bea_m Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 katya napisał(a):Sabo sobie hopa... A żadna psychiczna baba go nie dostanie ;) Przeczytałam właśnie w książce. Cytuje: ..... wskazane jest, aby idealny charakter mieli raczej właściciele psów tej rasy. Czyli psychiczne baby raczej w tej adopcji nie są brane pod uwagę :razz: Quote
Ulaa Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 bea_m napisał(a):Przeczytałam właśnie w książce. Cytuje: ..... wskazane jest, aby idealny charakter mieli raczej właściciele psów tej rasy. Czyli psychiczne baby raczej w tej adopcji nie są brane pod uwagę :razz: To zdanie będzie mi przyświecało zawsze ilekroć spotkam kogoś z kropkami, zaczepię go i sprawdzę jak wyraża się o psiaku. Mała psychoanaliza :razz: I może jednak postaram się o własnego dalmata w celu znalezienia idealnego męża :evil_lol: Przy okazji Sabo hop. Buniu, jakaś Ty dzielna. Quote
katya Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/3/id/6976 http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=10928 http://www.kupiszpsa.pl/detail.php?id=2576 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=15383 http://www.eoferty.com.pl/id42539.html Quote
pati Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 dopiero tu trafilam co za koszmar znowu kropek w potzrebie szukamy domu ..... Quote
bunia Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 Jeszcze raz bardzo dziękuję za ogłoszenia :loveu: Dzisiaj Sabo zachowuje się znacznie lepiej. Teraz jest na etapie chodzenia za mną krok w krok. Ulaa wie ,co to znaczy. Na szczęście już może zostać sam w pomieszczeniu. Wraca mu apetyt szczególnie na kocie puszki;) Widać,że mieszkał z kotami,tak śmiesznie macha ogonkiem i wita się z moimi. Na podwórku jednak kota pogonił:angryy: A jaki karny :oops: Moje prawie mnie ignorują ,no chyba,że mam psie ciasteczko w ręku. Sabo natomiast reaguje na każde zawołanie. Sabo szybko musi znaleźć kochający domek.... Quote
bea_m Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Cudny jest Sabo. Czekoladowa morda. Słodki charakter. Cukiereczek jednym słowem :) Quote
Ulaa Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 To jest chyba bardziej cywilizowanym panem niż Fredzio :roll: Nie mogę się Buniu nadziwić jakim Ty jesteś aniołem... A mój TZ kiedy usłyszał, że jest osoba, która ma tyle dalmatów, zrobił tak :crazyeye::eek2: bo już przy jednym oszaleć można :eviltong: Zrobić Sabusiowi plakaty? Porozwieszałoby się gdzieś. Na razie nie mogę pomóc inaczej... Quote
bunia Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 Ulaa ty zdrajczynio Myślałam,ze bardziej pokochałaś dalmaty :cool3: Moje są już całkiem lub nie całkiem ucywilizowane , przyzwyczailiśmy się i pokochaliśmy ich fanaberie,a sama przecież wiesz jak bardzo potrafią się odwdzięczyć za ofiarowane im uczucie:loveu: A teraz na poważnie. Sabo strasznie przeżywa rozstanie,zachowuje się tak jakby wszystko rozumiał. Boi się nawet zasnąć,że ja gdzieś mu z oczu zniknę.. Tak cierpi dalmatyńczyk. Wystarczy spojrzeć w jego oczy ... Kto przywróci uśmiech na jego buzi???? Quote
Ulaa Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 bunia napisał(a):Ulaa ty zdrajczynio Myślałam,ze bardziej pokochałaś dalmaty :cool3: Nooo ja tak :cool3: ale Piotrek nie miał w życiu psa i dopiero "przy mnie" uczy się, że psiak to nie jest coś, co tylko lata pod blokiem i obszczekuje :roll: I tak robi postępy - na początku musiałam mu tłumaczyć nawet taaakie oooczywiste rzeczy, np że jak pies warczy to się super bawi a nie chce skoczyć do gardła :evil_lol: Jaki Sabuś aniołek smutny :-( chcę go... Quote
bea_m Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Jestem zakochana :loveu: . Ta morda czekoladowa. Te oczy. Quote
katya Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ulaa napisał(a): Jaki Sabuś aniołek smutny :-( chcę go... Ulaa, bierz :cool3: Quote
Ulaa Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Taaa... :-( Tylko miejsce pod mostem pójdę zaklepać. Quote
