Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alpina napisał(a):
O mój Boże...:shake:
Dzwoniłam do koleżanki ale niestety...Straciła niedawno swojego staruszka i nie może (emocjonalnie?)a ja wiem że nic na siłę...
Sama nie mogę go wziąć...:placz:
Moje Asty nienawidzą samców...
Popytam jeszcze zaufanych ludzi...

Alpina bedziemy wdzięczni;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mama mojego TZ-a chciała kupić shih-tzu albo cavaliera! Więc byłoby idealnie...
Tylko, kurcze, nie teraz :placz: bo wyjeżdża na 2 tyg. Ech.

Ale maluszek napewno znajdzie domek, teraz jest boom na shih tzu :roll:

Posted

Ja nie wiem co się teraz z ludżmi dzieje...:shake:
Rozmawiam, że jest piesek, grzeczny, nauczony czystości i tak okrutnie potraktowany za swoją miłość i wierność...Że tylko wystarczy pojechać i zabrać...Ech...To tylko słyszę pytania a czy zdrowy, a czy nie będzie się czubił z kotem a czy to, a czy tamto...Każdy chce jakiś gwarancji...:shake:
Ludzie płacą po osiemset złoty za takiego pieska bez rodowodu a tu odchowany tylko wziąć...Ja już nic z tego nie rozumiem:shake:...

Posted

Mam tak samo... Wolą na bazarze od handlarza z kartonowego pudła kupić, niż adoptować. Wkurza mnie to strasznie. Wymagania mają wobec tych psów takie, że za chwilę bedą chcieli, żeby dom sprzątały i naczynia myły, może jeszcze z dziećmi zadania domowe odrabiały... Dziwne, że nie mają tych wymagań kupując puchatą kulkę od handlarza... tylko do tych do adopcji mają jakieś same wąty :shake:

Posted

ach powiem tak-jak zawsze szczera Kachna-ostatnio chciałam pomóc Chiłkowi pieskowi z wykrzywioną nóżką-tutaj na PWP-jakaś pani do niego w tę sobotę przyjedź i niewykluczone, że go adoptuje:lol: (dyskretnym minusem dla mnie było to, że Chiłek jest młodzieńcem-bo 7/8 mies-żywiołowym-a ja mam staruszkę ślepą Viktorię, Gryfik i Dandi to by się dogadały i malutka Bułeczka-vel diablica jak się okazało/zazdrośnica) Kobiś ma 7 lat-więc młodzieniaszkiem nie jest jest malutki-uratowany przed autanazją, szkoda bo mógłby miec 12 lat-ale cóż:roll: -Bułeczka ma miec w przyszłym tygodniu sterylizację-wziełabym Kobiego do siebie-z tego co piszecie dobrze dogaduje się z innymi psiakami-jest spokojnym piesiulem-tylko prośba-czy jest możliwośc by go w schronie wykastrowac? teraz nazbierałam na sterylkę Bułki-dalej już nie mam z czego:oops: -po zabiegu Bułka byłaby od razu rozreklamowana i poszukiwanie intensywne domu-Kobisia nie strzyżcie-poprosiłabym o wsparcie dobrą duszę z W-wy-dobry szampon psi od mamy bym wzięła-tylko trochę karmy by się przydało dla niego- co o tym myślicie?:oops:
No chyba, że ci państwo-o których piszecie zdecydują się na niego.

