośnie . Ale chyba nie będzie możliwe ich założenie . :shake: Acha , zapomniałam ...........będę go ubierać w wannie :diabloti: Quote
BIANKA1 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Shot with DC2300 at 2007-08-12 Shot with DC2300 at 2007-08-12 Shot with DC2300 at 2007-08-12 Quote
aniac50 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Szeleczki cudne !!!No to teraz Kobi jest super przystojniak !Ciekawa jestem jak będzie wyglądać to " wannowe "ubieranie ?Mam nadzieję,że ofiar w ludziach nie będzie !!!! Quote
Alpina Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Wiesz Bianeczko tak sobie patrzę na niego i muszę przyznać, że pomimo braku rodowodu, Kobi ma bardzo ładne kątowanie tylnych nóg... Quote
BIANKA1 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Czyli mam przystojniaka z kątowymi łapulkami :evil_lol: Shot with DC2300 at 2007-08-12 Shot with DC2300 at 2007-08-12 Shot with DC2300 at 2007-08-12 Quote
Recommended Posts