bunia Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 Ula ,może to tylko tymczasowo. Na razie mam "urlop" i pół biedy ale od czwartego sierpnia to już kaplica... Quote
bea_m Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ulaa a nie masz domków na dalmaty po Fredziu? Dowóz byłby możliwy przecież. Quote
bea_m Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Bunia a wiadomo ile lat ma ten pies? Co podawać w ogłoszeniach? Quote
Diana S Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ulaa napisał(a):Jak ktoś nie wie czego chce, to tak naprawdę nie potrzebuje niczego... Przeważnie :razz: ludzie czy to jest wątek Dalmata czy co????????? dlaczego tak oceniacie tą dziewczyne..????????? bea_m napisał(a):Już 2 razy czytałam tematy na "szukam psa" pisane w podobny sposób. I dwa razy padły podejrzenia, że to ta sama, nieodpowiedzialna osoba. Osoba ta niby chce, niby ma waruni a jak dostaje oferty to sama nie wie czego chce i w końcu się wycofuje bo rodzice nie pozwolili. Mam nadzieje że nie o to chodzi. nie chodzi o tą osobę i to na pewno bo dziewczyna nie ma naście lat i jest już mężatka.. adoptowała innego psiaka ze schroniska.. z czego są bardzo zadowoleni.. a poza tym może warto się skupić na biednym Dalmacie a nie doszukiwać się bóg wie czego.. Quote
Ulaa Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 bea_m napisał(a):Ulaa a nie masz domków na dalmaty po Fredziu? Dowóz byłby możliwy przecież. Domki są, ale na dalmaty to one się niebardzo nadają :shake: Zapsiamy je właśnie innymi bidkami. Jeden domek potencjalnie dalmatyński dostanie suczkę z Rybnika, także na razie nic... Ale może coś jeszcze się wydarzy, bo każdemu mówię o czekoladku. Quote
Kar0la Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 O rany cioteczka Bunia pzrygarnęła kolejnego kropka. :crazyeye: Gdzie mieści się takie wielki serce w tak drobnej osóbce? Sabo ma już ogłoszenia? Quote
bea_m Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Diana to jest wątek dalmata. Na tym wątku mozna również pisać o jego potencjalnych nowych właścicielach. Oceniamy tą dziewczynę dlatego że tak się zachowuje. Z jej postów wynika że coś chce ale do końca nie wie czego. Zresztą to Bunia będzie prowadziła adopcje Sabo. I to Bunia będzie oceniała nowego właściciela. Quote
Diana S Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 to kropek znajduje się u Buni? no właśnie a co z jego wiekiem? Quote
Reno2001 Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Cieszę się , że Sabo nie okazał się jednak takim potworkiem jakim zdawał się być jeszcze wczoraj. Domek pilnie potrzebny, bo Bunia zapsiona juz po uszy... Quote
MichalMi Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 dom na cito potrzebny tylko przypomnę, że Sabo nie może być w domu z innymi psami Quote
MichalMi Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 no to ja podbiję i przypomnę, że Sabo to brązowy dalmatyńczyk :) Quote
Diana S Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 bea_m napisał(a):Diana to jest wątek dalmata. Na tym wątku mozna również pisać o jego potencjalnych nowych właścicielach. Oceniamy tą dziewczynę dlatego że tak się zachowuje. Z jej postów wynika że coś chce ale do końca nie wie czego. Zresztą to Bunia będzie prowadziła adopcje Sabo. I to Bunia będzie oceniała nowego właściciela. Co tu ma do tego Bunia? ta dziewczyna ma juz psa i wie co to miec psa ze schronu bo ona niejednego juz miala na wychowaniu.. bea nie oceniaj ludzi jak nie wiesz jakimi ktos kieruje sie pobudkami... psiaka maja w domu z czego sa ogromnie zadowoleni i psiak tez.. co z tego ze dziewczyna nie potrafila sie tak do konca okreslic co do psa czy to zbrodnia? to powod do takiej krytyki? Nie wspominaj o Buni bo dziewczyna Dalmata nie ma, ma psa i nie jest zaintersesowana adopcja drugiego psa..( jak prosto jest oceniac innych, warto czasem spojrzec na siebie).. Dziewczyna pare postow napisala, nie wypowiada sie juz a Wy dalej sie jedna przez druga nakrecacie.. faktycznie jest to watek dalmata wiec skupmy sie na nim a nie na os. ktore to nie dotyczy.. Co u Sabo? Buniu? Quote
Recommended Posts