Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

katya napisał(a):
Sabo sobie hopa... A żadna psychiczna baba go nie dostanie ;)

Przeczytałam właśnie w książce. Cytuje: ..... wskazane jest, aby idealny charakter mieli raczej właściciele psów tej rasy.

Czyli psychiczne baby raczej w tej adopcji nie są brane pod uwagę :razz:

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bea_m napisał(a):
Przeczytałam właśnie w książce. Cytuje: ..... wskazane jest, aby idealny charakter mieli raczej właściciele psów tej rasy.

Czyli psychiczne baby raczej w tej adopcji nie są brane pod uwagę :razz:

To zdanie będzie mi przyświecało zawsze ilekroć spotkam kogoś z kropkami, zaczepię go i sprawdzę jak wyraża się o psiaku. Mała psychoanaliza :razz:

I może jednak postaram się o własnego dalmata w celu znalezienia idealnego męża :evil_lol:

Przy okazji Sabo hop.
Buniu, jakaś Ty dzielna.

Posted

Jeszcze raz bardzo dziękuję za ogłoszenia :loveu:
Dzisiaj Sabo zachowuje się znacznie lepiej.
Teraz jest na etapie chodzenia za mną krok w krok.
Ulaa wie ,co to znaczy.
Na szczęście już może zostać sam w pomieszczeniu.
Wraca mu apetyt szczególnie na kocie puszki;)
Widać,że mieszkał z kotami,tak śmiesznie macha ogonkiem i wita się z moimi.
Na podwórku jednak kota pogonił:angryy:
A jaki karny :oops:
Moje prawie mnie ignorują ,no chyba,że mam psie ciasteczko w ręku.
Sabo natomiast reaguje na każde zawołanie.
Sabo szybko musi znaleźć kochający domek....

Posted

To jest chyba bardziej cywilizowanym panem niż Fredzio :roll: Nie mogę się Buniu nadziwić jakim Ty jesteś aniołem... A mój TZ kiedy usłyszał, że jest osoba, która ma tyle dalmatów, zrobił tak :crazyeye::eek2: bo już przy jednym oszaleć można :eviltong:

Zrobić Sabusiowi plakaty? Porozwieszałoby się gdzieś. Na razie nie mogę pomóc inaczej...

Posted

Ulaa ty zdrajczynio
Myślałam,ze bardziej pokochałaś dalmaty :cool3:
Moje są już całkiem lub nie całkiem ucywilizowane , przyzwyczailiśmy się i pokochaliśmy ich fanaberie,a sama przecież wiesz jak bardzo potrafią się odwdzięczyć za ofiarowane im uczucie:loveu:
A teraz na poważnie.
Sabo strasznie przeżywa rozstanie,zachowuje się tak jakby wszystko rozumiał.
Boi się nawet zasnąć,że ja gdzieś mu z oczu zniknę..
Tak cierpi dalmatyńczyk.
Wystarczy spojrzeć w jego oczy ...

Kto przywróci uśmiech na jego buzi????

Posted

bunia napisał(a):
Ulaa ty zdrajczynio
Myślałam,ze bardziej pokochałaś dalmaty :cool3:

Nooo ja tak :cool3: ale Piotrek nie miał w życiu psa i dopiero "przy mnie"
uczy się, że psiak to nie jest coś, co tylko lata pod blokiem i obszczekuje :roll:
I tak robi postępy - na początku musiałam mu tłumaczyć nawet taaakie oooczywiste rzeczy, np że jak pies warczy to się super bawi a nie chce skoczyć do gardła :evil_lol:

Jaki Sabuś aniołek smutny :-( chcę go...

Posted

Ulaa napisał(a):
Jak ktoś nie wie czego chce, to tak naprawdę nie potrzebuje niczego... Przeważnie :razz:

ludzie czy to jest wątek Dalmata czy co?????????
dlaczego tak oceniacie tą dziewczyne..?????????

bea_m napisał(a):
Już 2 razy czytałam tematy na "szukam psa" pisane w podobny sposób. I dwa razy padły podejrzenia, że to ta sama, nieodpowiedzialna osoba. Osoba ta niby chce, niby ma waruni a jak dostaje oferty to sama nie wie czego chce i w końcu się wycofuje bo rodzice nie pozwolili. Mam nadzieje że nie o to chodzi.

nie chodzi o tą osobę i to na pewno bo dziewczyna nie ma naście lat i jest już mężatka..
adoptowała innego psiaka ze schroniska.. z czego są bardzo zadowoleni..
a poza tym może warto się skupić na biednym Dalmacie a nie doszukiwać się bóg wie czego..

Posted

bea_m napisał(a):
Ulaa a nie masz domków na dalmaty po Fredziu? Dowóz byłby możliwy przecież.

Domki są, ale na dalmaty to one się niebardzo nadają :shake: Zapsiamy je właśnie innymi bidkami. Jeden domek potencjalnie dalmatyński dostanie suczkę z Rybnika, także na razie nic... Ale może coś jeszcze się wydarzy, bo każdemu mówię o czekoladku.

Posted

Diana to jest wątek dalmata. Na tym wątku mozna również pisać o jego potencjalnych nowych właścicielach.
Oceniamy tą dziewczynę dlatego że tak się zachowuje. Z jej postów wynika że coś chce ale do końca nie wie czego.
Zresztą to Bunia będzie prowadziła adopcje Sabo. I to Bunia będzie oceniała nowego właściciela.

Posted

bea_m napisał(a):
Diana to jest wątek dalmata. Na tym wątku mozna również pisać o jego potencjalnych nowych właścicielach.
Oceniamy tą dziewczynę dlatego że tak się zachowuje. Z jej postów wynika że coś chce ale do końca nie wie czego.
Zresztą to Bunia będzie prowadziła adopcje Sabo. I to Bunia będzie oceniała nowego właściciela.

Co tu ma do tego Bunia? ta dziewczyna ma juz psa i wie co to miec psa ze schronu bo ona niejednego juz miala na wychowaniu..
bea nie oceniaj ludzi jak nie wiesz jakimi ktos kieruje sie pobudkami...
psiaka maja w domu z czego sa ogromnie zadowoleni i psiak tez..
co z tego ze dziewczyna nie potrafila sie tak do konca okreslic co do psa czy to zbrodnia? to powod do takiej krytyki?
Nie wspominaj o Buni bo dziewczyna Dalmata nie ma, ma psa i nie jest zaintersesowana adopcja drugiego psa..( jak prosto jest oceniac innych, warto czasem spojrzec na siebie)..
Dziewczyna pare postow napisala, nie wypowiada sie juz a Wy dalej sie jedna przez druga nakrecacie..
faktycznie jest to watek dalmata wiec skupmy sie na nim a nie na os. ktore to nie dotyczy..

Co u Sabo? Buniu?