Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj jedna kobita do mnie zadzwoniła. Z "wywiadu" wszystko ok, zaczęłam więc opowiadać o Sabo. W momecie kiedy powiedziałam "oczywiście wykastrowany" westchnienie i tekst "ooo.... to szkoda, bo my mamy taką ładną suczkę..." . I niestety ten dzień musiałam zacząć od nerwów (furii wręcz) :angryy::angryy::angryy: Tyle psów umiera w schroniskach a on a se będzie "ładną suczkę" rozmnażać!!!
Szlag trafia normalnie :pissed: jeśli tacy durni ludzie będą istnieć, to nasze wysiłki o d... rozbić!

Posted

podobno najlepiej od razu mówić że wykastrowany nawet jak ma jajka ;)
a od wieków są ludzie i taborety - tego nie zmienimy :)

...a Sabo do taboretów nie pójdzie :diabloti:

Posted

I dlatego też kastrujemy, sterylizujemy co się da. Coby psy nie robiły później za rozmnażaczy. Jeżeli ludziom jest trudno zmienić podejście do tej sprawym to najlepiej dostarczać im zwierzęta bezproblemowe (wykastrowane).

Posted

MichalMi napisał(a):
podobno najlepiej od razu mówić że wykastrowany nawet jak ma jajka ;)
a od wieków są ludzie i taborety - tego nie zmienimy :)

...a Sabo do taboretów nie pójdzie :diabloti:

To racja najlepiej od razu wspominac że psiak wykastrowany..
nawet gdyby nie był..
od razu można zobaczyć czym dana osoba się kieruje..
chęcią krycia czy dania ciepłego kochanego domku..

Posted

Dzisiaj po raz pierwszy Karol,Hipcia i Sabo spacerowały bez kagańców :roll:
Ja tez bez kagańca ale ze smyczą w reku i duszą na ramieniu .
Główny problem agresji Saba do psów,to nie umiejętność komunikacji z nimi:shake:
Rano kilkukrotnie musiałam interweniować w momencie kiedy Hipelek i Karolek wydając ryczące odgłosy bawiły się plastikową butelką.
No nic trzeba nad tym pracować....

Posted

Zapewne jego poprzedni właściciele popełnili częsty błąd... Izolowali go od psów, nie dawali mu "wolnej łapy" w kontaktach. Czemu tyle ludzi myśli, że psy nie potrafią się dogadywać między sobą... że są jakimiś głupkami, które tylko rzucają się i warczą "bez powodu" :roll:

Posted

bunia napisał(a):
Dzisiaj po raz pierwszy Karol,Hipcia i Sabo spacerowały bez kagańców :roll:
Ja tez bez kagańca ale ze smyczą w reku i duszą na ramieniu .
Główny problem agresji Saba do psów,to nie umiejętność komunikacji z nimi:shake:
Rano kilkukrotnie musiałam interweniować w momencie kiedy Hipelek i Karolek wydając ryczące odgłosy bawiły się plastikową butelką.
No nic trzeba nad tym pracować....

buniu alez z Ciebie kobita... resocjalizujesz Sabcia (to wspaniale) Bunia da rade we wszystkim...nadam w pon. buniu kolejne ogoszenia we wszystkich gazetach jakie sie da...on musi znalezc domek....musi...:loveu:

Posted

no no no i kto tu jest psychiczny ale to szczegół.Zdecydowałamsię na Collie,bo bardzo długo czekałam ja jakiekolwiek info .A z adopcja Collie raz dwa było zrobione!!A obrażać się możecie nawzajem a nie mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Bardzo Pani dziękujemy i prosimy o nie wszczynanie jakichkolwiek kłótni na wątku SABO.
Proszę kontaktować się na pw z osobami do których ma Pani jakieś żale.
Proszę również o usunięcie tego postu do innego działu.
W przeciwnym razie poproszę moderatora o załatwienie tej sprawy.
To jest wątek Sabo,psa w potrzebie:mad:

Posted

Ulaa napisał(a):
Poprosiłam Pana Jurka, który zaadoptował Fredzia o pomoc. Kocha kropciaki i może zna jeszcze jakiś fajny domek...

Oj dobrze by było. Pan Jerzy to wspaniały człowiek. Może pomoże. Zresztą jak jego znajomi zobaczą Fredzia to na pewno zakochają się w kropkach.

Posted

Dziękuję Ulaa i wszystkim innym osobom zainteresowanym pomocą dla Sabo :loveu:
Po obiedzie wstawię nowe fotki z dzisiejszych relacji między psami;)