Posted

Oktawio, jest mozliwosc kastracji, ale wcześniej trzebaby zrobić badania, bo wetka coś napomykała, że domniemana 'padaczka' to mogą być jednak problemy z sercem.. :-( a Ty chciałabyś go zabrac do siebie na stale czy tymczasowo? bo nie zrozumialam troszku :lol:

Posted

Agnieszko-rozumiem-padaczka to dobry wykręt dla tamtej padliny co go chciała zabic ale wetka słusznie jest zapobiegawcza-Agnieszko-Kobi byłby u mnie na tymczasie-oczywiście to nic wielkiego....-w wątku na grupie 9-tej deklaruje się jakaś osoba (ta pani ma 3 pieski-sprawdziłam to po jej wszystkich postach:razz: :evil_lol: ), że chce go adoptowac, tj. konkretnie "namówic swoją matkę"

"Napisałam posta, ale go nie ma. Może dlatego, że trochę źle napisałam o tym babsztylu? Ale prawie 2 lata temu mojej mamie zdechła kotka i namawiam ją na zakup psa. Namówiłam ją na spaniela tybetańskiego, ale ten psiaczek potrzebuje już teraz domu, więc jak mama tylko wróci z wczasów (już teraz w niedzielę) to podjadę z nią do Wrocławia, żeby go zobaczyła. Mam nadzieję, że się zdecyduje i pomoże tej psince. W końcu kota ze śmietnika też przygarnęła."
cytat Violci2 z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76043

więc w tą niedzielę-tak jak pisze ta osoba-zobaczymy w takim wypadku-jak w niedzielę.

Posted

o.k. Agnieszko trzymam rękę na pulsie-cały czas:evil_lol: i po grupie 9-tej również buszowałam-ale od rana nie było tej osoby-napisałam by się odezwała-może wieczorem zajrzy i da znak-

Posted

Ja byłam u pani . Spłakała się nad losem Kobiego , bo jest taki sam jak był Pepi . ale nie może go wziąść , bo jest chora . Cały czas po szpitalach i teraz jedzie do sanatorium .
Przykro mi . Mam jeszcze jedną panią , muszę do niej iść , ale to trochę dalej .
Tamta uśpiła niedawno znajdę , którego miała wiele lat . Zawsze spotykałyśmy sie na spacerach , więc ją dobrze znam . Może pójdę przed odbiorem nierogacizny od Tanitki .

Posted

moja przyjaciólka jest zawodową groomerką:cool3: przygotowuje psy do wystaw światowych:razz: także Kobi byłby zrobiony na Bóstwo:eviltong: -robi to dla mnie bezpłatnie-dobra dusza-tak jak moją ślepą Viktorię-a jest przy niej co robic-2 godziny jedne strzyżenie co 2 miesiące jak w zegarku:evil_lol: - biedaczek jest już skołtuniony.

Posted

tak tylko zachęcam-mimowolnie-zachęcam mimo wszystko by go ktoś dobry i odpowiedzialny z pojęciem o rasie wypatrzył-bo to nie tylko piękna maskotka-na to piękno trzeba ciężko popracowac-może jeszcze coś się stałego wykluje-tak było ostatnio u Pekińczyka Bambusia-tego katowanego-jeszcze w trakcie kwarantanny zakochała się w nim Marka oraz jej mama-będzie miał u niej doskonale-i co ważne-gęste ogrodzdenie-by mały piesek się po prostu ot tak nie wydostał-będzie rozpieszczany do granic-dziwię się szcze powiem i bez ogródek-że na grupie pielgrzymka się nie formuje do niego....tylko klepią stale o kokardkach i wystawach a pies jak palec z ich "ukochanej" rasy w schronie siedzi:shake: a oni dalej "jak ubierac mojego Shih, czerwoną kokardkę czy biała" to mnie przeraża....:crazyeye: :shake:

Posted

Było w Schronisku zainteresowanie Kobim, a jakże.. ale w większości ludzie mówiąc delikatnie mało poważni.Min. uracza dziewczyna zainteresowana rottkiem Kajtusiem :diabloti: Zniechęcona opsem charakterologicznym psa (czy coś w ten deseń) 'przeleciała' po całym Schronisku w poszukiwaniu innego rasowca.. po chwili z dumą wparowała do biura, niosąc na rękach Kobiego - 'No to ja chce czip-su' :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: - niemal krzyknęła :evil_lol: :evil_lol: